X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    wiem :) zwatpienie mielismy w styczniu/lutym teraz mamy pewnosc ze zrobimy co mozemy :) a łobuziaki beda jak nie " nasze " to adoptujemy :)
    Ania powiem Ci że te adoptowane też są świetne :) ja mam jedno swoje, drugie przysposobione i teraz pracujemy z mężusiem nad trzecim :) Ale życzę Ci wielkiego brzucha...

chmurreczkaa, Ania_84, Nenaaa, Alfetka, Tamka lubią tę wiadomość

• lemurek Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam nowe kobitki ;) mi właśnie gdzieś z tyłu głowy od zawsze chodzi myśl o adopcji ale mój mężuś chce jeszcze majstrować, więc zobaczymy ;)

Ania_84, Nenaaa lubią tę wiadomość

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lemurek a Ty bierzesz CLO... powiedz mi czujesz kłucie w jajnikach przed owulką? Bo ja w zeszłym miesiącu czułam cały czas prawy jajnik, aż do owulki. W tym miesiącu tylko dwa dni pobolewał, a teraz echo... Ze wzgl. na majówkę nie miałam monitoringów, więc ni wiem czy coś urosło... a że nic nie boli, martwię się, że będzie lipa tym razem.

Ania_84 lubi tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie u nas emat adopcji byl od poczatku malzenstwa ;) gdzes sie przewijal..kochamy dzieci i stwierdzilismy ze nawet jesli bedziemy miec "swoje" to chcelismy stworzyc dom rodzinny :) mamy domek wiec spokojnie mozn by to pogodic ... pozniej pojawily sie problemy .. i co mnie zaskoczylo moj maz odrzu wspomnial o adopcji choc jak dowiedzielismy sie ze naturalnie nici z tego a szukanie lemniczkow moze troche potrwac to maz zaproponowal dawce .. powiedzial ze chce zzebysmy choc raz przeszli przez ciaze.. porod zebysmy mogli poczuc sie rodzicami w 100% narazie ten temat ucichl bo postanowilismy walczyc :)
    jak juz maz pozwolil zeby mu wbili w klejnoty igle .. to postanowilismy ze jeszcze poszukamy tych łotrow ktore nie chcialy se przedotac na zewnatrz :)

a dwa jestesmy 1,5 roku po slubie wiec akurat do konca roku powalczymy a od nastepnego zaczniem procedury :)

co do Clo to ja w I cyklu z clo czulam jajniki a w II cyklu zero :) a pecherzyi byly :)

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • lemurek Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmureczka w pierwszym cyklu nie czułam zbytnio, w drugim coś czułam a teraz od pierwszych dni szarpią jajniki ale niestety prawy zdecydowanie mocniej- a tam był niby wodniak- wiec się martwię bo ten prawy boli mnie już 2 tygodnie
    a jeżeli chodzi o owulkę to gdyby nie monitoring to bym nie wiedziała, że mam owulację.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 19:07

chmurreczkaa lubi tę wiadomość

• Alfetka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lemurku a to normalna reakcja na ten lek? Ja miałam takie objawy przy ciąży szarpanie jajników.
    A tak swoja drogą dziewczyny urodziło mi sie takie pytanie właśnie, co sądzicie o wykonaniu badania na toksoplazmozę przed ciaża jeszcze? wiem że koty ją przenoszą, a ja przez długie lata miałam kontakt z kotem teściowej i sie tak zastanawiam czy profilaktycznie się nie przebadać aby ewentualne ryzyko wyeliminować jak bedzie tak daleko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 20:02

• lemurek Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfetka niby po tym leku czuje się bardziej pracę jajniczków, bo takie jego zadanie ale niestety trzeba monitorować, bo mogą się robić torbiele albo można przestymulować jajniki
    a muszę iść do ginek ale innego i zobaczymy co mi powie i czemu ten prawy jajnik boli tak długo....
    a na toksoplazmozę ja sobie zrobiłam badanie, po rozmowie z koleżanką, u której w ciąży wyszło, że ją ma..

• Tamka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam "stare" i nowe forumowiczki, właśnie wróciliśmy z weekendu, ufff, owulka to ja nie wiem gdzie mi się podziewa, testy od 4 dni wyglądają identycznie

natomiast kurde nie wiem czy babcią nie zostanę! jutro idziemy do weta bo słuchajcie psy zrobiły podkop i rozwaliły siatkę i przydybały moje rude dziewczę!! a ona za młoda na bycie mamą no i mezalians byłby to okrutny! babeczki z hodowli chyba by nam ją odebrały, jakby się dowiedziały...masakra, nigdy nie miałam suczki i nie wiedziałam do czego zdolne są psy jak ją wyczują...

co do wieku, to mnie za 2 miesiące stuknie 3+1 , w co jakoś trudno mi uwierzyć ;)

ale biorąc pod uwagę że średnia długość życia ciągle wzrasta to dzisiejsza 30tka to dawna 20tka więc gówniary z nas ;)

Alfetka, Anuśka, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam kota i zrobilam sobei po pol roku odkad kot byl z nami poniewaz adoptowalismy ja ze schroniska a juz po adopcji siedziala z nami w domku :)

ale etz nie ma co wariowac jesli chodzi o oty i toksoplazmoze..
    tak naparwde kot musialby jesc myszy , ptaki a my musiallybysmy doykac jego zadka lub odchodow ktore leza dluzej niz 3 dni bo wtedy dopeiro rozwijaja sie bakterie teokso ..

czesciej zarazamy sie przez jedzenie np nie umytych warzyw takich jak marchew, salata .. owocow.. jedzenie surowego miesa..

jak tylko zaczelismy sie starac poszlam do wet zeby zrobil kocicy badanie z krwi - wet od razu mi powiedizala ze moze mi zrobic ale to kosz u kota 200 zl i nie ma co robic i wtedy przekaal mi taki wyklad ze faktycznie stwierdzilam ze koty to najmniejszy odsetek przyczyny toksoplazmozy :)

Alfetka lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Alfetka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, czyli to objawy normalne, to faktycznie musiałabyś się umówić do gin. aby zobaczył czy faktycznie powinien Ci ten jajnik tak dokuczać, ale nie wiedziałam, że ten lek może mieć takie "skutki uboczne". a z lekarzami to ja zawsze staram się co najmniej z 2 konsultować, bo nie wiadomo czy ten pierwszy ma odpowiednią wiedzę, jak sie ostatnio okazało mój jeden gin. ktory jest właścicielem przychodni skąpi na badaniach - oszczędza na kontrakcie a tym samym doprowadził u jednej kobitki do nieprawidłowości w ciąży, której skutki bedzie ponosiła do końca zycia. wiec warto jednak szukać tego właściwego lekarza. a ta toksoplazmoza to z krwi?

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak toksoplazmoza jest z krwi .. kosz 2 x po okolo40 zl

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Alfetka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kot faktycznie w 100% domowy więc myszy na oczy nie widział, ale nie wiedziałam że owoce nieumyte i warzywa również mogą mieć te bakterie. Niby myję dokładnie i objawów nie mam ale zaszkodzić nie zaszkodzi, Kochane mam jeszcze jedno pytanie - do tych, które biorą wiesiołka - ile kapsułek dziennie bierzecie? ja dzisiaj zaczęłam ale 5 dziennie w trakcie posiłku? ja jem tylko 3 posiłki ;)

• Alfetka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu a czemu 2x? trzeba powtórzyc badanie?

• Alfetka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Tamkę po dłuuugoweekendowym wypoczynku ;) gdzie Kochana wypoczywałaś;)

Tamka, Ania_84 lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieczyny co do wiesiolka tylko jedno info ;)
    Jelsli berzecie inne leki to osobno wiesiolek po okolo godzinie od innych lekow..poniewaz jest oleisty i zle wplywa na wchlanianie sie innych lekow :)

Alfetka lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfetka wrote:
    Aniu a czemu 2x? trzeba powtórzyc badanie?
    nie jest
    toxo IGg i IgM :) robi sie jednoczesnie :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Alfetka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    nie jest
    toxo IGg i IgM :) robi sie jednoczesnie :)
    Aaaaaa, dziękuję za rozjaśnienie horyzontów ;) i znowu mnie w jakiejś kwestii oświeciłyście ;)

• Tamka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfetka wrote:
    Witamy Tamkę po dłuuugoweekendowym wypoczynku ;) gdzie Kochana wypoczywałaś;)

tak się składa, że mam rodziców i teściów na tej samej, ładnej wsi, gdzie i staw i zalew i lasy także jest co robić, tylko pogoda słaba była :/ ale udało się jakieś ognicho zorganizować i z psem połazić na spacery, tylko ten jej mezalians mnie martwi :( mam nadzieję, że jutro wet coś mądrego wymyśli ...

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afetka ja brałam tylko 3 ... a ja mam 2 pieski i 2 kotki i badania na tokso..za mną i lekarz też mi wykład dał, że surowe mięso, uprawianie ogródka bez rękawiczek i odchody gryzoni....

Ania_84, Alfetka lubią tę wiadomość

• Alfetka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    tak się składa, że mam rodziców i teściów na tej samej, ładnej wsi, gdzie i staw i zalew i lasy także jest co robić, tylko pogoda słaba była :/ ale udało się jakieś ognicho zorganizować i z psem połazić na spacery, tylko ten jej mezalians mnie martwi :( mam nadzieję, że jutro wet coś mądrego wymyśli ...
    No to super ;) nie ma to jak świeże powietrze, nie to co u mnie w mieście ;) a pogoda faktycznie średnia, dopiero dzisiaj pod koniec weekendu można było zobaczyć słońce ;) A myślisz, że faktycznie mogło coś dojść między Twoimi pupilkami?

‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ