My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka dzisiaj też dzień zabiegany dopiero co usiadłam,
Chmureczka nie poddawajcie się tak łatwo cuda się zdarzają, a jak to tylko ta bakteria to stymulowanie owu, witaminki i się uda i zakończy się fasolką, musisz wierzyć w to, ale swoją lekarkę dobrze że męczysz.
Jeśli chodzi o mój wykres to sama nie wiem, ja się już nie sugerują tymi tempkami moimi bo naprawdę o różnych porach chodzą spać i często się budzę w nocy, z objawów, to rano ból jak na @, i mdli mnie, ale przed @ też już tak miałam parę razy więc wolę się nie sugerować, a niedługo już się wyjaśni, też trzymam kciuki za Lemurka naszego, ten śluz u ciebie może być fasolkowy ja śluzu na zewnątrz nie obserwuję ale mam takie uczucie mokra w środku.
Nenaa u ciebie to po śluzie widać że owu była w 12 dniu, a ja się zaczęłam zastanawiać czy przypadkiem nie miałam owu w 15 dc ten śluz płodny po owu nie występuje a w te dni miałam i tempka też by się zgadzała. ZObaczymy co z tego wyjdzie, a co porabiacie tak wogóle dziewczęta?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 17:01
-
Justa, ja to bym prędzej u Ciebie 10 dc obstawiała, chyba, że ten śluz dobrze sprawdzałaś i jesteś pewna, że był rozciągliwy później, to faktycznie może 15... ale szczerze wątpię
ja śluzu obserwować nie umiem, wpisuję tak, jak mi się wydaje ale nigdy nie jestem pewna czy dobrze go oceniłam -
Kurde no pamiętam ten śluz z 15 dc bo to mnie mocno zdziwiło, że taki rozciągliwy jest jak białko od surowego jajka normalnie, sama już nie wiem ale ten cykl też może być pokręcony jakiś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 17:54
-
justta wrote:Kurde no pamiętam ten śluz z 15 dc bo to mnie mocno zdziwiło, że taki rozciągliwy jest jak białko od surowego jajka normalnie, sama już nie wiem ale ten cykl też może być pokręcony jakiś
Ja ze śluzem mam tak jak Tamka, w ogóle nie jestem go pewna, jeszcze pewnie sporo cykli upłynie nim nauczę się poprawnie go interpretowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 18:38
-
Dziewczyny, a ja mam takie małe pytanko okołomedyczne - widzę, że część z Was łyka wiesiołek, inne luteinę - o co chodzi z tym wiesiołkiem? Co on poprawia? A luteina? Bo wszędzie widzę i słyszę reklamęluteiny jedynie na poprawę wzroku, a nie na płodność
A tak poza tym to mam ogólny kryzys - jestem w trakcie @, więc kolejny cykl do d...y i zaczynam się zastanawiać ile to jeszcze może potrwać i czy w ogóle kiedykolwiek się uda... Tym razem będę próbować z clo 2xdz. Niestety, o monitoringu i usg mogę pomarzyć - u nas ginekolog przyjmuje raz w miesiącu, a żeby prywatnie się załatwić, musiałabym wziąć miesiąc urlopu, przeprowadzić się do siostry (120 km) i codziennie wydawać po 150 zł... Tak więc dół jakiś się przypałętał... -
Ech ja też dopiero siadłam.
Chmureczka głowa do góry, będzie dobrze.
Dzisiaj wieczór zamiast się przejmować nachlej się wina i weź faceta w obroty ;>
Ale nie z myślą o dzieciaku tylko się wyżyj.
Ja odebrałam wyniki i dupa blada. Ogólnie pani z laboratorium kazała mi jechać na usg bo może to być jakiś piasek albo kamień. Tymczasem lekarz który może mi zrobić usg będzie dopiero w poniedziałek, więc sobie poweekenduje
Szlag! Akurat jak zaczęliśmy starania Ledwo zaczęliśmy a już trzeba przerwać.
No dół, dół jak ch*j.:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 18:59
-
smarta ale ja jeszcze nic nie wiem, ona tylko wysunęła takie podejrzenie. Mi się wydaje że żurawina mi pomaga. Ja tych wyników sama nie rozumiem, a usg dopiero w poniedziałek.
Mam tak:
Badanie ogólne:
barwa ciemno żółta
klarowność mętny
odczyn [pH] 5
ciężar właściwy 1.025 (zakres ref. 1018-1030)
białko 30mg/dl (zakres ref. nieobecne)
cukier negatywny
.....
leukocyty 25 leu/ul
erytrocyty 300 ery/ul
....
Osad moczu:
nabłonki płaskie nieliczne w polu widzenia
leukocyty 30-40 wpw
erytrocyty wyługowane liczne wpw
erytrocyty świeże liczne wpw
bakterie nieliczne
śluz pasma śluzu - pojedyncze
Ja z tego nic nie wiem.
USG w poniedziałek. No chyba że najpierw wybrać się do rodzinnego? Nie wiem. -
Magdabalbina, wiesiołek bierze się na poprawę śluzu, coby go było więcej i był lepszej jakości. Tego płodnego rzecz jasna Przyjmujemy go tylko do owulacji, lub pierwszej wyższej tempki
Luteina to z kolei syntetyczny progesteron. Jeśli babeczka ma plamienia przedmiesiączkowe, zbyt krótką fazę lutealną lub w badaniu (7 dni po owulacji) wyszedł on za niski to wtedy lekarze zalecają go brać. Ogólnie umożliwia zagnieżdżenie zarodka, poprawę pracy ciałka żółtego. Podaje się go też na wywołanie miesiączkichmurreczkaa lubi tę wiadomość
-
Witam Was dziewczynki w trochę lepszym nastroju niż wczoraj, ale i tak rewelacji nie ma. Zdecydowałam wieczorem, by jednak stymulować owulkę, mężuś mnie przekonał, ale robię to bez wiary na cokolwiek. W poniedziałek rano zanoszę nasienie na badanie - robimy ten posiew... Trzeba, to trzeba. Mam nadzieję, że przyjmą przed długim weekendem. W środę rano mężuś idzie na badanie hormonów, tak żeby do tego lekarza 8.05 iść już z kompletem wyników. Szkoda kasy, bo wizyta 150 zł a on jak kompletu badań nie będzie to nic nie stwierdzi przecież tylko odeśle by je zrobić. Mam tylko nadzieję, że byle do wtorku, bo wyjeżdżamy na kilka dni i wracamy w sobotę wieczorem. Nie będzie czasu się smucićRozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
Jeszcze jedno - czy któraś z Was orientuje się czy kamień na nerce może powodować taką kiepską morfologię plemników? nie umiem nigdzie znaleźć takiej informacji...Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
Chmureczka, tak na chłopski rozum to przy kamieniach może być jakieś zapalenie, infekcja, bakterie więc w sumie chyba może tak być. Znalazłam takie coś o zapaleniu nerek http://parenting.pl/portal/zapalenie-nerek
chmurreczkaa lubi tę wiadomość