WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • choco Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie kilka dni temu pytałam tu na forum dziewczyny jak to wygląda. Jest różnie. Czasem tak jak ty mówisz ze tylko za USG płacisz przy kolejnych wizytach, czasem w ogóle płacisz za pierwsza wizytę z USG a za kolejne juz nie.

**********************Gang 18+***********************
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:
    No właśnie kilka dni temu pytałam tu na forum dziewczyny jak to wygląda. Jest różnie. Czasem tak jak ty mówisz ze tylko za USG płacisz przy kolejnych wizytach, czasem w ogóle płacisz za pierwsza wizytę z USG a za kolejne juz nie.
    U mnie też tak to wygląda że za każdą wizytę płacę 150zł bez względu na to czy z USG czy nie :/ No i raz miałam monitoring i wszystko było pięknie a nic z tego nie wyszło, więc sobie daruję takie wydatki co miesiąc.

• zgredka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choco daj sobie z tym spokoj
    normalnie mierz sobie tempkę, szkoda kasiory...

no cycki to mnie bolą (sutki w sumie), ale chyba chcę więcej (głupia)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • choco Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie chyba sobie odpuszczę ten monitoring owulacji. Wszystko wskazuje na to że owulacja jest. Program z temperatur ją wyznacza. Tak się składa, że za kazdym razem jak idę do mojej doktorki to jest 1-2 dni po ewentualnej owulacji, i ona zawsze mówi że wszysko wskazuje na jej wystapienie.
    Jak mi się okres skończy to zbadam prolaktynę, jak będzie ok to plan jest taki, że w tym cyklu tylko żelik i Castagnus. Jak się nie uda to po nowym roku coś pomyślimy. Problem jest taki, że ciężko jest znaleźć dobrego lekarza na NFZ, a jak się już jakiś zaplącze to kolejki kolosalne.

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco - jak nigdy nie mialas monitoringu to ja jednak bym na twoim miejscu poszla zeby miec pewnosc ze wszystko jest ok.

Dostalam wlasnie rachunek od mojejpani od medycyny chinskiej razem z kartka z zyczeniami :). Na krtce jest motyl i napis (moje nieudolne tlumacznie): "Szczescie jest jak motyl. Probuj go zlapac a bedzie ci uciekac. Usiadz spokojnie a ono samo przyjdzie" :)
    Zglosze sie do niej po wizycie u ginekologa. Wizyty tam napawaly mnie spokojem a tego mi bardzo potrzeba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 17:02

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, to trochę skomplikowane w moim przypadku :( To dlatego, że odpowiadam kompleksowo za działania międzynarodowej firmy na polskim rynku.. Wiadomo, że każdy pracodawca musi się liczyć z możliwością ciąży, nikt tego oczywiście nie zabrania, ale wiadomo jak to jest.... Gdyby się tak stało, to pojawiłby się wtedy dopiero problem i potencjalne burze.. Tu akurat pojawia się problem zarządzania firmą, duża odpowiedzialność i niełatwo szukać takich osób. Ale tak jak mówisz, nie ma co się przejmować tylko wyznaczać priorytety. Dobrze jest jak jest dobrze, dopiero np.: w przypadku ciąży pracodawca pokazuje prawdziwą twarz i zrozumienie.... bądź przeciwnie.

My już postanowiliśmy :)
    konwalianka wrote:
    Kropeczko, ale niepoważne że chcesz mieć rodzinę? Raczej liczyli się z tym, ze to nastąpi.. ja bardzo zmieniłam nastawienie do pracy po powrocie z macierzyńskiego z Tymkiem.. podejście pracodawcy uświadomiło mi, ze nie ma ludzi niezastąpionych..nie przejmuj się zatem kochana i wdrażaj plan..skutecznie :)

konwalianka lubi tę wiadomość

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

• choco Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    choco - jak nigdy nie mialas monitoringu to ja jednak bym na twoim miejscu poszla zeby miec pewnosc ze wszystko jest ok.

Dostalam wlasnie rachunek od mojejpani od medycyny chinskiej razem z kartka z zyczeniami :). Na krtce jest motyl i napis (moje nieudolne tlumacznie): "Szczescie jest jak motyl. Probuj go zlapac a bedzie ci uciekac. Usiadz spokojnie a ono samo przyjdzie" :)
    Zglosze sie do niej po wizycie u ginekologa. Wizyty tam napawaly mnie spokojem a tego mi bardzo potrzeba.

Kotka, monitoring miałam i to nie raz. Na przełomie 2013/2014 chodziłam do lekarza na NFZ. Miałam monitoring chyba z 3 cykle pod rząd. Tylko u tego lekarza całe leczenie polegało na monitoringu owulacji i podaniu mi końskiej dawki orgamentrilu. Ani jednego badania z krwii, hormonów, nic. Temu zmieniłam na prywatnego lekarza, tylko coś chyba przeliczyłam się z budżetem.

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam kochane ja po wizycie kontrolnej, wszystko jest ok, mam czekać na pierwszy okres, a następnie mogę wznowić starania :)

choco, momo1009, konwalianka, Krokodylica, Arienna, justta, Nieukowa, Blondik, Tamka lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_1 wrote:
    Kochana, to trochę skomplikowane w moim przypadku :( To dlatego, że odpowiadam kompleksowo za działania międzynarodowej firmy na polskim rynku.. Wiadomo, że każdy pracodawca musi się liczyć z możliwością ciąży, nikt tego oczywiście nie zabrania, ale wiadomo jak to jest.... Gdyby się tak stało, to pojawiłby się wtedy dopiero problem i potencjalne burze.. Tu akurat pojawia się problem zarządzania firmą, duża odpowiedzialność i niełatwo szukać takich osób. Ale tak jak mówisz, nie ma co się przejmować tylko wyznaczać priorytety. Dobrze jest jak jest dobrze, dopiero np.: w przypadku ciąży pracodawca pokazuje prawdziwą twarz i zrozumienie.... bądź przeciwnie.
    My już postanowiliśmy :)
    Kochana ja też w międzynarodowej korporacji między innymi pracuję, ale wychodzę z założenia, że żadna firma mnie na starość nie przytuli a dzieci mam nadzieję że tak ;D

momo1009, Kropka_1 lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    witam kochane ja po wizycie kontrolnej, wszystko jest ok, mam czekać na pierwszy okres, a następnie mogę wznowić starania :)
    Bardzo się cieszę że wszystko ok i że nie ma żadnych powikłań :) A Jak się czujesz? Masz już siłę się starać znowu?

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• choco Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja bardzo dobre wieści przynosisz. W takim razie czekamy z Tobą na nowe starania.

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Kochana ja też w międzynarodowej korporacji między innymi pracuję, ale wychodzę z założenia, że żadna firma mnie na starość nie przytuli a dzieci mam nadzieję że tak ;D

Spodobało mi się :D
    Powiesiłabym sobie nad biurkiem w pracy, ale to chyba za duża prowokacja w stronę szefów ;)

Zwlaszcza, że jak pisze Choco przy staraniach można pojść z torbami. Już wiem, że w tym m-cu wydam ok 300zl na same badania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 18:00

Anuśka lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:

Bardzo się cieszę, że jest ok :)
    Ani się obejrzysz, a będziesz czekała na dwie krechy na teście. A my z Tobą ;)

********Gang 18+********
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    a nie możecie sobie wykupić jakiegoś abonamentu w prywatnej opiece medycznej.

Mi co prawda taki funduje pracodawca, ale z tego co pamietam to jak kiedyś patrzyłam to abonament wychodzi taniej niż pojedyńcze wizyty u specjalistów.

I są wszyscy w tym abonamentcie albo większość. Tak wiec można badania robić komleksowo. Wyniki są w bazie i oni je porównują i konsultują sie ze sobą itd.

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Dziewczyny,
    a nie możecie sobie wykupić jakiegoś abonamentu w prywatnej opiece medycznej.

Mi co prawda taki funduje pracodawca, ale z tego co pamietam to jak kiedyś patrzyłam to abonament wychodzi taniej niż pojedyńcze wizyty u specjalistów.

I są wszyscy w tym abonamentcie albo większość. Tak wiec można badania robić komleksowo. Wyniki są w bazie i oni je porównują i konsultują sie ze sobą itd.

No właśnie.... różnie z tym jest
    Ja mam też abonament w luxmedzie dzięki pracodawcy mojego małża. I dopiero u trzeciego z rzedu gina kiedy zapytałam wprost, czy nie powinni mi zlecić jakich badań usłyszałam, że w ramach tego abonamentu oni NIE LECZĄ NIEPŁODNOŚCI!. Cytoloia i usg piersi max.

Baba mi to "ostrzeżenie" jeszcze wpisała do systemu, że już zostałam o tym poinformowana. Szok i żenada.....

Tak że nawet wykupując abonament sprawdzajcie dokładnie czy takie usługi będą wliczone

********Gang 18+********
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja, cieszę się, że macie zielone światło..mam nadzieję, ze szybko się uda przyjąć nowego fasolka :)

Anuśka - świetnie to napisałaś..nic dodać - nic ująć

Anuśka, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco strasznie drogi ten monitoring u Twojej gin. :/

Anastazja cieszę się że wszystko dobrze, trzymam kciuki za Ciebie.

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    No właśnie.... różnie z tym jest
    Ja mam też abonament w luxmedzie dzięki pracodawcy mojego małża. I dopiero u trzeciego z rzedu gina kiedy zapytałam wprost, czy nie powinni mi zlecić jakich badań usłyszałam, że w ramach tego abonamentu oni NIE LECZĄ NIEPŁODNOŚCI!. Cytoloia i usg piersi max.

Baba mi to "ostrzeżenie" jeszcze wpisała do systemu, że już zostałam o tym poinformowana. Szok i żenada.....

Tak że nawet wykupując abonament sprawdzajcie dokładnie czy takie usługi będą wliczone

To ja mam chyba trochę więcej tego niż tylko cytologia i badania piersi ...
    I opiekę w ciązy i szkołę rodzenia mam ..... może się kiedyś przyda .... ech .....

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech i dzień niefajny.....

@ mam taką, że biegam co chwila wymieniac skrzydełka..

Z moim W się pokłóciłam rano. Nafochałam się - no zły dzień mam.
    I jak zawsze pisał/dzwonił kilka razy w ciągu dnia tak dzisiaj od rana kompletna ciszaaaaaaaaaa........

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 18:19

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    To ja mam chyba trochę więcej tego niż tylko cytologia i badania piersi ...
    I opiekę w ciązy i szkołę rodzenia mam ..... może się kiedyś przyda .... ech .....

Tak, własnie kompleksową opiekę w ciąży też bym miała, czy szkołę rodzenia to nie wiem. Niestety żadnych badań, które mogłyby pomóc w szukaniu przyczyn niepłodności.
    Ok, pakiet to pakiet, ale ja głównie postawą tej ginki jestem zdegustowana. Potraktowała mnie trochę jakbym chciała ich naciągnąć na badania które mi się nie należą, a ja zwyczajnie nie wiedziałam, że tak jest :/

********Gang 18+********
‹‹ 1867 1868 1869 1870 1871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ