X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    e to ja tą ciaże inaczej znoszę, więc albo teoria z ciaża po 30-tce się srawdza (syna urodziłam w wieku 29lat) albo, że inna płeć, bo teraz to mnie muli na maxa, czasem se rzygnę, wyglądam jak pasztet z zielonym pieprzem,włosy wychodzą mi garściami, a lustra pękają, gdy przed nimi staję.. przy synu miałam tylko zgagę

oo zastanawiałam się nad Tobiaszem.. Henryk ma mój syn na 2 imię, po dziadku.. jeszcze u nas Jan, Mikołaj, Antoś.. z dziewczynek Karolinka, Izabela, dziewczynka miała mieć na 2-gie po teściowej Maria, ale teraz ni chu..chu nie dam choćby się miała ziemia zapaść

Mi sie Hendryk podoba. Do tego mozna fajnie skraca: Heniek, Henius, Heniu, Heniutek, Henryczek :). Mozliwe ze bedzie w wersji bardziej Niemieckiej czyli Henrik.
    Ja zwracam uwage na to czy:
    - imie jest ladne
    - da sie skrocic
    - nie skraca sie glupio (zeby sie dzieci nie nabijaly)
    - latwo sie wymawia (moj maz dziekuje Bogu ze ja sie nei nazywa<m na przyklad Malgorzata ;D)

Lena83 wrote:
    Jeszcze się chciałam zapytać czy można jaju się pomóc "znieść" jakoś bo mnie za chwile jajnik rozwali na pół...

hahah padlam :D

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    a, jeszcze do mojego marudzenia chciałam dodać - ciąża to podobno czas lśniących i gęstych włosów, błyszczących oczu, promienistej cery...

otóż - syfy mam gorsze niż za nastoletnich czasów, połowa włosów mi wypadła, druga połowa sterczy we wszystkie strony, na oku zrobił mi się jęczmień - pierwszy raz w życiu! a jedyne włosy, które mi szybciej rosną, to te na nogach...
    Tamka nie chciałabym żebyś sobie pomyślała, że taka wredna ze mnie kuleżanka ale posmarkałam monitor jak to przeczytałam :D

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Anuska jak tam po tomografii ??
    No jakoś poszło... Wszystko mam na płycie i na 15tą do dentysty śmigam :) Muszę się szykować już... Jejku jak ten czas zapitala dzisiaj :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 14:14

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio odwołałam wizyte jutrzejszą bo po co mam chodzic do tego gina co mi ciaże prowadził jak nawet nie mam opisu USG a ide na kolejne do tatego i u niego zostane :) strasnzie minie zakuł ten lewy jajcor co z niego miała byc owu :)tak ze na bank to nie był prawy hehe tylko lewy :)

zaraz mykam do domku :) a dziś powtórka z wieczorka :) aa potem nogi do góry

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i jestem po pracy, jupiiii

ależ mnie jajcor prawy napierdziela :(

lecę zaraz małego odebrać ze szkoły i was podczytam ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    22.09 - Anuśka
    23.09 - Momo1009
    27.09 - Biedroneczka83, Lena83
    29.09 - Katjaa
    01.10 - Smarta
    02.10 - Choco
    03.10 - Nieukowa
    06.10 - Arienna
    12.10 - Czarnula87
    30.10 - Anastazjaaa
    xx.10 - Asha
    xx.10 - Cymcia
    xx.11 - Blondik
    .
    .
    xx.xx - Lamama
    xx.xx - jeju
    xx.xx - Zakochana
    xx.xx - Kasica
    xx.xx.2015 - Ania_84 - czekająca na plemniki

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• LaRa Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze, ze dzisiaj OVU'owy Dzień Napierniczania Jajcorów :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Ankara Ekspertka

Wysłany: 15 września 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Ja w pierwszej ciąży przez pierwsze 20min nic nie zobaczyłam a jak pojechałam na zakupy i wróciłam to zobaczyłam cień cienia. Nie wiedziałam co o tym myśleć więc zrobiłam jeszcze trzy testy aż zobaczyłam dwie tłuste krechy :)
    Dlatego pójde Twoim śladem i kupie dzis kilka testów, zrobie wieczorem i rano i zobaczymy co sie bedzie dziac:)

Ankara
    w57vyx8djq1w45pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    ładne to Jeremiasz...
    Podobne do naszego Tobiasz ;)

Jeremiasza nie damy właśnie przez "SZ" :). Wieczny problem za granicą - jak to wymówić i jak napisać? Jako posiadaczka imienia z "sz" coś o tym wiem ;).
    Ale i tak coś mi mówi, że będzie Lidka. Pytanie kiedy? Tak zaczęłam swój cykl przeglądać i kurka wodna, coś mi mówi, że OVU wyznaczył owulację źle. Tak naprawdę to szyjka chyba najlepiej mówiła o owulacji 4.09, dziwne mi się wydawało, że niby po owulce a szyjka średnio-miękka i wysoko (i zresztą zaraz potem się uspokoiła), śluz nigdy nie był u mnie rewelacyjny więc ciężko mi się nim sugerować. Natomiast wedle wskazań Ovufriend okres powinnam dostać dziś - a nie dostałam i nic na to nie wskazuje (prócz PMSa, ale to ze 2 dni wcześniej).
    Wniosek - prawdopodobnie Castagnus niczego nie zmienił tym razem (w sensie - w tym rozpoczętym cyklu brania) przynajmniej po miesiącu, bo faza lutealna dalej trwa 11 dni, owulacja późna...No nic, obserwujemy dalej, może coś jeszcze podziała, zostało 60 dni. A jak nie...to idę do lekarza, niech on się martwi :)

• mallinka Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę w pracy, ale nie mogę skupić się na niej wciąż kukam na Ovu. Wczoraj spać nie mogłam myśląć o dzisiejszym badaniu TSH o 16.00 odbieram wyniki. Trzymać kciuki ;)

a prolaktynę mam 22,5 siostra mi mówi że za wysoka.

201602031762.png
    200602041778.png
  • Kropka_1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki, chociaż uściskam Was na dobry dzień z mojej zwariowanej pracy ehhh. I dopisuję się do testujących:

22.09 - Anuśka
    23.09 - Momo1009
    27.09 - Biedroneczka83, Lena83
    29.09 - Katjaa
    01.10 - Smarta
    02.10 - Choco
    03.10 - Nieukowa
    06.10 - Arienna
    09.10 - Kropka_1
    12.10 - Czarnula87
    30.10 - Anastazjaaa
    xx.10 - Asha
    xx.10 - Cymcia
    xx.11 - Blondik
    .
    .
    xx.xx - Lamama
    xx.xx - jeju
    xx.xx - Zakochana
    xx.xx - Kasica
    xx.xx.2015 - Ania_84 - czekająca na plemniki

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

• PsotkaKotka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut - do czego 60 dni zostalo?

Mi sie Jeremiasz kojazy z klanem. Tam jest pan Jeremiaszek ;D

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka

Nie mam telewizora w domu od 12 lat, więc nie wiem kim jest Pan Jeremiaszek z Klanu :). Mam nadzieję, że miłym człowiekiem ;).
    Imię Jeremi podoba mi się bardzo. Zresztą, dużo jest imion, które mi się podobają, ale jakieś nieżyciowe to - np. Eleonora, śliczne, ale wydumane by to było strasznie ;).
    A 60 dni zostało do końca brania Castagnusa - bierze się go 90 dni i u mnie to ostatni cykl z niepokalankiem był tym "szczęśliwym" ;).

momo1009 lubi tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Psotka

Nie mam telewizora w domu od 12 lat, więc nie wiem kim jest Pan Jeremiaszek z Klanu :). Mam nadzieję, że miłym człowiekiem ;).
    Imię Jeremi podoba mi się bardzo. Zresztą, dużo jest imion, które mi się podobają, ale jakieś nieżyciowe to - np. Eleonora, śliczne, ale wydumane by to było strasznie ;).
    A 60 dni zostało do końca brania Castagnusa - bierze się go 90 dni i u mnie to ostatni cykl z niepokalankiem był tym "szczęśliwym" ;).

marnut ja tez juz od paru lat (7?) nie mam tv ale klan to ma chyba wiecej lat niz 12 ;), ale moze pana Jeremiaszka jeszcze wtedy nei bylo ;D. To taki starszy dziadek ;)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chce testowac juz w pazdzierniku;)

Lidka bardzo ładne imię;)

Anastazjaaa, marnut lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, kropka, na FB już zmienione ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 15:33

Kropka_1 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a970286000_uda_sie.jpg

Anastazjaaa, Nieukowa, choco, Kropka_1, MANIEK lubią tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lenka - i to jest właśnie dobre nastawienie :)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, Psotka, nigdy mnie żaden serial nie wciągnął :), więc imion nie kojarzę zupełnie. Nigdy nie przepadałam za TV, dlatego nawet jak miałam w domu, to bardzo rzadko na coś zerknęłam. A jak się wyprowadziłam, to nawet nie kupowałam i tak zostało :). Na pewno KLAN namiętnie ogląda moja babcia, ale ile to już lat? Trudno powiedzieć.

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak tak!
    Toć przecież na zdjęciu to mój Tobiasz- tyćka w tyćkę ojciec ;)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
‹‹ 2014 2015 2016 2017 2018 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ