SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    zgłodnialam, idę zrobić rosołek, na obiadokolacje mamy gołąbki;)
    No następna kusi rosołkiem :) Kurczę a ja jestem uzależniona od rosołku... Mogłabym 24h go jeść :)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    To cho ;) ja rosolek popilam mlekiem i donga lyklam ;)
    W którym dniu cyklu kończysz donga?

• zgredka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Golabki byly w weekend, dynia wielka czeka na ten weekend. A nalesniki byl pol na pol z maki przennej i razowej. Jutro powtorka z nalesniorow, ciezko przechodzi sie obok gory juz gotowych :/

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    W którym dniu cyklu kończysz donga?

Planowo w 19dc, chyba ze wczesniej owulka mnie zaszczyci to wyedy wczesniej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 dni biore 4x1 a potem 6 dni 1x1

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredko to spróbuj się zapytać swojej dietetyczki o inne naleśniki???
    z mąki gryczanej i żytnie, z mąki kukurydzianej i ryżowej itp.:
    http://dietetyczniesiostro.blogspot.com/2013/04/dietetyczne-nalesniki-bez-maki-i-tuszczu.html
    http://zufikowo.blogspot.com/2013/04/nalesniki-jaglane-bez-maki-pszennej-i.html
    http://domowa-bogini.blogspot.com/2012/06/nalesniki-bez-maki.html
    http://ciao-cialo.blogspot.com/2013/03/istne-cudo-w-wersji-fit-bananowe.html
    oj dużo tego w necie....:)

• zgredka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq: interesujesz sie dietetycznym zarciem? Dzieki za linki, ide studiowac

Kropka_1 lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    4 dni biore 4x1 a potem 6 dni 1x1
    4 dziennie??? Aż tyle? Ja wezmę od jutra 3x1 przez 4dni no i 6dni 1x1. Bo już mi się @ skończyła :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredko ja byłam na diecie przez 2 lata (-30kg) w tamtym czasie zaczęłam zgłębiać tajniki, jak jeść aby nie rezygnować z ulubionych potraw, trzeba było sobie jakoś radzić....:) w domku mam kilkadziesiąt książek kucharskich a w ulubionych "setki" linków z przepisami na "inne żarcie":)

ps. z każdej kaszy zrobisz mąkę - wystarczy młynek do kawy....a jak już masz proszek to tysiące pomysłów na naleśniki, placki, ciasteczka:)
    mąkę kokosową np. zrobisz z wysuszenia w piekarniku wiórków kokosowych i zmielenia ich na puch....
    a tu są ciasteczka:
    http://mojadietabezpszenicyimleka.blogspot.com/2014/09/ciastka-z-bakaliami-i-ziarnami-bez-maki.html

któraś dziewczyna jest na bezglutenie: to tutaj jest fajny blog:
    http://lisia-kawiarenka.blogspot.com/2014/09/bezglutenowa-krajanka-malinowa.html

i naleśniki:
    http://zdrowoinatemat.blogspot.com/2014/09/najprostsze-nalesniki-z-wody-i-gryki.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 16:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    4 dziennie??? Aż tyle? Ja wezmę od jutra 3x1 przez 4dni no i 6dni 1x1. Bo już mi się @ skończyła :)

Nie nie nie 3x1 :) z telefonu pisze i mi sie cyfra nie ta wrzucila ;)

Anuśka, Johnam lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az tak szalona i odwazna nie jestem ;)

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    zgredko ja byłam na diecie przez 2 lata (-30kg) w tamtym czasie zaczęłam zgłębiać tajniki, jak jeść aby nie rezygnować z ulubionych potraw, trzeba było sobie jakoś radzić....:) w domku mam kilkadziesiąt książek kucharskich a w ulubionych "setki" linków z przepisami na "inne żarcie":)

ps. z każdej kaszy zrobisz mąkę - wystarczy młynek do kawy....a jak już masz proszek to tysiące pomysłów na naleśniki, placki, ciasteczka:)

Tak, tak!

Też tak robię - można wszystko i pyszne jest ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 16:56

Malenq lubi tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    A to mi się podoba :) Bo są dużo zdrowsze mąki od białej pszennej :) Muszę pogooglać może ja też jakieś zamienniki zastosuję :)
    Kupowałam ostatnio Zuzi lekturę w Empiku i zobaczyłam książkę "Zamień chemię na jedzenie" i w ten weekend planuję ją pochłonąć :) Też o zdrowym jedzeniu :)

Malenq, Johnam lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Az tak szalona i odwazna nie jestem ;)
    Bałam się że stwierdziłaś że jajniki śpią bardzo i chcesz im mega kopa dać :D

Czarnula87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Bałam się że stwierdziłaś że jajniki śpią bardzo i chcesz im mega kopa dać :D
    heheheheeh........a to dobre.........to moje kurka spały jak niedźwiedzie zimą.........

Czarnula87, Anuśka, Nieukowa lubią tę wiadomość

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    ja 3 dni po owu a mam już PMS...
    No z jakiej opkazji ja miewam takie II połówki cyklu...
    Cycki mi odpadną, brzuch mam taki, że co chwila ktoś pyta czy w ciazy nie jestem...
    Pęknę ze wzdęcia..
    Krzyż mnie boli..
    Ociężała i ospała i deprecha ...

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az tak ich rozkopywac nie bedeb;) jeszcze szoku dostana i sie zupelnie zatna ;)

Anuśka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Dziewczyny,
    ja 3 dni po owu a mam już PMS...
    No z jakiej opkazji ja miewam takie II połówki cyklu...
    Cycki mi odpadną, brzuch mam taki, że co chwila ktoś pyta czy w ciazy nie jestem...
    Pęknę ze wzdęcia..
    Krzyż mnie boli..
    Ociężała i ospała i deprecha ...
    Ooo to ja identycznie mam 6 dpo... plus jeszcze wilczy apetyt... słoik kiszonych ogórków poszedł na kanapki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 17:07

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    heheheheeh........a to dobre.........to moje kurka spały jak niedźwiedzie zimą.........
    No i wiosna przyszła i hyc i Konstancja szaleje w brzuszku :)
    Oj jak ja już chcę taką szalejącą mychę w brzuszku hodować :) Ehhhh.... Znowu @ była 3dniowa i mocno skąpa, czyli kolejny raz owulki nie było, za to była rozmowa z kierowniczką w firmie dla której pracuję i szykują się chyba oszczędności w październiku. Oszczędzać zaczną rozwiązując umowy o współpracę z firmami zewnętrznymi (takimi jak moja) więc mogę stracić połowę dochodu :(
    Co ja mam zrobić żeby zajść wreszcie????? Głupie pytanie... :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku uuuuuu.......to jeszcze mocniej będę zaciskać kciukaski za fasolkę u Ciebie:)

Lena83, Anuśka, Johnam lubią tę wiadomość

‹‹ 2055 2056 2057 2058 2059 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ