X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wiesz, ja mam ciężki charakter, to ogólnie długo by opowiadać, ale jestem ruda charakteru :P
    A małż to tak jak by powiedzieć "trafiła kosa na kamień". :) I tylko dlatego za niego wyszłam. Inny to by mi się dawno znudził. ;)

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto ma łatwy Krokuś...mój biedny M. ma już zagwarantowane miejsce w niebie, tylko z tego powodu, że ze mną wytrzymuje :D

Malenq, Krokodylica, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie mam winaaa!!!! chyba będę musiała do żaby skoczyć pod pretekstem spaceru z psiurem ;D

no dziewczyny, przecież od dawna wiadomo, że mężczyźni kochają zołzy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 22:12

Nenaaa, Krokodylica, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To by się zgadzało Tamka, zołzy rządzą! Biegnij po winko, co tu tak same z Krokodylem pić będziemy :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze zdrowie dziewczyny... Tempka mi spada i też siedzę dzisiaj
    z drinkiem :(

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówko Anuśka, nic się nie martw :) To jest Twój pierwszy cykl po odstawieniu antyków? Ja to nie wiem jak to wygląda bo nigdy nie odstawiałam ale może być różnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 23:16

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci Nenaaa, że po pierwszym odstawieniu tabsów(brałam je z6lat żeby uregulować cykle) czekałam 3 lata, a jak zaczęłam podejrzewać że jestem w ciąży to pobiegłam do lekarza, który w 5 tyg. ciąży zrobił mi usg i powiedział że jest w macicy jakiś torbiel, ale za 3500zł on mi go szybko usunie. Całe szczęście że nie dysponowałam kasą wtedy. Po 2 tygodniach płaczu postanowiłam iść do innego lekarza i tam na usg zobaczyłam serducho mojej córy :)Teraz brałam tabsy przez 6m-cy i słyszałam że po takim czasie jest prawdopodobieństwo zajścia. We wtorek idę do lekarza i zobaczymy co powie. Ale się rozpisałam :)

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki :)
    Anuśka, niezłe przeboje z tym lekarzem. Co za typ! Ciekawe czy faktycznie nie widział ciąży, czy widział ale za wszelką cenę chciał od Ciebie wyciągnąć kasę... Szkoda słów. Dobrze, że tak to się skończyło i skonsultowałaś z innym lekarzem. Temp. dziś u Ciebie znowu podrosła ;)
    Miłego dnia Niewiasty :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Powiem Ci Nenaaa, że po pierwszym odstawieniu tabsów(brałam je z6lat żeby uregulować cykle) czekałam 3 lata, a jak zaczęłam podejrzewać że jestem w ciąży to pobiegłam do lekarza, który w 5 tyg. ciąży zrobił mi usg i powiedział że jest w macicy jakiś torbiel, ale za 3500zł on mi go szybko usunie. Całe szczęście że nie dysponowałam kasą wtedy. Po 2 tygodniach płaczu postanowiłam iść do innego lekarza i tam na usg zobaczyłam serducho mojej córy :)Teraz brałam tabsy przez 6m-cy i słyszałam że po takim czasie jest prawdopodobieństwo zajścia. We wtorek idę do lekarza i zobaczymy co powie. Ale się rozpisałam :)

O masakra co za lekarz!!!! Skopałabym mu dupę !!!

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    a ja nie mam winaaa!!!! chyba będę musiała do żaby skoczyć pod pretekstem spaceru z psiurem ;D

no dziewczyny, przecież od dawna wiadomo, że mężczyźni kochają zołzy ;)

Hehe Tamka ja mam kosmiczne zapasy wszelkich trunków po weselu. Zostało tego mnóstwo. Ma się zmarnować to popijam. :PPP

Tamka lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    Kto ma łatwy Krokuś...mój biedny M. ma już zagwarantowane miejsce w niebie, tylko z tego powodu, że ze mną wytrzymuje :D

Ale seks na zgodę jest faaajnyy :PPPP

Mój małż pojechał na rozpoczęcie sezonu na motocyklu, ja nie pojechałam ze względu na moje problemy z pęcherzem z ostatnich dni. Nie chcę sobie narobić "biedy", żeby mnie nie przewiało jeszcze bardziej. Ale żal mi tyłek ściska, nie powiem.

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, no i dostała czego chciała :) I tu Cię mamy! To Ty tak Krokodylku się awanturujesz tylko po to żeby się "godzić" potem :D

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha wyczułaś mnie :PPP
    Aż mi małż powiedział co ja tak tylko seks i seks. :PPPP
    Sam powiedział że po ślubie weźmie mnie w obroty to teraz niech dotrzyma słowa :PPP

Poza tym OF nie wyznaczyło mi owulki, więc trzeba być ciągle przygotowanym. :PPP

Nenaaa, Tamka lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    O masakra co za lekarz!!!! Skopałabym mu dupę !!!
    No obsmarowałam go bardzo, gdzie tylko się dało. A że nazwisko ma specyficzne (dr Robak) to mam nadzieję że inne dziewczyny będą omijać tą glizdę szerokim łukiem ;)

• justta Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki u nas dzisiaj ładna pogoda, a u mnie bóle @ ale nie duże jeszcze, ale parę dni do @ jest to jeszcze wszytko może się zdarzyć ;-)
    Sprawdzałam na wykresie i tak jak Nenaa mówiłaś jak wyrzuciłam ten test owulacyjny z tego wykresu to wyznaczyło mi Owu na 15 dc i nie wiem czy tak zostawić, bo tak to się tylko nakręcam że to już 13 dpo, ah z tymi wykresami ;-) Miłej niedzielki kochane

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    No obsmarowałam go bardzo, gdzie tylko się dało. A że nazwisko ma specyficzne (dr Robak) to mam nadzieję że inne dziewczyny będą omijać tą glizdę szerokim łukiem ;)

Co za robak :PPP

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Witajcie dziewczynki u nas dzisiaj ładna pogoda, a u mnie bóle @ ale nie duże jeszcze, ale parę dni do @ jest to jeszcze wszytko może się zdarzyć ;-)
    Sprawdzałam na wykresie i tak jak Nenaa mówiłaś jak wyrzuciłam ten test owulacyjny z tego wykresu to wyznaczyło mi Owu na 15 dc i nie wiem czy tak zostawić, bo tak to się tylko nakręcam że to już 13 dpo, ah z tymi wykresami ;-) Miłej niedzielki kochane

Wiesz na dobrą sprawę nie ma znaczenia jak zaznaczysz, teraz to i tak pozostaje tylko czekać co będzie :)
    A wygląda ładnie!

• Tamka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry!

Anuśka, to tak jak u mojej ;przyjaciółki, której zdiagnozowali "torbiel" i "mięśniaka", torbiel okazała się ciałkiem żółtym, a mięśniak maluchem, który właśnie się rodzi, może nawet w tym momencie. To jest dla mnie niewytłumaczalne po prostu! obić takiemu lekarzowi twarz, to mało!!

po wino wczoraj nie dotarłam, za to wrąbałam całą paczkę chipsów i mam wyrzuty sumienia teraz :/

a obudziłam sie z dwiema filozoficznymi myślami - skąd się biorą skoki temperatur w pierwszej fazie skoro hormonem termogennym jest progesteron, który pojawia się w II fazie?

i jak to możliwe, że niektóre babki mają plamienie implantacyjne, a inne nie???

zostawiam Was z tymi przemyśleniami i idę robić śniadanie, bo nam się trochę później dzień zaczął, tzn zaczął wcześnie ale wygramoliliśmy się z łóżka trochę późno :P

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również życzę Wam miłego dnia i uciekam do kościoła, do rodziców, a potem przynajmniej na krótką przejażdżkę na moto bo przecież nie zniosę!

PS.
    Zadałam pytanie na innym temacie ale brak odpowiedzi. Jest tu ktoś z PCO? Zrobiłam sobie test owulacyjny i wyszedł pozytywny. Ale gdzieś czytałam że u dziewczyn z PCO testy owulacyjne świrują i pokazują co im się podoba. Ktoś coś na ten temat wie?

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Tamka ja takie myśli mam non stop :) nie kumam tej temperatury ani tego dlaczego od owulacji (też bolesnej) cały czas czuję jakby mnie ktoś kopnął w brzuch... Strzyka coś, kłuje, boli jak na @ i generalnie parszywie się czuję :/ Oby do wtorku. Idę do dobrego (podobno) lekarza i ciekawam co mi powie :)

‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ