WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Dziewczyny, nie macie pojęcia jak mnie robota wykańcza psychicznie już mam dość chciałabym już zajść i siedzieć w domku bo ten stres mnie zabija :(

Oooo mam pojecie uwierz...
    Jeju jak ja Cię rozumiem .....

A czym się zajmujesz?

Się własnie zastanawiam jak to jest z tym abonamentem. Myślałam, jeden abonemant do wszystkiego ;(

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupowałam OVU na rok w lutym, i tak mi zostało - za Belly nie muszę płacić, a przez to że udostępniłam w maju swój wykres ciążowy to otrzymałam dodatkowy miesiąc, czyli do marca 2015 mnie stąd nie wykurzycie:P

Lena83, Nieukowa, Krokodylica, momo1009 lubią tę wiadomość

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleng :D

No ja mam nadzieję jednak, że tu się nie wykurza nikogo :D :D :D

Dziewczyny tez na Was tak działa ta pogoda?
    Jesień znaczy się...
    Bo to tylko do baru i się upić ... ;))

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ciiiiiiiiiiiiii nic nie mów o barze....od kilku dni tak "pachnie" mi piwo, takie ciemne, mocne, procentowe hehehehhe

no ja mam też nadzieję taką.....

• beszka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halo halo :)

ale naskrobalyscie ;)

co do imion to moi synowie to Jan i Leon. ja bardzo chcialam Franka i Antosia, ale norweskich odpowednikow albo brak albo mi sie nie podobaja, albo mezowi sie nie podoba ;)

co do imienia dla 3 to dla chlopca: Fryderyk, Gustaw, Hubert, Antony (wersja norweska), Henryk, Teodor.....hmmm wicej nie pamietam ;)
    dla dziewczynki: Liliana, Matylda, Lena, Anna, Nina, Sofie (norweski odpwoednik Zofi) i Hanna

Krokodylica, ale mi ochoty narobilas tym kapusniakiem. mamcia niedlugo przyjezdza. musza ja poprosic by kapustke kiszona przywiozla :P jak zachcianki sie pojawiaja, to mdlosci bedzie coraz mniej. mnie nadal mdli, ale nie tak jak pare tyg. temu. bardziej napina na wymioty. a zachcianki sa ;) nie codziennie ale sa ;)

Zakochana, ja bym zatestowala za pare dni ;)

ja dzis bylam w pracy 4 godziny. i jaka produktywan dzisiaj ;) ale co chwile jesc musialm ;)

po pracy podjechalm do tego sklpu meblowego, o ktorym wczoraj pisalam. pani super sie zachowala. przeprosila i zaproponowala gratis dostawe (w Norwegii jest to bardzo dorgie) oraz pomoc przy wniesieniu ;)

potem pojechalam na romzwe do przedszkola. powiedzialam, ze grypa zoladkowa co 2 mies., to za czesto. maja pogadac na ten temat na spotkaniu pedagogow w tym tygodniu. poprosilam by moim chlopcom dezynfekowali rece, po skorzystaniu z toalety itp. w ogole zapronowalam by czesciej korzystali z plynu do dezynfekcji. by zabawki czesciej myli i takie tam. mam nadz.,ze efekty beda.

martwimy sie czy mlodszego tez dopadnie ten wirusek, albo nas. w sobote wyjedzamy na rodzinny dizne do wesolego miasteczka od meza z pracy. dzieciaki od paru miesiecy czekaja. no nic...co bedzie to bedzie....mlodziez jutro do przedszkola maszeruje, bo sa w dobrej formie, a my do pracy musimy :(

Zakochana lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • beszka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka, wydaje mi sie ze z dzidzia bedzie wszystko dobrze :) zobaczysz!!! a czy zle zrozumialm, czy na synka czekacie?

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Lena ciiiiiiiiiiiiii nic nie mów o barze....od kilku dni tak "pachnie" mi piwo, takie ciemne, mocne, procentowe hehehehhe

no ja mam też nadzieję taką.....

:D :D :D

Mogę wypić za Ciebie - przynajmniej mi to kilo gwoździ co mam w buzi zabije na chwile .....
    Miodowe jednak tylko mam i małoprocentowe ;)

Malenq, Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Oooo mam pojecie uwierz...
    Jeju jak ja Cię rozumiem .....

A czym się zajmujesz?

Się własnie zastanawiam jak to jest z tym abonamentem. Myślałam, jeden abonemant do wszystkiego ;(
    Jestem przedstawicielem handlowym. Dość ciężki kawałek chleba :/

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak... Ciężki ... :(

No nic się biorę za tę zupę bo na jutro obiadu nie będzie....
    Ale mi się nie chce :/

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Anuska, faktycznie Repi maja ciezko ;(
    Wspolczuje...

Malenq ja tez wypije dzisiaj twoje zdrowie, mam ciechana miodowego w lodowce ;)))
    Ale bym ryczala jakbym jednak miala 2 kreski bo piwo doje jak nigdy, tak mi w tym miesiacu podchodzi :)

Anuśka, Malenq lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny. wróciłam ze szpitala...byłam 6 dni...trauma, płacz, strach, szokhisteria...wszystko naraz.
    gdyby nie Jacek chyba bym wpadła w porządna depresje.
    pierwszego dnia dostalam cytotec 2razy po 4 tabletki, bylo krwawienie, skrzepy, rozne inne dziwne rzeczy, ale nic nie zadziałało. potem dzień przerwy, znowu taka sama dawka cytotecu...dalej nic, choc mysllaam,ze sie udalo. mialam silne bole, skurcze...co chwile wolalam pielegniarki, bo myslalam, ze cos w tych skrzepach znalazlam;(
    potem byl weekend- wiadomow weekendy nic nie robią...wczoraj mialam zabieg, a dzis mnie wypisano
    sam zabieg, gdyby nie moje emocjonalne podejscie, jest raczej malo dokuczliwy jesli można to tak nazwać. Po jest nieweilki ból, krwawienie ....i tyle... ale ja zasiadlam na fotelu zapłakana z dreszczami, prawie na bezdechu (nie potrafili mnie uspokoic) i taka mnie uspili...przy wybudzaniu wpadlam w histerie, panike nie wiem jak to nazwac...plakalam, wyrywalam sie, krzyczalam..nie wiem,co jeszcze...dostalam leki na uspokojenie i po dwoch godzinach doszlam do siebie;(
    opieka w szpitalu, zarówno lekarzy jak i pielegniarek wspaniala...dzielnie znosili moje placze i zdenerwowanie, pocieszali, przytulali, opowiadali o podobnych przypadkach w ich rodzinie, pokazywali zdjecia swoich wnukow itp...ogolnie opiekowalo sie mna na zmaine ok. 10 lekarzy....;/
    najbardziej traumatyczne byly dla mnie badania usg..co chwile oglądac na ekarnie malenstwo, ktore potem robilo sie coraz mniejsze i "rozmyte", bo ...wiadomo;(

mam żal do siebie i poczucie winy, ze nie poczulam jak umarło...jak można nie poczuć?może coś przeoczyłam nie wiem... wg lekarza dziecko miało obrzek główki:(

troszkę sie uspokoiłam, mam teraz cel...organizujemy pochówek dziecka - TAK MOŻNA POCHOWAĆ PŁÓD...musi byc jednak ustalona płeć. badanie kosztuje 800zł i na wynik czeka sie 3 tygodnie. nadaje sie dziecku imię, odbiera akt zgonu...i masakryczne, ale przysługuje 8 tygodniowy urlop macierzyynski...
    nie umiem postapic inaczej, zostawić dziecka do syspozycji szpitala, zeby je wyrzucili...ta mysl,ze moge przynajmniej je godnie pochowac jakos mnie uspokaja...
    jeszcze trochę przed nami, mam nadzieje,ze jakos sie to poukłada...

wszyscy mówią, że tak widocznie musiało być;( ale ciężko się ztym pogodzić;(

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    Ha, ale za to jeśli dobrze pamiętam w kolejnym cyklu zaciążyłaś :D

Kroko, dostałaś na to jakieś maści, leki? Czy Tobie tez powiedzieli, ze tego się nie leczy. Mi derma przepisała jakieś apteczne balsamy, 2 do wyboru Elobaza i Cetaphil, ale jeszcze nie byłam w aptece. teraz musze znikać, w razie czego doczytam później

Źle pamiętasz. :) Zaciążyłam 3 cykle później ze stymulacją Clo.

No to smaruj się balsamikami i życzę cierpliwości. :)

zgredka co Ty opowiadasz? abonament jest wspólny na Ovu i na Belly, czyli jak wykupiłaś na Ovu to liczy się teraz też na Belly. Dodatkowo dostajesz miesiąc gratis (do tego co dopłaciłaś dodatkowo!).

momo1009 lubi tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze wrocilas Blondiku, wiele razy myslalysmy o Tobie ;(
    Tak wiele z nas sie to przytrafia, to nie fair ;(
    Jezeli masz wole pochowac swoje dziecko to powinnas to zrobic. A urlop tez sie przyda. Ja musialam 3 tyg odpoczac i nie widywac ludzi...

Trzymaj sie, dochodz do siebie a jak bedziesz gotowa to i dla ciebie los sie odmieni!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 18:45

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • choco Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik to straszne co przeszłaś. Nie, straszne to za małe słowo. Na to nie ma odpowiednich słów. Mam nadzieje ze szybko się pozbierasz. My tu jesteśmy i czekamy na ciebie. Przytulam mocno.

Blondik lubi tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik tak mi przykro. :(

Twojego posta czyta się z ciężkim sercem. :(

Tulę i życzę dużo siły aby to przetrwać.

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ... bardzo przykro Blondik :(

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondiku bardzo Ci współczuję, nie potrafię sobie wyobrazić nawet przez co przechodziłaś. Tule mocno

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Źle pamiętasz. :) Zaciążyłam 3 cykle później ze stymulacją Clo.

No to smaruj się balsamikami i życzę cierpliwości. :)
    Jak ten czas szybko leci.. Muszę chyba robic jakieś notatki :)

Anuśka ja dziś dokładnie to samo pomyślałam, że praca wykańcza mnie psychicznie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 18:59

Krokodylica lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, kochana myślałam o Tobie dzisiaj.
    Współczuje z całego serca ;(
    Musicie być silni, życzę Wam wszystkiego dobrego. ..

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie, dopada mnie zadza a tu zakaz jest :(

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 1853 1854 1855 1856 1857 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ