X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:

Lena witaj! Naprawdę masz na imię Lena? Pytam bo tak na temat imion zeszłyśmy ;)

;)

Nie. Ania zwyczajnie jestem ;)

Co do imion to chłopczyk Tobiasz na pewno.
    Dziewczynka chyba Sara.

Jest już Amelia <3

Czy jest jakis sposob na metaliczny posmak w ustach bo ja zwariuje .... ????

momo1009 lubi tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Nie. Ania zwyczajnie jestem ;)

Co do imion to chłopczyk Tobiasz na pewno.
    Dziewczynka chyba Sara.

Jest już Amelia <3

Czy jest jakis sposob na metaliczny posmak w ustach bo ja zwariuje .... ????
    No i bardzo ładnie :) Zresztą wszystkie wymienione przez Ciebie imiona raczej w moim guście.
    No to jeszcze ja podzielę się moimi the best of: Jagoda, Dagmara, Radosław, Hubert... chyba mam jakąś słabość do litery r ;).
    Ale to wersja na dziś, bo u mnie się to często zmienia

Jedyne co wiem o metalicznym posmaku to że jest objawem ciąży, co miesiac się go doszukuję mniej lub bardziej świadomie :D

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no metaliczny smak miałam, ale bez doszukiwania się, po prostu siedziałam se w pracy przed kompem i nagle: 'hmmm co to za dziwny smak w gębie?'

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    no metaliczny smak miałam, ale bez doszukiwania się, po prostu siedziałam se w pracy przed kompem i nagle: 'hmmm co to za dziwny smak w gębie?'

Ja tak kiedyś miałam myjąc zęby. Potem się zorientowałam, ze to nowa pasta jest jakaś dziwna w smaku

********Gang 18+********
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Momo

Jagoda ślicznie <3 :) bardzo mi sie podoba.

No wlasnie nie chce sie doszukiwać oznak ciąży bo się rozczaruję. Tym bardziej ze plamie 5 dzien.
    Ale co jak co ten posmak nie daje mi zapomnieć i jest bardzo bardzo niefajny wiec jem i jem i jem zeby go chociaz troche "zabić"

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Momo

Jagoda ślicznie <3 :) bardzo mi sie podoba.

No wlasnie nie chce sie doszukiwać oznak ciąży bo się rozczaruję. Tym bardziej ze plamie 5 dzien.
    Ale co jak co ten posmak nie daje mi zapomnieć i jest bardzo bardzo niefajny wiec jem i jem i jem zeby go chociaz troche "zabić"

A który to dzień cyklu? Bo co jak co ale plamienie 5 dzień to nam się tu z jednym kojarzy ;). Lenka prowadzisz wykres? Jeśli tak, udostępnij, będzie łatwiej kibicować.
    No ale w kwestii tego metalu w ustach to ja jednak nie pomogę

********Gang 18+********
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Momo: a na pasta do zębów to też mi jakoś nie pasi, dziś wydała mi się ohydna, ale generalnie nic dziwnego u siebie nie widzę.. niestety nadal mam chętkę na słodycze...

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Momo
    Dzień cyklu 25. Wykresu nie prowadzę tzn mam zamiar od następnego cyklu.
    Teraz od tak go sobie uzupełniłam troche.

No niby tak ale plamienie implatacyjne to nie 5 dni ;) . Nie nakrecajcie mnie bo znowu płacz bedzie jak w piatek @ przyjdzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredko ....uuuuuuuuuuuuu to może owoce zamiast słodyczy???

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby to było takie proste z tymi owocami zamiast słodyczy ;)

Dobra Lenka, ale kciuki trzymam :)

Żegnam się na jakiś czas, buźka!

********Gang 18+********
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo łupież różowy Gilberta? Przechodziłam i to tuż przed moim weselem.

Ja metalicznego posmaku nie miałam, ale wiadomo, każdy ma inaczej. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie są w 2/3 owoce no i po obiedzie coś słodkiego i tak sobie jakoś ciągnę....
    Kroko pamiętam Twoje problemy przed weselem, pamiętam....

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    momo łupież różowy Gilberta? Przechodziłam i to tuż przed moim weselem.

O to to właśnie! No to lepiej u Ciebie nie mógł trafić. Ale rozumiem Kroko, ze wszystko przeszło i już ok :)

********Gang 18+********
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, obsypało mnie wtedy równo. Ale do wesela zeszło całkowicie, dosłownie parę dni przed. :)

A i byłam tą "szczęściarą" co przechodziła to dwa razy, co ponoć bardzo rzadko się zdarza. ;)

• zgredka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to, że mi się chcę, to nie znaczy, że jem ;)

a co do owoców, to musiałabym z jogurtem (tak w diecie), a mnie totalnie od niego cofa, no i owocowe tylko przed obiadem, bo po poludniu to już wchodzą w dupsko (mi akurat w bęben)
    ale dziś na śniadanie zjadłam :) (z mlekiem)

Malenq lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo tylko niczym tego nie smaruj, czasem dermatolodzy przepisują jakieś maści na to, ale nie wolno smarować, bo wtedy plamki utrzymują się dłużej i bardziej swędzą.
    A w ogóle swędzi Cię to czy nie? Mnie pierwszym razem nie swędziało w ogóle a drugim razem męczyło mnie okrutnie, nie mogłam się przestać drapać.
    A - kup sobie w aptece jakiś dobry, hipoalergiczny balsam do ciała i tym się smaruj, nie używaj jakiś tanich perfumowanych balsamów, bo plamki po tym zaczynają swędzieć.
    I jeszcze jedno - nie chcę Cię martwić ale ja pierwszym razem miałam plamy przez 2 miesiące, a nie 4 tygodnie jak w teorii powinno być.

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Oj tak, obsypało mnie wtedy równo. Ale do wesela zeszło całkowicie, dosłownie parę dni przed. :)

A i byłam tą "szczęściarą" co przechodziła to dwa razy, co ponoć bardzo rzadko się zdarza. ;)

Ha, ale za to jeśli dobrze pamiętam w kolejnym cyklu zaciążyłaś :D

Kroko, dostałaś na to jakieś maści, leki? Czy Tobie tez powiedzieli, ze tego się nie leczy. Mi derma przepisała jakieś apteczne balsamy, 2 do wyboru Elobaza i Cetaphil, ale jeszcze nie byłam w aptece. teraz musze znikać, w razie czego doczytam później

********Gang 18+********
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czytasz mi w myślach, to już wiem wszystko :)
    Nie swędzi nic zupełnie. A te wymienione to właśnie jakieś hipoalergiczne balsamy, kupię sobie któryś :)

Ja mam wogóle tradzikową skórę od zawsze, nieustannie się z czymś zmagam, a najlepiej było jak kilka lat temu zażywałam tabletki antykoncepcyjne Diane. Akurat przed ślubem dzięki czemu w tym czasie cera była idealna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 17:38

********Gang 18+********
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykupiłam sobie abonament premium i od dzisiaj do owulki mierzę dokładnie tempkę. Dziewczyny, nie macie pojęcia jak mnie robota wykańcza psychicznie już mam dość chciałabym już zajść i siedzieć w domku bo ten stres mnie zabija :(

• zgredka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też miesiąc temu wykupiłam, a oni teraz - jak przeszłam na belly - napisali, że mi dają darmowy miesiąc, że niby mam opłacić i ovu i belly (chyba zgłupieli)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 1852 1853 1854 1855 1856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ