X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    czarnula zrób w końcu bete;) czemu zwlekasz

szkoda mi kasy na coś co nie wyjdzie :D

• Blondik Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepsze jest to z cyckami pod prysznicem;) muszę spróbować;) fajna zabawa;)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    szkoda mi kasy na coś co nie wyjdzie :D
    Tak się zastanawiam, czy to nie jest wina bezowulacyjnych cykli... Ja też mam @ bardzo krótkie ostatnio 3 dni to max i też bliżej im do plamień niż normalnego okresu :/

• Arienna Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka-- staram się ale to straszliwie, wielce drażliwy i delikatny temat jest..... :/

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Tak się zastanawiam, czy to nie jest wina bezowulacyjnych cykli... Ja też mam @ bardzo krótkie ostatnio 3 dni to max i też bliżej im do plamień niż normalnego okresu :/

Do tej pory miałam wszystko ok. @ trwała 4-5 dni i zaczynała się tak jak wczoraj ale normlanie trwała, plamień też nie miewałam :/ wściekam się normalnie już :/

• Arienna Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziołszki, można brać żelazo nie sprawdzając wcześniej czy się ma niedobór? :P bo zastanawiałam się czy można tak profilaktycznie sobie jak witaminy, czy trzeba najpierw się przebadać i konsultować z lekarzem? bo oczywiście wyczytałam że niedobór żelaza może powodować problemy z zajściem........ :P

ewebii4.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula jak sie nie rozkreci to moze jutro albo w czwartek skocz na bete :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Blondik Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żelazo można łatwo przedawkować

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    żelazo można łatwo przedawkować
    hm... tak też myślałam, w takim razie może jutro pojadę zbadać sobie krewkę ...

ewebii4.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:

Ja juz od 2 lat tak mialam, ze 3 dni moj okres trwal. Pierwszy dzienn lekko, drugi mocniej a trzeciego to juz moglabym w sumie na wkladkach jechac.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry, odpiszę na szybko tamce, bo byłam na bieżąco..

mnie lekarz od usg powiedział..niech zada sobie pani kluczowe pytanie, co Pani zrobi, gdy wynik okaże się niekorzystny? podda się Pani amniopunkcji?zmieni to coś w pani planach? to kluczowe pytania, na które tylko ty możesz odpowiedzieć.. on nas uświadomił właśnie, że to tylko statystyka i tylko tyle..a stresu więcej..w każdym razie aby wynik był wiarygodny to MUSI być wykonany w terminie do 24h od usg genetycznego, aby parametry się zgadzały..

my mówiliśmy,że jeśli usg genetyczne wyjdzie wątpliwe, to zrobimy test PAPA, ale lekarz mówi, że nie widzi nic niepokojącego, jest kość nosowa i przezierność w normie (może gdyby była pow. 2 to jeszcze bym się zastanowiła) - teraz miałam 1.5 przy 7cm dziecka; przy Tymku było 1.3 przy jego 6,3cm - wtedy nie robiłam, teraz tez odpuściłam..bo co to zmieni? poza tym..to na czym mi zależy, czyli wpływ ospy zauważymy dopiero na usg połówkowym..

Thalia, bardzo się cieszę..doczytałam na fb i tam skomentowałam..dobrze, że nie czytałam wczoraj..ominęło mnie wiele stresu, za to radość dziś niezmierna.. bardzo mnie dziwi to "oczyszczanie się macicy", trochę chyba zbyt mocne, nieprawdaż? ważne ze maluch cały!

Puella- o I synka staraliśmy się..nic :) dosłownie, niespodziewanie z zaskoczenia, ale z premedytacją.. o obecna ciążę staraliśmy się 12 cykli, w międzyczasie miałam ok 7-8 bezowulacyjnych cykli.. lekarz powiedział, że jesli do września nie zajdziemy to trzeba będzie coś z tym zrobić..ale w międzyczasie miałam 3 monitoringi (stąd wiem o braku owulacji); mąż zrobił badanie nasienia - kiepsko wyszło..

Nieukowa - ja chętnie bym poszła.. nawet teraz zastanawiam się czy nie zrobić jakiegoś kursu :) korzystaj!

ja miałam podobnie jak Kotka, z tym ze 4 dni to trwalo..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 12:34

Nieukowa, Tahlia lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Ja juz od 2 lat tak mialam, ze 3 dni moj okres trwal. Pierwszy dzienn lekko, drugi mocniej a trzeciego to juz moglabym w sumie na wkladkach jechac.
    Kotka a Ty wiesz czemu tak było? No ja mam dokładnie tak samo i kurczę nie wiem czy to normalne czy jakaś anomalia i trza leczyć...
    Jakieś wątpliwości mnie dopadają ostatnio... Nie wiem czy nie jestem za stara już na to wszystko... Może powinnam dać sobie spokój... A może to wszystko (brak ciąży) przez stresującą pracę. Od marca wisi nade mną widmo rozwiązania umowy o współpracę. Klienci wkurzeni, bo ja obiecuję że coś będzie a korporacja się nie zawsze wywiązuje. Góra naciska na sprzedaż, klienci krzyczą że firma nie słowna, a ja świecę oczami... Doła mam dzisiaj jakiegoś :/

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka a Ty chodzisz do pracy jeszcze czy już na L4 siedzisz?

• Tamka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, mąż mi odebrał wyniki morfologii i moczu, tsh i ft 4, wszystko ok, tsh niziutkie, ale w moczy mam liczne bakterie :( norma to 130 a ja mam przeszło tysiąc...

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Konwalianka a Ty chodzisz do pracy jeszcze czy już na L4 siedzisz?
    w tym tygodniu jeszcze zwolnienie, w następnym wracam do pracy:( nie wiem jak dam radę.. lekarza mam 18-nastego..

Anuśka, stres ma ogromny wpływ..niemal na wszystko!

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Blondik Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka, no to musisz isc do lekarza, bakterie w moczu w ciąży to częsta przypadłość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka a czym handlujecie??

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• konwalianka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    kurcze, mąż mi odebrał wyniki morfologii i moczu, tsh i ft 4, wszystko ok, tsh niziutkie, ale w moczy mam liczne bakterie :( norma to 130 a ja mam przeszło tysiąc...
    musisz poprawić. mnie gin kazała tak robić.. wstać rano, podmyć się, założyć tampon - mówiła ze to ważne, oddać strumień do wc i od połowy nasikać do kubeczka - odkąd tak robię, nie mam bakterii :)

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Anastazjaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Ja miałam takie cykle przed zajściem i teraz zastanawiam się czy to nie była wina poronienia

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Kotka a Ty wiesz czemu tak było? No ja mam dokładnie tak samo i kurczę nie wiem czy to normalne czy jakaś anomalia i trza leczyć...
    Jakieś wątpliwości mnie dopadają ostatnio... Nie wiem czy nie jestem za stara już na to wszystko... Może powinnam dać sobie spokój... A może to wszystko (brak ciąży) przez stresującą pracę. Od marca wisi nade mną widmo rozwiązania umowy o współpracę. Klienci wkurzeni, bo ja obiecuję że coś będzie a korporacja się nie zawsze wywiązuje. Góra naciska na sprzedaż, klienci krzyczą że firma nie słowna, a ja świecę oczami... Doła mam dzisiaj jakiegoś :/

Nei wiem czemu tak bylo, lekarze mowili ze to normalne. Zanim zaczelam brac antykoncepty to mialam dluzsze i silniejsze krwawienia, potem mi sie troche przestawilo. Ale w sumie jak wszystko jest ok to pozostaje sie tylko cieszyc ze moj okres nei trwa dni i nie musze co godzine zmieniac tamponow bo przesiakna :)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 1931 1932 1933 1934 1935 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ