X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm, no to klops

mnie też lekarka po spojrzeniu na szyję zdiagnozowała niedoczynność i Hashimoto i miała rację... ale to się da opanować, tylko sprawdź koniecznie jak najszybciej, bo jeśli jesteś w ciąży to musisz mieć ją pod kontrolą

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ten mój lekarz (bo już będę się go trzymać) też powiedział że muszę badania jak najszybciej zrobić i jeśli jakieś wyniki nie będą w normie to mam dzwonić do niego i on mi powie czy konieczna jest wizyta. Powiedział też że bardzo źle dla mnie że miałam wkładkę anty Mirena, bo przy policystycznych nie powinno się jej instalować gdyż grozi to powikłaniami. Szkoda że do tej pory żaden lekarz nie raczył tego sprawdzić... Chyba potrzebuję drinka...

• Tamka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana, to ja wypiję z Tobą, winka trochę, na zdrowie! dobrze, że trafiłaś na porządnego lekarza

Anuśka lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ok lekarz Ci się trafił Anuśka :) Zrób badania i wszystko będzie dobrze. Poprowadzi Cię odpowiednio :) Aż poleciałam do lustra oglądać swoją szyję :) I nic konkretnego nie wypatrzyłam tym moim nieprofesjonalnym okiem. Wiem, że tarczyca z dużymi wolami pogrubia szyję i to by było wszystko co wiem, jeśli chodzi o zewnętrzne objawy chorej tarczycy :)

Anuśka lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • asiulka82 Debiutantka

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś czas mnie nie było. Dziewczyny przy chorej tarczycy warto zbadać tsh estradiol i cholesterol calkowity. Może być coś nie tak z tarczycą atsh w normie. Jeżeli tsh będzie lekko podwyzszone albo ok 3 i wyżej, cholesterol za wysoki to może to oznaczac chorobe tarczycy.

Tak w ogole zerknijcie na moj wykres. Co o nim myślicie?

• asiulka82 Debiutantka

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam dodać wykres by był pod postami ale coś mój system nie lubi ovu, wiedza się na nim.

A więc 16 dc wyrazne symptomy owulacji drugi dzien wysokiej temoeratury, przez 5 dni 36,8 na 6 dzien 36,9 na 7 dzien 36,5 na 8 dzien 36,7 a dzis 37,0 wczoraj wyrazny sluz z przekrwionymi nitkami, dzis znow uczucie wilgoci.

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka, wykres ładny, dwufazowy, tylko te temp.i objawy śluzu nie idą ze sobą w parze. Po samej temp. można by przypuszczać, że owu była w 14 dc, ale bierzemy pod uwagę też śluz i jeśli był prawidłowo zinterpretowany to moim zdaniem dziś jest Twój 6 dzień fazy poowulacyjnej, a te wyższe temp. od 15 do 17 dc to tak zwane przedwczesne skoki temp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 20:34

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • lemurek Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka ja już dwie lampki winka wypiłam ;) szkoda, że ja to nie umiem wyczuć tej mojej szyjki....

• Tamka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja szyjkę odpuściłam totalnie, a poza tym drugi cykl szukam śluzu w środku i od tego czasu mam wrażenie infekcji :/ więc chyba w ogóle odpuszczę "grzebanie"

zdrówko czerwonym półwytrawnym ! ;)

i powiedzcie mi jeszcze jak sobie radzić z takim przeświadczeniem i rezygnacją, że się nie uda... coraz częściej towarzyszy mi taka myśl..

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówko Lemurek :) Ja już drugiego drinka sączę i dopiero mi ból po badaniu przechodzi. Tak mnie przemaglował ten gin dzisiaj że szok... :)

• lemurek Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale przynajmniej podziałał Anuśka ;)

• justta Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka ja dzisiaj łapie już jakiegoś doła, więc dzisiaj nie mam żadnych konstruktywnych myśli dotyczących starań, najgorzej jest jak @ przychodzi potem są nowe nadzieję i tak w kółko. Dobranoc dziewczynki idę spać, może jutro będzie lepszy dzień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 21:27

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, mam nadzieję, że @ jednak do Ciebie nie przyjdzie..

i też jakoś pesymizm mnie ogarnął...

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    ja szyjkę odpuściłam totalnie, a poza tym drugi cykl szukam śluzu w środku i od tego czasu mam wrażenie infekcji :/ więc chyba w ogóle odpuszczę "grzebanie"

zdrówko czerwonym półwytrawnym ! ;)

i powiedzcie mi jeszcze jak sobie radzić z takim przeświadczeniem i rezygnacją, że się nie uda... coraz częściej towarzyszy mi taka myśl..
    Mi też... Ale nie mam na to sposobu :(

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • asiulka82 Debiutantka

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa, - owu była 16 dc bo wszystkie objawy owulacji wtedy były. Co do temperatury. Temperatura spada zawsze tuż przed owulacją ze względu na spadek niektórych hormonów. Następnie temperatura wzrasta i od spadku temperatury max 36h następuje owulacja. i u mnie tak było. Poza tym spadek temperatury przed drugą fazą nie jest regułom poza tym u mnie i takiego wyraźnego spadku nie było bo 36,5 a stale w pierwszej fazie miałam 36,5 i 36,6. Poza tym usg w 17 dc potwierdza brak dwóch pęcherzyków dominujących.

• KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Chyba sobei dluzej posiedze z wami bo mi sie inne watki nudza:)
    Moge wam zadac bardzo osobiste pytanie?
    Dlaczego dopiero tak pozno (pojecie wzgledne) zdecydowalyscie sie na zajscie w ciaze? Mowie tu o tych ktore zaczely kolo 30stki.

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka, gdyby, tak jak piszesz, temperatura spadała ZAWSZE przed owulacją, to wszystko byłoby o wiele prostsze, jasne i przyjemne :) Całe to gdybanie o dniu wystąpienia owulacji nie miałoby miejsca. Żadna z metod NPR nie bazuje na tym spadku bo wiele kobiet go po prostu nie doświadcza. Ja jestem tego przykładem, 3 obserwowane cykle i żadnego spadku, wręcz przeciwnie, powolny wzrost temp. To samo dotyczy bólu okołoowulacyjnego. Może on być ściśle związany z jajeczkowaniem ale NIE MOŻE BYĆ UTOŻSAMIANY Z KONKRETNYM MOMENTEM WYSTĄPIENIA OWULACJI. Może wystąpić zarówno przed, po, jak i w trakcie trwania jajeczkowania. Skoro USG potwierdziło u Ciebie owulację w 16 dc, to pewnie tak było a ja nigdzie nie napisałam, że nie mogła być właśnie w 16 DC. Pytałaś co sądzimy o Twoim wykresie więc napisałam co ja sądzę :D

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

U nas nie sposób się nudzić :P

Ja zaczęłam się starać późno ze względów "technicznych", męża poznałam mając lat 26, zaręczyliśmy się po dwóch latach znajomości, później ślub, później miesięczna podróż marzeń, przed którą nie powinnam była zachodzić w ciążę ze względu na szczepienia etc. , po powrocie jeszcze miałam czekać miesiąc i tak wyszło, że 30tka mi stuknęła, a dzidzi nie ma..

a odnośnie owulacji... to ja tak sobie myślę, że taki spadek tempki może występować tylko pytanie, czy na niego trafiamy... bo przecież owulacja może mieć miejsce o 2 w nocy i 15 po południu, więc tak naprawdę mierzymy temperaturę w jakimś momencie, który niekoniecznie jest istotny, tzn spadek i wyrzut hormonów może mieć miejsce kilka godzin przed lub kilka godzin po pomiarze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 09:17

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, ja najnormalniej w świecie nie miałam wcześniej potrzeby by mieć bejbika :) Brak instynktu macierzyńskiego? Niedojrzałość emocjonalna? :D Jak zwał tak zwał :) Ale jak już mnie sieknęło to na maksa. Obudził się we mnie nagle i gwałtownie. Szkoda, że tak późno, ale jak to mówią, nic na siłę :) W tej chwili za to chcę już, teraz, zaraz!

Tamka, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i to jest chyba nasz problem... nauczyłyśmy się, że jak coś planujemy, chcemy - to mamy... a tutaj taki psikus...

Nenaaa, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ