My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
też obstawiam, że masz 9dpo
i wiem co czujesz, nie czując nic bo przerabiam to samo, co miesiąc ale kurcze z drugiej strony skoro organizm sam nie wie do jakiegoś 10dpo, że jesteś w ciąży i coś się zmieniło, to jakim cudem miałybyśmy coś czuć???
ehh, potrzeba nam tu dwóch kresek i jakiegoś doświadczenia! -
No właśnie, potrzeba nam tu żywego przykładu
Ja też nie rozumiem tych bardzo wczesnych objawów, ale wiesz, że jednak sporo kobietek może się bardzo wcześnie pochwalić jakimiś swedzącymi, piekącymi sutkami, obfitym śluzem, różnymi cudami dziejącymi się w podbrzuszu, zgagą, plamieniami implantacyjnymi, itp.
Więc nakręca się człowiek i chce tak samo -
Tamka, szyjka macicy we wczesnej ciąży robi się rozpulchniona (cokolwiek miałoby to znaczyć ) A dopiero później się zamyka. Na wszelkie choróbska ja piję herbatkę z imbirem... Super działa... Zdrówka życzę Justta u mnie też tak opadła tempka i już myślałam że te bóle w podbrzuszu zwiastują @ ale od 2 dni poszła w górę więc nadzieja wróciła. Trzymajcie kciuki dziewczyny. Spadam do lekarza. Wpadnę tu wieczorkiem to napiszę co mi powiedział
Tamka lubi tę wiadomość
-
Oczywiście, już robię.
Dziewczynki dostałam w prezencie od koleżanki w prezencie ślubnym ekspres do kawy. Rach ciach i pyszna kawka ze spienionym mleczkiem zrobiona. Sama bym sobie czegoś takiego nie kupiła bo wiadomo - zawsze są inne wydatki "a może szkoda kasy na takie zbytki". I powiem Wam że super sprawa taki ekspres, prezent 100% trafiony.Tamka lubi tę wiadomość
-
No i wróciłam.
Nikt mnie tak dokładnie nie przebadał od kilkunastu lat. Okazało się że mam troszkę rozpulchnioną macicę (albo ciąża albo przed @) ale na usg nic nie widać. Dostałam Duphaston i jeśli jest ciąża to on ją podtrzyma a jeśli jej nie ma to wywoła krwawienie. I znów nic nie wiem
A nie... wiem.... Dowiedziałam się że mam policystyczne jajniki i muszę zbadać TSH bo chyba mam chorą tarczycę ;(
-
oj, no to średnio... chociaż miejmy nadzieję, że to rozpulchnienie na dzidzię, a nie na @ !
a policystyczne jajniki to jak Ci zdiagnozował? tak wizualnie?
tsh faktycznie warto zbadać ale czemu stwierdził, że masz chorą tarczycę? po czym wnosi? -
Te jajniki to mi nawet na USG pokazał: są jak ser szwajcarski (jakby takie ciemne plamy na zdjęciu). Wygooglajcie sobie, moje wyglądały dokładnie tak samo jak w grafice google. A tarczycę stwierdził po spojrzeniu na moją szyję. Kiedyś (20lat temu) miałam nadczynność i chyba mi powiększona została. Ja tego nie widzę ale może faktycznie trochę mi ta szyja wystaje Dostałam też skierowanie na badanie poziomu prolaktyny. Ehhhh... Zobaczymy jak Duphaston zadziała. Ja nadal mam nadzieję...