X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dronka, ja też bym jechała..bo czemu niby by nie? jedz, zobacz co sie dzieje

mari - witaj, a gdzie wykresik?

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smarta wrote:
    Co do tego mleczka na zgage to zawiera ono w składzie fosforan glinu. Teoretycznie nie powinien wchlaniac się z przewodu pokarmowego ale udowodnione zostało że nafmiar glinu w organizmie matki wplywa zwalniajaco na rozwój płodu. Ja będąc w ciąży na pewno bym go nie lykala.

w takim wypadku co proponujesz innego???

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    mari - witaj, a gdzie wykresik?
    Cześć Konwalianka :)
    nie ma wykresiku już drugi cykl, bo nie mierze temperatury w ramach terapii antystresowej ;) co ma być to będzie

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eee no dość ostro:) ale chociaż na jakim etapie jestes? bo coś ostatnio dawno listy nie widziałam. :)

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    marnut - ale i u Ciebie bardzo ładny wykresik się "maluje"....:) 3mam kciukaski, za to trzecie:)

Zonk, niestety. We wtorek byłam u gina, pisałam Wam o tym. Lekarz uważa, że endometrium jest u mnie kompletnie nieciążowe i w tym cyklu mam się niczego nie spodziewać. Dodał coś tam jeszcze o PCO...

Tamka - dobrze, że nie Wielkim Ptakiem z Ulicy Sezamkowej :D. A czemu nie zostałaś drugą Gardias? Albo (jak to "ładnie" powiedziała Szulim) pindą przy kwiatku?

Blondik - jak Ty ze swoją pracą wytrzymujesz :D? Podziwiam. Ja mam 2 w domu i już czasem nie wytrzymuję jak to towarzystwo krzyczy albo płacze jedno przez drugie i oczywiście w tym samym momencie MUSI bawić się tym, co drugie. Nie wyobrażam sobie takiej 20tki..to ja już wolę wytrzeźwiałki :D.

Wy tu coś piszecie o tym, czego nie wolno jeść w ciąży, a mój lekarz nic mi na ten temat nie wspomniał - w żadnej ciąży :).
    Malenq - alergeny (orzechy) pewnie są ważne przy karmieniu piersią, żeby dziecka nie wysypało, ale w ciąży? Pierwsze słyszę.
    Sery pleśniowe? Te dostępne w naszych sklepach nie mają tak naprawdę nic wspólnego z prawdziwym serem pleśniowym dojrzewającym - są pasteryzowane, a więc nie mają bakterii, które mogłyby zagrozić ciąży.
    Cóż, nie namawiam do "złego", ale ja w ciąży jadłam wszystko co chciałam (jak już mogłam). Nie jadłam surowego mięsa czy ryb, ale nie chciałam, więc nie było problemu. Nawet do głowy mi nie przyszło, że coś może być zakazane, tym bardziej, że lekarz ani słowa na ten temat nie powiedział.

LaRa - ja brałam Rennie ;). Trochę pomagało, ale szału nie było.

PsotkaKotka - a tu lipa, nie dość że nie psycholog a pedagog to jeszcze specjalny ;). A zawód to jeszcze inna bajka, niestety z psychologią ma niewiele wspólnego, przynajmniej w tym wydziale, w którym ja pracuję.

Konwalianka - przede wszystkim odetchnij. A zemsta zawsze najlepiej smakuje na zimno ;). I jest dużo bardziej paskudna :D.

konwalianka, Tamka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa znalazłam taką poradę dla kobiet w ciąży:
    Z gotowych leków możesz stosować m.in. Rennie, Manti, Maalox oraz nowość na naszym rynku – Gaviscon. W aptece możesz też kupić sól Vichy w postaci tabletek musujących. Profilaktycznie można zażywać lek homeopatyczny Galstena. Jeśli wymienione środki są nieskuteczne albo zgadze towarzyszą silne wymioty bądź utrata wagi – zgłoś się do lekarza."

niestety w ulotce Sal Vichy:
    Lek może być stosowany w ciąży jedynie w przypadkach, gdy w opinii lekarza korzyść dla matki przeważa nad potencjalnym zagrożeniem dla płodu.

Gaviscon - zawiesina:
    Ciąża i karmienie piersią
    Lek ten można stosować podczas ciąży i karmienia piersią.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 15:36

LaRa lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oł yeah: zjadłam pierś z kurczaka warzywka i 2 kartacze, miał być jeden, no ale ..
    leżę jak zwierzę..

Malenq lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maarnut - psycholog i pedagog chyba jednak maja troche ze soba wspolnego?

Btw. Ja bym chciala pracowac w szkole, jako nauczycielka. Nigdy nie chcialam i na studiach jako jedna z niewielu osob nie zrobilam bloku pedagogicznego bo powiedzialam ze za zadne skarby nie chce pracowac w szkole. A teraz odezwalo sie we mnie jakies powolanie i bardzo chcialabym uczyc dzieci. Mam poprostu wrazenie, ze to jeden z sensowniejszych zawodow. Sama raczej wiele juz nei osiagne, niczego madrego nei wynajde (bo nie jestem na tyle ambitna juz) ale moglabym przekazac wiedze na nastepne pokolenia i a nuz ktorys z moich uczniow dokonalby potem wielkiego odkrycia :).
    Ale chyba jednak moge tylko o tym pomarzyc :/

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewuszki jak zawsze dużo się dzieje tutaj

Konwalianka ja bym już dawno na zawał zeszła, taka długa niepewność, no masakra, dobrze że nic mu nie jest, ale ty się stresu najadłaś że hej, teraz niech on pocierpi ;-)

Witaj Marishko niech ten luz dobrze na Ciebie wpłynie ;-)

Też słyszałam o tych serach pleśniowych że to głównie chodzi o mleko niepasteryzowane w nich, a takich serów nie ma za dużo w Polsce, trzeba czytać składy i jest ok, ja lubię orzeszki i trochę jem, a krem orzechowy też uwielbiam. Teraz mam krem sezamowy jest przepyszny ;-)

Jestem teraz tak rozkojarzona że zapominam co miałam napisać, więc skleroza jednym słowem, miłego ;-)

marissith, konwalianka lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka - mają wiele wspólnego - zajęcia z psychologii :D. Psycholog (jako zawód) podobał mi się bardziej, ale nie dostałam się. Cóż, jak to w starych dowcipach piszą "w szkole nigdy nie byłam prYmasem" ;). Matura na 4 to mało, a na teście po prostu padłam. Dziewczyny - tak na szybko i bez pytania Wujka Google - kiedy Rosjanie wystrzelili w kosmos pierwszą sondę :D?
    A jeśli chcesz pracować w szkole, masz konkretny fach, to chyba możesz zrobić kurs pedagogiczny? Trzeba się dowiedzieć w MEN.

• LaRa Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szybciutko posprzatam i wracam Was poczytac :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • smarta Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    w takim wypadku co proponujesz innego???
    Najbardziej naturalne jest Sal Vichy - tabletki do rozpuszczenia i sporządzenia roztworu ktory ma skład zblizony do wody Vichy - odczyn zasadowy neutralizuje keas zoladkowy. Ewentualnie rennie -jest bezpieczny. Inne ssacze tez mogą zawierac glin.

LaRa lubi tę wiadomość

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut - a co ty z tymi Rosjanami, to jakie spodchwytliwe pytanie ;)?
    Ja mieszkam w Niemczech a tutaj zostac nauczycielem nei jest latwo. To sa specjalne studia, gdzie od razu uczy sie dwoch dziedzin (np. historia, religia albo matematyka, biologia itd). Potem sa jakies egzaminy i tzw, referendariat czyli chyba roczne praktyki.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • smarta Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Sal Vichy nie ma żadnej substancji czynnej. Zadnej. Same proste jony które spożywamy z kazdym posiłkiem w różnych ilościach. Ten tekst na ulotce to pozbycie się problemu badania leku i zapewniania o bezpieczenstwie. Natomiast Manti zawiera glin. Gaviscon tez bezpieczny.

LaRa, Nieukowa lubią tę wiadomość

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko w rozmowach w toku jest o ciąży i przytyciu,,,

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    marnut - a co ty z tymi Rosjanami, to jakie spodchwytliwe pytanie ;)?
    Ja mieszkam w Niemczech a tutaj zostac nauczycielem nei jest latwo. To sa specjalne studia, gdzie od razu uczy sie dwoch dziedzin (np. historia, religia albo matematyka, biologia itd). Potem sa jakies egzaminy i tzw, referendariat czyli chyba roczne praktyki.
    Takie różne dziwne pytania miałam jak zdawałam na psychologię na UJ :) Trzeba było mieć wiedzę o wszystkim :) Jak ja zdawałam to było 20 osób na 1 miejsce i mimo iż zdałam egzamin to nie dostałam się na dzienne :/

marnut lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    o matko w rozmowach w toku jest o ciąży i przytyciu,,,
    oglądam:-/

• beszka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianko ciesze sie, ze maz sie odnalazl :) i jak Marunt pisze...zesmta najlepiej na zimno smakuje ;)

Malen, alez mi ochoty na sledzie zrobilas. wyslalm meza do sklepu by spr. czy maja marynowane...znajac zycie nie ma...a mi tak sie chce!!!

co do zakazanych produktow, to mi lekarz pow., by surowizny nie jesc, produkty mleczne tylko pasteryzowane i tyle. w trakcie karmienia piersia mowia o produktach wywolujacych alergie, jak truskawki czy orzechy, by uwazac.

konwalianka lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh......... z ginem nie będę się spierać.....ja tam wolę odpuścić....

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boszzzzzzzzzzzz co za laski...maskara......

zgredka lubi tę wiadomość

‹‹ 1974 1975 1976 1977 1978 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ