My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Anastazjaaa wrote:no Ania rozbiłaś dwie strony z rzędu - to musi coś znaczyć
-
Dziewczyny,
A jak to jest z tym śluzem?
Kolejność jest jakas w cyklu? Że najpierw lepki, potem keisty a następnie np rozciągliwy?Ania_84 lubi tę wiadomość
Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. -
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:z checia..choc wiem ze przy in vitro to jednak ciaza wysokiego ryzyka ;/
Znam tylko jedną kobietę po in-vitro. Ma trojaczki. Jeśli rozbijesz 3 stronę z rzędu - masz problem
. I na wszelki wypadek zaprzestałabym pisania na jakiś czas, albo starannie dobierała miejsce wpisu
.
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:z checia..choc wiem ze przy in vitro to jednak ciaza wysokiego ryzyka ;/
A mi sie zawsze wydawało ze z IV to czesto wieloraczki sa ...Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. -
nick nieaktualnyLena83 wrote:Dziewczyny,
Kolejność jest jakas w cyklu? Że najpierw lepki, potem keisty a następnie np rozciągliwy?
Nobla dostanie ten, kto kiedyś wynajdzie na to jakiś wzór.
Teoretycznie - okres, później sucho, następnie gęsto i lepko, coraz rzadziej i coraz bardziej rozciągliwie (ewentualnie wodniście), rozciągliwie i przezroczysto, coraz bardziej biało (kremowo) i gęsto, lepko, wcale. Sprawdzasz kilka razy dziennie i zapisujesz cechy śluzu najbardziej płodnego.
A w praktyce - obserwacja, która (przynajmniej u mnie) i tak niewiele daje.Anastazjaaa lubi tę wiadomość
-
Thx Marnut za wyjaśnienie ze to nie wyjaśnialne
Ależ Ty masz piękny wykres ...
A przed owu takie równe temperatury - u mnie to takie postrzelone.Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
nick nieaktualnyLena83 wrote:Thx Marnut za wyjaśnienie ze to nie wyjaśnialne
Ależ Ty masz piękny wykres ...
A przed owu takie równe temperatury - u mnie to takie postrzelone.
To pewnie dzięki Castagnusowi, bo bez tego...zgroza...
Wykres może i piękny, ale nic z niego nie będzie, niestety. A tak chciałam Byczka
. Urodzić przed upałami, żeby nie męczyć siebie i dziecka w brzuchu, chodzić na spacerki i na działkę. Żówno, że się tak wyrażę. Nie ten jajnik. Obie ciąże miałam z prawego i następna też pewnie będzie.
-
Lena83 wrote:Dziewczyny,
Kolejność jest jakas w cyklu? Że najpierw lepki, potem keisty a następnie np rozciągliwy?
wodnisty chyba też przezroczysty ale już się tak nie rozciągnie -
Ale ja tez biore Casta i zobacz jaki wykres wariat
To pewnie cos innego
No tyle bockow na wrześniowych brzuszkach ze hoooo hoooo
Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
nick nieaktualnyAnastazjaaa wrote:a ja nie mam pojęcia... wiem tylko że rozciągliwy jest przezroczysty i rozciąga się mniej więcej na dł 2 cm, czy jakoś tak
wodnisty chyba też przezroczysty ale już się tak nie rozciągnie
Przezroczysty, przezroczysty. To też śluz płodny, tylko pod wpływem dużej ilośc estrogenów traci cechy rozciągliwości.
-
nick nieaktualnyLena83 wrote:Ale ja tez biore Casta i zobacz jaki wykres wariat
To pewnie cos innego
No tyle bockow na wrześniowych brzuszkach ze hoooo hoooo
A od kiedy bierzesz i który to cykl brania? Bo ja biorę od kwietnia (kwiecień, maj, czerwiec), w lipcu przerwa i teraz znów od sierpnia. Czyli pierwszy miesiąc 2 cyklu, więc miało kiedy się wyregulować.
Aha, ktoś to już chyba tu pisał - wolałabym zakręcony wykres z zieloną kropką na końcu, niż taki jak mój zakończony @.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 20:42
-
nick nieaktualnyAnastazjaaa wrote:a który jest bardziej płodny? rozciągliwy czy wodnisty?
I ten i ten jest tak samo płodny (przynajmniej w teorii). Po prostu kobiety, które mają więcej estrogenów nie mają rozciągliwego śluzu.
Ale powiem Wam, że od kiedy biorę Casta (który ponoć reguluje hormony), to śluz płodny z wodnistego zrobił mi się rozciągliwy.
Anastazjaaa lubi tę wiadomość