X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Nenaaa :)

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • smarta Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ten cykl spisałam już na straty - obstawiam bezowulacyjny, lutki na razie nie biorę - czekam do 35 dc jak @ nie przyjdzie to wezmę lutkę na wywołanie i od razu lecę z soją w kolejnym cyklu. Jeszcze jeden lekarz który mi powie że nie jeszcze mam dużo czasu, trzeba obserwować i próbować dostanie ode mnie w twarz...

Krokodylica lubi tę wiadomość

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smarta ale przecież masz owulkę zaznaczoną przerywaną linią? i ja się z nią zgadzam ;) a że testy owu negatywne - to myślę, ze może się zdarzyć, powiedz - one wychodzą zupełnie z jedną kreską czy ta druga jest blada po prostu?

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smarta wrote:
    Ja ten cykl spisałam już na straty - obstawiam bezowulacyjny, lutki na razie nie biorę - czekam do 35 dc jak @ nie przyjdzie to wezmę lutkę na wywołanie i od razu lecę z soją w kolejnym cyklu. Jeszcze jeden lekarz który mi powie że nie jeszcze mam dużo czasu, trzeba obserwować i próbować dostanie ode mnie w twarz...

smarta, z dyńki wal :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do zamężnych - Wasi mężowie też tuż po ślubie codziennie jeździli do domu?
    Już mnie to wkurza. Po robocie jedzie do mamuni na obiad i przesiaduje tam do wieczora a ja siedzę jak ten debil sama w mieszkaniu. Chyba liczy że będę siedzieć w domu i gotować i sprzątać jaśnie panu.
    Się przeliczy. Normalnie nerwa mam.

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Niemąż po robocie jedzie do domu na obiad Nieżony :) Też by mnie to wkurzało, taka nieodcięta pępowina :) Rozumiem Twą złość. Pogadaj z nim :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • smarta Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka, no niby zaznaczył, a testy od trzech dni wychodzą z jaśniutką drugą kreską. Zobaczymy jaka będzie tempka jutro. Ja z tym śluzem przede wszystkim nie mogę, długo był ideał, a ostatnie dwa dni to tak cały dzień kremowy, wieczorem ideał - normalnie zgłupieć można. Zresztą z tą temperaturą to niby mierzę codziennie o tej samej godzinie, tj. o 6 ale potrafię się w nocy obudzić np. o 3 lub 4 i sprawdzić godzinę czy to już mam mierzyć. Albo budzę się 20 minut przed budzikiem... (wtedy już na niego nie czekam tylko mierzę po obudzeniu)
    Krokodylica, ty się nie śmiej, bo kiedyś któremuś przywalę :) Chyba że wcześniej dostanie osoba która zapyta mnie kiedy dzieci...
    Co do męża - mój tak nigdy nie miał, choć odwiedzamy rodziców (jego) dość często. Ja bym go od razu wychowała - tzn. powiedz mu że ma przestać, bo teraz jego dom jest z Tobą - możecie jeździć na obiad w weekend do mamusi, ale nie codziennie. Jak nie pomoże - spakuj mu któregoś dnia część rzeczy i postaw przy drzwiach - powiedz że skoro i tak tam tak często bywa to niech tam zamieszka a do Ciebie niech wpada na seks raz na jakiś czas, skoro i tak to tak wygląda- trzeba wychowywać od razu, bo później teściowa Ci się będzie do wszystkiego wpychała a terapia szokowa działa najlapiej :)
    uff... ale się rozpisałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 15:05

Krokodylica, Malenq lubią tę wiadomość

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kurde w wychowywaniu to ja jestem dobra!
    Zaraz trochę ogarnę mieszkanie i wsiądę w auto i pojadę sobie w pi*du.
    Jak mężulek wróci to zastanie puste mieszkanie. Powiem że byłam u mamusi na obiadku. :D

Nenaaa lubi tę wiadomość

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I prawidłowo, się zdziwi chłopina i następnym razem będzie biegł od razu do domu zobaczyć czy jesteś :D

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • justta Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krododylica dobry plan ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • lemurek Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam kobitki ;)
    mi już bóle jajników ustały i dostrzegłam jakąś nitkę krwi w śluzie... :(

Krokodylica tak zrób, już z góry chłopa trzeba do pionu postawić ;)

Chmureczka trzymam kciuki żeby wszystko poszło po Waszej myśli ;)
    Smarta ja też tam mam z tym mierzeniem budzę się o 3 lub 4 albo 20 minut przed budzikiem hahaha a jak mierzyłam co 15 minut rano to różnice nawet o 0,12 stopnia, także świetnie ;)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobiłam ale to zlał.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylku dziwne to zachowanie 5dni po ślubie....ja jestem 8lat i mojemu "nigdy" się nie spieszy do mamusi :D:D:D
    wiec może "nie olewaj" tego, tylko szczerze porozmawiaj ze swoim ślubnym...bo tak na dłuższą metę nie dasz rady....

• Tamka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój przede wszystkim późno wraca bo strasznie dużo pracuje , a pracuje... w jednym budynku z mamusią ;) ale zdarza się, że wraca i jeszcze 40 minut wisi z nią na telefonie , tyle, że ja z moją tyle samo na słuchawce wiszę więc nie powinnam się odzywać :P

a teraz tak sobie pomyślałam, że może mu mamy żal? może ona jakoś mu dała do zrozumienia, że jej smutno, że ma syndrom opuszczonego gniazda? i on jakoś chce mamie złagodzić to "rozstanie" ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 20:40

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena, miej się na baczności! ;)

http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,15861018,Stopem_do_Walencji__1000_osob_startuje_w_nietypowym.html#ixzz2zzLb8KBG#LokWrocTxt

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    Nena, miej się na baczności! ;)

http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,15861018,Stopem_do_Walencji__1000_osob_startuje_w_nietypowym.html#ixzz2zzLb8KBG#LokWrocTxt
    OMG! 2dziura.gif
    A w sumie to...nie straszni mi Oni, co takiej babci Nenie może taki młodzieniaszek jeden z drugim zrobić, hehe :D Także 41witos.gif

Tamka lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe, właściwe podejście do młodzieży :P

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak na marginesie to popijam czerwone winko i mam zajebiste wyrzuty sumienia bo...mogę mieć przez to jutro zakłóconą temp. No ludzie!!! Już zapomniałam jak to jest normalnie egzystować. Jak żyć dziewczyny...no jak?0dash2.gif :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 21:59

Krokodylica, Tamka, Malenq lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zdrowie ja też popijam czerwone winko :)
    U mojego męża to jest trochę inaczej, on jest mechanikiem i jego brat też, a brat mieszka z mamą i ma tam warsztat.
    No i mój małż niby jeździ do brata do warsztatu, tam ma jeszcze jakieś naprawy, w swoim aucie grzebie, ale wiadomo, przy okazji obiadek u mamy musi być zaliczony.
    I go dzisiaj opieprzyłam, że ja nie po to stoję przy garach żeby on jadł u mamy, i jak chce to mogę nic nie gotować. Chyba trochę zmiękł. :P

Nenaaa, Tamka, Malenq, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano widzisz Aligator, dotrzecie się, będzie ok! :D

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ