My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
justta wrote:Nenaa widać widać jest ok i będzie zielono czasami jedno serduszko wystarczy
Tamka, super by było, ale ja nie wierzę jakoś, mało wiary we mnie cosik jeśli chodzi o tą "sprawę", jakieś nierealne mi się to wydaje. -
Nenaaa wrote:Tamka, super by było, ale ja nie wierzę jakoś, mało wiary we mnie cosik jeśli chodzi o tą "sprawę", jakieś nierealne mi się to wydaje.
mam identycznie - jakoś nie mogę sobie tego zwizualizować i uwierzyć, może to jest problem? jakąś taką blokadę mam i w każdym cyklu jestem na nie...Nenaaa lubi tę wiadomość
-
Tamka wrote:mam identycznie - jakoś nie mogę sobie tego zwizualizować i uwierzyć, może to jest problem? jakąś taką blokadę mam i w każdym cyklu jestem na nie...
-
tak, wybieram się, właśnie zaraz będę dzwonić do przychodni bo nie wiem czy w ramach mojego ubezpieczenia medycznego mogę je zrobić za free ze skierowaniem czy niezależnie od skierowania będą mnie kasować i męża na "poszew" będę rejestrować , na wszelki wypadek zarejestrowałam się na jutro do gina, chociaż mnie nie zbada bo @ w pełnej krasie ale upierdliwie będę się pojawiać aż ktoś się mną zainteresuje bardziej
a Ty Nena dopiero w PL możesz coś posprawdzać czy w ES masz szansę na jakieś badania? za mniej niż "set" euro?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 12:22
-
To dobrze, że działasz i masz plan
Ja w Pl dopiero niestety, tu, jak to trafnie określiłaś, za set euro wszystko, nie ma szans...Poza tym latem mam dwie ważne i przy okazji kosztowne uroczystości więc tym bardziej muszę oszczędzić troszkę. Lato już za rogiem więc jakoś wytrzymam, nie przerywając starań ofkors, do wyjazdu do Pl.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 12:29
-
to prawda - nim się obejrzymy już będzie lato, a czasem może lepiej nie grzebać i nie doszukiwać się bez sensu za szybko, nie wiadomo czego.. Ty się starasz stosunkowo krótko także luzik, 5 maja zobaczysz dwie krechy!
ja się trochę zaczynam stresować bo już co nieco to wszystko trwa... a oczywiście czytając o krótkich cyklach doczytałam wczoraj, że to może być początek menopauzy i prawie zawału dostałam na szczęście później dotarło do mnie, że to jak na razie pierwszy i ostatni tak krótki mój cykl więc lekko ochłonęłam ale dyskomfort pozostał -
Tamka jaka menopauza, nie myśl tak nawet
wszystkie będziemy zafasolkowane w niedługim czasie zobaczycie, że tak będzie, ale zbadać się nie zaszkodzi, ja na razie odpuszczam badania robiłam masę już, chyba wszystkie, ale nie hormonalneTamka, Nenaaa lubią tę wiadomość
-
Hehe, ja też to przerabiałam z tą menopauzą, ze względu na moje krótkie cykle. Ginekolog kiedyś stwierdził, że w długości moich cykli nie ma żadnych anomalii, nie są krótsze niż 21 dni, a w ciągu roku może zdarzyć się jakiś wyjątkowo krótki czy dlugi i o niczym złym to nie świadczy. Mój najkrótszy to 23 dni.
Co Ty Tamka, gdzie tam u Ciebie do menopauzy, może duphaston Ci tam coś namieszał, poza tym przesilenie, stres. Zdarza się. -
no tak, wiem wiem ale wiecie jak to jest, jak sobie człowiek zaczyna wkręcać wszystkie choroby świata
natomiast też uważam, że to duphaston bo najpierw ten okropnie bolesny pierwszy dzień miesiączki w poprzednim cyklu, teraz ten mega krótki cykl, może to dobrze i coś się wyrównuje po prostu ale wolę to skonsultować, choć jak znam życie to znowu niczego się nie dowiem ich tam chyba na medycynie uczą jak "mówić ale nie powiedzieć"chmurreczkaa lubi tę wiadomość
-
Dokładnie tak, ciężko trafić na dobrego lekarza, a jeszcze żeby przy okazji był też dobrym, wyrozumiałym człowiekiem, to już w ogóle kosmos
Też mam skłonności do wkręcania sobie chorób i ogólnie czarnowidztwa, więc rozumiem doskonale -
Nenaaa, Tamka - chyba jedziemy na jednym wózku. Tak jakoś niby wiem, że wszystko się może zdarzyć i niby wierzę w to, że kiedyś to szczęście uśmiechnie się i do mnie, ale jakoś wyobrazić sobie nie potrafię, że robię test i widzę dwie kreski!!! Jakoś tak gdzieś z tyłu głowy chyba mam zakorzenione, że wszystkim się po kolei uda, a mi nie no... z takim nastawieniem to ciężko będzie coś zdziałać. Póki co jestem trochę rozczarowana, chociaż nie spodziewałam się cudów po pierwszym owulacyjnym cyklu, to jednak zaczynam szukać powodów - dlaczego się nie udało? Mężuś w czwartek ma badanie nasienia, jeszcze w tym miesiącu chcę zrobić test na wrogość śluzu. Jeśli wyniki będą w porządku, a w maju dalej nic nie zaskoczy, to idę pod miesiączce na HSG. Nie chcę czekać w nieskończoność, chcę wiedzieć czy wszystko jest ok. Dopiero wtedy wyluzuję.Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
Dziewczyny szukam sobie jakichś bucików na koturnie, niedługo komunia i na ślub będziemy szli w tym roku, bo tak sobie myślę, że w ciąży będzie mi się lepiej chodziło na koturnach, to szukam na koturence, już mi się rzuca na psychikę
chmurreczkaa, Tamka, Nenaaa lubią tę wiadomość
-
Ale wiecie co - mój mężczyzna się śmieje, że może to wszystko jest tak zaplanowane, bym urodziła w miesiącu marcu We wrześniu bierzemy ślub, więc przejmę jego nazwisko A że na nazwisko ma właśnie Marzec to wszystko by się zgadzało Tylko musiałabym zaciążyć w lipcu... wolałabym tak długo nie czekać jednak...
Tamka, Nenaaa lubią tę wiadomość
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
ja na razie grzebię w hormonach, jak się okaże w tym cyklu, że wszystko w nich ok to zrobię w czerwcu hsg i ten test na wrogość śluzu
zobaczymy jeszcze co małżowinie wyjdzie w wynikach posiewu bo miał leukocyty w nasieniu, może to jest powód.. cieszyłabym się w sumie bo w takim wypadku wystarczy odpowiedni antybiotyk i po kuracji można działać
no chmureczka, to na bank taki spisek matki natury żeby się wszystko ładnie zgadzało!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 13:19