Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmmm przemysle to przez weekend i trzeba będzie dzialac :)

grupe krwi koniecznie trzeba miec na papierze, na piekne oczy nie uwierza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 20:39

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Zakochana Przyjaciółka

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w Kauflandzie i powiem wam ze kupilam test Pepino i zamierzam jutro zrobić,bedzie to 11dpo,jak wyjdzie negatyw mam jeszcze jeden na niedziele :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 20:45

Krokodylica lubi tę wiadomość

Zakochana
  • Zakochana Przyjaciółka

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    LaRa, ja chodziłam na do lekarza prywatnie i na nfz, ten na nfz nie wiedział, że chodze prywatnie, bo niby po co mu ta wiedza? u każdego miałam kartę ciąży :D a chodziłam nie po badania, bo miałam w abonamencie a po to, by co 2 tygodnie po prostu posłuchać serduszka czy zobaczyć na usg (prywatnie- było usg; na nfz lekarz przykładał detektor tętna) - byłam spokojna..wiem, że może to przesada, ale miałam powody, w mojej rodzinie niestety dzieci umierały w 6 miesiącu ciąży i miałam schizę, teraz tez będę chodziła do dwóch..

dziewczyny - jestem mega dumna..właśnie skończyłam prasować kopiec prania, tzn. jakieś 9 pralek będzie, ciuchy jeszcze z wczasów z Chorwacji - wow, ale teraz nienawidzę prasowania..wrr

zgredka, na pewno powiedz lekarzowi; nie wiem czy robi się jeszcze później takie badanie, jeśli się przechorowało.. ale musisz pokazać papierek, bo na słowo raczej nie uwierzy :)

Prasowanie.hmmm rowniez za tym nie przepadam a czeka mnie to jutro,co prawda nie w takiej ilosci co Ty :)

Zakochana
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, prasowanko tez mnie czeka jutro :) maz wybywa na BEERFeST do Chorzowskiego Parku (ja w tym roku odpuszczam i za rok chyba tez :) a ja bede miala czas na prasowanie i sprzatanie wieczorne :) a na niedzielny obiad zazyczylam sobie u meza Lasagne (robi najlepszą na świecie) uhmmmmmmm juz mi slinka cieknie :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow :D Ale widziałam zarypiaszczy filmik:

https://www.youtube.com/watch?v=7ItmwtLCDVY

Zobaczcie obecne i przyszłe mamy, szczeka opada z tą muzyką i grafiką :D

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane ja doepir weszlam do domku :)

wsciekne sie zaraz bo mnie cycki swedza ;/ i suty pieka.. musze meza na masaz dzis naklonic ;/
    chodze jak tak glupia i sie pocieram.. w slepie to chyba stwerdzili ze jakas nimfomanka jestem i sze nawet w sklepie sie dopieszczam :P

poszlismy z mezem na spacer .. ehhh tak romantyczni e złapał mnie za łapke.. tak za lapke ;P o rzadko robi;P bo nie jest zwolennikiem takiego okazywania uczc :D i tak sobie chodzilismy pzez 2 h :)

choco, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • choco Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmmm ja jak robiłam toxo to mnie gin (miał umowę z NFZ) wyslal do rodzinnego po skierowanie a rodzinny stwierdzi że to płatne i nie może wystawić skierowania.
    Teraz chodzę do gina prywatnie, tzn. ze będę musiała płacić za wszystkie badania krwi w razie ciąży? Teraz jak dostałam receptę na dupka to zapłaciłam mniej niż cena na opakowaniu hmmmm to NFZ refunduje recepty a badań już nie?

**********************Gang 18+***********************
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzisz do jakiegokolwiek lekarza prywatnie, a ten zapisze Ci badania, skierowania np. na rehabilitację to za wszystko płacisz. Natomiast żeby nie płacić, idziesz z tymi skierowaniami do rodzinnego i rodzinny wypisuje już na NFZ i wtedy badania, skierowania są darmowe. Ja tak miałam odnośnie rehabilitacji. Byłam u neurologa prywatnie, ta wypisała mi zabiegi jakie mam wykonać i kazała iść do rodzinnego, który przepisze na NFZ. Lekarka wypisała i nie było problemów z rehabilitacja, a skierowanie od neurologa podpiela do mojej karty żeby mieć podkladke, ze nie wzięła tego z księżyca. Porypane to wszystko ale tak to wyglada.

Aaaaa i kwestia ceny leków... Tu nie ma nic do rzeczy czy kupujesz leki przepisane od lekarza z NFZ czy od prywatnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 21:52

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choco .. jesli lekarz gdziekolwiek pracuje na NFZ tomoze wystawiac w prywatnym gabincie leki refundowane gdysz jego recepty honorowane sa wszedzie

co do badan niesety tu juz nie ma tej zasaady poniewaz przychodnia / gabinet najczesciej ma swoj punkt pobran badz umowe podykonania .. i tylko tam jak sie zglosisz z e skierowaniem masz refundacje .. wiaze sie to z tym .. ze lekarz wypisujeac skierowanie na badania musi pozniej zaewidencjonowane je u siebie na nastepnej wizycie.. dlatego podpisuja umowy z labkami jesli nie maja swoich i sa oe tam realizowane..
    badan niektorych lekarz I kontaktu nie moze ci przepisac..
    toxoplazza nie jest badaniem..I kontaktu.. z racj tego ze jest to badanie specjalistyczne..

co do badan w ciazy .. to moze ci je tylko gin z NFZ przepisac..z racji tego ze ciaza niepodlega lekarzowi I kontaktu ..ion nie "wchodzi"wkompetencje Ginktory cieprowadzi..

I kontakt jest od tego zeby zweryfikowac cosiedzieje czylipodsatwaadan..
    morfologa,probywatr,lipogram.cholesterol..mocz itp..czyli tocodaje obrazogolny..ipostawia pierwszepradopodobne rozwiazanie..poznije juz resztebadan wpakiecie daje specjalista ..
    powalone..aleto naszsystem

tak wiec jak bedziesz w ciazy znajdz ginekologa ktory chce zarobic na NFZ i co jakis czas przepisze ci wszytskie badania ;) a do prywatnego chodz na USG :)

choco lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • choco Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to dobrze mądrego posłuchać. Dzięki Aniu za objaśnienie :-D

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe to co moge podpowiedziec to podpiwiem z racji swojego zawodu :)

choc jak dla mnei paranoja jest ze lekarz I konaktu ne moze przepisac takich badan jak bolerioza, toxo .. szczegolnei jest wie ze kobieta sie sara badz jest w ciazy .. ale niestety taka polityka naszym NFZ ..

z praktycznego punktu widzenia..
    przyklad.. lekarzowi gin jes zaplacon wiecej jelsi najpierw na wizycie przykladowo dzis da zlecenie biocenozy pochwy ...a za tydzien czy za dwa dni da zlecenie na cytologe.. a pozniej dodatkowo jeszcze kobieta za 2-3 tyg przyjdzie do niego po wyniki i omowi ... paranoja przeciez wszyscy wiedza ze jak sie robi biocenoze to odrazu i cytologie jak cos.. no ale trzeba sobie to rozpisac a pacjentka bedzie 2 razy tylek wystawiala ;/

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i zeby bylo smiesznej to lekarz nie da wam odrazu na USG ... bo to by mu sie nie kalkulowalo tylko jakprzyjdziecie po wynik z cytologii to wtedy Wam da na USG :P

albo daje pelen kompet i kaze wam przyjsc za tydzien dwa .. bo chce co skonsultowac.. a pozniej po ych 2 tyg znowu kaze wam rzyjsc za dwa tyg.. dlaczego bo wtedy wlasnie moze rozpsac sobie na kilka dni te wszytskie badania ;)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • choco Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paranoja, czyli lekarzowi na rękę jak przychodzisz do niego często, a reszta czeka bo miejsc w kolejce nie ma i na monitoring owu nie można się dostać :-/
    Dobranoc laseczki, miłego weekendu życzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 22:54

• zgredka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bon giorno..
    ja właśnie pałaszuję placki owsiane (które się zupełnie rozpadły) z serkiem i własnej produkcji konfiturą morelową...

miałam się wyspać, ale niestety pies olał moje ustalenia, włażąc mi na twarz po 6

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja..
    dzięki synkowi od 6 na nogach :)

zupka się gotuje, pomidorki sie robią, śniadanko przygotowane, łazienka ogarnięta.. a ja znowu się pokłóciłam z P. naprawdę nie dogadujemy się ostatnio, jego obecność działa na mnie jak płachta na byka :( przykre to..

buziaki i udanej soboty!

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Zakochana Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test negatywny :(

Zakochana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brryy

Ja zbieram sie powoli na mega ciezki dzien w pracy. Pociesza mnie tylko jedno, ze juz jutro urlop i spokoj na dwa tygodnie :)

Malo tego, dzisiaj ovu znowu mi owulacje niby wyznaczylo. To sie usmialam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane! Chciałam tylko powiedzieć że nie testuje jutro, przyszła dzisiaj @... tzn plamienie ale do wieczora się rozkręci... mego dnia Kochane!!! :*

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakochana, katja - przykro mi..

Czarnula - no to działajcie dalej:) tylko się cieszyć, heheh, więcej możliwości

Zakochana lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to już popij wodą. Bo mąż po 24h siły nie ma chce mu się tylko spać, a ja wybywam do pracy i wrócę przed 22 to już będzie spał. Poza tym biorę orgametrill, który hamuje owulację, dlatego napisałam, że się uśmiałam jak zobaczyłam wyznaczoną owulkę :)

Ania_84 lubi tę wiadomość

‹‹ 1819 1820 1821 1822 1823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ