WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:

Lena witaj! Naprawdę masz na imię Lena? Pytam bo tak na temat imion zeszłyśmy ;)

;)

Nie. Ania zwyczajnie jestem ;)

Co do imion to chłopczyk Tobiasz na pewno.
    Dziewczynka chyba Sara.

Jest już Amelia <3

Czy jest jakis sposob na metaliczny posmak w ustach bo ja zwariuje .... ????

momo1009 lubi tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Nie. Ania zwyczajnie jestem ;)

Co do imion to chłopczyk Tobiasz na pewno.
    Dziewczynka chyba Sara.

Jest już Amelia <3

Czy jest jakis sposob na metaliczny posmak w ustach bo ja zwariuje .... ????
    No i bardzo ładnie :) Zresztą wszystkie wymienione przez Ciebie imiona raczej w moim guście.
    No to jeszcze ja podzielę się moimi the best of: Jagoda, Dagmara, Radosław, Hubert... chyba mam jakąś słabość do litery r ;).
    Ale to wersja na dziś, bo u mnie się to często zmienia

Jedyne co wiem o metalicznym posmaku to że jest objawem ciąży, co miesiac się go doszukuję mniej lub bardziej świadomie :D

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no metaliczny smak miałam, ale bez doszukiwania się, po prostu siedziałam se w pracy przed kompem i nagle: 'hmmm co to za dziwny smak w gębie?'

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    no metaliczny smak miałam, ale bez doszukiwania się, po prostu siedziałam se w pracy przed kompem i nagle: 'hmmm co to za dziwny smak w gębie?'

Ja tak kiedyś miałam myjąc zęby. Potem się zorientowałam, ze to nowa pasta jest jakaś dziwna w smaku

********Gang 18+********
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Momo

Jagoda ślicznie <3 :) bardzo mi sie podoba.

No wlasnie nie chce sie doszukiwać oznak ciąży bo się rozczaruję. Tym bardziej ze plamie 5 dzien.
    Ale co jak co ten posmak nie daje mi zapomnieć i jest bardzo bardzo niefajny wiec jem i jem i jem zeby go chociaz troche "zabić"

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Momo

Jagoda ślicznie <3 :) bardzo mi sie podoba.

No wlasnie nie chce sie doszukiwać oznak ciąży bo się rozczaruję. Tym bardziej ze plamie 5 dzien.
    Ale co jak co ten posmak nie daje mi zapomnieć i jest bardzo bardzo niefajny wiec jem i jem i jem zeby go chociaz troche "zabić"

A który to dzień cyklu? Bo co jak co ale plamienie 5 dzień to nam się tu z jednym kojarzy ;). Lenka prowadzisz wykres? Jeśli tak, udostępnij, będzie łatwiej kibicować.
    No ale w kwestii tego metalu w ustach to ja jednak nie pomogę

********Gang 18+********
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Momo: a na pasta do zębów to też mi jakoś nie pasi, dziś wydała mi się ohydna, ale generalnie nic dziwnego u siebie nie widzę.. niestety nadal mam chętkę na słodycze...

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Momo
    Dzień cyklu 25. Wykresu nie prowadzę tzn mam zamiar od następnego cyklu.
    Teraz od tak go sobie uzupełniłam troche.

No niby tak ale plamienie implatacyjne to nie 5 dni ;) . Nie nakrecajcie mnie bo znowu płacz bedzie jak w piatek @ przyjdzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredko ....uuuuuuuuuuuuu to może owoce zamiast słodyczy???

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby to było takie proste z tymi owocami zamiast słodyczy ;)

Dobra Lenka, ale kciuki trzymam :)

Żegnam się na jakiś czas, buźka!

********Gang 18+********
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo łupież różowy Gilberta? Przechodziłam i to tuż przed moim weselem.

Ja metalicznego posmaku nie miałam, ale wiadomo, każdy ma inaczej. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie są w 2/3 owoce no i po obiedzie coś słodkiego i tak sobie jakoś ciągnę....
    Kroko pamiętam Twoje problemy przed weselem, pamiętam....

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    momo łupież różowy Gilberta? Przechodziłam i to tuż przed moim weselem.

O to to właśnie! No to lepiej u Ciebie nie mógł trafić. Ale rozumiem Kroko, ze wszystko przeszło i już ok :)

********Gang 18+********
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, obsypało mnie wtedy równo. Ale do wesela zeszło całkowicie, dosłownie parę dni przed. :)

A i byłam tą "szczęściarą" co przechodziła to dwa razy, co ponoć bardzo rzadko się zdarza. ;)

• zgredka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to, że mi się chcę, to nie znaczy, że jem ;)

a co do owoców, to musiałabym z jogurtem (tak w diecie), a mnie totalnie od niego cofa, no i owocowe tylko przed obiadem, bo po poludniu to już wchodzą w dupsko (mi akurat w bęben)
    ale dziś na śniadanie zjadłam :) (z mlekiem)

Malenq lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo tylko niczym tego nie smaruj, czasem dermatolodzy przepisują jakieś maści na to, ale nie wolno smarować, bo wtedy plamki utrzymują się dłużej i bardziej swędzą.
    A w ogóle swędzi Cię to czy nie? Mnie pierwszym razem nie swędziało w ogóle a drugim razem męczyło mnie okrutnie, nie mogłam się przestać drapać.
    A - kup sobie w aptece jakiś dobry, hipoalergiczny balsam do ciała i tym się smaruj, nie używaj jakiś tanich perfumowanych balsamów, bo plamki po tym zaczynają swędzieć.
    I jeszcze jedno - nie chcę Cię martwić ale ja pierwszym razem miałam plamy przez 2 miesiące, a nie 4 tygodnie jak w teorii powinno być.

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Oj tak, obsypało mnie wtedy równo. Ale do wesela zeszło całkowicie, dosłownie parę dni przed. :)

A i byłam tą "szczęściarą" co przechodziła to dwa razy, co ponoć bardzo rzadko się zdarza. ;)

Ha, ale za to jeśli dobrze pamiętam w kolejnym cyklu zaciążyłaś :D

Kroko, dostałaś na to jakieś maści, leki? Czy Tobie tez powiedzieli, ze tego się nie leczy. Mi derma przepisała jakieś apteczne balsamy, 2 do wyboru Elobaza i Cetaphil, ale jeszcze nie byłam w aptece. teraz musze znikać, w razie czego doczytam później

********Gang 18+********
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czytasz mi w myślach, to już wiem wszystko :)
    Nie swędzi nic zupełnie. A te wymienione to właśnie jakieś hipoalergiczne balsamy, kupię sobie któryś :)

Ja mam wogóle tradzikową skórę od zawsze, nieustannie się z czymś zmagam, a najlepiej było jak kilka lat temu zażywałam tabletki antykoncepcyjne Diane. Akurat przed ślubem dzięki czemu w tym czasie cera była idealna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 17:38

********Gang 18+********
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykupiłam sobie abonament premium i od dzisiaj do owulki mierzę dokładnie tempkę. Dziewczyny, nie macie pojęcia jak mnie robota wykańcza psychicznie już mam dość chciałabym już zajść i siedzieć w domku bo ten stres mnie zabija :(

• zgredka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też miesiąc temu wykupiłam, a oni teraz - jak przeszłam na belly - napisali, że mi dają darmowy miesiąc, że niby mam opłacić i ovu i belly (chyba zgłupieli)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 1852 1853 1854 1855 1856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ