X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Dobry wieczór laseczki :)
    Wpadłam, żeby się odmeldować i powiedzieć że z moją kruszynką wszystko ok :):):):):):):):):):):):):)
    Na usg przywitało się z mamuśka machając nóżką :D
    Uffff kamień z serca!
    aa cudowne wieści :) taki miód na serce matki :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zgredka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hol hol,
    A u mnie dzis pierwszy raz sniadanie nie ostalo sie w zoladku..postanowilam byc twarda i nie dac za wygrana i jeszcze dopchnelam koncowke..
    Ciekawe, ze jak wymiotowalam to moj pies rowniez zaczal, chyba wydalo jej sie tak obrzydliwe, ze wywolalo u niej ten sam odruch

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Anuśka :) To cudownie, że jest owulacja :)
    Działajcie :P

U mnie NIC. A @ na 27 więc będziemy prawie razem.

A tak wogóle to DZIEŃ DOBRY BAAAARDZO z pracy już ;)
    No to chyba testujemy razem :) Kurcze a wzięłam dupka żeby skrócić ten cykl trochę i szybciej zacząć następny :D To przewrotne jajcory jednak owulowały ;D

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    hehe nio tak wynika z tego wszystkiego czułam prawy a to na lewym sa 2 dość duze pecherzyki w tym jeden dominujący :)
    No u mnie działa tylko prawy a teraz bolał lewy no i OF wyznaczył owulkę więc chyba masz rację z tym bólem :)

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Hol hol,
    A u mnie dzis pierwszy raz sniadanie nie ostalo sie w zoladku..postanowilam byc twarda i nie dac za wygrana i jeszcze dopchnelam koncowke..
    Ciekawe, ze jak wymiotowalam to moj pies rowniez zaczal, chyba wydalo jej sie tak obrzydliwe, ze wywolalo u niej ten sam odruch
    Hi hi ale masz wrażliwego pieska :)
    Cieszę się że coś w żołądku zostaje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 07:07

Wysłany: 12 września 2014, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka super że owu była ja już po swojej nie wiem nic moze tto ten katar ale sama nie wiem szlag mnie trafia z tą temp jakim cudem taka wysoka nio chyba ze po wczorajszym grzebaniu i bzykaniu była owu ale wątpie a zobaczymy jutro musze sobie na 6 budzik ustawic

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 12 września 2014, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka ale psinka wrażliwiec matko

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka ale u Ciebie to jest ciekawe jak nie wiem...
    Lekarz potwierdził, że lada chwila pęcherzyk pęknie a ovu testy na negatywnie.

Ja myślałam, że że one wychodzą jak własnie jest taka sytuacja, że za cchwile ...

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech dziewczyny - jak mi się nie chce w pracy siedzieć.. oczy mi się zamykają.
    Chyba kawa...

Jedziemy z W w "siną dal" dziś popołudniem i wracamy w niedzielę wiedczorem- stwierdził, że jak się odstresujemy i zmienimy otoczenia i jakość powietrza to to dobrze na "robienie człowieka" wyjdzie ;)

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • choco Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Piękne :-)

Katja dawno Cię nie było, co nowego u Ciebie.
    Zgredka może psina też w ciąży :-) i ma mdłości.
    Anuśka większość ciąż na tym forum jest z cykli bezowulacyjnych, spóźnionych owulek, albo nie obserwowanych cyklu. Wiec masz duże szanse :-)

Anuśka lubi tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Anuśka super że owu była ja już po swojej nie wiem nic moze tto ten katar ale sama nie wiem szlag mnie trafia z tą temp jakim cudem taka wysoka nio chyba ze po wczorajszym grzebaniu i bzykaniu była owu ale wątpie a zobaczymy jutro musze sobie na 6 budzik ustawic
    Tempka może skoczyć 3dni przed owu lub 3dni po :) więc nie trafisz :) U mnie OF pokazał że czas współżycia jest słaby, więc szybko wybiorę dupka i zaczynam kolejny cykl mam nadzieję że normalny :)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Ech dziewczyny - jak mi się nie chce w pracy siedzieć.. oczy mi się zamykają.
    Chyba kawa...

Jedziemy z W w "siną dal" dziś popołudniem i wracamy w niedzielę wiedczorem- stwierdził, że jak się odstresujemy i zmienimy otoczenia i jakość powietrza to to dobrze na "robienie człowieka" wyjdzie ;)
    Ale super :) A wiecie gdzie jedziecie? Czy przed siebie :)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:
    Cześć Piękne :-)

Katja dawno Cię nie było, co nowego u Ciebie.
    Zgredka może psina też w ciąży :-) i ma mdłości.
    Anuśka większość ciąż na tym forum jest z cykli bezowulacyjnych, spóźnionych owulek, albo nie obserwowanych cyklu. Wiec masz duże szanse :-)
    Ha ha... dobre :) No to faktycznie z takim wykresem pięknie się wpisuję w anormalne cykle :) Ale nie sądzę żeby coś z tego wyszło :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.....:)
    Choco:"Anuśka większość ciąż na tym forum jest z cykli bezowulacyjnych, spóźnionych owulek, albo nie obserwowanych cyklu. Wiec masz duże szanse :-)"

u mnie był obserwowany cykl, ale na samym początku MIAŁ być stracony, poza tym śluzu jak na lekarstwo i to wodnistego, bo rozciągliwy dosłownie chwilkę był....
    poza tym na lekach i po pękniętej torbieli....a do tego serduchowanie między śniadaniem wielkanocnym a lanym poniedziałkiem hehheheh więc wszystko JEST MOŻLIWE....

Zgredko biedna psina, ale jaka empatyczna....Tobie oczywiście współczuję....ale to minie....ja dzisiaj obudziłam się jako MEGA ŻARŁOK.....
    na śniadanie były 2kromki chleba żytniego z sałatą i sałatką śledziowo-buraczkową, plus 1kromka chleba z powidłami śliwkowymi plus Princessa kokosowa i kawa...boszzzz normalnie "koktajl wybuchowy" a ja nic.....uuuuuuuuuu czuję że II śniadanie będzie wcześniej niż zazwyczaj hehehhehe......

Katja słońce co tam u Ciebie???

Miłego dzionka:)

Anuśka lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Dzień dobry.....:)
    Choco:"Anuśka większość ciąż na tym forum jest z cykli bezowulacyjnych, spóźnionych owulek, albo nie obserwowanych cyklu. Wiec masz duże szanse :-)"

u mnie był obserwowany cykl, ale na samym początku MIAŁ być stracony, poza tym śluzu jak na lekarstwo i to wodnistego, bo rozciągliwy dosłownie chwilkę był....
    poza tym na lekach i po pękniętej torbieli....a do tego serduchowanie między śniadaniem wielkanocnym a lanym poniedziałkiem hehheheh więc wszystko JEST MOŻLIWE....ja dzisiaj obudziłam się jako MEGA ŻARŁOK.....
    na śniadanie były 2kromki chleba żytniego z sałatą i sałatką śledziowo-buraczkową, plus 1kromka chleba z powidłami śliwkowymi plus Princessa kokosowa i kawa...boszzzz normalnie "koktajl wybuchowy" a ja nic.....uuuuuuuuuu czuję że II śniadanie będzie wcześniej niż zazwyczaj hehehhehe......
    Heh ja też swój spisałam na straty :)
    Malenq ale koktajl pochłonęłaś ja i bez ciąży miałabym mdłości po tym ;) Ale jak to mówią "w ciąży to norma" ;D Cieszę się że masz apetyt i wszystko zostaje w brzuszku :)
    Ciekawe jak tam Kroko... Powinny jej się kończyć mdłości już po mału :)

Malenq lubi tę wiadomość

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Ale super :) A wiecie gdzie jedziecie? Czy przed siebie :)

Do takiego gospodarstwa agroturystycznego, które nazywa się... RAJ :).
    Nic specjalnego bo my nic oprócz "przytulania" :D i leniuchowania nie zamierzamy robić.
    No może na jakiś spacer albo grzybki się wyrwiemy ;)

Anuśka lubi tę wiadomość

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq
    Ja w I ciąży zagrywałam słodkie ciasta ogórkiem kiszonym albo jagody z cukrem mieszałam z krupnikiem.. albo czekoladę z rybą wędzoną....
    Taka norma ;)

Malenq lubi tę wiadomość

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu na śniadanko?
    Ostatnio mam fixa na zdrowe odzywianie- oczywiscie ze względu na chęć "zajscia"..

I juz mi się pomysły kończą.

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Malenq
    Ja w I ciąży zagrywałam słodkie ciasta ogórkiem kiszonym albo jagody z cukrem mieszałam z krupnikiem.. albo czekoladę z rybą wędzoną....
    Taka norma ;)
    Ja z 1 ciąży pamiętam ogórki kiszone z miodem i pociąg do wódki czystej białej, jejku jak mi pachniała :) No i notorycznie wyżerałam małżowi fusy z kawy :D

Malenq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Biedroneczka ale u Ciebie to jest ciekawe jak nie wiem...
    Lekarz potwierdził, że lada chwila pęcherzyk pęknie a ovu testy na negatywnie.

Ja myślałam, że że one wychodzą jak własnie jest taka sytuacja, że za cchwile ...

Tak jest w założeniu :). Ale już wiesz czemu część dziewczyn uważa, że testy owulacyjne są o kant sempiterny rozbić ;).

Ja zaliczyłam dziś spektakularny spadek temperatury, w sumie to nie powinnam brać go pod uwagę, bo noc nieprzespana. Syn budził się co 15 minut z płaczem, leki przeciwbólowe nie bardzo pomagały. Więc na ręce ten słodki ciężar 12kg i heja po mieszkaniu całą noc. Może suma sumarum ze 3h spałam. A ten znów zasmarkany i kaszel też wrócił, pomimo kontynuowania antybiotyku. Jedziemy dziś znów do lekarza, może trzeba będzie dać antybiotyki w zastrzykach..

Zgredka, jakby rozumiem Twojego psa :D.

Tak w ogóle to cześć dziewczyny!

‹‹ 1982 1983 1984 1985 1986 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ