X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smoku a już miałam napisać, że flipsy to można jeść, bo to mąka kukurydziana i klops..nie spodziewałam się tego dopisku "czekoladowe" hehe.. ja kupuję flipsy ale tylko zwykłe i jak mam ochotę na coś słodkiego - to je pochłaniam :)

dziewczynki zawsze bedę popierać ruch, w jakiejkolwiek postaci :)

Smoczyca1, Malenq lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Ależ się zawzięłaś :) JA nie mogę się powstrzymać, dzisiaj poszłam do sklepu i kupiłam sobie chrupki, nie wiem czy jadłyście FLIPSY czekoladowe :)
    Kiedyś je uwielbiałam i nadal mi smakują :D
    No Ty to akurat powinnaś jeść :)Wcale się nie powstrzymuj :)

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Sorry ale mnie by ch*j strzelił jak by mój pracownik zamiast pracować siedział sobie na forum. Nie za to mu płacę. :)
    Ok, kończę temat. :)

Wiesz, to trochę specyfika pracy: w labie nie możesz robić 500 rzeczy naraz bo się pogubisz, a jeśli robisz jedną i musisz czekać kilka godzin bo coś się wiruje/inkubuje/mrozi, to nie zawsze zapchasz ten czas jakimiś zajęciami dodatkowymi. Nie uważam żeby zabranie pracownikom możliwości odstresowania się pomogło w ich "produktywności". Jesteśmy rozliczani zadaniowo- jeśli wszystkie badania są zrobione na czas, lab wysprzątany i działa jak w zegarku, to o co ta chryja?
    Rozumiem oczywiście twój punkt widzenia, mamy u siebie taką jedną, co non stoper siedzą na pudelku.pl i wszystko zrzucają na praktykantów. I nikt jej za to nie goni, bo to córka wicedyrektora. Ale sytuacji nie zmienią nowe regulaminy bo i tak bądą przymykać oko na jej wyskoki ;/

No mniejsza, muszę się pana doktora słuchać i nie stresować :) Będzie co będzie :)

Kroko, jak tam wymioty? Lepiej?
    LaRa zazdraszczam, ja biegnę robić badania :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    smoku a już miałam napisać, że flipsy to można jeść, bo to mąka kukurydziana i klops..nie spodziewałam się tego dopisku "czekoladowe" hehe.. ja kupuję flipsy ale tylko zwykłe i jak mam ochotę na coś słodkiego - to je pochłaniam :)

dziewczynki zawsze bedę popierać ruch, w jakiejkolwiek postaci :)
    Hehe konwalianka widzisz jeszcze są truskawkowe, ale zdecydowanie wolę czekoladowe, spróbuj kiedyś :)
    A powstrzymywać się ależ skąd nawet nie próbowałam a co będę sobie i maleństwu żałować :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a gdzie dostać jarmuż? Nigdy tego nie widziałam w sklepie. To jest taka kapusta, tylko że w "natce"? Dobrze kojarzę?

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Ej a gdzie dostać jarmuż? Nigdy tego nie widziałam w sklepie. To jest taka kapusta, tylko że w "natce"? Dobrze kojarzę?
    Tu jestem :)
    A nie jak kapusta czy sałata raczej?

konwalianka lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest taka mega pomarszczona sałata/kapusta zimnozielona miałam kiedyś na działce chomiki moje uwielbiały :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    to jest taka mega pomarszczona sałata/kapusta zimnozielona miałam kiedyś na działce chomiki moje uwielbiały :)
    chyba taki fioletowy też jest ?

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Hehe konwalianka widzisz jeszcze są truskawkowe, ale zdecydowanie wolę czekoladowe, spróbuj kiedyś :)
    A powstrzymywać się ależ skąd nawet nie próbowałam a co będę sobie i maleństwu żałować :)
    e no ja wiem, że jest..ale mnie nie smakuje, nawet Tymek nie chciał i kazał kiedyś oddać dziewczynce :P

a ty jedz - jeśli akurat masz na to ochotę :)

chciałam Wam powiedzieć, ze mój organizm ostatnio buntuje się na słodycze.. 2 dni temu maż mnie "zmusił" do zjedzenia prince polo (po cichu dałam Tymkowi połowę) i zjadłam a później mnie męczyło..wczoraj zjadłam 3 kawałki ciasta, bo też zostałam niejako przymuszona (w pracy było pożegnanie i oczywiście wyżerka na słodko i nie wypadało nie zjeść, choć i tak zjadłam tylko3 malutkie kawałki, a ciast było 8 rodzai), w każdym razie po tym incydencie- 20min i do wc, najpierw górą mnie pogoniło, później dołem.. i tyle z moich słodyczowych przygód

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 12:48

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    chyba taki fioletowy też jest ?
    moze ja znam tylko zielony hehe

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/20/Boerenkool.jpg/250px-Boerenkool.jpg

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UUUUU to rzeczywiście nieciekawie :( ale zgadza się jak Ci nie służą słodycze to co masz się zmuszać. U mnie to różnie ogólnie nie przepadam za słodyczami, ale tych FLIPSÓW to chyba od podstawówki nie jadłam :)
    U mnie jakoś mięso nie wchodzi, zawsze lubiłam a teraz jakoś nie mam ochoty...

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Sorry ale mnie by ch*j strzelił jak by mój pracownik zamiast pracować siedział sobie na forum. Nie za to mu płacę. :)
    Ok, kończę temat. :)

Spoko Kroko :)
    To moje ukrywanie się na forum nie zabiera więcej niż 10 minut dziennie u uszczuplam go sobie z czasu, który i tak mamy oficjalnie wolny. Chodzi bardziej o świadomość czytania czyjejś prywatnej korespondencji..
    Sama jestem na stanowisku kierowniczym, ode mnie wymaga się tego, zebym pilnowała terminów. Mam ileś tam projektów, jak coś zawalę to za to będe odpowiadała, a jak się tutaj nie wyrobię to wezmę do domu. więc to nie tak, że sie z Tobą nie zgadzam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 12:57

Krokodylica lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no cóż mnie ostatnio nic nie smakuje, jem bo jem..ale bez smaku..a i oczywiście tyję mimo tego ;/

a jarmużu tez nie jadłam, muszę spróbować jak tak zachwalacie

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj na onecie taki maly artykul:
    "W katowickiej Klinice Gyncentrum w ramach społecznej akcji "Zdrowy tata" przebadano blisko 100 mężczyzn, ochotników mieszkających w tym regionie. Aż u 52 proc. badanych stwierdzono niepłodność.
    REKLAMA

- Od kilku lat obserwujemy rosnący odsetek panów mających problem z poczęciem dziecka. Ale tak złych wyników się nie spodziewaliśmy. Jest prawdziwy dramat – powiedział gazecie dr n. biol. Wojciech Sierka z Kliniki Leczenia Niepłodności i Diagnostyki Prenatalnej Gyncentrum Clinic.

Szacuje się, że w Polsce problemy z poczęciem dziecka ma już co piąta para.

Eksperci wskazują, że w przypadku zaburzonej płodności ogromne znaczenie ma styl życia współczesnych panów. To przede wszystkim zła dieta i zbyt dużo stresu. Według doktora Mrugacza "winna jest chemia w żywności i wodzie" oraz nadużywanie alkoholu. Duże znaczenie ma także przegrzewanie przez mężczyzn narządów płciowych, noszenie zbyt ciasnej odzieży, trzymanie laptopa na kolanach i trzymanie telefonów komórkowych w kieszeni spodni.

Wpływ na płodność ma zarówno rodzaj pracy wykonywanej przez mężczyzn, ponieważ w bardziej toksycznych warunkach wzrasta ryzyko niepłodności, jak i środowisko naturalne, w jakim żyją. Panowie z miejsc, gdzie środowisko jest bardziej zanieczyszczone, mają słabsze nasienie.

Według ekspertów najłatwiej o dzieci mieszkańcom północno-wschodniej Polski, gdzie jest czyściej, a ludzie jedzą więcej naturalnej żywności i żyją spokojniej."

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe kotka, wklejałam link do tego artykuliku :)

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka z tymi telefonami, czy laptopami niby wszyscy wiedzą, ale mój małż i tak siedzi wieczorami z laptopem na kolanach a komórkę cały dzień w kieszeni...jakoś ciężko znaleźć inna alternatywę...a swoją drogą styl życia czyli alkohol i ogólnie żywność czy ruch z pewnością mają wpływ...

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOOO witaj momo też widzę zapracowana na maxa bo rzadko Cię widuję ?

momo1009 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytałam go i smutno mi sie zrobiło ze dupa ze mnie i nie wiedziałam wygoniłabym mojego na badanie darmowe :(

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    hehe kotka, wklejałam link do tego artykuliku :)

ups ;)
    Umknelo mi ;)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa męczy mnie dalej, pisałam gdzieś wyżej.
    Ale jem na siłę i jakoś prę do przodu.

‹‹ 1815 1816 1817 1818 1819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ