X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheheh Kotka takiego balona to trudno ukryć.....siła ciężkości już się na tyle zmieniła, że muszę uważać, bo się potykam jak za szybko idę i pod nogi nie patrzę heheheh....jeszcze trochę a swoich stóp nie zobaczę....
    jutro postaram się jakieś zdjęcie wrzucić, bo u mężula na aparacie jest...a Jego nie ma.....
    jak leżę na plecach i mam odsłonięty brzuch, a mała kopie i się wierci to już widać jak to robi...już nie tylko ja ją czuję, ale i otoczenie może sobie popatrzeć hehehehe.....takie małe słoniątko już ze mnie

ZAKOCHANA ja testowałam 18dpo:) więc dasz radę:)

momo1009, Lena83, justta lubią tę wiadomość

• choco Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzednim cyklu mierzyłam do momentu wyznaczenia owu przez program czyli do 4 dpo. Później sporadycznie chyba ze 2-3 razy. No i na koniec jak już czekałam na @ to mierzyłam z nadzieją że mi spadek temperatury podpowie że dziś przyjdzie @. I powiem wam, że żeczywiście dużo mniej stresu miałam, nie myślałam co rano skoczy czy spadnie.
    Co do żelu, to dziewczyny na wątku o nim też pisały, że czasami partnerzy czuli lekkie szczypanie. Ja spróbuje. Wyczytałam, że w SuperPharm jest najtaniej. Po pracy skocze i porównam ceny z allegro.
    A punktów uzbierałam w poprzednim cyklu 26, za to miałam aż 93% w rubryce pozytywny test.

**********************Gang 18+***********************
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    hehe to znaczy kobiety 18 lat plus doświadczenie :) dopisuj sie kochana jak masz ochote :)

Hehe :D
    No ja nie wiem czy się kwalifikuję.
    +18 to ja dawno mam ale nie wiem o jakie doświadczenia chodzi :P

Też przy pierwszym porodzie miałam okropne bóle krzyżowe... przez 3 m-ce zresztą.
    Skurcze to nic przy tym...

Wiecie co dzieczyny. Tak sobie kojarzę fakty. Ja w pierwszej ciazy trafiłam do szpitala w 24 tygodniu ciąży z 2 cm szyjką i mocnymi regularnymi skurczami. Leząłam w klinice do 33 tygodnia i wtedy urodziła się moja córa. Karmić nie mogłam tylko odciągałam pokarm bo mam za mało wykształcone sutki. Teraz te plamienia przed okresem po kilka dni. I okropne bóle krzyża i w czasie porodu i przed @. Jak tak czytam to wszystko wskazuje na braki u mnie progesteronu. Co o tym myślicie jako bardziej obeznane w temacie. Iść do ginekologa i mówić o tym wszystkim - bo nie chciałabym być mądrzejsza od ginekologa....

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakochana, kibicuję, bądź silna!

a mnie męczy infekcja :/ dostałam niby lek, który aplikuję co 3 dni na noc, jak ginka kazała ale efektów nie widzę :/ swędzi mnie i upławy jakieś żółte brzydkie

ciężarówki, czy ja mogę clotrimazolem się posmarować?

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    heheheh Kotka takiego balona to trudno ukryć.....siła ciężkości już się na tyle zmieniła, że muszę uważać, bo się potykam jak za szybko idę i pod nogi nie patrzę heheheh....jeszcze trochę a swoich stóp nie zobaczę....
    jutro postaram się jakieś zdjęcie wrzucić, bo u mężula na aparacie jest...a Jego nie ma.....
    jak leżę na plecach i mam odsłonięty brzuch, a mała kopie i się wierci to już widać jak to robi...już nie tylko ja ją czuję, ale i otoczenie może sobie popatrzeć hehehehe.....takie małe słoniątko już ze mnie

ZAKOCHANA ja testowałam 18dpo:) więc dasz radę:)

Ojej <3 <3 <3 jak miło poczytać :)
    Ja to wymiękam na kazdy widok kobiety w ciązy i na widok kazdego noworodka...

Malenq lubi tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka, nieładnie że Cie praca teraz stresuje, ale może to nie tak poważna sprawa jak szef przedstawia. Kurcze, strasznie nie lubię takich sytuacji..

Podpisuję się pod życzeniami dla Blondika, żeby po tylu przejściach w kwestii pogrzebu spotkala się ze zrozumieniem i pomocną dłonią w jego załatwianiu ze strony urzędów

Tmka, oby Ci ta infekcja szybko dała spokój

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 10:36

Tamka lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka jak byłam około 10tyg. smarowałam clotr.... gin mi pozwolił.... powiem CI że bardzo mnie to stresowało.....a może jakieś zioła?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane!!!
    Siedzę i myślę co napisać po przeczytaniu historii blondik... poryczalam się a jedyne co mogę to powiedzieć że mi przykro i wspieram Cię w takim momencie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 10:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Ojej <3 <3 <3 jak miło poczytać :)
    Ja to wymiękam na kazdy widok kobiety w ciązy i na widok kazdego noworodka...
    och Lenka jak jak pragnę ujrzeć WAS wszystkie na fioletowej stronie, na nowym wtedy wątku "Gang +18" hehehehe

• Tamka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Tamka jak byłam około 10tyg. smarowałam clotr.... gin mi pozwolił.... powiem CI że bardzo mnie to stresowało.....a może jakieś zioła?
    takie do podmywania? może faktycznie, zapytam w aptece, bo kurczę moim zdaniem to ten duphaston cholerny mnie wyjaławia , mam nadzieję, że mi go po I trymestrze odstawią

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moze jakies przemywanie tantum rosa i polecam zel GinIntima :) juz zużyłam jedną butelek i zaczynam drugą :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq widzę że już znacie płeć :) Gratuluję :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 10:42

Malenq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katjuś DZIĘKUJĘ:)

Tamka tak do podmywania - jakiś zestaw.....u mnie to duphaston właśnie tak działał - kiedy już go odstawiłam, wszystko wróciło do normy, teraz używam:
    http://www.aptekagemini.pl/bielenda-sexym-emulsja-d-hig-intym-300ml.html
    i "odpukać" jest dobrze:)

Katjaa lubi tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    och Lenka jak jak pragnę ujrzeć WAS wszystkie na fioletowej stronie, na nowym wtedy wątku "Gang +18" hehehehe

Mnie ta fioletowa strona jkims pesymizmem napawa. Serio. Ostatnio byla tam ankieta od serwisu to im to tez napisalam ze kolor maja depresyjny ;P.
    Nie przepadam za przebywaniem tam. Moze sie nie zzylam z tymi dziewczynami poprostu, ale mam wrazenei ze tak kazdy jakby w przestrzen gada. Kazda pisze codziennie o swoich mdlosciach, o zmeczeniu, o jedzeniu....Ale najgorsze jak sa problemy. To nie na moje nerwy. Juz pare dziewczyn polecialo z tematu niestety :(. Chyba nie powinnam czytac tych stron.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam żel chyba Intimę Protect czy jakoś tak. Nigdy nie używałam, aż mnie złapała taka infekcja że konkana tańczyłam. Na pewno grzybki mnie zaatakowały bo je sobie oglądałam pod mikroskopem i są raczej charakterystyczne ;/
    I potem zaczęłam stosować i póki co mam spokój.

Jakiś zjechany humor dziś mam. Może ZNP a może ogólna mizeria życiowa... Niby nic się nie stało a jednak jakoś tak dziwnie smutno. 11dpo, byle do okresu...
    Nie wiem czy to tylko moje omamy, ale zaczynam wśród kobiet zauważać te, którym nie idą starania o dziecko. To cholera widać, za każdym razem mam rację jak widzę dalsze koleżanki z pracy i kobiety z praktyk w innym szpitalu (a trochę ich się u nas przewija) i zawsze wiem. Potem czasami weryfikuje moja intuicję i pytam ludzi z ich otoczenia, czy wiedzą coś o ich problemach. Jeszcze nigdy nie spudłowałam, zawsze ktoś mi odpowie że wie, że maja problemy z zajściem, albo są po poronieniach, albo starają się długo o drugie dziecko itd. Zawsze trafiam w dziesiątkę.
    Boję się że po mnie też to widać a nie chcę żeby obcy ludzie wiedzieli...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    takie do podmywania? może faktycznie, zapytam w aptece, bo kurczę moim zdaniem to ten duphaston cholerny mnie wyjaławia , mam nadzieję, że mi go po I trymestrze odstawią

A bierzesz waginalnie? Ja biore utrogestan i nei mam zadnych problemow.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, biorę normalnie, tzn doustnie

Malenq , czyli nie tylko ja tak reagują na dupka? dobrze wiedzieć... aczkolwiek nie jest to pocieszające... kupię sobie ten żel, który polecasz

Kotka, ja też na fioletową stronę właściwie nie zaglądam, jakiś dziwny klimat tam panuje, jak dla mnie, nie wiem, tutaj czuję się swobodnie i mam nadzieję, że owulantkom nie przeszkadzam mocno

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę w pracy...
    I co chwila do mnie jakaś ciężarna przychodzi albo koleżanka z małym dzieckiem...
    U mnie w pracy wysyp ciąż i małych dzieci w ostatnich dwóch latach baaaaardzo..

Oczywiscie cieszę się ich szczęściem..... <3 <3 <3

Ale chwilami czuje się jak jakaś "nienormalna"....

Ja wiem, że to rozumiecie ....

Wysłany: 3 września 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    Kotka, biorę normalnie, tzn doustnie

Malenq , czyli nie tylko ja tak reagują na dupka? dobrze wiedzieć... aczkolwiek nie jest to pocieszające... kupię sobie ten żel, który polecasz

Kotka, ja też na fioletową stronę właściwie nie zaglądam, jakiś dziwny klimat tam panuje, jak dla mnie, nie wiem, tutaj czuję się swobodnie i mam nadzieję, że owulantkom nie przeszkadzam mocno
    kochane wy zaciążone todla nas dodatkowy doping :)

Tamka, Lena83 lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 3 września 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotka kotka ty pisałaś że wrazie czego masz żelik jakby Lili nie dała rady >???

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 1860 1861 1862 1863 1864 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ