X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Zazdroszcze czytania ksiazek, ja pare zdan przeczytam i juz odplywam, a mam tyle w planie. Ale to zmeczenie chyba kiedys minie. Czy tak bedzie trwac 9 m-cy.

9 m-cy??? Optymistka :D!

Moja babcia mawia "w grobie się wyśpisz".

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh..śmigam też.

Stosunkowo miłej nocy życzę ;).

• choco Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałam się przetransportować :-) już jestem.
    Zajmuje się wszystkim w biurze, od ścierania kurzu przez wystawianie faktur po obsługę klienta i wystawianie dokumentów. jestem taką wielofunkcyjną sekretarką :-)
    Właśnie planuje rano skoczyć na tą pocztę, przed dotarciem szefowej do biura. Najwyżej jak będą dzwonić gdzie ich dokumenty to wtedy będę zciemniać ;-)
    No wiecie co. Myślę zrobię sobie test owulacyjny popatrzę, zawsze to dwie kreski :-) a tam NIC! Nawet bladziocha nie było. Coś chyba nie tak z tym testem bo to nie możliwe.

**********************Gang 18+***********************
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam zawsze książkowe wykresy i one najbardziej bola :-S
    Plus jest taki ze chyba mam dobru prog

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde, ja od roku nie obserwowałam gęstego, ciągliwego sluzu..ba, podejrzewałam, ze nie mam go wcale! owszem czasem wodnisty ale tylko tyle..ile się naczytałam co robić aby był ten sluz..a i tak się jakoś udało :)

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety ale wy produkujecie! I jeszcze nie spicie!?

Smoczyca - mozesze tez powiedziec ze bylas na przeswietleniu (roentgen) i nie wiedzialas ze w ciazy jestes.

Co do sluzu to ja od jakichs 3 cykli prawie zadnego plodnego nie mialam. Dwa ostatnie cykle wspomagalam coincivem bo sucho bylo jak na pustyni. Czasem sie pojawial ale to malo i na chwile.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie zeby ten śluz obserwować to trzeba chyba jakis doktorat napisac ...

Ja mam trzeci rodzaj sluzu od rana ..... Rano inny ... W ciagu dnia inny i teraz inny ....

Ze tez nikt zadnej maszyny jeszcze do tego nie wymyslil - powinno byc jak mierzenie tempki - pyk i juz ;)

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, trzeba być dobrej myśli :) zreszta, na darmo tych stron nie rozbijalas :p
    Na pocieszenie powiem, ze w dalszej rodzinie był przypadek ze ńie mogli mieć dzieci, badania, leczenia... Nic. Decyzja o IV, nie udało sie od razu, ale za drugim lub trzecim razem. Pierwsza ciąża, chuchanie, dmuchanie :) urodziła zdrowa córeczkę. Za chwile - bach- druga ciąża - dziewczynka. I znów ciąża- ...... Trzecia dziewczynka :) wszystko sie odblokowało i już mogła zachodzić i rodzic co rok :) ale poprzestali na trójce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 21:50

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10NPR-plansze-005.jpg

Lena83, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.skarbmamy.pl/obserwacja-sluzu

Lena83 lubi tę wiadomość

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :)

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu macie fajnie przedstawiona szyjke. Zdjecia moze srednio przyjemne dla.oka.ale.bardzo pomocne :) http://apt.republika.pl/Tajemnica1.html

Lena83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wrzucaj.net/images/2014/09/11/szyjkamacicy.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 23:21

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyki to ja nigdy nie nauczę sie obserwować chyba.

Ale "pomoce naukowe" baaardzo fajne.

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się porannie :)
    OF wyznaczył mi owulkę i z tego co czułam w jajnikach to muszę się z nim zgodzić :) Ale w związku z tym przesunął mi @ na 28 września i mój cykl trwa 40dni :) Cudownie poprostu :) Dzisiaj na 11 jadę do dentysty na pierwszą sesję :) Do 14 będę tam siedziała.

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Kochane!
    Miłego dnia! :*

Anuśka, Malenq lubią tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej macham załamka dziś po pomiarze tempki ale olewam ją nie popsuje mi humoru o nie!!!!!!!!!!!!!!!
    trafiłam na mega lekarza jestem nim zachwycona pogadał ze mną pokazął różne obrazki heh nawet jakoś nie było krempacji latania z gołym tyłkiem po gabinecie :P

Katja jestes a ja od kilku dni o tobie myślałam juz :)

Katjaa lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Witam się porannie :)
    OF wyznaczył mi owulkę i z tego co czułam w jajnikach to muszę się z nim zgodzić :) Ale w związku z tym przesunął mi @ na 28 września i mój cykl trwa 40dni :) Cudownie poprostu :) Dzisiaj na 11 jadę do dentysty na pierwszą sesję :) Do 14 będę tam siedziała.

Anuśka :) To cudownie, że jest owulacja :)
    Działajcie :P

U mnie NIC. A @ na 27 więc będziemy prawie razem.

A tak wogóle to DZIEŃ DOBRY BAAAARDZO z pracy już ;)

Wysłany: 12 września 2014, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Czyli skoro mnie teraz bolał lewy a działa mi tylko prawy to jest szansa że właśnie miałam spóźnioną owulkę :) Dronka Ty to umiesz pocieszyć ;D

hehe nio tak wynika z tego wszystkiego czułam prawy a to na lewym sa 2 dość duze pecherzyki w tym jeden dominujący :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 12 września 2014, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    U mnie bieeeeeda straszna .....

image.jpg
    wiesz co ja tez coś czuje ze w tym nie bedzie pieknych testów jak w zeszłym ale cóż pożyemy zobaczymy do tego ta temp dziś :/ damy rade

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 1981 1982 1983 1984 1985 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ