My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny za szybką odpowiedź.
Mąż mi przywiózł z apteki ŻurascinUro, wzięłam już dwie tabletki (dawkowanie takie samo jak urofuraginum) i wzięłam nospę max. Mam nadzieję, że do rana jakoś przetrwam. Rano zawiozę mocz do badania i spróbuję zapisać się do lekarza. Cholerka co mi się przypałętało.
Jak nie urok to sraczka. -
Dzień dobry.
Jest lepiej. Dalej boli przy sikaniu ale już nie ma krwi w moczu tylko jest taki bardzo ciemny. W nocy kilka razy musiałam wstawać siku i rano też, nie wiem czy mi nie zakłamało przez to tempki, ale to bajka.
Zaraz biorę kolejną tabletkę żurawiny i lecę zrobić badanie moczu. -
dzień dobry,
to ja podtrzymam temat medyczny - na 16 mam dentystę, proszę trzymać za mnie kciuki, bo jestem, elegancko mówiąc, wydygana
no i masz Ci los, jak już się zdecydowałam, to zadzwonili do mnie właśnie, że się moja dentystka rozchorowała i dopiero 5 maja idę... nie lubię tak odwlekać nieprzyjemności...
do tego czytałam na majówkach post Daisy, że ważny jest stosunek LH do FSH i poniżej 1 może świadczyć o niewydolności przysadki, a u mnie wychodzi 0,9
niby mam Hashimoto i niedoczynność czyli przysadka może szwankować ale nie wiem, czy coś z tym robić..Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 09:35
-
Tamka, ja z kolei wyczytałam, że ma być on w okolicach 1, a stosunkiem poniżej 0,6 można się martwić bo świadczy o niedomodze fazy lutealnej. Twój na moje laickie oko jest ok Ale oczywiście skonsultuj z medykiem
Tamka, chmurreczkaa lubią tę wiadomość
-
Tamka wrote:oo, to taka opcja mi się bardziej podoba! 0,9 jest ewidentnie "koło" 1
Upiekło Ci się dzisiaj z tym dentystą Faktycznie miałabyś już z głowy a tu trzeba jeszcze trochę poczekać
Podoba mi się wykres Justty, Lemurka zresztą też
Moja temp. robi se co chce, owulacja przesunięta, w sumie to może Ovu ma rację bo i tak jej nie czułam i piersi nie bolą jeszcze, więc musi być krótko po owu u mnie. Jeśli w ogóle była zołza jedna. Pozostałe dwa programy obstawiają 12 DC. Ech... -
Dziewczynki a ja mam doła totalnego ;(
Zadzwoniłam dziś do jednego urologa, bo chciałam zapisać mężusia na konsultację gdzieś poza kliniką niepłodności, bo bałam się naciągania na kasę, a on mi na te jego wyniki mówi, że nie widzi tu szansy na naturalne zapłodnienie. Załamałam się zupełnie Napisałam znów maila do mojej ginki, żeby mnie nie oszukiwała i powiedziała prawdę czy w ogóle jest sens żebym stymulowała w tym miesiącu owulkę lekami, czy lepiej odpuścić, bo szanse są marne i bliskie zeru. W pracy się poryczałam, bo od koleżanki córka właśnie dziś miała zabieg laparoskopowy, też się starają...Tak się otwarłam, nagadałam się i poryczałam przy tym jak bóbr Już nie mam siły dziewczynki, tak bardzo pragnę niemożliwegoRozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
Tamka stosunek tych dwóch hormonów jest ok Najlepszy jest w okolicy 1 Ja mam jakieś 4,5. Przynajmniej ostatnio jak badałam. Miałam dzisiaj zbadać te hormonki kontrolnie ale to olałam. Co to da, jak żołnierzyki niesprawneRozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
Chmureczka, bardzo mocno przytulam, nie płacz Kochana Ja się wprawdzie nie znam, ale przecież to nie jest chyba tak, że tej morfologii nie da się poprawić? Poza tym powodem tej gorszej jakości nasienia może być też bakteria. Nie poddawajcie się proszę...
chmurreczkaa lubi tę wiadomość
-
chmureczko, ja obstawiam, że zła morfologia plemników wynika z jakiejś bakterii/wirusa, i nie załamuj się, spokojnie - takie informacje trzeba konsultować u kilku źródeł, zobaczymy, co odpisze Twoja ginka ale ja poszłabym jeszcze gdzieś z wynikami męża, zresztą macie tę wizytę umówioną na 8.05.
w międzyczasie niech mąż zrobi posiew nasienia, to będzie komplet wyników i niech zajada suplementy
a jeśli się nie da naturalnie, to się wspomożecie osiągnięciami współczesnej technologii, teraz są dofinansowane
przytulam Cię mocno, głowa do góry!
Nena, ja też obstawiam Twoją owulkę 12 dcchmurreczkaa lubi tę wiadomość