WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    dla mnie to tez nie było fajne bo przepowiadało @ nastepnego dnia :(
    :( niedobrze niedobrze............... no cóż

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakochana wrote:
    hahah ja robilam 28,29 i 31 wszystkie negatywne to jakos sie tak juz nie napalam :/

Na bete dzisiaj juz nie dam rady,nie wyrwe sie
    Zakochana a ja tak z innej beczki, na awatarku to Ty jesteś na zdjęciu?
    strasznie intrygujące to zdjęcie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 14:33

ewebii4.png
  • Zakochana Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    Zakochana a ja tak z innej beczki, na awatarku to Ty jesteś na zdjęciu?
    strasznie intrygujące to zdjęcie :D

Nie kochana to avatarek z internetu :-D

Zakochana
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha :D
    to już trzecia w dniu dzisiejszym nieświadomie rozbita strona :P hehe może tym razem mi się uda rozbić 1900 na 1900 mi się poszczęści 035.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 14:43

ewebii4.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili83 wrote:
    potwierdzam u mnie tak było wyniki zachowane do dzisiaj na pamiatkę, oj wyplakałam swoje wyplakałam a tu proszę:)wiem, że każdy się niecierpliwi ale niekiedy lepiej kilka dni dłuzej pocekać. U mnie nawet lekarz był zdziwiony, że beta nie wyszłaz 9 dp owu ale jak powiedział JAJNIKI NIE CZYTAJA KSIĄZEK niezapomnę tego do końca życia;)

Lili, nie ma cudów (o chyba że miałaś baaardzo późno owulkę i o tym nie wiesz...) - jeśli nie, to w labie na pewno coś spieprzyli i pomylili próbki albo czegoś nie dodali jak trzeba ;/ Biedna musiała być jakaś dziewczyna jak dostała twój wynik bety za sprawą pomyłki a w ciąży nie była ;/

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    Kroko gratuluję strawionego posiłku :)

kurde dziołszki, to zalewanie kremowym śluzem jest wstrętne, cały czas zaglądam bo mam wrażenie że okres się zaczyna, toż to SCHIZ jakiśssssssssssssss

Arienna u mnie taki śluz był zapowiedzią ciąży, ja zawsze miałam taki wodnisty przed@jak to mówią estrogenowy co oznacza spadek progesteronu, także trzymam kciuki, żeby to był KROPEK!!!

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Zakochana Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A orientuje sie ktos gdzie w Wawie zrobie bete ? Najlepiej Praga Południe,Północ,Targówek

Zakochana
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili83 wrote:
    Arienna u mnie taki śluz był zapowiedzią ciąży, ja zawsze miałam taki wodnisty przed@jak to mówią estrogenowy co oznacza spadek progesteronu, także trzymam kciuki, żeby to był KROPEK!!!
    sorki że tak obrazowo ale u mnie to dziś tak się zagęścił i zabielił się że prawie jak krem nivea jest 036.gif a czasami chluśnie znienacka że hej

ps. wyłączcie mi tę głupawkę bo to się płaczem dziś skończy :P albo ...........0crazysex.gif bo małż mój też jakiś dziś pobudzony :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 14:48

Krokodylica lubi tę wiadomość

ewebii4.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, węch mi się wyostrzył ;/ Zawsze tak mam przed @ więc to żaden objaw, ale cierpię zawsze srodze w takie dno w robocie.
    mam zły dzień w pracy bo jestem na zmianie na hematologii i nie cierpię jak mi na węch w taki dzień padnie ;/
    Najgorszy zapach w kosmosie, wierzcie mi, to zapach krwi. A muszę cały dzień przelewać i wirować. Kuźwa, wolę mocze i spermy analizować i kały na szkiełka mikroskopowe nanosić, niż babrać się z krwią w taki dzień ;/ Umieram, mam ochotę puścić pawia jak Wisła szeroka. Serio ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 14:48

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Lili, nie ma cudów (o chyba że miałaś baaardzo późno owulkę i o tym nie wiesz...) - jeśli nie, to w labie na pewno coś spieprzyli i pomylili próbki albo czegoś nie dodali jak trzeba ;/ Biedna musiała być jakaś dziewczyna jak dostała twój wynik bety za sprawą pomyłki a w ciąży nie była ;/

no nie wiem ja robilam w tym czasie takze inne badania hormonów, biale krwinki itd do tego grupę krwi także nie wiem czy można mówić o pomyłce, bo w takim razie wszystkie wyniki musiały by być nie moje?a może się myle?

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    sorki że tak obrazowo ale u mnie to dziś tak się zagęścił i zabielił się że prawie jak krem nivea jest 036.gif a czasami chluś

No u mnie bylo identycznie!!!trzymam kciuki!kiedy testujesz?

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Kurcze, węch mi się wyostrzył ;/ Zawsze tak mam przed @ więc to żaden objaw, ale cierpię zawsze srodze w takie dno w robocie.
    mam zły dzień w pracy bo jestem na zmianie na hematologii i nie cierpię jak mi na węch w taki dzień padnie ;/
    Najgorszy zapach w kosmosie, wierzcie mi, to zapach krwi. A muszę cały dzień przelewać i wirować. Kuźwa, wolę mocze i spermy analizować i kały na szkiełka mikroskopowe nanosić, niż babrać się z krwią w taki dzień ;/ Umieram, mam ochotę puścić pawia jak Wisła szeroka. Serio ;(
    współczuję 50przytula.gif

ewebii4.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie mam na nic ochoty :/. Ten ryz z jablkami krokodylka brzmi dobrze. Moze dzisiaj zupe pomidorowa zmajstruje. Ma ktos dobry przepis na zupke ze siwerzych pomidorow?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili83 wrote:
    Arienna wrote:
    sorki że tak obrazowo ale u mnie to dziś tak się zagęścił i zabielił się że prawie jak krem nivea jest [img]http://emotikona.pl/emotikony/pic/036.gif[kanie /img][/img] a czasami chluś

No u mnie bylo identycznie!!!trzymam kciuki!kiedy testujesz?
    w poniedziałek o ile @ nie przyjdzie, bedzie to 15dpo myslę że taki odpowiedni :) czyli jeszcze 5 dni

ewebii4.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    w poniedziałek o ile @ nie przyjdzie, bedzie to 15dpo myslę że taki odpowiedni :) czyli jeszcze 5 dni

hehehhe no to do poniedziałku trza poczekac, teraz to tylko spokój cię uratuje;)

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślę, że Lili wyszła negatywna beta bo było za wcześnie, przecież zarodek może zacząć implantację między 6 a 12 dpo więc 9 dpo mógł dopiero zacząć się wgryzać, a hormon produkować 10 dpo

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa - konczylas biologie czy jakas analityke? Czy w ogole do takeij pracy to np technik wystarczy?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili83 wrote:
    hehehhe no to do poniedziałku trza poczekac, teraz to tylko spokój cię uratuje;)
    dokładnie.............

ewebii4.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa strączkowe trzeba najpierw moczyć kilka godzin, najlepiej całą noc. Potem odlewasz tą wodę i dopiero wtedy gotujesz. Wtedy tak nie męczą gazy. :)

smarta trzymam kciuki za cykl z Clo ale postaraj się o ten monitoring dla własnego zdrowia.

Malenq super wieści. :) Gratuluję córci. ;)

LaRa Małgosia Socha w Brzyduli grała Violettę a nie Konstancję. :) To była jej pierwsza rola "na bogato" po której posypały jej się inne role. Ale widzże sprawa już została wyjaśniona. :)

Arienna Floragyn możesz sobie aplikować co jakiś czas. Jego można stosować nawet w ciąży, przywraca odpowiednie PH w pochwie.

Do dyskusji o imionach się nie przyłączę, bo póki co jestem zdezorientowana. :) Chyba poczekam aż będę znać płeć. Bo co ja chcę to mężowi się nie podoba. Ale znając życie i tak postawię na swoim. :P

konwalia gratuluję wizyty i nie martw się już tą ospą, wszystko jest i będzie dobrze!

Malenq, konwalianka lubią tę wiadomość

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Ma ktos dobry przepis na zupke ze siwerzych pomidorow?

Proszę :). Ja ją robie w ilościach hurtowych i wekuję w słoiki na zimę.
    Jest mega-pyszna. Oczywiscie wina być nie musi. Robiłam bez selera naciowego tylko ze zwykłym i tez pycha.

Składniki:
    2 kg pomidorów świeżych (1 kg pomidorów świeżych = 0,7 kg tych z puszki)
    2 łodygi selera naciowego
    2 małe marchewki
    50 ml białego wina
    Duża cebula
    3-4 ząbki czosnku
    0,5 litra bilionu (może być z kostki)
    Sól i pieprz, odrobina cukru
    Bazylia
    Śmietana

Jeśli mamy świeże pomidory obieramy je ze skórki- wycinamy zieloną część, nacinamy na krzyż drugą strone i zalewamy wrzątkiem na 2-3 minuty, potem zimną wodą - skórka sama odejdzie. Pomidory kroimy w kostkę i pilnujmy aby nie steacić soku, który wycieknie.

Cebule i czosnek kroimy i podsnażamy na odrobinie oleju. Marchew trzemy na dużych oczkach, seler kroimy. Dodajemy do cebuli i czosnku i tak podsnażamy przez 2-3 minuty. Dolewamy wino i dusimy to pod przykryciem aż wino nie wyparuje. Przekładamy to do garnka, dodajemy bulion i pomidory. Gotujemy ok pół godziny.

Po ugotowaniu miksujemy na krem. Doprawiamy. Podajemy z listkami bazyli oraz słodką śmietanką. Można do tego dodać drobny makaron lub podawać z grzankami. Ja polecam bagietkę czosnkową

PsotkaKotka lubi tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
‹‹ 1850 1851 1852 1853 1854 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ