X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • choco Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie kilka dni temu pytałam tu na forum dziewczyny jak to wygląda. Jest różnie. Czasem tak jak ty mówisz ze tylko za USG płacisz przy kolejnych wizytach, czasem w ogóle płacisz za pierwsza wizytę z USG a za kolejne juz nie.

**********************Gang 18+***********************
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:
    No właśnie kilka dni temu pytałam tu na forum dziewczyny jak to wygląda. Jest różnie. Czasem tak jak ty mówisz ze tylko za USG płacisz przy kolejnych wizytach, czasem w ogóle płacisz za pierwsza wizytę z USG a za kolejne juz nie.
    U mnie też tak to wygląda że za każdą wizytę płacę 150zł bez względu na to czy z USG czy nie :/ No i raz miałam monitoring i wszystko było pięknie a nic z tego nie wyszło, więc sobie daruję takie wydatki co miesiąc.

• zgredka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choco daj sobie z tym spokoj
    normalnie mierz sobie tempkę, szkoda kasiory...

no cycki to mnie bolą (sutki w sumie), ale chyba chcę więcej (głupia)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • choco Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie chyba sobie odpuszczę ten monitoring owulacji. Wszystko wskazuje na to że owulacja jest. Program z temperatur ją wyznacza. Tak się składa, że za kazdym razem jak idę do mojej doktorki to jest 1-2 dni po ewentualnej owulacji, i ona zawsze mówi że wszysko wskazuje na jej wystapienie.
    Jak mi się okres skończy to zbadam prolaktynę, jak będzie ok to plan jest taki, że w tym cyklu tylko żelik i Castagnus. Jak się nie uda to po nowym roku coś pomyślimy. Problem jest taki, że ciężko jest znaleźć dobrego lekarza na NFZ, a jak się już jakiś zaplącze to kolejki kolosalne.

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco - jak nigdy nie mialas monitoringu to ja jednak bym na twoim miejscu poszla zeby miec pewnosc ze wszystko jest ok.

Dostalam wlasnie rachunek od mojejpani od medycyny chinskiej razem z kartka z zyczeniami :). Na krtce jest motyl i napis (moje nieudolne tlumacznie): "Szczescie jest jak motyl. Probuj go zlapac a bedzie ci uciekac. Usiadz spokojnie a ono samo przyjdzie" :)
    Zglosze sie do niej po wizycie u ginekologa. Wizyty tam napawaly mnie spokojem a tego mi bardzo potrzeba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 17:02

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, to trochę skomplikowane w moim przypadku :( To dlatego, że odpowiadam kompleksowo za działania międzynarodowej firmy na polskim rynku.. Wiadomo, że każdy pracodawca musi się liczyć z możliwością ciąży, nikt tego oczywiście nie zabrania, ale wiadomo jak to jest.... Gdyby się tak stało, to pojawiłby się wtedy dopiero problem i potencjalne burze.. Tu akurat pojawia się problem zarządzania firmą, duża odpowiedzialność i niełatwo szukać takich osób. Ale tak jak mówisz, nie ma co się przejmować tylko wyznaczać priorytety. Dobrze jest jak jest dobrze, dopiero np.: w przypadku ciąży pracodawca pokazuje prawdziwą twarz i zrozumienie.... bądź przeciwnie.

My już postanowiliśmy :)
    konwalianka wrote:
    Kropeczko, ale niepoważne że chcesz mieć rodzinę? Raczej liczyli się z tym, ze to nastąpi.. ja bardzo zmieniłam nastawienie do pracy po powrocie z macierzyńskiego z Tymkiem.. podejście pracodawcy uświadomiło mi, ze nie ma ludzi niezastąpionych..nie przejmuj się zatem kochana i wdrażaj plan..skutecznie :)

konwalianka lubi tę wiadomość

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

• choco Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    choco - jak nigdy nie mialas monitoringu to ja jednak bym na twoim miejscu poszla zeby miec pewnosc ze wszystko jest ok.

Dostalam wlasnie rachunek od mojejpani od medycyny chinskiej razem z kartka z zyczeniami :). Na krtce jest motyl i napis (moje nieudolne tlumacznie): "Szczescie jest jak motyl. Probuj go zlapac a bedzie ci uciekac. Usiadz spokojnie a ono samo przyjdzie" :)
    Zglosze sie do niej po wizycie u ginekologa. Wizyty tam napawaly mnie spokojem a tego mi bardzo potrzeba.

Kotka, monitoring miałam i to nie raz. Na przełomie 2013/2014 chodziłam do lekarza na NFZ. Miałam monitoring chyba z 3 cykle pod rząd. Tylko u tego lekarza całe leczenie polegało na monitoringu owulacji i podaniu mi końskiej dawki orgamentrilu. Ani jednego badania z krwii, hormonów, nic. Temu zmieniłam na prywatnego lekarza, tylko coś chyba przeliczyłam się z budżetem.

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam kochane ja po wizycie kontrolnej, wszystko jest ok, mam czekać na pierwszy okres, a następnie mogę wznowić starania :)

choco, momo1009, konwalianka, Krokodylica, Arienna, justta, Nieukowa, Blondik, Tamka lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_1 wrote:
    Kochana, to trochę skomplikowane w moim przypadku :( To dlatego, że odpowiadam kompleksowo za działania międzynarodowej firmy na polskim rynku.. Wiadomo, że każdy pracodawca musi się liczyć z możliwością ciąży, nikt tego oczywiście nie zabrania, ale wiadomo jak to jest.... Gdyby się tak stało, to pojawiłby się wtedy dopiero problem i potencjalne burze.. Tu akurat pojawia się problem zarządzania firmą, duża odpowiedzialność i niełatwo szukać takich osób. Ale tak jak mówisz, nie ma co się przejmować tylko wyznaczać priorytety. Dobrze jest jak jest dobrze, dopiero np.: w przypadku ciąży pracodawca pokazuje prawdziwą twarz i zrozumienie.... bądź przeciwnie.
    My już postanowiliśmy :)
    Kochana ja też w międzynarodowej korporacji między innymi pracuję, ale wychodzę z założenia, że żadna firma mnie na starość nie przytuli a dzieci mam nadzieję że tak ;D

momo1009, Kropka_1 lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    witam kochane ja po wizycie kontrolnej, wszystko jest ok, mam czekać na pierwszy okres, a następnie mogę wznowić starania :)
    Bardzo się cieszę że wszystko ok i że nie ma żadnych powikłań :) A Jak się czujesz? Masz już siłę się starać znowu?

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• choco Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja bardzo dobre wieści przynosisz. W takim razie czekamy z Tobą na nowe starania.

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Kochana ja też w międzynarodowej korporacji między innymi pracuję, ale wychodzę z założenia, że żadna firma mnie na starość nie przytuli a dzieci mam nadzieję że tak ;D

Spodobało mi się :D
    Powiesiłabym sobie nad biurkiem w pracy, ale to chyba za duża prowokacja w stronę szefów ;)

Zwlaszcza, że jak pisze Choco przy staraniach można pojść z torbami. Już wiem, że w tym m-cu wydam ok 300zl na same badania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 18:00

Anuśka lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:

Bardzo się cieszę, że jest ok :)
    Ani się obejrzysz, a będziesz czekała na dwie krechy na teście. A my z Tobą ;)

********Gang 18+********
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    a nie możecie sobie wykupić jakiegoś abonamentu w prywatnej opiece medycznej.

Mi co prawda taki funduje pracodawca, ale z tego co pamietam to jak kiedyś patrzyłam to abonament wychodzi taniej niż pojedyńcze wizyty u specjalistów.

I są wszyscy w tym abonamentcie albo większość. Tak wiec można badania robić komleksowo. Wyniki są w bazie i oni je porównują i konsultują sie ze sobą itd.

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Dziewczyny,
    a nie możecie sobie wykupić jakiegoś abonamentu w prywatnej opiece medycznej.

Mi co prawda taki funduje pracodawca, ale z tego co pamietam to jak kiedyś patrzyłam to abonament wychodzi taniej niż pojedyńcze wizyty u specjalistów.

I są wszyscy w tym abonamentcie albo większość. Tak wiec można badania robić komleksowo. Wyniki są w bazie i oni je porównują i konsultują sie ze sobą itd.

No właśnie.... różnie z tym jest
    Ja mam też abonament w luxmedzie dzięki pracodawcy mojego małża. I dopiero u trzeciego z rzedu gina kiedy zapytałam wprost, czy nie powinni mi zlecić jakich badań usłyszałam, że w ramach tego abonamentu oni NIE LECZĄ NIEPŁODNOŚCI!. Cytoloia i usg piersi max.

Baba mi to "ostrzeżenie" jeszcze wpisała do systemu, że już zostałam o tym poinformowana. Szok i żenada.....

Tak że nawet wykupując abonament sprawdzajcie dokładnie czy takie usługi będą wliczone

********Gang 18+********
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja, cieszę się, że macie zielone światło..mam nadzieję, ze szybko się uda przyjąć nowego fasolka :)

Anuśka - świetnie to napisałaś..nic dodać - nic ująć

Anuśka, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco strasznie drogi ten monitoring u Twojej gin. :/

Anastazja cieszę się że wszystko dobrze, trzymam kciuki za Ciebie.

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    No właśnie.... różnie z tym jest
    Ja mam też abonament w luxmedzie dzięki pracodawcy mojego małża. I dopiero u trzeciego z rzedu gina kiedy zapytałam wprost, czy nie powinni mi zlecić jakich badań usłyszałam, że w ramach tego abonamentu oni NIE LECZĄ NIEPŁODNOŚCI!. Cytoloia i usg piersi max.

Baba mi to "ostrzeżenie" jeszcze wpisała do systemu, że już zostałam o tym poinformowana. Szok i żenada.....

Tak że nawet wykupując abonament sprawdzajcie dokładnie czy takie usługi będą wliczone

To ja mam chyba trochę więcej tego niż tylko cytologia i badania piersi ...
    I opiekę w ciązy i szkołę rodzenia mam ..... może się kiedyś przyda .... ech .....

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech i dzień niefajny.....

@ mam taką, że biegam co chwila wymieniac skrzydełka..

Z moim W się pokłóciłam rano. Nafochałam się - no zły dzień mam.
    I jak zawsze pisał/dzwonił kilka razy w ciągu dnia tak dzisiaj od rana kompletna ciszaaaaaaaaaa........

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 18:19

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    To ja mam chyba trochę więcej tego niż tylko cytologia i badania piersi ...
    I opiekę w ciązy i szkołę rodzenia mam ..... może się kiedyś przyda .... ech .....

Tak, własnie kompleksową opiekę w ciąży też bym miała, czy szkołę rodzenia to nie wiem. Niestety żadnych badań, które mogłyby pomóc w szukaniu przyczyn niepłodności.
    Ok, pakiet to pakiet, ale ja głównie postawą tej ginki jestem zdegustowana. Potraktowała mnie trochę jakbym chciała ich naciągnąć na badania które mi się nie należą, a ja zwyczajnie nie wiedziałam, że tak jest :/

********Gang 18+********
‹‹ 1867 1868 1869 1870 1871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ