X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfetka wrote:
    Nena, Ty będziesz wiedziała, jakie jest prawdopodobieństwo że termin owulki możesz sobie wyliczyć odejmując 14 dni od długości trwania cyklu, i że bedzie dobrze ;) np. 26-14 + 12 i ze tak faktycznie jest?
    Nie jest tak Alfetka :) Każdy cykl może być inny i tym samym owulacja w różnych dniach. Po to właśnie te obserwacje temp., śluzu, itp. No chyba, że ktoś faktycznie ma super regularne cykle, identyczną ilość dni od zawsze i wie, że faza lutealna trwa 14 dni to wtedy niech sobie tak odejmuje :)

Alfetka lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Alfetka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane chyba mnie też zaczyna sen zmagać ;) ja to mogłabym spać o każdej porze dnia i nocy ;) mąż mówi, ze idealna praca dla mnie to tester materaców ;) przyjemne z pożytecznym ;)

lemurek, Nenaaa, Malenq lubią tę wiadomość

• Alfetka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, to moje ostatnie teorie obalone - coś wyczytałam na internecie, albo nie doczytałam :)

• lemurek Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ginka mi kazała brać bo też dobrze wpływa na płodność ;)

Alfetka lubi tę wiadomość

• Alfetka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny specyfik do kupienia ;) dołącze się do Ciebie :) na pewno nie zaszkodzi ;)

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfetka wrote:
    Tak, tak to akurat już gdzieś wyczytałam ;) ale i tak nie wiem dlaczego tylko w tym przedziale czasowym :) pewnie później coś zakłóca ;)
    Może powodować skurcze macicy co jest, rzecz jasna, niedobre dla ewentualnego zarodka :),
    Pa Lemurek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 21:57

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Alfetka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio wyczytałam gdzieś że pomocne są mięśnie kegla po serduszkowaniu ale najpierw musze je wyczaic żeby nie przynieść odwrotnego skutku od pożadanego;)

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfetka wrote:
    Ostatnio wyczytałam gdzieś że pomocne są mięśnie kegla po serduszkowaniu ale najpierw musze je wyczaic żeby nie przynieść odwrotnego skutku od pożadanego;)
    Tak jak z wiesiołkiem, ćwicz do owulki może :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Alfetka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie - muszę się bardziej postarać ;) Jak to mój gin powiedział, starania o dzidzie to ciężka praca ;) A bez pracy nie ma kołaczy ;) Cos w tym jest ;)
    Ja tez już powoli znikam, bo oczka mi się coraz bardziej zamykają, a jutro muszę wcześnie wstać, ale długi weekend sie zbliza :) Dobranoc Nena :)

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Alfetka :)
    Dobranoc dziewczyny, które zaginęły w akcji :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tylko na chwilkę, jakieś przeziębienie mnie łapie, a cały dzień zabiegany, ufff, lecę do łóżka przegonić choróbsko! buziaki i do jutra

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko na moment by nadrobić Wasze posty i dopisać do wykresu wieczorne <3. Dobranoc dziewczynki.

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • justta Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się żegnam na dzisiaj filmik zaliczony, czas spać. Alfetka u mnie wiesiołek pomógł miałam mega rozciągliwy śluz i dużo ;-) dobranoc dziewczynki do jutra

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tempka w górę już mam 36,9... Rano zrobiłam test i jest negatywny. A moja szyjka jest tak rozmemłana że w życiu takiej nie miałam.. Nie kumam niczego... Dobrze że dzisiaj lekarz, może on mi powie coś konstruktywnego...

• Tamka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Anuśka, a jaka powinna być szyjka we wczesnej ciąży? taka jak normalnie pod koniec cyklu? czy po zapłodnieniu coś się zmienia? ja to jestem szyjkowy laik więc nie wiem niccccccc ;)

rozkładam się dziewczyny, buu, łamie mnie w kościach, bolą mięśnie, wczoraj padłam po 22, a o 6 rano byłam nieprzytomna, masakra! owulka w tym cyklu czuję, że będzie późno, wczoraj nie wytrzymałam i trzasnęłam teścik owulacyjny, jego biel mnie poraziła, chyba nigdy tak nie miałam, zawsze był cień tej drugiej kreski, a teraz nicccccc

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • justta Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane u mnie spadek tempki więc szykuję się na @
    Tamka kuruj się i nie daj się chorubku wstrętnemu, a dopiero masz 9 dc to jeszcze trochę do owulki, to zdarzysz się wykurować przynajmniej
    Anuśka dobrze że idziesz do lekarza to się dowiesz co tam u ciebie
    Ja czuję się @ ale na razie się jeszcze nie dołuję, kobietki miłego dnia życzę

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Anuśka, dzieje się u Ciebie, oj dzieje :) Powodzenia!
    Tamka, bidulko, kuruj się, owulka będzie, choroba może ją troszkę przesunąć :)
    U mnie nic ciekawego, piersi zaczynają boleć jak zawsze na @, chyba trochę później niż zwykle zaczęły, poza tym nic się nie dzieje, bryndza z nędzą, będzie jak zwykle...

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta, może jeszcze odbije...Trzymaj się!

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no miałam nadzieję, że mnie znów taka przyjemność wczesnej owu spotka ale cóż, raz mi się najwidoczniej taka niespodzianka trafiła ;)

jutro znów idę do gina, chyba tam zamieszkam niedługo ;) po pierwsze - pokazać wyniki, po drugie - cały czas mam jakiś dyskomfort TAM, a po moich przebojach z konizacją to już sobie projektuję w głowie, że pewnie coś tam się znów dzieje (tfutfutfutfuftu!), a przy okazji chcę zajrzeć w jajeczka ;)

Nena, ale Ty masz jeszcze 7 dni do @ (która zresztą ma nie przychodzić, wredna!)

Justa, trzymam mocno kciuki żeby odbiła...

Anuśka, dawaj znać, co tam doktorek powie

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee, 7 dni do @ to za długo mi się wydaje :) Łącznie z dzisiejszym dniem stawiam na 5-6 dni. Ale wiesz, człowiek głupi...przegląda wykresy, czyta o objawach i wychodzi na to, że zdecydowana większość coś tam już zauważa, ba! nawet cały wachlarz objawów miała, zaraz po owulce, hehe. I były 2 krechy. A nie takie marne nic...zwłaszcza, że dziś może być równie dobrze mój 9dpo :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ