X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki, wystarczy juz tego stresu :) usg -stres, wyniki - stres,, od wizyty do wizyty - stres :) hihi

Tamka, LaRa lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany ale wy produkujecie. Człowiek poszedł trochę popracować a tu tyle do nadrabiania!
    tamka- ja też miałam wynik bakterii w moczu ok 600 i lekarz powiedział że to normalne, zeby się nie przejmować. Na Twój wynik na pewno wpłynęło to ze się nie podmylas, wiec spokojna glowa aczkolwiek wiadomo lekarz i tak musi się w tej kwestii wypowiedzieć.

jeśli chodzi o ten mój nieszczęsny kręgosłup to lekarz powiedział ze to są typowe bole przy ciąży. Dal na to magnezin który oczywiście nic nie pomaga. Najgorzej jest jak położę się do łóżka. Maz później musi mnie z niego podnosić....

Prenatalne mam 16 września. Z pappa nie skorzystałam.

a kochane owulantki czy dajecie swoim mężczyznom coś na poprawę nasienia? Ja mam takie przeczucie ze u nas właśnie pomógł androvit.

Tamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska mój okres też trwał 3 dni. Ostatnio straaaasznie mi się spóźnia : - )

Anuśka, konwalianka, Nieukowa, Malenq lubią tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i naprawili mi piec, ale czy to powód do radości??? 500 euro za naprawę, no kurcze w Polsce kupiłabym nowy piec w tej cenie - życie potrafi dać w kość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się czy zrobić jeszcze raz test; bo serio szkoda mi wywalić 40-50 zł na betę :/ jak i tak wyjdzie negatywna; wolę dziecku coś za tę kwote kupić

jak okres ise nie rozkręci, to pójde do gina na wizyte i wtedy najwyżej da mi skierowanie na bete i będzie za free ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 13:27

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    O rany ale wy produkujecie. Człowiek poszedł trochę popracować a tu tyle do nadrabiania!
    tamka- ja też miałam wynik bakterii w moczu ok 600 i lekarz powiedział że to normalne, zeby się nie przejmować. Na Twój wynik na pewno wpłynęło to ze się nie podmylas, wiec spokojna glowa aczkolwiek wiadomo lekarz i tak musi się w tej kwestii wypowiedzieć.

jeśli chodzi o ten mój nieszczęsny kręgosłup to lekarz powiedział ze to są typowe bole przy ciąży. Dal na to magnezin który oczywiście nic nie pomaga. Najgorzej jest jak położę się do łóżka. Maz później musi mnie z niego podnosić....

Prenatalne mam 16 września. Z pappa nie skorzystałam.

a kochane owulantki czy dajecie swoim mężczyznom coś na poprawę nasienia? Ja mam takie przeczucie ze u nas właśnie pomógł androvit.
    nio jasne już półtora miesiaca zajada salfazin a teraz jeden dzien salfazin a drugi menmag plus kwas foliowy

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 9 września 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Zastanawiam się czy zrobić jeszcze raz test; bo serio szkoda mi wywalić 40-50 zł na betę :/ jak i tak wyjdzie negatywna; wolę dziecku coś za tę kwote kupić

jak okres ise nie rozkręci, to pójde do gina na wizyte i wtedy najwyżej da mi skierowanie na bete i będzie za free ;)
    nio straszny masz koszt u mnie nie da sie nawet ze skierowaniem ale kosztuje 17zł wiec da sie wytrzymac

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula rob jutro rano test.
    Będę trzymała wszystkie moje kciuki nawet te nozne zeby był pozytywny : - )

Czarnula87 lubi tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula, to może na początek zrób test ?

co do okresu, to u mnie też zaczął wyglądać dziwnie - najpierw brązowe plamienie, później dosłownie jeden dzień intensywny, kolejny znów plamienie i takiego plamienia 2-3 dni, ale po zdiagnozowaniu niedoczynności, jak zaczęłam brać hormony, znów zrobił się normalny aczkolwiek nie taki mocny jak kiedyś

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    nio straszny masz koszt u mnie nie da sie nawet ze skierowaniem ale kosztuje 17zł wiec da sie wytrzymac

no u nas bardzo drogo jest :/ 40 zł to kosztowało 3 lata temu jak robiłam :/

Ania_84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    nio jasne już półtora miesiaca zajada salfazin a teraz jeden dzien salfazin a drugi menmag plus kwas foliowy

Mój wcinal przez 2 miesiące, dobrze ze nam się udało bo zaczęło mu być niedobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka a jak tam rozmiar Twojego brzuszka? Ja wczoraj musiałam zaopatrzec się w 2 pary spodni ciążowych. Odczuwam straszny dyskomfort jak coś mnie uciska w bębenek.

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    no u nas bardzo drogo jest :/ 40 zł to kosztowało 3 lata temu jak robiłam :/
    w iagnostyce placilam zawsze 28 zl :)

dziki dziewczynki ale dwa dni to na penwo nie zjem nic wiecej poza sucharkami, ryz gotowany i wsio :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Tamka a jak tam rozmiar Twojego brzuszka? Ja wczoraj musiałam zaopatrzec się w 2 pary spodni ciążowych. Odczuwam straszny dyskomfort jak coś mnie uciska w bębenek.
    a rośnie sobie, ja już tylko ciążowe rajstopy noszę, inne mnie uciskają, ale w sukienki się normalnie mieszczę, kupiłam też jedne jeansy ciążowe i jedne spodnie domowe

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)

Wysłany: 9 września 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary nio mam nadzieje ze nam sie uda teraz do tego ten żelik sławetny na wspomaganie sluzu płodnego wspomagającego ruch plemniorków ale to trzymam na dzień kiedy test bedzie pozytywny - owulacyjny oczywiście :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

Tahlia trzymam kciuki.
    Dzidzia jest i serduszko bije - to najważniejsze. :) Oszczędzaj się.

Anastazja szkoda że taka troska włącza się im dopiero po tragedii.

Tamka mi to samo mówił o tym badaniu + test Pappa. Sądzę że zrobię. :) Jest dość drogie ale zapłacę. Chociaż jak Was czytam to się jeszcze zastanawiam. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania - bidulo. Mam nadzieje ze taka dieta Ci pomoże.

o kroko co Ty się taka niebieska zrobiłaś ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 13:54

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrób jutro test czarnula - my tu trzymamy kciuki

Czarnula87 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj jadl salfazin i androvit, ale pol miesiaca wiec nie sadze, zeby to mialo wplyw. Natomiast zaczal sie po tym uskarzac na ciezki zapach potu..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi dziś znacznie tempka spadła, i czuję kłucie w prawym jajniku, jestem w 14 DC i o tej porze przeważnie mam owulacje, czy to możliwe że w pierwszym cyklu po poronieniu wraca płodność hmmm byłby to dobry znak, byle szybciej do @

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 1933 1934 1935 1936 1937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ