X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    zgłodnialam, idę zrobić rosołek, na obiadokolacje mamy gołąbki;)
    No następna kusi rosołkiem :) Kurczę a ja jestem uzależniona od rosołku... Mogłabym 24h go jeść :)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    To cho ;) ja rosolek popilam mlekiem i donga lyklam ;)
    W którym dniu cyklu kończysz donga?

• zgredka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Golabki byly w weekend, dynia wielka czeka na ten weekend. A nalesniki byl pol na pol z maki przennej i razowej. Jutro powtorka z nalesniorow, ciezko przechodzi sie obok gory juz gotowych :/

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    W którym dniu cyklu kończysz donga?

Planowo w 19dc, chyba ze wczesniej owulka mnie zaszczyci to wyedy wczesniej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 dni biore 4x1 a potem 6 dni 1x1

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredko to spróbuj się zapytać swojej dietetyczki o inne naleśniki???
    z mąki gryczanej i żytnie, z mąki kukurydzianej i ryżowej itp.:
    http://dietetyczniesiostro.blogspot.com/2013/04/dietetyczne-nalesniki-bez-maki-i-tuszczu.html
    http://zufikowo.blogspot.com/2013/04/nalesniki-jaglane-bez-maki-pszennej-i.html
    http://domowa-bogini.blogspot.com/2012/06/nalesniki-bez-maki.html
    http://ciao-cialo.blogspot.com/2013/03/istne-cudo-w-wersji-fit-bananowe.html
    oj dużo tego w necie....:)

• zgredka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq: interesujesz sie dietetycznym zarciem? Dzieki za linki, ide studiowac

Kropka_1 lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    4 dni biore 4x1 a potem 6 dni 1x1
    4 dziennie??? Aż tyle? Ja wezmę od jutra 3x1 przez 4dni no i 6dni 1x1. Bo już mi się @ skończyła :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredko ja byłam na diecie przez 2 lata (-30kg) w tamtym czasie zaczęłam zgłębiać tajniki, jak jeść aby nie rezygnować z ulubionych potraw, trzeba było sobie jakoś radzić....:) w domku mam kilkadziesiąt książek kucharskich a w ulubionych "setki" linków z przepisami na "inne żarcie":)

ps. z każdej kaszy zrobisz mąkę - wystarczy młynek do kawy....a jak już masz proszek to tysiące pomysłów na naleśniki, placki, ciasteczka:)
    mąkę kokosową np. zrobisz z wysuszenia w piekarniku wiórków kokosowych i zmielenia ich na puch....
    a tu są ciasteczka:
    http://mojadietabezpszenicyimleka.blogspot.com/2014/09/ciastka-z-bakaliami-i-ziarnami-bez-maki.html

któraś dziewczyna jest na bezglutenie: to tutaj jest fajny blog:
    http://lisia-kawiarenka.blogspot.com/2014/09/bezglutenowa-krajanka-malinowa.html

i naleśniki:
    http://zdrowoinatemat.blogspot.com/2014/09/najprostsze-nalesniki-z-wody-i-gryki.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 16:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    4 dziennie??? Aż tyle? Ja wezmę od jutra 3x1 przez 4dni no i 6dni 1x1. Bo już mi się @ skończyła :)

Nie nie nie 3x1 :) z telefonu pisze i mi sie cyfra nie ta wrzucila ;)

Anuśka, Johnam lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az tak szalona i odwazna nie jestem ;)

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    zgredko ja byłam na diecie przez 2 lata (-30kg) w tamtym czasie zaczęłam zgłębiać tajniki, jak jeść aby nie rezygnować z ulubionych potraw, trzeba było sobie jakoś radzić....:) w domku mam kilkadziesiąt książek kucharskich a w ulubionych "setki" linków z przepisami na "inne żarcie":)

ps. z każdej kaszy zrobisz mąkę - wystarczy młynek do kawy....a jak już masz proszek to tysiące pomysłów na naleśniki, placki, ciasteczka:)

Tak, tak!

Też tak robię - można wszystko i pyszne jest ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 16:56

Malenq lubi tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    A to mi się podoba :) Bo są dużo zdrowsze mąki od białej pszennej :) Muszę pogooglać może ja też jakieś zamienniki zastosuję :)
    Kupowałam ostatnio Zuzi lekturę w Empiku i zobaczyłam książkę "Zamień chemię na jedzenie" i w ten weekend planuję ją pochłonąć :) Też o zdrowym jedzeniu :)

Malenq, Johnam lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Az tak szalona i odwazna nie jestem ;)
    Bałam się że stwierdziłaś że jajniki śpią bardzo i chcesz im mega kopa dać :D

Czarnula87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Bałam się że stwierdziłaś że jajniki śpią bardzo i chcesz im mega kopa dać :D
    heheheheeh........a to dobre.........to moje kurka spały jak niedźwiedzie zimą.........

Czarnula87, Anuśka, Nieukowa lubią tę wiadomość

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    ja 3 dni po owu a mam już PMS...
    No z jakiej opkazji ja miewam takie II połówki cyklu...
    Cycki mi odpadną, brzuch mam taki, że co chwila ktoś pyta czy w ciazy nie jestem...
    Pęknę ze wzdęcia..
    Krzyż mnie boli..
    Ociężała i ospała i deprecha ...

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az tak ich rozkopywac nie bedeb;) jeszcze szoku dostana i sie zupelnie zatna ;)

Anuśka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Dziewczyny,
    ja 3 dni po owu a mam już PMS...
    No z jakiej opkazji ja miewam takie II połówki cyklu...
    Cycki mi odpadną, brzuch mam taki, że co chwila ktoś pyta czy w ciazy nie jestem...
    Pęknę ze wzdęcia..
    Krzyż mnie boli..
    Ociężała i ospała i deprecha ...
    Ooo to ja identycznie mam 6 dpo... plus jeszcze wilczy apetyt... słoik kiszonych ogórków poszedł na kanapki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 17:07

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    heheheheeh........a to dobre.........to moje kurka spały jak niedźwiedzie zimą.........
    No i wiosna przyszła i hyc i Konstancja szaleje w brzuszku :)
    Oj jak ja już chcę taką szalejącą mychę w brzuszku hodować :) Ehhhh.... Znowu @ była 3dniowa i mocno skąpa, czyli kolejny raz owulki nie było, za to była rozmowa z kierowniczką w firmie dla której pracuję i szykują się chyba oszczędności w październiku. Oszczędzać zaczną rozwiązując umowy o współpracę z firmami zewnętrznymi (takimi jak moja) więc mogę stracić połowę dochodu :(
    Co ja mam zrobić żeby zajść wreszcie????? Głupie pytanie... :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku uuuuuu.......to jeszcze mocniej będę zaciskać kciukaski za fasolkę u Ciebie:)

Lena83, Anuśka, Johnam lubią tę wiadomość

‹‹ 2055 2056 2057 2058 2059 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ