Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smoku a już miałam napisać, że flipsy to można jeść, bo to mąka kukurydziana i klops..nie spodziewałam się tego dopisku "czekoladowe" hehe.. ja kupuję flipsy ale tylko zwykłe i jak mam ochotę na coś słodkiego - to je pochłaniam :)

dziewczynki zawsze bedę popierać ruch, w jakiejkolwiek postaci :)

Smoczyca1, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Ależ się zawzięłaś :) JA nie mogę się powstrzymać, dzisiaj poszłam do sklepu i kupiłam sobie chrupki, nie wiem czy jadłyście FLIPSY czekoladowe :)
    Kiedyś je uwielbiałam i nadal mi smakują :D
    No Ty to akurat powinnaś jeść :)Wcale się nie powstrzymuj :)

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Sorry ale mnie by ch*j strzelił jak by mój pracownik zamiast pracować siedział sobie na forum. Nie za to mu płacę. :)
    Ok, kończę temat. :)

Wiesz, to trochę specyfika pracy: w labie nie możesz robić 500 rzeczy naraz bo się pogubisz, a jeśli robisz jedną i musisz czekać kilka godzin bo coś się wiruje/inkubuje/mrozi, to nie zawsze zapchasz ten czas jakimiś zajęciami dodatkowymi. Nie uważam żeby zabranie pracownikom możliwości odstresowania się pomogło w ich "produktywności". Jesteśmy rozliczani zadaniowo- jeśli wszystkie badania są zrobione na czas, lab wysprzątany i działa jak w zegarku, to o co ta chryja?
    Rozumiem oczywiście twój punkt widzenia, mamy u siebie taką jedną, co non stoper siedzą na pudelku.pl i wszystko zrzucają na praktykantów. I nikt jej za to nie goni, bo to córka wicedyrektora. Ale sytuacji nie zmienią nowe regulaminy bo i tak bądą przymykać oko na jej wyskoki ;/

No mniejsza, muszę się pana doktora słuchać i nie stresować :) Będzie co będzie :)

Kroko, jak tam wymioty? Lepiej?
    LaRa zazdraszczam, ja biegnę robić badania :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    smoku a już miałam napisać, że flipsy to można jeść, bo to mąka kukurydziana i klops..nie spodziewałam się tego dopisku "czekoladowe" hehe.. ja kupuję flipsy ale tylko zwykłe i jak mam ochotę na coś słodkiego - to je pochłaniam :)

dziewczynki zawsze bedę popierać ruch, w jakiejkolwiek postaci :)
    Hehe konwalianka widzisz jeszcze są truskawkowe, ale zdecydowanie wolę czekoladowe, spróbuj kiedyś :)
    A powstrzymywać się ależ skąd nawet nie próbowałam a co będę sobie i maleństwu żałować :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a gdzie dostać jarmuż? Nigdy tego nie widziałam w sklepie. To jest taka kapusta, tylko że w "natce"? Dobrze kojarzę?

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Ej a gdzie dostać jarmuż? Nigdy tego nie widziałam w sklepie. To jest taka kapusta, tylko że w "natce"? Dobrze kojarzę?
    Tu jestem :)
    A nie jak kapusta czy sałata raczej?

konwalianka lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest taka mega pomarszczona sałata/kapusta zimnozielona miałam kiedyś na działce chomiki moje uwielbiały :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    to jest taka mega pomarszczona sałata/kapusta zimnozielona miałam kiedyś na działce chomiki moje uwielbiały :)
    chyba taki fioletowy też jest ?

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Hehe konwalianka widzisz jeszcze są truskawkowe, ale zdecydowanie wolę czekoladowe, spróbuj kiedyś :)
    A powstrzymywać się ależ skąd nawet nie próbowałam a co będę sobie i maleństwu żałować :)
    e no ja wiem, że jest..ale mnie nie smakuje, nawet Tymek nie chciał i kazał kiedyś oddać dziewczynce :P

a ty jedz - jeśli akurat masz na to ochotę :)

chciałam Wam powiedzieć, ze mój organizm ostatnio buntuje się na słodycze.. 2 dni temu maż mnie "zmusił" do zjedzenia prince polo (po cichu dałam Tymkowi połowę) i zjadłam a później mnie męczyło..wczoraj zjadłam 3 kawałki ciasta, bo też zostałam niejako przymuszona (w pracy było pożegnanie i oczywiście wyżerka na słodko i nie wypadało nie zjeść, choć i tak zjadłam tylko3 malutkie kawałki, a ciast było 8 rodzai), w każdym razie po tym incydencie- 20min i do wc, najpierw górą mnie pogoniło, później dołem.. i tyle z moich słodyczowych przygód

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 12:48

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    chyba taki fioletowy też jest ?
    moze ja znam tylko zielony hehe

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/20/Boerenkool.jpg/250px-Boerenkool.jpg

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UUUUU to rzeczywiście nieciekawie :( ale zgadza się jak Ci nie służą słodycze to co masz się zmuszać. U mnie to różnie ogólnie nie przepadam za słodyczami, ale tych FLIPSÓW to chyba od podstawówki nie jadłam :)
    U mnie jakoś mięso nie wchodzi, zawsze lubiłam a teraz jakoś nie mam ochoty...

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Sorry ale mnie by ch*j strzelił jak by mój pracownik zamiast pracować siedział sobie na forum. Nie za to mu płacę. :)
    Ok, kończę temat. :)

Spoko Kroko :)
    To moje ukrywanie się na forum nie zabiera więcej niż 10 minut dziennie u uszczuplam go sobie z czasu, który i tak mamy oficjalnie wolny. Chodzi bardziej o świadomość czytania czyjejś prywatnej korespondencji..
    Sama jestem na stanowisku kierowniczym, ode mnie wymaga się tego, zebym pilnowała terminów. Mam ileś tam projektów, jak coś zawalę to za to będe odpowiadała, a jak się tutaj nie wyrobię to wezmę do domu. więc to nie tak, że sie z Tobą nie zgadzam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 12:57

Krokodylica lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no cóż mnie ostatnio nic nie smakuje, jem bo jem..ale bez smaku..a i oczywiście tyję mimo tego ;/

a jarmużu tez nie jadłam, muszę spróbować jak tak zachwalacie

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj na onecie taki maly artykul:
    "W katowickiej Klinice Gyncentrum w ramach społecznej akcji "Zdrowy tata" przebadano blisko 100 mężczyzn, ochotników mieszkających w tym regionie. Aż u 52 proc. badanych stwierdzono niepłodność.
    REKLAMA

- Od kilku lat obserwujemy rosnący odsetek panów mających problem z poczęciem dziecka. Ale tak złych wyników się nie spodziewaliśmy. Jest prawdziwy dramat – powiedział gazecie dr n. biol. Wojciech Sierka z Kliniki Leczenia Niepłodności i Diagnostyki Prenatalnej Gyncentrum Clinic.

Szacuje się, że w Polsce problemy z poczęciem dziecka ma już co piąta para.

Eksperci wskazują, że w przypadku zaburzonej płodności ogromne znaczenie ma styl życia współczesnych panów. To przede wszystkim zła dieta i zbyt dużo stresu. Według doktora Mrugacza "winna jest chemia w żywności i wodzie" oraz nadużywanie alkoholu. Duże znaczenie ma także przegrzewanie przez mężczyzn narządów płciowych, noszenie zbyt ciasnej odzieży, trzymanie laptopa na kolanach i trzymanie telefonów komórkowych w kieszeni spodni.

Wpływ na płodność ma zarówno rodzaj pracy wykonywanej przez mężczyzn, ponieważ w bardziej toksycznych warunkach wzrasta ryzyko niepłodności, jak i środowisko naturalne, w jakim żyją. Panowie z miejsc, gdzie środowisko jest bardziej zanieczyszczone, mają słabsze nasienie.

Według ekspertów najłatwiej o dzieci mieszkańcom północno-wschodniej Polski, gdzie jest czyściej, a ludzie jedzą więcej naturalnej żywności i żyją spokojniej."

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe kotka, wklejałam link do tego artykuliku :)

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka z tymi telefonami, czy laptopami niby wszyscy wiedzą, ale mój małż i tak siedzi wieczorami z laptopem na kolanach a komórkę cały dzień w kieszeni...jakoś ciężko znaleźć inna alternatywę...a swoją drogą styl życia czyli alkohol i ogólnie żywność czy ruch z pewnością mają wpływ...

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOOO witaj momo też widzę zapracowana na maxa bo rzadko Cię widuję ?

momo1009 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytałam go i smutno mi sie zrobiło ze dupa ze mnie i nie wiedziałam wygoniłabym mojego na badanie darmowe :(

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    hehe kotka, wklejałam link do tego artykuliku :)

ups ;)
    Umknelo mi ;)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa męczy mnie dalej, pisałam gdzieś wyżej.
    Ale jem na siłę i jakoś prę do przodu.

‹‹ 1815 1816 1817 1818 1819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ