My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
oj tam, spójrzmy optymistycznie - zaszła w końcu "sama z siebie"
poza tym, tak wczoraj myślałam - komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia 6 godzin ( w większości artykułów jest podane 24h ale to nieprawda) czyli z serduszkowaniem trzeba się idealnie wstrzelić, żeby plemnik zdążył przejść proces kapacytacji i dopłynąć do komórki jajowej w 6 godzin, to trudniejsze niż maraton!
więc tak naprawdę każdą ciążę należy traktować jak cud -
Łooo matko,Tamka, kapacytacja trwa kilka godzin też...Dziewczyny, apel! serduchujemy kilka godzin przed uwolnieniem jajeczka, haha, czyli, brzydko mówiąc...ch..j wie kiedy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 12:04
Tamka, lemurek, chmurreczkaa, Alfetka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, zaraz Wam tu walnę po oczach statystyką ciąż w odniesieniu do ilości miesięcy starań, którą wbrew pozorom łatwo było obliczyć
Z forum ovufriend, rzecz jasna, te ciążeWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 13:30
Tamka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnycześć dziewczyny ja tez sobie czytalam ta statystyke hmm w galerii sobie wybierasz przecietnie kobety w naszym wielu gdzies tak od 3 do 7 cykli sie staraja . niby krotko niby długo jak dla kogo dla mnie długo ja bym chiała już :)co do komórki jajowej hmm miałam nadzieje że żyje dłużej niż 6 godzin masakra jakaś i jak mamy trafić w te 6 godzin niby plemniki żyją dłużej zalezy od sluzu płodnego może do 40 zdąże zajść
-
nick nieaktualny
-
Hej Ja właśnie tez wpadłam na przerwe obiadowa do domu, wciagnełam lasagne i popijam kawke. Patrząc na to ze doba ma 24h a pleminiki sa zdolne przez 6 h to trzebaby te 4 razy na dobe serduszkowac-ehhh- to chyba nawet dla mojego meza byłoby dużo
Nenaaa, chmurreczkaa lubią tę wiadomość
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hehe nie no..u nas to na pewno jeszcze troche zejdzie teraz mamy 11 cs .. a dropiero za 2 cykle dostaniemy genetyke.. pozniej z 2 cykle nim biopsja .. moze moze 18 cykl zaczniemy stymulacje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 14:43