My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
hmmmm przemysle to przez weekend i trzeba będzie dzialac
grupe krwi koniecznie trzeba miec na papierze, na piekne oczy nie uwierzaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 20:39
-
Byłam w Kauflandzie i powiem wam ze kupilam test Pepino i zamierzam jutro zrobić,bedzie to 11dpo,jak wyjdzie negatyw mam jeszcze jeden na niedziele
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 20:45
Krokodylica lubi tę wiadomość
Zakochana -
konwalianka wrote:LaRa, ja chodziłam na do lekarza prywatnie i na nfz, ten na nfz nie wiedział, że chodze prywatnie, bo niby po co mu ta wiedza? u każdego miałam kartę ciąży
a chodziłam nie po badania, bo miałam w abonamencie a po to, by co 2 tygodnie po prostu posłuchać serduszka czy zobaczyć na usg (prywatnie- było usg; na nfz lekarz przykładał detektor tętna) - byłam spokojna..wiem, że może to przesada, ale miałam powody, w mojej rodzinie niestety dzieci umierały w 6 miesiącu ciąży i miałam schizę, teraz tez będę chodziła do dwóch..
dziewczyny - jestem mega dumna..właśnie skończyłam prasować kopiec prania, tzn. jakieś 9 pralek będzie, ciuchy jeszcze z wczasów z Chorwacji - wow, ale teraz nienawidzę prasowania..wrr
zgredka, na pewno powiedz lekarzowi; nie wiem czy robi się jeszcze później takie badanie, jeśli się przechorowało.. ale musisz pokazać papierek, bo na słowo raczej nie uwierzy
Prasowanie.hmmm rowniez za tym nie przepadam a czeka mnie to jutro,co prawda nie w takiej ilosci co TyZakochana -
tak, prasowanko tez mnie czeka jutro
maz wybywa na BEERFeST do Chorzowskiego Parku (ja w tym roku odpuszczam i za rok chyba tez
a ja bede miala czas na prasowanie i sprzatanie wieczorne
a na niedzielny obiad zazyczylam sobie u meza Lasagne (robi najlepszą na świecie) uhmmmmmmm juz mi slinka cieknie
-
hej kochane ja doepir weszlam do domku
wsciekne sie zaraz bo mnie cycki swedza ;/ i suty pieka.. musze meza na masaz dzis naklonic ;/
chodze jak tak glupia i sie pocieram.. w slepie to chyba stwerdzili ze jakas nimfomanka jestem i sze nawet w sklepie sie dopieszczam
poszlismy z mezem na spacer .. ehhh tak romantyczni e złapał mnie za łapke.. tak za lapke ;P o rzadko robi;P bo nie jest zwolennikiem takiego okazywania uczci tak sobie chodzilismy pzez 2 h
choco, Malenq lubią tę wiadomość
-
Hmmmm ja jak robiłam toxo to mnie gin (miał umowę z NFZ) wyslal do rodzinnego po skierowanie a rodzinny stwierdzi że to płatne i nie może wystawić skierowania.
Teraz chodzę do gina prywatnie, tzn. ze będę musiała płacić za wszystkie badania krwi w razie ciąży? Teraz jak dostałam receptę na dupka to zapłaciłam mniej niż cena na opakowaniu hmmmm to NFZ refunduje recepty a badań już nie?**********************Gang 18+***********************
-
Jeśli chodzisz do jakiegokolwiek lekarza prywatnie, a ten zapisze Ci badania, skierowania np. na rehabilitację to za wszystko płacisz. Natomiast żeby nie płacić, idziesz z tymi skierowaniami do rodzinnego i rodzinny wypisuje już na NFZ i wtedy badania, skierowania są darmowe. Ja tak miałam odnośnie rehabilitacji. Byłam u neurologa prywatnie, ta wypisała mi zabiegi jakie mam wykonać i kazała iść do rodzinnego, który przepisze na NFZ. Lekarka wypisała i nie było problemów z rehabilitacja, a skierowanie od neurologa podpiela do mojej karty żeby mieć podkladke, ze nie wzięła tego z księżyca. Porypane to wszystko ale tak to wyglada.
Aaaaa i kwestia ceny leków... Tu nie ma nic do rzeczy czy kupujesz leki przepisane od lekarza z NFZ czy od prywatnego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 21:52
-
Choco .. jesli lekarz gdziekolwiek pracuje na NFZ tomoze wystawiac w prywatnym gabincie leki refundowane gdysz jego recepty honorowane sa wszedzie
co do badan niesety tu juz nie ma tej zasaady poniewaz przychodnia / gabinet najczesciej ma swoj punkt pobran badz umowe podykonania .. i tylko tam jak sie zglosisz z e skierowaniem masz refundacje .. wiaze sie to z tym .. ze lekarz wypisujeac skierowanie na badania musi pozniej zaewidencjonowane je u siebie na nastepnej wizycie.. dlatego podpisuja umowy z labkami jesli nie maja swoich i sa oe tam realizowane..
badan niektorych lekarz I kontaktu nie moze ci przepisac..
toxoplazza nie jest badaniem..I kontaktu.. z racj tego ze jest to badanie specjalistyczne..
co do badan w ciazy .. to moze ci je tylko gin z NFZ przepisac..z racji tego ze ciaza niepodlega lekarzowi I kontaktu ..ion nie "wchodzi"wkompetencje Ginktory cieprowadzi..
I kontakt jest od tego zeby zweryfikowac cosiedzieje czylipodsatwaadan..
morfologa,probywatr,lipogram.cholesterol..mocz itp..czyli tocodaje obrazogolny..ipostawia pierwszepradopodobne rozwiazanie..poznije juz resztebadan wpakiecie daje specjalista ..
powalone..aleto naszsystem
tak wiec jak bedziesz w ciazy znajdz ginekologa ktory chce zarobic na NFZ i co jakis czas przepisze ci wszytskie badaniaa do prywatnego chodz na USG
choco lubi tę wiadomość
-
hehe to co moge podpowiedziec to podpiwiem z racji swojego zawodu
choc jak dla mnei paranoja jest ze lekarz I konaktu ne moze przepisac takich badan jak bolerioza, toxo .. szczegolnei jest wie ze kobieta sie sara badz jest w ciazy .. ale niestety taka polityka naszym NFZ ..
z praktycznego punktu widzenia..
przyklad.. lekarzowi gin jes zaplacon wiecej jelsi najpierw na wizycie przykladowo dzis da zlecenie biocenozy pochwy ...a za tydzien czy za dwa dni da zlecenie na cytologe.. a pozniej dodatkowo jeszcze kobieta za 2-3 tyg przyjdzie do niego po wyniki i omowi ... paranoja przeciez wszyscy wiedza ze jak sie robi biocenoze to odrazu i cytologie jak cos.. no ale trzeba sobie to rozpisac a pacjentka bedzie 2 razy tylek wystawiala ;/ -
A no i zeby bylo smiesznej to lekarz nie da wam odrazu na USG ... bo to by mu sie nie kalkulowalo tylko jakprzyjdziecie po wynik z cytologii to wtedy Wam da na USG
albo daje pelen kompet i kaze wam przyjsc za tydzien dwa .. bo chce co skonsultowac.. a pozniej po ych 2 tyg znowu kaze wam rzyjsc za dwa tyg.. dlaczego bo wtedy wlasnie moze rozpsac sobie na kilka dni te wszytskie badania -
Paranoja, czyli lekarzowi na rękę jak przychodzisz do niego często, a reszta czeka bo miejsc w kolejce nie ma i na monitoring owu nie można się dostać
Dobranoc laseczki, miłego weekendu życzę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 22:54
**********************Gang 18+***********************
-
Bon giorno..
ja właśnie pałaszuję placki owsiane (które się zupełnie rozpadły) z serkiem i własnej produkcji konfiturą morelową...
miałam się wyspać, ale niestety pies olał moje ustalenia, włażąc mi na twarz po 6Malenq lubi tę wiadomość
-
witam się i ja..
dzięki synkowi od 6 na nogach
zupka się gotuje, pomidorki sie robią, śniadanko przygotowane, łazienka ogarnięta.. a ja znowu się pokłóciłam z P. naprawdę nie dogadujemy się ostatnio, jego obecność działa na mnie jak płachta na bykaprzykre to..
buziaki i udanej soboty! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTeraz to już popij wodą. Bo mąż po 24h siły nie ma chce mu się tylko spać, a ja wybywam do pracy i wrócę przed 22 to już będzie spał. Poza tym biorę orgametrill, który hamuje owulację, dlatego napisałam, że się uśmiałam jak zobaczyłam wyznaczoną owulkę
Ania_84 lubi tę wiadomość