X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmmm przemysle to przez weekend i trzeba będzie dzialac :)

grupe krwi koniecznie trzeba miec na papierze, na piekne oczy nie uwierza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 20:39

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Zakochana Przyjaciółka

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w Kauflandzie i powiem wam ze kupilam test Pepino i zamierzam jutro zrobić,bedzie to 11dpo,jak wyjdzie negatyw mam jeszcze jeden na niedziele :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 20:45

Krokodylica lubi tę wiadomość

Zakochana
  • Zakochana Przyjaciółka

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    LaRa, ja chodziłam na do lekarza prywatnie i na nfz, ten na nfz nie wiedział, że chodze prywatnie, bo niby po co mu ta wiedza? u każdego miałam kartę ciąży :D a chodziłam nie po badania, bo miałam w abonamencie a po to, by co 2 tygodnie po prostu posłuchać serduszka czy zobaczyć na usg (prywatnie- było usg; na nfz lekarz przykładał detektor tętna) - byłam spokojna..wiem, że może to przesada, ale miałam powody, w mojej rodzinie niestety dzieci umierały w 6 miesiącu ciąży i miałam schizę, teraz tez będę chodziła do dwóch..

dziewczyny - jestem mega dumna..właśnie skończyłam prasować kopiec prania, tzn. jakieś 9 pralek będzie, ciuchy jeszcze z wczasów z Chorwacji - wow, ale teraz nienawidzę prasowania..wrr

zgredka, na pewno powiedz lekarzowi; nie wiem czy robi się jeszcze później takie badanie, jeśli się przechorowało.. ale musisz pokazać papierek, bo na słowo raczej nie uwierzy :)

Prasowanie.hmmm rowniez za tym nie przepadam a czeka mnie to jutro,co prawda nie w takiej ilosci co Ty :)

Zakochana
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, prasowanko tez mnie czeka jutro :) maz wybywa na BEERFeST do Chorzowskiego Parku (ja w tym roku odpuszczam i za rok chyba tez :) a ja bede miala czas na prasowanie i sprzatanie wieczorne :) a na niedzielny obiad zazyczylam sobie u meza Lasagne (robi najlepszą na świecie) uhmmmmmmm juz mi slinka cieknie :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow :D Ale widziałam zarypiaszczy filmik:

https://www.youtube.com/watch?v=7ItmwtLCDVY

Zobaczcie obecne i przyszłe mamy, szczeka opada z tą muzyką i grafiką :D

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane ja doepir weszlam do domku :)

wsciekne sie zaraz bo mnie cycki swedza ;/ i suty pieka.. musze meza na masaz dzis naklonic ;/
    chodze jak tak glupia i sie pocieram.. w slepie to chyba stwerdzili ze jakas nimfomanka jestem i sze nawet w sklepie sie dopieszczam :P

poszlismy z mezem na spacer .. ehhh tak romantyczni e złapał mnie za łapke.. tak za lapke ;P o rzadko robi;P bo nie jest zwolennikiem takiego okazywania uczc :D i tak sobie chodzilismy pzez 2 h :)

choco, Malenq lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • choco Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmmm ja jak robiłam toxo to mnie gin (miał umowę z NFZ) wyslal do rodzinnego po skierowanie a rodzinny stwierdzi że to płatne i nie może wystawić skierowania.
    Teraz chodzę do gina prywatnie, tzn. ze będę musiała płacić za wszystkie badania krwi w razie ciąży? Teraz jak dostałam receptę na dupka to zapłaciłam mniej niż cena na opakowaniu hmmmm to NFZ refunduje recepty a badań już nie?

**********************Gang 18+***********************
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzisz do jakiegokolwiek lekarza prywatnie, a ten zapisze Ci badania, skierowania np. na rehabilitację to za wszystko płacisz. Natomiast żeby nie płacić, idziesz z tymi skierowaniami do rodzinnego i rodzinny wypisuje już na NFZ i wtedy badania, skierowania są darmowe. Ja tak miałam odnośnie rehabilitacji. Byłam u neurologa prywatnie, ta wypisała mi zabiegi jakie mam wykonać i kazała iść do rodzinnego, który przepisze na NFZ. Lekarka wypisała i nie było problemów z rehabilitacja, a skierowanie od neurologa podpiela do mojej karty żeby mieć podkladke, ze nie wzięła tego z księżyca. Porypane to wszystko ale tak to wyglada.

Aaaaa i kwestia ceny leków... Tu nie ma nic do rzeczy czy kupujesz leki przepisane od lekarza z NFZ czy od prywatnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 21:52

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choco .. jesli lekarz gdziekolwiek pracuje na NFZ tomoze wystawiac w prywatnym gabincie leki refundowane gdysz jego recepty honorowane sa wszedzie

co do badan niesety tu juz nie ma tej zasaady poniewaz przychodnia / gabinet najczesciej ma swoj punkt pobran badz umowe podykonania .. i tylko tam jak sie zglosisz z e skierowaniem masz refundacje .. wiaze sie to z tym .. ze lekarz wypisujeac skierowanie na badania musi pozniej zaewidencjonowane je u siebie na nastepnej wizycie.. dlatego podpisuja umowy z labkami jesli nie maja swoich i sa oe tam realizowane..
    badan niektorych lekarz I kontaktu nie moze ci przepisac..
    toxoplazza nie jest badaniem..I kontaktu.. z racj tego ze jest to badanie specjalistyczne..

co do badan w ciazy .. to moze ci je tylko gin z NFZ przepisac..z racji tego ze ciaza niepodlega lekarzowi I kontaktu ..ion nie "wchodzi"wkompetencje Ginktory cieprowadzi..

I kontakt jest od tego zeby zweryfikowac cosiedzieje czylipodsatwaadan..
    morfologa,probywatr,lipogram.cholesterol..mocz itp..czyli tocodaje obrazogolny..ipostawia pierwszepradopodobne rozwiazanie..poznije juz resztebadan wpakiecie daje specjalista ..
    powalone..aleto naszsystem

tak wiec jak bedziesz w ciazy znajdz ginekologa ktory chce zarobic na NFZ i co jakis czas przepisze ci wszytskie badania ;) a do prywatnego chodz na USG :)

choco lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • choco Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to dobrze mądrego posłuchać. Dzięki Aniu za objaśnienie :-D

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe to co moge podpowiedziec to podpiwiem z racji swojego zawodu :)

choc jak dla mnei paranoja jest ze lekarz I konaktu ne moze przepisac takich badan jak bolerioza, toxo .. szczegolnei jest wie ze kobieta sie sara badz jest w ciazy .. ale niestety taka polityka naszym NFZ ..

z praktycznego punktu widzenia..
    przyklad.. lekarzowi gin jes zaplacon wiecej jelsi najpierw na wizycie przykladowo dzis da zlecenie biocenozy pochwy ...a za tydzien czy za dwa dni da zlecenie na cytologe.. a pozniej dodatkowo jeszcze kobieta za 2-3 tyg przyjdzie do niego po wyniki i omowi ... paranoja przeciez wszyscy wiedza ze jak sie robi biocenoze to odrazu i cytologie jak cos.. no ale trzeba sobie to rozpisac a pacjentka bedzie 2 razy tylek wystawiala ;/

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i zeby bylo smiesznej to lekarz nie da wam odrazu na USG ... bo to by mu sie nie kalkulowalo tylko jakprzyjdziecie po wynik z cytologii to wtedy Wam da na USG :P

albo daje pelen kompet i kaze wam przyjsc za tydzien dwa .. bo chce co skonsultowac.. a pozniej po ych 2 tyg znowu kaze wam rzyjsc za dwa tyg.. dlaczego bo wtedy wlasnie moze rozpsac sobie na kilka dni te wszytskie badania ;)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • choco Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paranoja, czyli lekarzowi na rękę jak przychodzisz do niego często, a reszta czeka bo miejsc w kolejce nie ma i na monitoring owu nie można się dostać :-/
    Dobranoc laseczki, miłego weekendu życzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 22:54

• zgredka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bon giorno..
    ja właśnie pałaszuję placki owsiane (które się zupełnie rozpadły) z serkiem i własnej produkcji konfiturą morelową...

miałam się wyspać, ale niestety pies olał moje ustalenia, włażąc mi na twarz po 6

Malenq lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja..
    dzięki synkowi od 6 na nogach :)

zupka się gotuje, pomidorki sie robią, śniadanko przygotowane, łazienka ogarnięta.. a ja znowu się pokłóciłam z P. naprawdę nie dogadujemy się ostatnio, jego obecność działa na mnie jak płachta na byka :( przykre to..

buziaki i udanej soboty!

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Zakochana Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test negatywny :(

Zakochana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brryy

Ja zbieram sie powoli na mega ciezki dzien w pracy. Pociesza mnie tylko jedno, ze juz jutro urlop i spokoj na dwa tygodnie :)

Malo tego, dzisiaj ovu znowu mi owulacje niby wyznaczylo. To sie usmialam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane! Chciałam tylko powiedzieć że nie testuje jutro, przyszła dzisiaj @... tzn plamienie ale do wieczora się rozkręci... mego dnia Kochane!!! :*

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakochana, katja - przykro mi..

Czarnula - no to działajcie dalej:) tylko się cieszyć, heheh, więcej możliwości

Zakochana lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to już popij wodą. Bo mąż po 24h siły nie ma chce mu się tylko spać, a ja wybywam do pracy i wrócę przed 22 to już będzie spał. Poza tym biorę orgametrill, który hamuje owulację, dlatego napisałam, że się uśmiałam jak zobaczyłam wyznaczoną owulkę :)

Ania_84 lubi tę wiadomość

‹‹ 1819 1820 1821 1822 1823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ