X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    Dobry wieczór laseczki :)
    Wpadłam, żeby się odmeldować i powiedzieć że z moją kruszynką wszystko ok :):):):):):):):):):):):):)
    Na usg przywitało się z mamuśka machając nóżką :D
    Uffff kamień z serca!
    aa cudowne wieści :) taki miód na serce matki :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zgredka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hol hol,
    A u mnie dzis pierwszy raz sniadanie nie ostalo sie w zoladku..postanowilam byc twarda i nie dac za wygrana i jeszcze dopchnelam koncowke..
    Ciekawe, ze jak wymiotowalam to moj pies rowniez zaczal, chyba wydalo jej sie tak obrzydliwe, ze wywolalo u niej ten sam odruch

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Anuśka :) To cudownie, że jest owulacja :)
    Działajcie :P

U mnie NIC. A @ na 27 więc będziemy prawie razem.

A tak wogóle to DZIEŃ DOBRY BAAAARDZO z pracy już ;)
    No to chyba testujemy razem :) Kurcze a wzięłam dupka żeby skrócić ten cykl trochę i szybciej zacząć następny :D To przewrotne jajcory jednak owulowały ;D

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    hehe nio tak wynika z tego wszystkiego czułam prawy a to na lewym sa 2 dość duze pecherzyki w tym jeden dominujący :)
    No u mnie działa tylko prawy a teraz bolał lewy no i OF wyznaczył owulkę więc chyba masz rację z tym bólem :)

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Hol hol,
    A u mnie dzis pierwszy raz sniadanie nie ostalo sie w zoladku..postanowilam byc twarda i nie dac za wygrana i jeszcze dopchnelam koncowke..
    Ciekawe, ze jak wymiotowalam to moj pies rowniez zaczal, chyba wydalo jej sie tak obrzydliwe, ze wywolalo u niej ten sam odruch
    Hi hi ale masz wrażliwego pieska :)
    Cieszę się że coś w żołądku zostaje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 07:07

Wysłany: 12 września 2014, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka super że owu była ja już po swojej nie wiem nic moze tto ten katar ale sama nie wiem szlag mnie trafia z tą temp jakim cudem taka wysoka nio chyba ze po wczorajszym grzebaniu i bzykaniu była owu ale wątpie a zobaczymy jutro musze sobie na 6 budzik ustawic

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 12 września 2014, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka ale psinka wrażliwiec matko

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka ale u Ciebie to jest ciekawe jak nie wiem...
    Lekarz potwierdził, że lada chwila pęcherzyk pęknie a ovu testy na negatywnie.

Ja myślałam, że że one wychodzą jak własnie jest taka sytuacja, że za cchwile ...

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech dziewczyny - jak mi się nie chce w pracy siedzieć.. oczy mi się zamykają.
    Chyba kawa...

Jedziemy z W w "siną dal" dziś popołudniem i wracamy w niedzielę wiedczorem- stwierdził, że jak się odstresujemy i zmienimy otoczenia i jakość powietrza to to dobrze na "robienie człowieka" wyjdzie ;)

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • choco Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Piękne :-)

Katja dawno Cię nie było, co nowego u Ciebie.
    Zgredka może psina też w ciąży :-) i ma mdłości.
    Anuśka większość ciąż na tym forum jest z cykli bezowulacyjnych, spóźnionych owulek, albo nie obserwowanych cyklu. Wiec masz duże szanse :-)

Anuśka lubi tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Anuśka super że owu była ja już po swojej nie wiem nic moze tto ten katar ale sama nie wiem szlag mnie trafia z tą temp jakim cudem taka wysoka nio chyba ze po wczorajszym grzebaniu i bzykaniu była owu ale wątpie a zobaczymy jutro musze sobie na 6 budzik ustawic
    Tempka może skoczyć 3dni przed owu lub 3dni po :) więc nie trafisz :) U mnie OF pokazał że czas współżycia jest słaby, więc szybko wybiorę dupka i zaczynam kolejny cykl mam nadzieję że normalny :)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Ech dziewczyny - jak mi się nie chce w pracy siedzieć.. oczy mi się zamykają.
    Chyba kawa...

Jedziemy z W w "siną dal" dziś popołudniem i wracamy w niedzielę wiedczorem- stwierdził, że jak się odstresujemy i zmienimy otoczenia i jakość powietrza to to dobrze na "robienie człowieka" wyjdzie ;)
    Ale super :) A wiecie gdzie jedziecie? Czy przed siebie :)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:
    Cześć Piękne :-)

Katja dawno Cię nie było, co nowego u Ciebie.
    Zgredka może psina też w ciąży :-) i ma mdłości.
    Anuśka większość ciąż na tym forum jest z cykli bezowulacyjnych, spóźnionych owulek, albo nie obserwowanych cyklu. Wiec masz duże szanse :-)
    Ha ha... dobre :) No to faktycznie z takim wykresem pięknie się wpisuję w anormalne cykle :) Ale nie sądzę żeby coś z tego wyszło :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.....:)
    Choco:"Anuśka większość ciąż na tym forum jest z cykli bezowulacyjnych, spóźnionych owulek, albo nie obserwowanych cyklu. Wiec masz duże szanse :-)"

u mnie był obserwowany cykl, ale na samym początku MIAŁ być stracony, poza tym śluzu jak na lekarstwo i to wodnistego, bo rozciągliwy dosłownie chwilkę był....
    poza tym na lekach i po pękniętej torbieli....a do tego serduchowanie między śniadaniem wielkanocnym a lanym poniedziałkiem hehheheh więc wszystko JEST MOŻLIWE....

Zgredko biedna psina, ale jaka empatyczna....Tobie oczywiście współczuję....ale to minie....ja dzisiaj obudziłam się jako MEGA ŻARŁOK.....
    na śniadanie były 2kromki chleba żytniego z sałatą i sałatką śledziowo-buraczkową, plus 1kromka chleba z powidłami śliwkowymi plus Princessa kokosowa i kawa...boszzzz normalnie "koktajl wybuchowy" a ja nic.....uuuuuuuuuu czuję że II śniadanie będzie wcześniej niż zazwyczaj hehehhehe......

Katja słońce co tam u Ciebie???

Miłego dzionka:)

Anuśka lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Dzień dobry.....:)
    Choco:"Anuśka większość ciąż na tym forum jest z cykli bezowulacyjnych, spóźnionych owulek, albo nie obserwowanych cyklu. Wiec masz duże szanse :-)"

u mnie był obserwowany cykl, ale na samym początku MIAŁ być stracony, poza tym śluzu jak na lekarstwo i to wodnistego, bo rozciągliwy dosłownie chwilkę był....
    poza tym na lekach i po pękniętej torbieli....a do tego serduchowanie między śniadaniem wielkanocnym a lanym poniedziałkiem hehheheh więc wszystko JEST MOŻLIWE....ja dzisiaj obudziłam się jako MEGA ŻARŁOK.....
    na śniadanie były 2kromki chleba żytniego z sałatą i sałatką śledziowo-buraczkową, plus 1kromka chleba z powidłami śliwkowymi plus Princessa kokosowa i kawa...boszzzz normalnie "koktajl wybuchowy" a ja nic.....uuuuuuuuuu czuję że II śniadanie będzie wcześniej niż zazwyczaj hehehhehe......
    Heh ja też swój spisałam na straty :)
    Malenq ale koktajl pochłonęłaś ja i bez ciąży miałabym mdłości po tym ;) Ale jak to mówią "w ciąży to norma" ;D Cieszę się że masz apetyt i wszystko zostaje w brzuszku :)
    Ciekawe jak tam Kroko... Powinny jej się kończyć mdłości już po mału :)

Malenq lubi tę wiadomość

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Ale super :) A wiecie gdzie jedziecie? Czy przed siebie :)

Do takiego gospodarstwa agroturystycznego, które nazywa się... RAJ :).
    Nic specjalnego bo my nic oprócz "przytulania" :D i leniuchowania nie zamierzamy robić.
    No może na jakiś spacer albo grzybki się wyrwiemy ;)

Anuśka lubi tę wiadomość

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq
    Ja w I ciąży zagrywałam słodkie ciasta ogórkiem kiszonym albo jagody z cukrem mieszałam z krupnikiem.. albo czekoladę z rybą wędzoną....
    Taka norma ;)

Malenq lubi tę wiadomość

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu na śniadanko?
    Ostatnio mam fixa na zdrowe odzywianie- oczywiscie ze względu na chęć "zajscia"..

I juz mi się pomysły kończą.

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Malenq
    Ja w I ciąży zagrywałam słodkie ciasta ogórkiem kiszonym albo jagody z cukrem mieszałam z krupnikiem.. albo czekoladę z rybą wędzoną....
    Taka norma ;)
    Ja z 1 ciąży pamiętam ogórki kiszone z miodem i pociąg do wódki czystej białej, jejku jak mi pachniała :) No i notorycznie wyżerałam małżowi fusy z kawy :D

Malenq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Biedroneczka ale u Ciebie to jest ciekawe jak nie wiem...
    Lekarz potwierdził, że lada chwila pęcherzyk pęknie a ovu testy na negatywnie.

Ja myślałam, że że one wychodzą jak własnie jest taka sytuacja, że za cchwile ...

Tak jest w założeniu :). Ale już wiesz czemu część dziewczyn uważa, że testy owulacyjne są o kant sempiterny rozbić ;).

Ja zaliczyłam dziś spektakularny spadek temperatury, w sumie to nie powinnam brać go pod uwagę, bo noc nieprzespana. Syn budził się co 15 minut z płaczem, leki przeciwbólowe nie bardzo pomagały. Więc na ręce ten słodki ciężar 12kg i heja po mieszkaniu całą noc. Może suma sumarum ze 3h spałam. A ten znów zasmarkany i kaszel też wrócił, pomimo kontynuowania antybiotyku. Jedziemy dziś znów do lekarza, może trzeba będzie dać antybiotyki w zastrzykach..

Zgredka, jakby rozumiem Twojego psa :D.

Tak w ogóle to cześć dziewczyny!

‹‹ 1982 1983 1984 1985 1986 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ