X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • justta Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaa widać widać jest ok i będzie zielono czasami jedno serduszko wystarczy ;-)

Nenaaa lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, teraz wszystko jest jasne jak słońce w Walencji ;) czekamy na kropka!

Nenaaa lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Nenaa widać widać jest ok i będzie zielono czasami jedno serduszko wystarczy ;-)
    Hehe, no były ciche dni, więc jest jak jest, jak już kiedyś wspomniałam, mnie to zawsze musi coś przeszkodzić, takie fatum :D
    Tamka, super by było, ale ja nie wierzę jakoś, mało wiary we mnie cosik jeśli chodzi o tą "sprawę", jakieś nierealne mi się to wydaje.

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • justta Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj muminka ;-)

Nenaa wierz wierz, wiara czyni cuda ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 11:37

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    Tamka, super by było, ale ja nie wierzę jakoś, mało wiary we mnie cosik jeśli chodzi o tą "sprawę", jakieś nierealne mi się to wydaje.

mam identycznie - jakoś nie mogę sobie tego zwizualizować i uwierzyć, może to jest problem? jakąś taką blokadę mam i w każdym cyklu jestem na nie...

Nenaaa lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    mam identycznie - jakoś nie mogę sobie tego zwizualizować i uwierzyć, może to jest problem? jakąś taką blokadę mam i w każdym cyklu jestem na nie...
    Mam dokładnie takie same odczucia. Jakby mnie to nie dotyczyło, w sensie, że mnie nie spotka takie szczęście, wszystkich tylko nie mnie...Ło kurde, Tamka, musimy zmienić myślenie bo kiepsko z nami :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nooo... tylko jak to zrobić? pewnie zastosować złotą radę i się wyluzować i nie myśleć... tylko naprawdę nie wiem, JAK to osiągnąć, chyba jakieś pranie mózgu musiałabym sobie zrobić..

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle, Tamka, idziesz na badania hormonów? Niektóre robi się na początku cyklu, wybierasz się?

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, wybieram się, właśnie zaraz będę dzwonić do przychodni bo nie wiem czy w ramach mojego ubezpieczenia medycznego mogę je zrobić za free ze skierowaniem czy niezależnie od skierowania będą mnie kasować :/ i męża na "poszew" będę rejestrować , na wszelki wypadek zarejestrowałam się na jutro do gina, chociaż mnie nie zbada bo @ w pełnej krasie ale upierdliwie będę się pojawiać aż ktoś się mną zainteresuje bardziej ;)

a Ty Nena dopiero w PL możesz coś posprawdzać czy w ES masz szansę na jakieś badania? za mniej niż "set" euro?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 12:22

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze, że działasz i masz plan :)
    Ja w Pl dopiero niestety, tu, jak to trafnie określiłaś, za set euro wszystko, nie ma szans...Poza tym latem mam dwie ważne i przy okazji kosztowne uroczystości więc tym bardziej muszę oszczędzić troszkę. Lato już za rogiem więc jakoś wytrzymam, nie przerywając starań ofkors, do wyjazdu do Pl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 12:29

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to prawda - nim się obejrzymy już będzie lato, a czasem może lepiej nie grzebać i nie doszukiwać się bez sensu za szybko, nie wiadomo czego.. Ty się starasz stosunkowo krótko także luzik, 5 maja zobaczysz dwie krechy! ;)

ja się trochę zaczynam stresować bo już co nieco to wszystko trwa... a oczywiście czytając o krótkich cyklach doczytałam wczoraj, że to może być początek menopauzy i prawie zawału dostałam ;) na szczęście później dotarło do mnie, że to jak na razie pierwszy i ostatni tak krótki mój cykl więc lekko ochłonęłam ale dyskomfort pozostał ;)

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • justta Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka jaka menopauza, nie myśl tak nawet divers2235.gif
    wszystkie będziemy zafasolkowane w niedługim czasie zobaczycie, że tak będzie, ale zbadać się nie zaszkodzi, ja na razie odpuszczam badania robiłam masę już, chyba wszystkie, ale nie hormonalne

Tamka, Nenaaa lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, ja też to przerabiałam z tą menopauzą, ze względu na moje krótkie cykle. Ginekolog kiedyś stwierdził, że w długości moich cykli nie ma żadnych anomalii, nie są krótsze niż 21 dni, a w ciągu roku może zdarzyć się jakiś wyjątkowo krótki czy dlugi i o niczym złym to nie świadczy. Mój najkrótszy to 23 dni.
    Co Ty Tamka, gdzie tam u Ciebie do menopauzy, może duphaston Ci tam coś namieszał, poza tym przesilenie, stres. Zdarza się.

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak, wiem wiem ale wiecie jak to jest, jak sobie człowiek zaczyna wkręcać wszystkie choroby świata ;)

natomiast też uważam, że to duphaston bo najpierw ten okropnie bolesny pierwszy dzień miesiączki w poprzednim cyklu, teraz ten mega krótki cykl, może to dobrze i coś się wyrównuje po prostu ale wolę to skonsultować, choć jak znam życie to znowu niczego się nie dowiem :/ ich tam chyba na medycynie uczą jak "mówić ale nie powiedzieć" :/

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak, ciężko trafić na dobrego lekarza, a jeszcze żeby przy okazji był też dobrym, wyrozumiałym człowiekiem, to już w ogóle kosmos :)
    Też mam skłonności do wkręcania sobie chorób i ogólnie czarnowidztwa, więc rozumiem doskonale :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa, Tamka - chyba jedziemy na jednym wózku. Tak jakoś niby wiem, że wszystko się może zdarzyć i niby wierzę w to, że kiedyś to szczęście uśmiechnie się i do mnie, ale jakoś wyobrazić sobie nie potrafię, że robię test i widzę dwie kreski!!! Jakoś tak gdzieś z tyłu głowy chyba mam zakorzenione, że wszystkim się po kolei uda, a mi nie :/ no... z takim nastawieniem to ciężko będzie coś zdziałać. Póki co jestem trochę rozczarowana, chociaż nie spodziewałam się cudów po pierwszym owulacyjnym cyklu, to jednak zaczynam szukać powodów - dlaczego się nie udało? Mężuś w czwartek ma badanie nasienia, jeszcze w tym miesiącu chcę zrobić test na wrogość śluzu. Jeśli wyniki będą w porządku, a w maju dalej nic nie zaskoczy, to idę pod miesiączce na HSG. Nie chcę czekać w nieskończoność, chcę wiedzieć czy wszystko jest ok. Dopiero wtedy wyluzuję.

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • justta Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak mam ze sobie wkręcam różne choróbska ale zaraz się prostuje sama ;-) że przecież wszytko musi być ok, jakoś trzeba sobie radzić ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • justta Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szukam sobie jakichś bucików na koturnie, niedługo komunia i na ślub będziemy szli w tym roku, bo tak sobie myślę, że w ciąży będzie mi się lepiej chodziło na koturnach, to szukam na koturence, już mi się rzuca na psychikę ;-)

chmurreczkaa, Tamka, Nenaaa lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiecie co - mój mężczyzna się śmieje, że może to wszystko jest tak zaplanowane, bym urodziła w miesiącu marcu ;) We wrześniu bierzemy ślub, więc przejmę jego nazwisko :) A że na nazwisko ma właśnie Marzec to wszystko by się zgadzało :D Tylko musiałabym zaciążyć w lipcu... wolałabym tak długo nie czekać jednak...

Tamka, Nenaaa lubią tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na razie grzebię w hormonach, jak się okaże w tym cyklu, że wszystko w nich ok to zrobię w czerwcu hsg i ten test na wrogość śluzu

zobaczymy jeszcze co małżowinie wyjdzie w wynikach posiewu bo miał leukocyty w nasieniu, może to jest powód.. cieszyłabym się w sumie bo w takim wypadku wystarczy odpowiedni antybiotyk i po kuracji można działać

no chmureczka, to na bank taki spisek matki natury żeby się wszystko ładnie zgadzało! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 13:19

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ