X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zawsze po powrocie z polski...
    Mam nadzieje ze w czerwcu się uda....

Oj kolejny paw się zbliża....

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja kuruj się kuruj biedulko, a ja dzisiaj też się coś źle czuję, brzuch mnie boli, mam nadzieję że się wykuruję, dziewczynki kochane do roboty trzeba się brać i dużo kropeczek ma być !!!

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • lemurek Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mnie też męczył brzuch w pracy..... to kurujmy się laseczki ;)

• chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja podlecz się pięknie. Szkoda, że siekło Cię akurat w tym momencie, ale kto wie, może owulka poczeka, aż lepiej się poczujesz? Odpoczywaj i wracaj do zdrówka Kochana :*

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • justta Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy dziewczynki życzę, my pijemy winko i zaraz będziemy oglądać jakiś filmik trzeba się zrelaksować ;-) do jutra i kurować się, ja leczę się winem może pomoże ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Kochane, ja też powoli idę spać. O 3 w nocy wstaję do pracy, więc za dużo czasu na sen nie zostało.

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmureczka, pęcherzyki fantastico, duże byki :D Owocnej owulki życzę, żeby kijanki dopadły jajco!
    Anastazja, współczuję choroby :( Dużo zdrówka jak najszybciej :)
    Justta, Lemurek Wy też nie dajcie się żadnemu choróbsku! :)
    Tamka, jak psinka i dentysta, strasznie było? :)
    Kasia, Malgoo, obyście miały rację z tym łaskawym majem, dla mnie jest on póki co gorzki...może będzie jeszcze słodki? ;)
    Dobranoc Laleczki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 23:11

Anastazjaaa, Tamka, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • paulad11 Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podlacze sie do was 30tki :) (juz wczesniej raz pisalam ;) ) Anastazja czasem choroba opznia owu wiec moze i u Ciebie opozni i szybko sie wykurujesz i jeszcze nic straconego :)

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 30stki....jak tam samopoczucia.....cicho tutaj...
    witaj paulad11:-)
    anastazja zdrówka:)

• Tamka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Anastazja, u Ciebie choroba, a u mnie niemoc męża, obudził mnie dzisiaj ból owulacyjny i spadek tempki, co u mnie z reguły oznacza, że jutro odbije i klops... małż się przejął i na tyle by było..

chmurka, no wspaniała wiadomość! widzisz, a Ty chciałaś olewać stymulację i nie miałabyś takich dorodnych jajec ;)

dziewczyny, chyba grasuje jakaś grypa jelitowa nieprzyjemna, u nas dookoła wykosiło połowę rodziny, także nie dajcie się! dużo jogurtów naturalnych i kefirów żeby wspomagać jelita

Nena, cóż, wet mówiła , że jej zdaniem babcią i dziadkiem nie zostaniemy ale wiadomo - pewności nie ma, za 2 tyg idziemy na usg i wtedy się okaże...

u dentysty słabo - czeka mnie chyba zabieg usuwania 8mki, której korzeń sięga żuchwy i istnieje obawa, że przy rwaniu uszkodzą mi nerwy szczęki, no bajecznie po prostu :/

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja, tego Ci życzę! niech owulka się wstrzyma! i moja łaskawie też niech zaczeka do wieczora :/

aaa, właśnie, odebraliśmy wyniki męża z posiewu - ujemny! czyli bakterii nie ma... to teraz pytanie skąd te leukocyty w nasieniu? i czy przejmować się tym i drążyć temat u lekarzy czy uznać, że jest ok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 11:37

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Tamka, jeszcze nic straconego, może wieczorem odbijecie sobie :)
    Z tym zębem to też nie zakładałabym od razu tych najczarniejszych scenariuszy ;) Będzie ok :)
    Anastazja, jaka wysoka tempka! Może owulka poczeka, kto wie... ;)
    U mnie @ w pełnym rozkwicie...wypompowana jestem :) Tak sobie obliczyłam, że do wyjazdu do Pl czekają mnie jeszcze 4 cykle ( razem z tym ) i stuknie mi dokładnie 7 cykli i 6 kalendarzowych miesięcy starań? Jeśli będą bezowocne to niech mnie tylko jakiś doktorek spróbuje zbyć to...będzie wojna :) Nie w moim wieku :)
    A jak reszta Kobitek się czuje? :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka, jeśli posiew ok to chyba wszystko jest w jak najlepszym porządku?
    Ale ja się nie znam, więc podpytaj mądrzejszych :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • justta Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane, witam nowe koleżanki 18-tki ;-) ja niestety dzisiaj gorzej, ból głowy i ogólnie wszystkich mięśni, brzuch dalej masakra boli, grypka jak nic może szybciej przejdzie i jeszcze się na owulkę załapiemy, zobaczy się a pogoda taka piękna u nas, Tamka trzymam kciuki za twoją owulkę niech czeka !!!

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, bidaku, nie daj się!

Nena, staram się czarnych scenariuszy nie tworzyć ale to już drugi dentysta, który mi to mówi :/ za tydzień konsultacja z chirurgiem, najwyżej nie dam sobie wyrwać ;) wolę mieć brzydką 8mkę niż mieć skrzywioną szczękę przez brak nerwu!

z tym posiewem to też mi się tak wydaje, skoro morfologia plemników w miarę ok, ilość , upłynnienie etc też, no i posiew ujemny to chyba te leukocyty olejemy

zostanie nam niedługo słynne "wyluzuj" ale to chyba najtrudniejsze... mąż mi się przyznał, że dzisiaj rano zamiast koncentrować się na przyjemnościach to myślał o projekcie budowlanym i zestawieniu prac do wyceny!! to ja się wcale nie dziwię, że sklęsł :P

Ania_84 lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

Tamka "zostanie nam niedługo słynne "wyluzuj" ale to chyba najtrudniejsze... mąż mi się przyznał, że dzisiaj rano zamiast koncentrować się na przyjemnościach to myślał o projekcie budowlanym i zestawieniu prac do wyceny!! to ja się wcale nie dziwię, że sklęsł :P" przypomnialo mi sie jak ktorego pieknego dnia podczas <3 moj nagle w trakcie mowi cholera zle zlozylem szafe.. juz wiem dlaczego krzywo stoi :D ( jest stolarzem ) na co mu odp ze niedlugo krzywo wkreci swoja srube :P

Nenaaa, Tamka, Krokodylica, justta lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jedną ósemkę mam krzywą, małą i lekarz zasugerował kiedyś żeby się jej pozbyć. Ale ja nie mam zamiaru póki co, nie ruszam, może się przydać kiedyś :D
    Słuchaj a może skoro Ty wyleczyłaś bakterię to i u męża zniknęła. To się często jakoś łączy, nie? Tutaj jakieś obcykane kobietki coś o tym pisały https://ovufriend.pl/forum/meskie-sprawy/badanie-nasienia,21,22.html

Ania_84 lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to jest Kochane, nie dziwię się wcale tym naszym chłopcom :) Starania często są niestety "mechaniczne". Ja też tak czasem mam, że <3 bo wiem, że muszę i nie da się o tym nie myśleć...:)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki jak tam samopoczucia?
    U mnie normalnie posucha przez ten antybiotyk a tak mi się chce gzić! :P

Ania_84, Nenaaa lubią tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, padłam! świetna riposta ;)

Nena, ale ja żadnej bakterii nie miałam... miałam wirusa HPV i operację skrócenia szyjki ale to było ponad 2 lata temu , a teraz ostatnio to mi się jakaś infekcja grzybiczna przypałętała, ale same początki to były i to było po badaniu męża i tych leukocytach, ehh, głupsza jestem coraz bardziej ..

Krokodyl, to jak skończysz kurację to po ścianach latać będziecie ;) tylko się pilnujcie może trochę żeby nie było znów efektów w postaci chorego pęcherza :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 12:27

Krokodylica lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ