My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
a Nenaaa okresowo ciągną mnie jajniki, pryszcze wyskakują, trochę mi niedobrze i czasem zakręci mi się w głowie ale ja tak miewam również przed okresem a cycki stoją w miejscu nic nie bolą nie palą ani nie są większe a mogły by być
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 16:06
-
ostatni 24 dni ale był bezowulacyjny podobno a przeważnie mam 28 dniowe. A ogólnie to jak świadomie zaczęliśmy starania to mam też i cykle dziwne 30 dniowe, 15 dniowe!?? także jest świetnie a ginka twierdzi, że to normalka
mam się nie stresować!! tak łatwo powiedzieć ajajajaajWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 16:26
-
Mnie też się wydaje, że odkąd zaczęłam starania to też mi się coś pokiełbasiło w cyklach...nie wiem...może za bardzo zwracam teraz uwagę na wszystko
No nic, to czekamy na Twoje i Justty efekty starań i trzymamy mocne kciuki -
JESTEM...
Zaginęłam w akcji, bo wyniki nie są ciekawe niestety Wklejam Wam je dokładnie:
OCENA MAKROSKOPOWA: wszystko w normie
OCENA MIKROSKOPOWA : liczba plemników 42,8 ( norma >15mln/ml)
Aglutynacja (-)
Ilość plemników 102,7
(norma >39mln)
RUCHLIWOŚĆ PLEMNIKÓW: w skrócie pisząc wszystko ok
ŻYWOTOŚĆ PLEMNIKÓW:
PLEMNIKI ŻYWE- 84%
PLEMNIKI MARTWE - 16%
MORFOLOGIA PLEMNIKÓW
FORMY PRAWIDŁOWE - 2 (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
(norma >4%)
formy nieprawidłowe - 98
uszkodzone główki - 98,
uszkodzone szyjki/wstawki
- 47, uszkodzone witki-30,
kropla cytoplazmy - 5
MAR-TEST:
plemniki ruchliwe z przyłączoną granulką - 25
(10-50% wynik słabo pozytywny).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 21:01
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
Wysłałam maila do mojej gin-endo :
Końcem stycznia leczyliśmy antybiotykami ureaplasmę. Ostatnie moje
wyniki z wymazu potwierdzają, że bakterii już nie ma. Czy to możliwe,
że słabsze wyniki męża są związane z tą bakterią? Mąż ma też
spory kamień na nerce - może to ma wpływ na wynik badania? Proszę o
odpowiedź.
No i dostałam odpowiedź :
Rzeczywiście morfologia plemników i test MAR nie są prawidłowe, jednak
takie wyniki nie wykluczają naturalnego poczęcia. Regeneracja nasienia
trwa około 3 miesiące, zatem stwierdzone nieprawidłowości mogą być
jeszcze skutkiem przebytego zakażenia. Jeśli w czasie najbliższych 3
miesięcy nie zajdzie Pani w ciążę, badanie nasienia warto powtórzyć,
wskazane byłoby również badanie urologiczne męża...
Załamać się to mało!!! Jak już u mnie wszystko ok, to z Mężusiem problemyRozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
-
nie martw się, po prostu trzeba będzie monitować Twoją owulację bo jest niewiele plemników. ALE SĄ i to jest najważniejsze niech sobie jakieś witaminki na poprawę pobierze. Selen i coś jeszcze się stosuje. na pewno androvit. Nie ma się co martwić. Teraz tylko trzeba dobrze ustrzelić
-
chmureczko, ale to ewidentnie wpływ tego paskudztwa , które Ty wyleczyłaś! to jest faktycznie upierdliwe, że jak nie u nas coś, to u facetów i jak tutaj wszystko zgrać! ale nawet z takimi wynikami jest możliwe naturalne poczęcie! tak Ci przecież napisała ginka
teraz w męża ładuj witaminy, warzywka, owocki, żadnych obcisłych gatek ani ciepłych kąpieli, za trzy miechy powtórzycie badanie i będzie elegancko! a przez te trzy miesiące kto wie, może akurat kropek się trafi
najważniejsze, że nie jest źle i macie wszystko pod kontrolą
ściskam mocno
-
Zapisaliśmy się już do urologo-androloga na 8.05.
Monitoruję owulację więc pocieszam się, że może jakieś szanse są, ale doła podłapaliśmy dzisiaj oboje...Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
kochana, przytulam Cię mocno, wyobrażam sobie, jak się czujecie, u nas w nasieniu są leukocyty, dlatego teraz sprawdzamy przez posiew , co jest ich powodem..
może też zróbcie posiew? w nim wychodzą właśnie bakterie i wirusy, które są przyczyną upośledzenia plemniczków
a z drugiej strony patrzę na te wszystkie patologiczne rodziny, gdzie ani kobieta ani mężczyzna lekarza na oczy nie widzieli i nie wierzę, że są okazami zdrowia , a dzieci rodzą się im na potęgę... może to jednak 90% zasługi umysłu? i tego osławionego luzu...justta, Nenaaa lubią tę wiadomość
-
Witajcie wieczornie my dzisiaj w rozjazdach, dzisiaj była niezła burza, ale teraz spokój i fajne powietrze. Tamka super wyniki oby tak dalej, a chmureczka tak jak mówisz teraz twój musi się nabrać witaminek i wszytko przejdzie plemniki się zregenerują po tej bakterii. Będzie ok. U mnie na razie cisza, dzisiaj mnie pół dnia mdli, zobaczymy co z tego wyjdzie. Do jutra laseczki i miłego wieczorku, lecę na jakiś filmik z M. paaa
Tamka lubi tę wiadomość
-
Tamka wrote:a z drugiej strony patrzę na te wszystkie patologiczne rodziny, gdzie ani kobieta ani mężczyzna lekarza na oczy nie widzieli i nie wierzę, że są okazami zdrowia , a dzieci rodzą się im na potęgę... może to jednak 90% zasługi umysłu? i tego osławionego luzu...
też tak myślę, bo wątpie, żeby oni mieli super świetne wyniki, a jakoś dzieci mają i to dużo -
Jesteście kochane dziewczynki moje pocieszycielki Jedziemy w góry na majówkę w przyszłym tygodniu, 5.05 w 14dc idę na monitoring sprawdzić czy coś u mnie rośnie, a 8.05. moje kochanie idzie do urologo-androloga. Zobaczymy co on powie i co zaleci. Bo o dziwo pozostałe elementy badania były wręcz wzorowe. Gdyby nie ta morfologia to bym się nie martwiła, skonsultujemy i zobaczymy.
Tamka lubi tę wiadomość
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!