My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
konwalianka wrote:e to ja tą ciaże inaczej znoszę, więc albo teoria z ciaża po 30-tce się srawdza (syna urodziłam w wieku 29lat) albo, że inna płeć, bo teraz to mnie muli na maxa, czasem se rzygnę, wyglądam jak pasztet z zielonym pieprzem,włosy wychodzą mi garściami, a lustra pękają, gdy przed nimi staję.. przy synu miałam tylko zgagę
oo zastanawiałam się nad Tobiaszem.. Henryk ma mój syn na 2 imię, po dziadku.. jeszcze u nas Jan, Mikołaj, Antoś.. z dziewczynek Karolinka, Izabela, dziewczynka miała mieć na 2-gie po teściowej Maria, ale teraz ni chu..chu nie dam choćby się miała ziemia zapaść
Mi sie Hendryk podoba. Do tego mozna fajnie skraca: Heniek, Henius, Heniu, Heniutek, Henryczek. Mozliwe ze bedzie w wersji bardziej Niemieckiej czyli Henrik.
Ja zwracam uwage na to czy:
- imie jest ladne
- da sie skrocic
- nie skraca sie glupio (zeby sie dzieci nie nabijaly)
- latwo sie wymawia (moj maz dziekuje Bogu ze ja sie nei nazywa<m na przyklad Malgorzata)
Lena83 wrote:Jeszcze się chciałam zapytać czy można jaju się pomóc "znieść" jakoś bo mnie za chwile jajnik rozwali na pół...
hahah padlam -
Tamka wrote:a, jeszcze do mojego marudzenia chciałam dodać - ciąża to podobno czas lśniących i gęstych włosów, błyszczących oczu, promienistej cery...
otóż - syfy mam gorsze niż za nastoletnich czasów, połowa włosów mi wypadła, druga połowa sterczy we wszystkie strony, na oku zrobił mi się jęczmień - pierwszy raz w życiu! a jedyne włosy, które mi szybciej rosną, to te na nogach... -
nio odwołałam wizyte jutrzejszą bo po co mam chodzic do tego gina co mi ciaże prowadził jak nawet nie mam opisu USG a ide na kolejne do tatego i u niego zostane
strasnzie minie zakuł ten lewy jajcor co z niego miała byc owu :)tak ze na bank to nie był prawy hehe tylko lewy
zaraz mykam do domkua dziś powtórka z wieczorka
aa potem nogi do góry
-
22.09 - Anuśka
23.09 - Momo1009
27.09 - Biedroneczka83, Lena83
29.09 - Katjaa
01.10 - Smarta
02.10 - Choco
03.10 - Nieukowa
06.10 - Arienna
12.10 - Czarnula87
30.10 - Anastazjaaa
xx.10 - Asha
xx.10 - Cymcia
xx.11 - Blondik
.
.
xx.xx - Lamama
xx.xx - jeju
xx.xx - Zakochana
xx.xx - Kasica
xx.xx.2015 - Ania_84 - czekająca na plemniki -
Anuśka wrote:Ja w pierwszej ciąży przez pierwsze 20min nic nie zobaczyłam a jak pojechałam na zakupy i wróciłam to zobaczyłam cień cienia. Nie wiedziałam co o tym myśleć więc zrobiłam jeszcze trzy testy aż zobaczyłam dwie tłuste krechy
-
nick nieaktualnyLena83 wrote:ładne to Jeremiasz...
Podobne do naszego Tobiasz
Jeremiasza nie damy właśnie przez "SZ". Wieczny problem za granicą - jak to wymówić i jak napisać? Jako posiadaczka imienia z "sz" coś o tym wiem
.
Ale i tak coś mi mówi, że będzie Lidka. Pytanie kiedy? Tak zaczęłam swój cykl przeglądać i kurka wodna, coś mi mówi, że OVU wyznaczył owulację źle. Tak naprawdę to szyjka chyba najlepiej mówiła o owulacji 4.09, dziwne mi się wydawało, że niby po owulce a szyjka średnio-miękka i wysoko (i zresztą zaraz potem się uspokoiła), śluz nigdy nie był u mnie rewelacyjny więc ciężko mi się nim sugerować. Natomiast wedle wskazań Ovufriend okres powinnam dostać dziś - a nie dostałam i nic na to nie wskazuje (prócz PMSa, ale to ze 2 dni wcześniej).
Wniosek - prawdopodobnie Castagnus niczego nie zmienił tym razem (w sensie - w tym rozpoczętym cyklu brania) przynajmniej po miesiącu, bo faza lutealna dalej trwa 11 dni, owulacja późna...No nic, obserwujemy dalej, może coś jeszcze podziała, zostało 60 dni. A jak nie...to idę do lekarza, niech on się martwi -
Hej Dziewczynki, chociaż uściskam Was na dobry dzień z mojej zwariowanej pracy ehhh. I dopisuję się do testujących:
22.09 - Anuśka
23.09 - Momo1009
27.09 - Biedroneczka83, Lena83
29.09 - Katjaa
01.10 - Smarta
02.10 - Choco
03.10 - Nieukowa
06.10 - Arienna
09.10 - Kropka_1
12.10 - Czarnula87
30.10 - Anastazjaaa
xx.10 - Asha
xx.10 - Cymcia
xx.11 - Blondik
.
.
xx.xx - Lamama
xx.xx - jeju
xx.xx - Zakochana
xx.xx - Kasica
xx.xx.2015 - Ania_84 - czekająca na plemniki -
nick nieaktualnyPsotka
Nie mam telewizora w domu od 12 lat, więc nie wiem kim jest Pan Jeremiaszek z Klanu. Mam nadzieję, że miłym człowiekiem
.
Imię Jeremi podoba mi się bardzo. Zresztą, dużo jest imion, które mi się podobają, ale jakieś nieżyciowe to - np. Eleonora, śliczne, ale wydumane by to było strasznie.
A 60 dni zostało do końca brania Castagnusa - bierze się go 90 dni i u mnie to ostatni cykl z niepokalankiem był tym "szczęśliwym".
momo1009 lubi tę wiadomość
-
marnut wrote:Psotka
Nie mam telewizora w domu od 12 lat, więc nie wiem kim jest Pan Jeremiaszek z Klanu. Mam nadzieję, że miłym człowiekiem
.
Imię Jeremi podoba mi się bardzo. Zresztą, dużo jest imion, które mi się podobają, ale jakieś nieżyciowe to - np. Eleonora, śliczne, ale wydumane by to było strasznie.
A 60 dni zostało do końca brania Castagnusa - bierze się go 90 dni i u mnie to ostatni cykl z niepokalankiem był tym "szczęśliwym".
marnut ja tez juz od paru lat (7?) nie mam tv ale klan to ma chyba wiecej lat niz 12, ale moze pana Jeremiaszka jeszcze wtedy nei bylo
. To taki starszy dziadek
-
Anastazjaaa, Nieukowa, choco, Kropka_1, MANIEK lubią tę wiadomość
Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. -
nick nieaktualnyNie wiem, Psotka, nigdy mnie żaden serial nie wciągnął
, więc imion nie kojarzę zupełnie. Nigdy nie przepadałam za TV, dlatego nawet jak miałam w domu, to bardzo rzadko na coś zerknęłam. A jak się wyprowadziłam, to nawet nie kupowałam i tak zostało
. Na pewno KLAN namiętnie ogląda moja babcia, ale ile to już lat? Trudno powiedzieć.
-
No tak tak!
Toć przecież na zdjęciu to mój Tobiasz- tyćka w tyćkę ojciecAnastazjaaa lubi tę wiadomość
Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.