X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa, i jak bym stymulowała owulację, a co! różne cuda się zdarzały ;)

i kochajcie się mocno!

Nenaaa, chmurreczkaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • lemurek Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka
    Chmureczka przytulam mocno i tak jak mówi Tamka zróbcie posiew ja też już wspominałam mężusiowi o tym... a potem konsultacje u innych źródeł.

• lemurek Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś mam dziwnie, prawy jajnik boli jak szalony i sorki za określenie ale wypływa ze mnie śluz i woda!!!!! w dużych ilościach..... już się martwię, że to jednak ten wodniak pękł.....

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, Lemurek, ciekawe co to, oby nie żaden wodniak, oby to fasolina tak szalała :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • justta Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dzisiaj też dzień zabiegany dopiero co usiadłam,
    Chmureczka nie poddawajcie się tak łatwo cuda się zdarzają, a jak to tylko ta bakteria to stymulowanie owu, witaminki i się uda i zakończy się fasolką, musisz wierzyć w to, ale swoją lekarkę dobrze że męczysz.
    Jeśli chodzi o mój wykres to sama nie wiem, ja się już nie sugerują tymi tempkami moimi bo naprawdę o różnych porach chodzą spać i często się budzę w nocy, z objawów, to rano ból jak na @, i mdli mnie, ale przed @ też już tak miałam parę razy więc wolę się nie sugerować, a niedługo już się wyjaśni, też trzymam kciuki za Lemurka naszego, ten śluz u ciebie może być fasolkowy ;-) ja śluzu na zewnątrz nie obserwuję ale mam takie uczucie mokra w środku.
    Nenaa u ciebie to po śluzie widać że owu była w 12 dniu, a ja się zaczęłam zastanawiać czy przypadkiem nie miałam owu w 15 dc ten śluz płodny po owu nie występuje a w te dni miałam i tempka też by się zgadzała. ZObaczymy co z tego wyjdzie, a co porabiacie tak wogóle dziewczęta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 17:01

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, ja to bym prędzej u Ciebie 10 dc obstawiała, chyba, że ten śluz dobrze sprawdzałaś i jesteś pewna, że był rozciągliwy później, to faktycznie może 15... ale szczerze wątpię

ja śluzu obserwować nie umiem, wpisuję tak, jak mi się wydaje ale nigdy nie jestem pewna czy dobrze go oceniłam

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • justta Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde no pamiętam ten śluz z 15 dc bo to mnie mocno zdziwiło, że taki rozciągliwy jest jak białko od surowego jajka normalnie, sama już nie wiem ale ten cykl też może być pokręcony jakiś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 17:54

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Kurde no pamiętam ten śluz z 15 dc bo to mnie mocno zdziwiło, że taki rozciągliwy jest jak białko od surowego jajka normalnie, sama już nie wiem ale ten cykl też może być pokręcony jakiś
    Justta i możesz mieć rację, jakby interpretować Twój wykres tak "fachowo", to szczyt śluzu wystąpił 16 dc i dziś jest Twój 7 dzień lutealnej. Program Ci tak wyznaczył owulkę przez ten pozytywny test owulacyjny. W każdym razie tak czy tak jest ładnie i serducha są w odpowiednich momentach, więc poczekamy, zobaczymy :D
    Ja ze śluzem mam tak jak Tamka, w ogóle nie jestem go pewna, jeszcze pewnie sporo cykli upłynie nim nauczę się poprawnie go interpretować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 18:38

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • magdabalbina Znajoma

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja mam takie małe pytanko okołomedyczne - widzę, że część z Was łyka wiesiołek, inne luteinę - o co chodzi z tym wiesiołkiem? Co on poprawia? A luteina? Bo wszędzie widzę i słyszę reklamęluteiny jedynie na poprawę wzroku, a nie na płodność :P
    A tak poza tym to mam ogólny kryzys - jestem w trakcie @, więc kolejny cykl do d...y i zaczynam się zastanawiać ile to jeszcze może potrwać i czy w ogóle kiedykolwiek się uda... :( Tym razem będę próbować z clo 2xdz. Niestety, o monitoringu i usg mogę pomarzyć - u nas ginekolog przyjmuje raz w miesiącu, a żeby prywatnie się załatwić, musiałabym wziąć miesiąc urlopu, przeprowadzić się do siostry (120 km) i codziennie wydawać po 150 zł... Tak więc dół jakiś się przypałętał... :(

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech ja też dopiero siadłam.
    Chmureczka głowa do góry, będzie dobrze.
    Dzisiaj wieczór zamiast się przejmować nachlej się wina i weź faceta w obroty ;>
    Ale nie z myślą o dzieciaku tylko się wyżyj. :P

Ja odebrałam wyniki i dupa blada. Ogólnie pani z laboratorium kazała mi jechać na usg bo może to być jakiś piasek albo kamień. Tymczasem lekarz który może mi zrobić usg będzie dopiero w poniedziałek, więc sobie poweekenduje :/
    Szlag! Akurat jak zaczęliśmy starania :( Ledwo zaczęliśmy a już trzeba przerwać.
    No dół, dół jak ch*j.:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 18:59

• smarta Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylka, odstaw w takim razie zurawine - masz jakies zlogi w moczu? Bo pytanie jakiego rodzaju kamień

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smarta ale ja jeszcze nic nie wiem, ona tylko wysunęła takie podejrzenie. Mi się wydaje że żurawina mi pomaga. Ja tych wyników sama nie rozumiem, a usg dopiero w poniedziałek.
    Mam tak:

Badanie ogólne:
    barwa ciemno żółta
    klarowność mętny
    odczyn [pH] 5
    ciężar właściwy 1.025 (zakres ref. 1018-1030)
    białko 30mg/dl (zakres ref. nieobecne)
    cukier negatywny
    .....
    leukocyty 25 leu/ul
    erytrocyty 300 ery/ul
    ....

Osad moczu:
    nabłonki płaskie nieliczne w polu widzenia
    leukocyty 30-40 wpw
    erytrocyty wyługowane liczne wpw
    erytrocyty świeże liczne wpw
    bakterie nieliczne
    śluz pasma śluzu - pojedyncze

Ja z tego nic nie wiem.
    USG w poniedziałek. No chyba że najpierw wybrać się do rodzinnego? Nie wiem.

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdabalbina, wiesiołek bierze się na poprawę śluzu, coby go było więcej i był lepszej jakości. Tego płodnego rzecz jasna :) Przyjmujemy go tylko do owulacji, lub pierwszej wyższej tempki :)
    Luteina to z kolei syntetyczny progesteron. Jeśli babeczka ma plamienia przedmiesiączkowe, zbyt krótką fazę lutealną lub w badaniu (7 dni po owulacji) wyszedł on za niski to wtedy lekarze zalecają go brać. Ogólnie umożliwia zagnieżdżenie zarodka, poprawę pracy ciałka żółtego. Podaje się go też na wywołanie miesiączki :)

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tfu, tfu...luteina to naturalny progesteron a duphaston syntetyczny. Proszę mnie poprawić jeśli się mylę. W każdym razie działanie podobne.

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • justta Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie u mnie dzisiaj spadek tempki, więc szykuję się @ życzę miłego dnia babeczki

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Justta, nie jest to jakiś mega spadek, czekamy dalej :)
    Udanego weekendu dziewczęta :D

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczynki w trochę lepszym nastroju niż wczoraj, ale i tak rewelacji nie ma. Zdecydowałam wieczorem, by jednak stymulować owulkę, mężuś mnie przekonał, ale robię to bez wiary na cokolwiek. W poniedziałek rano zanoszę nasienie na badanie - robimy ten posiew... Trzeba, to trzeba. Mam nadzieję, że przyjmą przed długim weekendem. W środę rano mężuś idzie na badanie hormonów, tak żeby do tego lekarza 8.05 iść już z kompletem wyników. Szkoda kasy, bo wizyta 150 zł a on jak kompletu badań nie będzie to nic nie stwierdzi przecież tylko odeśle by je zrobić. Mam tylko nadzieję, że byle do wtorku, bo wyjeżdżamy na kilka dni i wracamy w sobotę wieczorem. Nie będzie czasu się smucić :)

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jedno - czy któraś z Was orientuje się czy kamień na nerce może powodować taką kiepską morfologię plemników? nie umiem nigdzie znaleźć takiej informacji...

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety w tym temacie nie pomogę, nie znam się.
    Ale trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze.

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmureczka, tak na chłopski rozum to przy kamieniach może być jakieś zapalenie, infekcja, bakterie więc w sumie chyba może tak być. Znalazłam takie coś o zapaleniu nerek http://parenting.pl/portal/zapalenie-nerek

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ