My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Justta, Ty to masz podejście, hehe, buciki już z myślą o brzuszku kupujesz I prawidłowo Zazdraszczam
Chmurka, może mąż ma rację, coś przeczuwa chłopina i będzie mały Marzec z ... MarcaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 13:25
chmurreczkaa lubi tę wiadomość
-
Tamka ja też robie w tym miesiącu podstawowe hormony. LH, FSH, powtórzę TSH, bo po owu jak badałam to miałam 2,21. Nie pamiętam co tam jeszcze miałam badać? Jak to leciało Tamka? Prolaktyna chyba, ale ją też badałam po owu... Podpowiedz mi co jeszcze.Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
Dzięki Tamka. Trochę poczytałam o tych badaniach i FT3 oraz FT4 robi się tylko gdy poziom TSH jest nieprawidłowy. Więc nie rób może tych dwóch, bo niepotrzebnie może pieniążki wydasz. Ja zostaję przy TSH, anty TPO miałam w styczniu więc to też oleję.Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
-
wiesz, teoretycznie tak ALE zdarza się, że ft4 bywa nieprawidłowy przy prawidłowym TSH, to rzadkość ale jednak, chociaż jeśli anty TPO miałaś w normie to powinno być wszystko cacy
ja robię bo mam Hshimoto i nawet jak TSH mam w normie to z ft4 różnie bywa więc sprawdzam
-
Tamka u mnie anty TPO było 0,53. Wcale nie tak dobrze, bo powinno być 0 z tego co wiem. Małe stęrzenia najczęściej oznaczają cukrzycę, a ja rzeczywiście mam hiperinsulinizm i te badania związane z cukrem- krzywa i hemoglobina nie wyszły za dobrze u mnie. Ale to wszystko było zanim zaczęłam brać leki, teraz od 4 miesięcy się leczę, więc w sumie nie wiem jak to u mnie jest. W ogóle nic już z tego nie wiem, nie wiem które badania robić już, a z którymi jeszcze poczekać.Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
aaa, to jeśli chodzi o cukrzycę to nie mam kompletnie doświadczenia, jakis czas temu sprawdzałam i było wszystko ok ale kto wie, czy mi się coś nie porobiło
też już nie wiem, co sprawdzać, a co uznać za sprawdzone
biedne jesteśmy, my kobitki.. -
taaaa, się zainteresują może troszkę jeśli powiesz, że starasz się 1,5 roku bo nawet rok nie robi na nich wrażenia
no, chyba że idziesz do kliniki leczenia niepłodności, to Ci zrobią WSZYSTKOWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 14:06
justta lubi tę wiadomość
-
Ja się leczę Tamka w klinice niepłodności, ale moja gin nie przesadza z badaniami. Zleciła komplet na początku leczenia, a teraz raczej spokojnie do tego podchodzi. To ja raczej panikuję i chcę robić wszystko na bieżąco, po prostu chcę sprawdzić czy to moje LH i FSH się trochę ustabilizowały po leczeniu, bo stosunek tych dwóch hormonów wynosił u mnie ponad 4!!!! Moja gin twierdzi, że nie ma potrzeby badać się co chwilę i tracić kasę, ale ja CHCĘ!!! muszę wiedzieć, że wszystko jest na dobrej drodze i jeśli nie ma poprawy, to chociaż się nie pogarsza!!!Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
eh, no to widzisz chmureczka, dobrze, że są tak uczciwi lekarze
i może Twoja ginka ma rację? może panikujemy za bardzo... ale co się dziwić skoro nie możemy się doczekać tych dwóch kresekchmurreczkaa lubi tę wiadomość
-
dokładnie Tamka. Pierwszy na odstrzał idzie mój Mężuś Ja jeszcze jutro idę pobrać krew i sprawdzić LH i FSH, zrobię też TSH tak dla pewności czy nie ma tendencji do wzrastania!!! Jutro co prawda 2dc, ale w 3 czy 4dc nie będę mogła się urwać z pracy na pobranie krwi, muszę zrobić to jutro. Zobaczę potem jak wyniki Mężusia i jeszcze w tym cyklu chcę zrobić to badanie na wrogość śluzu. Na wszelki wypadek, by nie tracić czasu.Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
inaczej test po stosunku, test PC Pozwala on stwierdzić, czy w śluzie szyjkowym kobiety występują przeciwciała przeciwplemnikowe, które powodują zlepianie się plemników i obniżają ich ruchliwość. Test na wrogość śluzu przeprowadza się po serduszkowaniu, jak się nie mylę, to najlepiej 1 dzień po owulacji i nie później niż 8 godzin po stosunku.
zizia_a lubi tę wiadomość
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
cześć dziewczyny;)
Chmureczka trzymaj się dzielnie i mam pytanie jeśli możesz to w jakiej klinice się leczysz? bo muszę też się już w tym kierunku rozglądać i gin też mi już powoli to sugeruje chociaż jeszcze chce coś sama podziałać. A i powiedziała mi, że hsg już nie robią u niej w szpitalu tylko od razu laparoskopie, bo wtedy można coś pousuwać, ponacinać jajniki i takie różne ale muszę iść do innych lekarzy zapytać o to hsg...
-
chmurreczkaa wrote:inaczej test po stosunku, test PC Pozwala on stwierdzić, czy w śluzie szyjkowym kobiety występują przeciwciała przeciwplemnikowe, które powodują zlepianie się plemników i obniżają ich ruchliwość. Test na wrogość śluzu przeprowadza się po serduszkowaniu, jak się nie mylę, to najlepiej 1 dzień po owulacji i nie później niż 8 godzin po stosunku.
dzieki za odpowiedz:) -
leczę się u tej Pani: http://klinikanieplodnosci.pl/magdalena-biernat.html, przyjmuje w Katowicach w Angeliusie, ale ma też gabinet prywatny w Tychach: http://mbiernat.pl/.
Cena pierwszej wizyty to chyba 160 zł, potem już zawsze mniej. Pierwsza wizyta ma taką zaporową cenę i niestety badania też płatne, chyba że Ci się uda zrobić je gdzieś na NFZ jak masz chodyRozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!