X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Anuśka, Ty nie w ciąży więc polecam Akatar albo Cirrus. Na mnie działa super.
    Albo rumianek. Rum i Janek, w sensie ;).
    A dla ciążówek - fajną pastę do chleba: utarty żółty ser, dużo wyciśniętego czosnku i do tego majonez (żeby się połączyło). Ciepła herbata i do wyrka ;).
    Rum i Janek mi się podoba najbardziej :) Tylko w moim przypadku to będzie wersja Rum i Krzysiek :D I jemu też się przyda bo on też chory :) Tylko dzieciaki się trzymają jakoś :)

Malenq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku dla Krzyśka to okład z piersi:)

Anuśka, Blondik lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, co to za choróbska się tu pałętają? Pod kołderki szybciutko i się kurować!

Ja nie dałam rady wczoraj napisać ale wieczorem miałam USG genetyczne, na szczęście wszystko dobrze! Lekarz powiedział że wyniki lepiej jak świetne, dlatego nie robię testu Pappa. Groszek mnie rozbawił do granic możliwości, nie mogłam się opanować ze śmiechu w trakcie USG, najpierw jak zaczynaliśmy usg to machał ręką jak by muchę odganiał, lekarz mówi "co on mi tu na mnie ręką macha", parsknęłam śmiechem jak to zobaczyłam. Potem w trakcie usg zaczął klaskać. :D Ja mówię "o skubany - klaszcze" a lekarz "no właśnie widzę że docenia moje wysiłki i mi klaszcze". :D

Dostałam od lekarza nakaz zaprzestania wymiotowania. :) A tak serio to dzisiaj rano byłam na pobraniu krwi, morfologia, jonogram i TSH, jeśli wyniki będą w normie to ok a jeśli nie to do szpitala.

Cieszę się że wszystko dobrze z groszkiem, teraz tylko czekam aż będzie dobrze ze mną.

Czarnula87, Katjaa, Malenq, Nieukowa, Anuśka, LaRa, Blondik, Johnam, Lili83, konwalianka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko super wieści!!! :*

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka- rumikrzysiek zaordynowany ;).

Melanq - też mi w ciąży czosnek nie pasował przez zgagę, ale nie miałam nic innego, żeby się ratować. Jak każda ciążówka ;). Dlatego ta pasta mi dość podpasowała, łagodziła smak czosnku i zgagę.

Krokodylica - nie bój żaby, najwyżej dadzą kroplówkę, zastrzyk witaminowy w dupkę i do domu :D. Mi po takim 2 dniowym szpitalnym tuningu ordynator zadał pytanie "no i jak się Pani dzisiaj czuje?". "Rzygam i będę rzygać, w ciąży jestem". Uśmiechnął się pod nosem i powiedział "Do domu" :).

Malenq, Anuśka, Lena83, Blondik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko heheheh rozbawiło mnie Twoje maleństwo:) cieszę się z dobrych wieści o maluszku:) a u Ciebie już musi się poprawić............

tak wiem, że ograniczone pole manewru ciężarne mają, jeżeli chodzi o kurowanie się.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 09:40

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut ale ja już byłam w szpitalu i trzymali mnie 5 dni mimo że kroplówki miałam tylko przez 2 dni a potem 3 dni tylko tabletki i leżenie w sumie bez sensu. Wiem, że nie robią nic strasznego tam ale co ja poradzę że wzbraniam się przed szpitalem nogami i rękami, wolę leżeć w domu. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chodzi za mną makowiec.........taki ciężki od maku i bakalii;)

Czarnula87 lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko: super :) i oczywiscie zazdrocha z mojej strony :).

Ja jednak pojde na to l4, bo sie skicham siedze w robocie i tylko zaciskam zeby w grymasie, na wypadek gdyby cos, a jest to o tyle meczace, ze gosc z ktorym siedze o niczym nie wie..

Malenq, marnut, Krokodylica lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Kroko: super :) i oczywiscie zazdrocha z mojej strony :).

Ja jednak pojde na to l4, bo sie skicham siedze w robocie i tylko zaciskam zeby w grymasie, na wypadek gdyby cos, a jest to o tyle meczace, ze gosc z ktorym siedze o niczym nie wie..
    No i biedny zastanawia się pewnie o co Ci chodzi :D

Kroko nosz kurcze...Super wyniki :) Ale Ty już przestań z tymi wymiotami... No masakra... Ileż można...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica - wcale Ci się nie dziwię, też nie lubię szpitali. Chyba nikt nie lubi :/. U mnie w szpitalu patologia ciąży jest razem z położniczym, więc nasłuchałam się chrapiących współtowarzyszek niedoli i ciężarnych, wrzasku dzieci i wrzasku rodzących i dziękowałam losowi, że ja tu "tylko" z rzyganiem a nie jak np. dziewczyna obok - z poronieniem mocno zaawansowanej ciąży... Nie wiem, kto ten oddział tak zorganizował, że kobiety, które tracą dzieci są zmuszone patrzeć i słuchać noworodków :/.
    Niech Ci zaordynują kroplówy, zastrzyki i wypisz się do domu na żądanie :D. Wilk (o, sorry, Groszek) syty i owca (o, sorry, Krokodylica) cała :).

Zgredka - dobra decyzja wg mnie. Co można to można, ale ileż można ;)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 09:56

• Zakochana Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Doberek ;) Wczorajsza wizyta u gin-pobrana cytologia. Jutro kończe brac Gynalgin i mam do was pytanko czy jak wezme jutro z rana to wieczorem mozna pobaraszkować ? Czy trzeba odczekać ?

Zakochana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko super że wizyta udana i że dzidzia oki :D

A co do wymiotów.... Kroko nudna się już robisz :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybkie pytanie - jak lewa ręka swędzi to na co?? i jak nos z prawej strony?? :D

Malenq lubi tę wiadomość

• Zakochana Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Szybkie pytanie - jak lewa ręka swędzi to na co?? i jak nos z prawej strony?? :D

Lewa na kase,prawa na witanie :) jakos tak

Zakochana
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:

Już wiem :d lewa ręka na kasę prawy nos na złośc :/

czyli pewnie będe miała manko na kasie dzisiaj :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 10:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:

I z powodu manka będziesz zła. Tadaaaam! Zagadka rozwiązana ;).

Czarnula87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:

u mnie z nosem to mówi się tak: zaczynając liczyć od środka nosa: bicie (środek nosa), prawa strona to picie (%), a lewa to całowanie.............."
    prawa ręka to witanie się, a lewa wydawanie kasy heheheh

• LaRa Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, czytam ten wątek ( jak dla mnie) patologiczny. Poprostu tragedia jeśli chodzi o sytuacje i sposób pisania ( błędy), i przeszło mi przez myśl ze to ukartowane :) oby... Sama mam koleżankę ( chodzilysmy razem do podstawówki), która ma czworo dzieci i na fejsie ujawniła sie ze zdjęciem kolejnego brzuszka... 5 w drodze. Pracować, nie pracuje bo ciagle rodzi. 3 dzieci z jednym ( ponoć to trzecie z gwałtu), 4 - nakręciła jej mamusia żonatego faceta, no i piąte w drodze z jedyna miłością jej życia. Jak to jest, ze bez warunków, funduszy laska daje sobie radę? I pokazuje na fb jaka to szczęśliwa i uśmiechnięta jest.
    A ja sie boje ze nie dam rady, ze bedzie czegoś brakować ;(
    Ehhhhh życie

Ps. Stresik przed dzisiejsza wizyta jest megaaaa, choć z drugiej strony staram sie nie nakręcac :p
    Trzymajcie kciuki o 15:00

Miłego dnia wszystkim i witam nowe forumowiczki :)

Malenq lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa mocno, mocno 3mam, powodzenia i czekamy na dobre wieści:) i również miłego:)

LaRa lubi tę wiadomość

‹‹ 2048 2049 2050 2051 2052 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ