My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
konwalianka wrote:e to ja tą ciaże inaczej znoszę, więc albo teoria z ciaża po 30-tce się srawdza (syna urodziłam w wieku 29lat) albo, że inna płeć, bo teraz to mnie muli na maxa, czasem se rzygnę, wyglądam jak pasztet z zielonym pieprzem,włosy wychodzą mi garściami, a lustra pękają, gdy przed nimi staję.. przy synu miałam tylko zgagę
oo zastanawiałam się nad Tobiaszem.. Henryk ma mój syn na 2 imię, po dziadku.. jeszcze u nas Jan, Mikołaj, Antoś.. z dziewczynek Karolinka, Izabela, dziewczynka miała mieć na 2-gie po teściowej Maria, ale teraz ni chu..chu nie dam choćby się miała ziemia zapaść
Mi sie Hendryk podoba. Do tego mozna fajnie skraca: Heniek, Henius, Heniu, Heniutek, Henryczek
. Mozliwe ze bedzie w wersji bardziej Niemieckiej czyli Henrik.
Ja zwracam uwage na to czy:
- imie jest ladne
- da sie skrocic
- nie skraca sie glupio (zeby sie dzieci nie nabijaly)
- latwo sie wymawia (moj maz dziekuje Bogu ze ja sie nei nazywa<m na przyklad Malgorzata
)
Lena83 wrote:Jeszcze się chciałam zapytać czy można jaju się pomóc "znieść" jakoś bo mnie za chwile jajnik rozwali na pół...
hahah padlam
-
Tamka nie chciałabym żebyś sobie pomyślała, że taka wredna ze mnie kuleżanka ale posmarkałam monitor jak to przeczytałamTamka wrote:a, jeszcze do mojego marudzenia chciałam dodać - ciąża to podobno czas lśniących i gęstych włosów, błyszczących oczu, promienistej cery...
otóż - syfy mam gorsze niż za nastoletnich czasów, połowa włosów mi wypadła, druga połowa sterczy we wszystkie strony, na oku zrobił mi się jęczmień - pierwszy raz w życiu! a jedyne włosy, które mi szybciej rosną, to te na nogach...
-
nio odwołałam wizyte jutrzejszą bo po co mam chodzic do tego gina co mi ciaże prowadził jak nawet nie mam opisu USG a ide na kolejne do tatego i u niego zostane
strasnzie minie zakuł ten lewy jajcor co z niego miała byc owu :)tak ze na bank to nie był prawy hehe tylko lewy 
zaraz mykam do domku
a dziś powtórka z wieczorka
aa potem nogi do góry
-
22.09 - Anuśka
23.09 - Momo1009
27.09 - Biedroneczka83, Lena83
29.09 - Katjaa
01.10 - Smarta
02.10 - Choco
03.10 - Nieukowa
06.10 - Arienna
12.10 - Czarnula87
30.10 - Anastazjaaa
xx.10 - Asha
xx.10 - Cymcia
xx.11 - Blondik
.
.
xx.xx - Lamama
xx.xx - jeju
xx.xx - Zakochana
xx.xx - Kasica
xx.xx.2015 - Ania_84 - czekająca na plemniki -
Dlatego pójde Twoim śladem i kupie dzis kilka testów, zrobie wieczorem i rano i zobaczymy co sie bedzie dziac:)Anuśka wrote:Ja w pierwszej ciąży przez pierwsze 20min nic nie zobaczyłam a jak pojechałam na zakupy i wróciłam to zobaczyłam cień cienia. Nie wiedziałam co o tym myśleć więc zrobiłam jeszcze trzy testy aż zobaczyłam dwie tłuste krechy

-
nick nieaktualnyLena83 wrote:ładne to Jeremiasz...
Podobne do naszego Tobiasz
Jeremiasza nie damy właśnie przez "SZ"
. Wieczny problem za granicą - jak to wymówić i jak napisać? Jako posiadaczka imienia z "sz" coś o tym wiem
.
Ale i tak coś mi mówi, że będzie Lidka. Pytanie kiedy? Tak zaczęłam swój cykl przeglądać i kurka wodna, coś mi mówi, że OVU wyznaczył owulację źle. Tak naprawdę to szyjka chyba najlepiej mówiła o owulacji 4.09, dziwne mi się wydawało, że niby po owulce a szyjka średnio-miękka i wysoko (i zresztą zaraz potem się uspokoiła), śluz nigdy nie był u mnie rewelacyjny więc ciężko mi się nim sugerować. Natomiast wedle wskazań Ovufriend okres powinnam dostać dziś - a nie dostałam i nic na to nie wskazuje (prócz PMSa, ale to ze 2 dni wcześniej).
Wniosek - prawdopodobnie Castagnus niczego nie zmienił tym razem (w sensie - w tym rozpoczętym cyklu brania) przynajmniej po miesiącu, bo faza lutealna dalej trwa 11 dni, owulacja późna...No nic, obserwujemy dalej, może coś jeszcze podziała, zostało 60 dni. A jak nie...to idę do lekarza, niech on się martwi
-
Hej Dziewczynki, chociaż uściskam Was na dobry dzień z mojej zwariowanej pracy ehhh. I dopisuję się do testujących:
22.09 - Anuśka
23.09 - Momo1009
27.09 - Biedroneczka83, Lena83
29.09 - Katjaa
01.10 - Smarta
02.10 - Choco
03.10 - Nieukowa
06.10 - Arienna
09.10 - Kropka_1
12.10 - Czarnula87
30.10 - Anastazjaaa
xx.10 - Asha
xx.10 - Cymcia
xx.11 - Blondik
.
.
xx.xx - Lamama
xx.xx - jeju
xx.xx - Zakochana
xx.xx - Kasica
xx.xx.2015 - Ania_84 - czekająca na plemniki -
nick nieaktualnyPsotka
Nie mam telewizora w domu od 12 lat, więc nie wiem kim jest Pan Jeremiaszek z Klanu
. Mam nadzieję, że miłym człowiekiem
.
Imię Jeremi podoba mi się bardzo. Zresztą, dużo jest imion, które mi się podobają, ale jakieś nieżyciowe to - np. Eleonora, śliczne, ale wydumane by to było strasznie
.
A 60 dni zostało do końca brania Castagnusa - bierze się go 90 dni i u mnie to ostatni cykl z niepokalankiem był tym "szczęśliwym"
.
momo1009 lubi tę wiadomość
-
marnut wrote:Psotka
Nie mam telewizora w domu od 12 lat, więc nie wiem kim jest Pan Jeremiaszek z Klanu
. Mam nadzieję, że miłym człowiekiem
.
Imię Jeremi podoba mi się bardzo. Zresztą, dużo jest imion, które mi się podobają, ale jakieś nieżyciowe to - np. Eleonora, śliczne, ale wydumane by to było strasznie
.
A 60 dni zostało do końca brania Castagnusa - bierze się go 90 dni i u mnie to ostatni cykl z niepokalankiem był tym "szczęśliwym"
.
marnut ja tez juz od paru lat (7?) nie mam tv ale klan to ma chyba wiecej lat niz 12
, ale moze pana Jeremiaszka jeszcze wtedy nei bylo
. To taki starszy dziadek
-
Anastazjaaa, Nieukowa, choco, Kropka_1, MANIEK lubią tę wiadomość
Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. -
nick nieaktualnyNie wiem, Psotka, nigdy mnie żaden serial nie wciągnął
, więc imion nie kojarzę zupełnie. Nigdy nie przepadałam za TV, dlatego nawet jak miałam w domu, to bardzo rzadko na coś zerknęłam. A jak się wyprowadziłam, to nawet nie kupowałam i tak zostało
. Na pewno KLAN namiętnie ogląda moja babcia, ale ile to już lat? Trudno powiedzieć.
-
No tak tak!
Toć przecież na zdjęciu to mój Tobiasz- tyćka w tyćkę ojciec
Anastazjaaa lubi tę wiadomość
Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.