X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfetka wrote:
    Nena, Ty będziesz wiedziała, jakie jest prawdopodobieństwo że termin owulki możesz sobie wyliczyć odejmując 14 dni od długości trwania cyklu, i że bedzie dobrze ;) np. 26-14 + 12 i ze tak faktycznie jest?
    Nie jest tak Alfetka :) Każdy cykl może być inny i tym samym owulacja w różnych dniach. Po to właśnie te obserwacje temp., śluzu, itp. No chyba, że ktoś faktycznie ma super regularne cykle, identyczną ilość dni od zawsze i wie, że faza lutealna trwa 14 dni to wtedy niech sobie tak odejmuje :)

Alfetka lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Alfetka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane chyba mnie też zaczyna sen zmagać ;) ja to mogłabym spać o każdej porze dnia i nocy ;) mąż mówi, ze idealna praca dla mnie to tester materaców ;) przyjemne z pożytecznym ;)

lemurek, Nenaaa, Malenq lubią tę wiadomość

• Alfetka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, to moje ostatnie teorie obalone - coś wyczytałam na internecie, albo nie doczytałam :)

• lemurek Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ginka mi kazała brać bo też dobrze wpływa na płodność ;)

Alfetka lubi tę wiadomość

• Alfetka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny specyfik do kupienia ;) dołącze się do Ciebie :) na pewno nie zaszkodzi ;)

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfetka wrote:
    Tak, tak to akurat już gdzieś wyczytałam ;) ale i tak nie wiem dlaczego tylko w tym przedziale czasowym :) pewnie później coś zakłóca ;)
    Może powodować skurcze macicy co jest, rzecz jasna, niedobre dla ewentualnego zarodka :),
    Pa Lemurek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 21:57

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Alfetka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio wyczytałam gdzieś że pomocne są mięśnie kegla po serduszkowaniu ale najpierw musze je wyczaic żeby nie przynieść odwrotnego skutku od pożadanego;)

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfetka wrote:
    Ostatnio wyczytałam gdzieś że pomocne są mięśnie kegla po serduszkowaniu ale najpierw musze je wyczaic żeby nie przynieść odwrotnego skutku od pożadanego;)
    Tak jak z wiesiołkiem, ćwicz do owulki może :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Alfetka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie - muszę się bardziej postarać ;) Jak to mój gin powiedział, starania o dzidzie to ciężka praca ;) A bez pracy nie ma kołaczy ;) Cos w tym jest ;)
    Ja tez już powoli znikam, bo oczka mi się coraz bardziej zamykają, a jutro muszę wcześnie wstać, ale długi weekend sie zbliza :) Dobranoc Nena :)

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Alfetka :)
    Dobranoc dziewczyny, które zaginęły w akcji :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tylko na chwilkę, jakieś przeziębienie mnie łapie, a cały dzień zabiegany, ufff, lecę do łóżka przegonić choróbsko! buziaki i do jutra

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko na moment by nadrobić Wasze posty i dopisać do wykresu wieczorne <3. Dobranoc dziewczynki.

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • justta Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się żegnam na dzisiaj filmik zaliczony, czas spać. Alfetka u mnie wiesiołek pomógł miałam mega rozciągliwy śluz i dużo ;-) dobranoc dziewczynki do jutra

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tempka w górę już mam 36,9... Rano zrobiłam test i jest negatywny. A moja szyjka jest tak rozmemłana że w życiu takiej nie miałam.. Nie kumam niczego... Dobrze że dzisiaj lekarz, może on mi powie coś konstruktywnego...

• Tamka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Anuśka, a jaka powinna być szyjka we wczesnej ciąży? taka jak normalnie pod koniec cyklu? czy po zapłodnieniu coś się zmienia? ja to jestem szyjkowy laik więc nie wiem niccccccc ;)

rozkładam się dziewczyny, buu, łamie mnie w kościach, bolą mięśnie, wczoraj padłam po 22, a o 6 rano byłam nieprzytomna, masakra! owulka w tym cyklu czuję, że będzie późno, wczoraj nie wytrzymałam i trzasnęłam teścik owulacyjny, jego biel mnie poraziła, chyba nigdy tak nie miałam, zawsze był cień tej drugiej kreski, a teraz nicccccc

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • justta Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane u mnie spadek tempki więc szykuję się na @
    Tamka kuruj się i nie daj się chorubku wstrętnemu, a dopiero masz 9 dc to jeszcze trochę do owulki, to zdarzysz się wykurować przynajmniej
    Anuśka dobrze że idziesz do lekarza to się dowiesz co tam u ciebie
    Ja czuję się @ ale na razie się jeszcze nie dołuję, kobietki miłego dnia życzę

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Anuśka, dzieje się u Ciebie, oj dzieje :) Powodzenia!
    Tamka, bidulko, kuruj się, owulka będzie, choroba może ją troszkę przesunąć :)
    U mnie nic ciekawego, piersi zaczynają boleć jak zawsze na @, chyba trochę później niż zwykle zaczęły, poza tym nic się nie dzieje, bryndza z nędzą, będzie jak zwykle...

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta, może jeszcze odbije...Trzymaj się!

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no miałam nadzieję, że mnie znów taka przyjemność wczesnej owu spotka ale cóż, raz mi się najwidoczniej taka niespodzianka trafiła ;)

jutro znów idę do gina, chyba tam zamieszkam niedługo ;) po pierwsze - pokazać wyniki, po drugie - cały czas mam jakiś dyskomfort TAM, a po moich przebojach z konizacją to już sobie projektuję w głowie, że pewnie coś tam się znów dzieje (tfutfutfutfuftu!), a przy okazji chcę zajrzeć w jajeczka ;)

Nena, ale Ty masz jeszcze 7 dni do @ (która zresztą ma nie przychodzić, wredna!)

Justa, trzymam mocno kciuki żeby odbiła...

Anuśka, dawaj znać, co tam doktorek powie

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee, 7 dni do @ to za długo mi się wydaje :) Łącznie z dzisiejszym dniem stawiam na 5-6 dni. Ale wiesz, człowiek głupi...przegląda wykresy, czyta o objawach i wychodzi na to, że zdecydowana większość coś tam już zauważa, ba! nawet cały wachlarz objawów miała, zaraz po owulce, hehe. I były 2 krechy. A nie takie marne nic...zwłaszcza, że dziś może być równie dobrze mój 9dpo :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ