SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Oki skarby zmykam :-)
    Wszystkim milego dnia bede was podgladac ;-)

Papatki, POWODZENIA:)

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    O kuka. Szacun!!!!!
    dlatego nawet śpie w takim cienki sportowym hehehe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    No nieważne, ważne że od wczoraj mam śluzową galaretę i z mężem działamy :D
    A właśnie, jak to jest z tym śluzem? On powinien być ciągliwy na długo przed owu? Bo testy owulacyjne mam dalej negatywne (chociaż już prawie +), za to płodnego śluzu jak nigdy. i teraz nie wiem czy bardziej LH jest miarodajne czy sygnały z organizmu :P

Z tego co wiem, śluz płodny może się pojawić nawet na 5-7 dni przed owulacją :).

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Malenq ale ty masz cycki ciazowe to sie nie liczy ;p

Liczy się, liczy...i tak kręgosłup zaczyna odczuwać....
    Kochanie przez większą część życia miałam D/ DD............ potem było schudnięcie i upragnione B było, a teraz cóż........ oby kiedyś wrócić do B:)

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Nieukowa jak masz na szaro to abonament premium pewnie wygasl :-)
    Jak masz rozciagliwy sliski to zaczyna sie plodny jak befziesz miec rozciagliwy sliski i przezroczysty to tuz przed owulka :-)

Ania faktycznie zapomniałam że to abonament. Za rzadko korzystam żeby przedlużać, ja mam swoj kalendarz owu na androidzie w komórce :P

Mój śluz jak już jest ciągliwy, to jest przezroczysty i obleśnie sprężynujący :) Wydaje mi się że jutro albo dziś po południu teścior bedzie dodatni. Idealnie się składa bo mam plan po powrocie z roboty mojego męża zbałamucić :>

Malenq super że mała jest żywotna kręcioła :D Znaczy że dobrze się czuje skoro bryka :)
    Kosia słodziutkie zdrobnienie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 08:15

Malenq lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    na targu na stoiskach ze stanikami są zawsze takie wielkie rozmiary poustawiane w takie "kopce"...przerażają mnie takie rozmiary..toż to 5kg do przodu przez same cycki

teraz zazdroszczę większych piersi, ale na starość z moimi wypryskami zamiast cycków będzie mi łatwiej;)

Hehe - tez kiedys miałam kompleks małych cycków. Ale raz ze mi przeszło a dwa onkolog mamy powiedział mi ze przy małych mniejsze ryzyko raka piersi co przy moim obciążeniu genetycznym jest bardzo dobra wiadomością :)

A tak serio to wszystkie piersi ładne sa i tyle ;)

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bałamuć, bałamuć, Nieukowa - jak dziś wyjdzie + (a wszystko na to wskazuje), to masz 3 dni na intensywne bałamucenie :). A później trzymanie kciuków ;).

Nieukowa lubi tę wiadomość

Wysłany: 18 września 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie prosze dziś kciukaski mama moja mam kontroln badania po kolejnych 3 miesiącach boje sie ale wierze ze bedzie ok

Ania mielgo dnia a za M trzymam kciuki :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa ech zazdroszczę bryka z małżem:) hehehehe u nas posucha..... jakiś wewnętrzny stres mnie łapie i nici z brykania......
    więc działajcie, działajcie już teraz, a jak dodatkowo masz taki fajny śluz (bosz u mnie prawie nigdy nie było rozciągliwego - ileż nerwów przez to miałam)...to nic tylko BRYKAĆ:) i robić to co tygryski lubią najbardziej:)

Biedra 3mam, 3mam:)

a dla mnie ZAWSZE podobały się małe piesi;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 08:19

Nieukowa, Johnam lubią tę wiadomość

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sie zbieram na 9 jade z mała do lekarza potem do pracy muze skoczyc :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Blondik Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my wczoraj mielismy pierwszy raz po zabiegu;) nic nie bolało;)i było mrr.)

angeika, Malenq, Nieukowa, marnut, Katjaa, Johnam, Biedroneczka83, konwalianka lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katjaa wrote:
    Angeika Snow nie zazdroszczę... mi się ostatnio śniło ze robiłam test owulacyjny i ciążowy... owulacyjny miał II kreski ciążowy I i zalamka była hehe
    O jej kochana to moj nie byl taki zly;) wtargnal mi ktos do domu i chicial mnie zabic, lezalam na podlodze i nie moglam uciec.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq, a Ty masz/miałaś jakieś kłopoty z ciążą, czy to tylko taka psychiczna blokada?

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytaliście

https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/czekam-na-dzidzie,4282.html

Nie moge przestac myslec o tej dziewczynie od wczoraj ....

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Angeika ja ostatnio mam dziwne sny, nie tyle złe, co dziwne :P
    Dziś miałam taki, że śnił mi się jakiś bardzo ważny egzamin, na który nic nie umiałam, a przepytywali mnie nauczyciele z podstawówki i pani z mojego przedszkola ;/ Nawet nie wiedziałam że pamiętam twarz tej kobiety ;/
    W każdym razie zdałam a wszystkie panie mnie częstowały ciastem i mówiły, że są pod wrażeniem że tak potrafię zmyślać, żeby zdać mimo że nie umiem ;/
    ja dzis mialam napad na siebie, ale wczoraj, ze moj siostrzeniec wpadl po pociag :( jakie to bylo realne i okropne!

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Malenq, a Ty masz/miałaś jakieś kłopoty z ciążą, czy to tylko taka psychiczna blokada?
    kochanie 6lat badań, błędnych diagnoz, mnóstwa leków, różnych lekarzy, skończyło się na gastroenterologu, diabetologu, kolejnym szpitalu, nowym ginie, clo, metforminie, torbieli, i cyklu który miał być PUSTYM cyklem, a skończyło się Kosią:)
    do tego psyche, załamki, rozłąki, płacze, rezygnacja, ponowna walka, obojętność itp.

Taka mieszanka ;P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Czytaliście

https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/czekam-na-dzidzie,4282.html

Nie moge przestac myslec o tej dziewczynie od wczoraj ....

w jakim sensie nie możesz???? nie czytałam....

• Blondik Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślę, że to jakas podpucha...taka dziwaczna historia...

marnut lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    w jakim sensie nie możesz???? nie czytałam....

A kochana to poczytaj - dwójka dzieci w domu dziecka a ona chce trzecie. 18- stolatka.

Moze podpucha a moze nie ....
    Mało to takich histori ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq - rozumiem. Po takich przejściach też wolałabym dmuchać na zimne i miałabym blokadę jak stąd na Madagaskar :). Tym bardziej, że kilka miesięcy "jazdy na ręcznym" to nie koniec świata, każdy nastolatek to przerabia ;).

Lena - tak, czytałam, jak podałaś linka. Internetowych trolli jest pełno, zazwyczaj wymyślają tragiczną historię, zawłaszczają całą uwagą forum i żywią się emocjami, jakie wywołują. To zdaje się ta sama osoba, co Ikusia, Dziubasek i jeszcze kilka innych nicków. Nie wykluczam, że na naszym wątku też się pojawiła ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 08:38

Malenq, Nieukowa lubią tę wiadomość

‹‹ 2046 2047 2048 2049 2050 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ