X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Zazdroszcze czytania ksiazek, ja pare zdan przeczytam i juz odplywam, a mam tyle w planie. Ale to zmeczenie chyba kiedys minie. Czy tak bedzie trwac 9 m-cy.

9 m-cy??? Optymistka :D!

Moja babcia mawia "w grobie się wyśpisz".

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh..śmigam też.

Stosunkowo miłej nocy życzę ;).

• choco Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałam się przetransportować :-) już jestem.
    Zajmuje się wszystkim w biurze, od ścierania kurzu przez wystawianie faktur po obsługę klienta i wystawianie dokumentów. jestem taką wielofunkcyjną sekretarką :-)
    Właśnie planuje rano skoczyć na tą pocztę, przed dotarciem szefowej do biura. Najwyżej jak będą dzwonić gdzie ich dokumenty to wtedy będę zciemniać ;-)
    No wiecie co. Myślę zrobię sobie test owulacyjny popatrzę, zawsze to dwie kreski :-) a tam NIC! Nawet bladziocha nie było. Coś chyba nie tak z tym testem bo to nie możliwe.

**********************Gang 18+***********************
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam zawsze książkowe wykresy i one najbardziej bola :-S
    Plus jest taki ze chyba mam dobru prog

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde, ja od roku nie obserwowałam gęstego, ciągliwego sluzu..ba, podejrzewałam, ze nie mam go wcale! owszem czasem wodnisty ale tylko tyle..ile się naczytałam co robić aby był ten sluz..a i tak się jakoś udało :)

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety ale wy produkujecie! I jeszcze nie spicie!?

Smoczyca - mozesze tez powiedziec ze bylas na przeswietleniu (roentgen) i nie wiedzialas ze w ciazy jestes.

Co do sluzu to ja od jakichs 3 cykli prawie zadnego plodnego nie mialam. Dwa ostatnie cykle wspomagalam coincivem bo sucho bylo jak na pustyni. Czasem sie pojawial ale to malo i na chwile.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie zeby ten śluz obserwować to trzeba chyba jakis doktorat napisac ...

Ja mam trzeci rodzaj sluzu od rana ..... Rano inny ... W ciagu dnia inny i teraz inny ....

Ze tez nikt zadnej maszyny jeszcze do tego nie wymyslil - powinno byc jak mierzenie tempki - pyk i juz ;)

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, trzeba być dobrej myśli :) zreszta, na darmo tych stron nie rozbijalas :p
    Na pocieszenie powiem, ze w dalszej rodzinie był przypadek ze ńie mogli mieć dzieci, badania, leczenia... Nic. Decyzja o IV, nie udało sie od razu, ale za drugim lub trzecim razem. Pierwsza ciąża, chuchanie, dmuchanie :) urodziła zdrowa córeczkę. Za chwile - bach- druga ciąża - dziewczynka. I znów ciąża- ...... Trzecia dziewczynka :) wszystko sie odblokowało i już mogła zachodzić i rodzic co rok :) ale poprzestali na trójce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 21:50

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10NPR-plansze-005.jpg

Lena83, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.skarbmamy.pl/obserwacja-sluzu

Lena83 lubi tę wiadomość

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :)

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu macie fajnie przedstawiona szyjke. Zdjecia moze srednio przyjemne dla.oka.ale.bardzo pomocne :) http://apt.republika.pl/Tajemnica1.html

Lena83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wrzucaj.net/images/2014/09/11/szyjkamacicy.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 23:21

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyki to ja nigdy nie nauczę sie obserwować chyba.

Ale "pomoce naukowe" baaardzo fajne.

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się porannie :)
    OF wyznaczył mi owulkę i z tego co czułam w jajnikach to muszę się z nim zgodzić :) Ale w związku z tym przesunął mi @ na 28 września i mój cykl trwa 40dni :) Cudownie poprostu :) Dzisiaj na 11 jadę do dentysty na pierwszą sesję :) Do 14 będę tam siedziała.

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Kochane!
    Miłego dnia! :*

Anuśka, Malenq lubią tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej macham załamka dziś po pomiarze tempki ale olewam ją nie popsuje mi humoru o nie!!!!!!!!!!!!!!!
    trafiłam na mega lekarza jestem nim zachwycona pogadał ze mną pokazął różne obrazki heh nawet jakoś nie było krempacji latania z gołym tyłkiem po gabinecie :P

Katja jestes a ja od kilku dni o tobie myślałam juz :)

Katjaa lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Witam się porannie :)
    OF wyznaczył mi owulkę i z tego co czułam w jajnikach to muszę się z nim zgodzić :) Ale w związku z tym przesunął mi @ na 28 września i mój cykl trwa 40dni :) Cudownie poprostu :) Dzisiaj na 11 jadę do dentysty na pierwszą sesję :) Do 14 będę tam siedziała.

Anuśka :) To cudownie, że jest owulacja :)
    Działajcie :P

U mnie NIC. A @ na 27 więc będziemy prawie razem.

A tak wogóle to DZIEŃ DOBRY BAAAARDZO z pracy już ;)

Wysłany: 12 września 2014, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Czyli skoro mnie teraz bolał lewy a działa mi tylko prawy to jest szansa że właśnie miałam spóźnioną owulkę :) Dronka Ty to umiesz pocieszyć ;D

hehe nio tak wynika z tego wszystkiego czułam prawy a to na lewym sa 2 dość duze pecherzyki w tym jeden dominujący :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 12 września 2014, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    U mnie bieeeeeda straszna .....

image.jpg
    wiesz co ja tez coś czuje ze w tym nie bedzie pieknych testów jak w zeszłym ale cóż pożyemy zobaczymy do tego ta temp dziś :/ damy rade

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 1981 1982 1983 1984 1985 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ