X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • justta Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica to dobrze że już masz tabletki teraz będzie tylko lepiej i tak trzymać ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda tylko że muszę odpuścić ten cykl. No ale pisałam na innym wątku - nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Poszłam do tego lekarza tylko na USG a on się mnie wszystko wypytał, i przypisał mi od razu Clo i kazał od następnego cyklu brać i przyjść na monitoring, bo z PCO nie ma na co czekać ze stymulacją.

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

• justta Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bardzo dobrze że się tak za ciebie zabrał ;-) widać że ma dobre podejście

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lemurek...to powodzenia w nowym, majowym, oby szczęśliwym! :)
    Krokodyl, przynajmniej już wszystko jasne, wiesz co Ci dolega, masz leki, oby choróbsko szybciutko przeszło i zaczniecie znowu działać :)
    Coś cichutko ostatnio u nas :) Mało czytania mam...:)

lemurek lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • lemurek Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaa no zobaczymy czy maj..... gina stwierdziła, że jeszcze dwa cykle możemy jechać na clo potem laparoskopia i potem zostaje już klinika gdzie zrobią inne badania np. na wrogość śluzu..... mi już wszystko jedno powiem szczerze

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak od czasu do czasu zaglądam bo jako że siedzę w mieszkaniu na L4 to ogarniam powoli przeprowadzkowy bajzel. :)
    Nie uleżę bo mnie boli ten brzuchol a tak to chociaż jakoś wykorzystam ten czas.

• Alfetka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane ;) Ja powoli mam małpowe objawy ;| aczkolwiek mam nadzieje, ze u Ciebie Justa to nie one :) Musiałabym looknąć jak to było na wykresie Doris ;) Nena Twój wykresik jest taki śliczny i kremowy :) wszystko jest na dobrej drodze ;) Kochana no kontynuuj dobrą passe rozpoczęta przez Doris, a my spróbujemy się wkrótce dołączyć ;)
    Looknęłam - tak Doris też miała @ bóle a jest zielona kropeczka :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 21:18

Nenaaa, justta lubią tę wiadomość

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Alfetka:)
    Szkoda tylko, że piękne wykresy kończą się u mnie zawsze @ :D
    W Juście nadzieja jeszcze póki co i u nowej koleżanki Anuśki też ładnie :)
    Ty już w 22 dc, więc też końcóweczka...albo i nie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 21:36

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Alfetka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrcze, u mnie śluz nie wskazuje na nic dobrego :) Ale u Ciebie - pięknie - książkowo ;) Justa ma również bardzo ładny wykresik, no i Kochane ktoś już zaczął teraz ktoś musi kontynuować, liczę na Was dziewczyny, wystarczy co miesiac jedna/dwie ;) a statystyki będa super :) ja sie śmieję, bo mój mąż ostatnio zabrał do pracy kwas foliowy i jego kolega przyznał sie że jego małżonka tez go tym faszeruje ;) grupa wsparcia ;)

Nenaaa, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

• lemurek Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem czemu te nasze wykresy są ładne i kończą się dupą bladą, to powinno być tak, że jasny objaw owulacji i jasny objaw kropka..;)

Nenaaa lubi tę wiadomość

• Alfetka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłoby fajnie, moja mama dzisiaj stwierdziła, ze nie wie jak my to robimy ze tyle sie już staramy ;| kiedyś to było prostsze ;| nie wiem z czego to wynika - stres? to czym nas faszeruja (ulepszacze w jedzeniu) i co chwile mnie ktoś pyta kiedy sie zdecydujemy na dziecko - qrcze! co to jakaś zmowa! ;) staramy sie tylo bezskutecznie.

• Alfetka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nic, Nenaaa Ty lepiej napisz czy jestes zadowolona z działania wiesiołka? bo chyba sobie go kupię jutro ;)

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, dziewczyny może my źle coś robimy faktycznie :D Ale ja znam tylko jeden sposób na zrobienie dzidzi...hmmm, a może ja zły znam :D

Alfetka lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfetka, bez zmian póki co po wiesiołku, nie ma poprawy ale podobno u niektórych babeczek dopiero po 3 cyklach zadziałał, więc jeszcze go nie skreślam :)
    U Justty dał dobre efekty, więc bierz Kochana :)

Alfetka lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Alfetka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena, Ty będziesz wiedziała, jakie jest prawdopodobieństwo że termin owulki możesz sobie wyliczyć odejmując 14 dni od długości trwania cyklu, i że bedzie dobrze ;) np. 26-14 + 12 i ze tak faktycznie jest?

• Alfetka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czas zacząć wcinać kolejny specyfik ;) zawsze miałam wzorcowe dni płodne a teraz "nie ma wody na pustyni" ;) i akurat przy staraniach :)

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale bierz go dopiero od pierwszego dnia nowego cyklu jak coś! Do owulacji tylko! :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Alfetka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak to akurat już gdzieś wyczytałam ;) ale i tak nie wiem dlaczego tylko w tym przedziale czasowym :) pewnie później coś zakłóca ;)

Nenaaa lubi tę wiadomość

• lemurek Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pa zmykam ja też zacznę wcinać wiesiołek,witaminę D i pić siemię lniane ;)

Alfetka, Nenaaa lubią tę wiadomość

• Alfetka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lemurku dobranoc ;) to zaczynamy brać i zobaczymy efekty ;) a wit. D to na co? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 21:51

‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ