My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBiedroneczka83 wrote:ja nie chciałam ,chciałam chodzić jak w pierwszej prawie do konca juz tam mnie wyciulali i zwolnili teraz ja nie dam sie wykorzystać
Słusznie, a po macierzyńskim wnioskuj od razu o częściowy urlop wychowawczy
(np.7/8 etatu) wtedy jesteś prawnie chroniona przez kolejny rok po powrocie.
-
oo marnut nie wiem czy sie uda bo mam umowe do konca przyszłego roku
a jak ojde na maciezynski to na bank mi nie przedłuży chyba ze go w ciula zrobie i powiem ze wróce po 4 miesiącach podpisze mi umowe a ja wtedy pójde na wychowawczy hehehe
-
Katja ..ne wiem ale moze dajcie sobie spokoj.. ;/ po co ty masz sie denerwowac.. stresowac czy jeu za kazdym razem nie odbije i nie woci do zony corki ;/
jedna z dziewczyn na poczatk roku roziodla sie ze soim teraz ostatnio napisala do nas na inym watku ze pozala super gosci zareczi=yli si ei wreszcie czuje sie jak kochana kobieta..teraz znowu zaczeli starac sie
Malenq, konwalianka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnystara_czka wrote:Na chwilę obecną mieszkamy oddzielnie, bo ja mieszkam z rodzicami, a on z matką. Moi rodzice nie chcą, aby jego dzieci nas odwiedzały, a ja z jego matką nie mam za dobrych układów (nie chcę wnikać w powody. Ona nie życzy sobie, żeby dzieci widywały się ze mną a on się boi, że mu całkowicie zabroni jeśli złamie zasady. On nie chce walczyć w sądzie. Ona jest bardzo agresywna i nie chce na razie z nią walczyć. Widzieliśmy się w piątek i zobaczymy się jutro. Dziś pewnie nie przyjedzie, bo pójdzie do brata.
Wiesz co, jak on nie chce walczyć o SWOJE i WASZE życie (choćby w Sądzie), to ja się pytam gdzie on podział jaja? Wykastrowała go jego ex?
Nie możecie się spotykać ani u niego ani u Ciebie - ok. Ale to nie jest argument. Są sale zabaw dla dzieci? Zoo? Teatrzyki? Place zabaw? Basen? Kino? Stadnina koni? Zwykły spacer? Tani wyjazd z Grouponu na weekend? Można to zrobić - jak się chce. On widocznie nie chce, tak mu wygodnie jak jest. Ex nie suszy mu głowy, matka nie truje bo widuje wnuki, Ty siedzisz cicho. Super!
Malenq, konwalianka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBiedroneczka83 wrote:oo marnut nie wiem czy sie uda bo mam umowe do konca przyszłego roku
a jak ojde na maciezynski to na bank mi nie przedłuży chyba ze go w ciula zrobie i powiem ze wróce po 4 miesiącach podpisze mi umowe a ja wtedy pójde na wychowawczy hehehe
Kurde, nie znam się na tych przepisach dokładnie, moja mama zajmuje się kadrami i płacami, więc coś-tam wiem, ale niedużo...Mogę jej spytać, jeśli chcesz, jak to wygląda.
-
awo wrote:Witam, W lipcu straciłam dziecko (ciąża obumarla). Obecnie jestem w trakcie robienia badań. Poprosiłam lekarke o badania na hormony. Cześć wyników juz odebrałam. FSH i estriadol miałam zrobić między 12-14 dc. Zrobiłam w 13. FSH wyszło mi 2,33 a estriadol 272. Robiłam jeszcze LH, które wyszło w normie 5,36. Wizytę u lekarki mam dopiero w październiku... Z tego co czytałam to FSH jest bardzo niepokojące i nie wiem co robić. Czekać spokojnie na wizytę czy zgłosić się wcześniej. Czy któraś z Pań miała podobną sytuację? Pozdrawiam
-
Dziewczyny wspieram Was w Waszych trudnych wyborach- są trudne, bo znam to z autopsji. Pozdrawiam i ide przytulić mojego W., nadrobiłam czytnie no i laptop wysiadł mi na końcu
Nie wiemy co się stało ;-(
Biedronka życzę Ci by było widac ciałko żółte, które powinno odżywiać zarodeczek i inne oznaki być może fasolindry.
Popisałambym więcej ale syn czeka na dojście do kompa, może mi naprawi lapka- oby się udało.
O ja Cię chromole, gdzie są te fasolle
-
marnut wrote:Wiesz co, jak on nie chce walczyć o SWOJE i WASZE życie (choćby w Sądzie), to ja się pytam gdzie on podział jaja? Wykastrowała go jego ex?
Nie możecie się spotykać ani u niego ani u Ciebie - ok. Ale to nie jest argument. Są sale zabaw dla dzieci? Zoo? Teatrzyki? Place zabaw? Basen? Kino? Stadnina koni? Zwykły spacer? Tani wyjazd z Grouponu na weekend? Można to zrobić - jak się chce. On widocznie nie chce, tak mu wygodnie jak jest. Ex nie suszy mu głowy, matka nie truje bo widuje wnuki, Ty siedzisz cicho. Super! -
Hej dziewczyny czytam i czytam i tylko wina brak.
Lenka,no nie masz lekko ale trzeba się skupić na pozytywnych stronach.jest ktoś kto Cię kocha starcie się o groszka. I to jest ważne. A problemy zawsze jakieś są i ma je każdy -nawet Twoja koleżanka. Jak patrze czasem na foty fb koleżanek -to myślę kuzwa sielanka,ale potem zawsze okazuje się ze to tylko tak z zewnątrz wygląda, także nie ma co patrzeć na innych.
Co sytuacji żonatego niezdecydowanego, to poczekalabym na jego znak i szczerze pogadala albo w jedna albo w druga niech się gościu decyduje a nie rani dwie kobiety na raz. To jest trudne zwłaszcza ze teraz milczy dlatego wspieram Cie kochana.
Biedroneczka ja jyz nawet mojemu psu każe trzymać za Ciebie kciuki - a ten dziad to niech żre gruz!!
Maniek
-
marnut wrote:Kurde, nie znam się na tych przepisach dokładnie, moja mama zajmuje się kadrami i płacami, więc coś-tam wiem, ale niedużo...Mogę jej spytać, jeśli chcesz, jak to wygląda
.
-
Lamama wrote:Dziewczyny wspieram Was w Waszych trudnych wyborach- są trudne, bo znam to z autopsji. Pozdrawiam i ide przytulić mojego W., nadrobiłam czytnie no i laptop wysiadł mi na końcu
Nie wiemy co się stało ;-(
Biedronka życzę Ci by było widac ciałko żółte, które powinno odżywiać zarodeczek i inne oznaki być może fasolindry.
Popisałambym więcej ale syn czeka na dojście do kompa, może mi naprawi lapka- oby się udało. -
nick nieaktualnystara_czka wrote:dziekuję, tego potrzebowałam. wiem, że to powinnam zrobić. dam mu miesiąc.
Nie masz za co dziękować. Kopanie w dupę zawsze szło mi dobrze.
Tylko zanim zostawisz to wszystko w cholerę, to powiedz mu o co Ci chodzi (żeby nie było jak na rysuneczku, którym nas Nieukowa dziś uraczyła). Nie wiem, spróbuj może na kartce wypisać o co Ci chodzi, zaproponować jakieś zmiany, zasady i reguły - łatwiej Ci będzie rozmawiać, kiedy będziesz miała jakiś konspekt. No i zobaczysz co on na to. Może się okazać, że nawet sobie sprawy nie zdawał, że to dla Ciebie taki kłopot. Powodzenia.Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Biedroneczka83 wrote:oo marnut nie wiem czy sie uda bo mam umowe do konca przyszłego roku
a jak ojde na maciezynski to na bank mi nie przedłuży chyba ze go w ciula zrobie i powiem ze wróce po 4 miesiącach podpisze mi umowe a ja wtedy pójde na wychowawczy hehehe[/QUOTE
Słońce jak się teraz uda to dajesz L4 potem macierzyński a potem wychowawczy -jesteś chroniona cały ten czas nawet jak masz umowę do końca rokuManiek
-
nick nieaktualny
-
marnut wrote:Nie masz za co dziękować. Kopanie w dupę zawsze szło mi dobrze
.
Tylko zanim zostawisz to wszystko w cholerę, to powiedz mu o co Ci chodzi (żeby nie było jak na rysuneczku, którym nas Nieukowa dziś uraczyła). Nie wiem, spróbuj może na kartce wypisać o co Ci chodzi, zaproponować jakieś zmiany, zasady i reguły - łatwiej Ci będzie rozmawiać, kiedy będziesz miała jakiś konspekt. No i zobaczysz co on na to. Może się okazać, że nawet sobie sprawy nie zdawał, że to dla Ciebie taki kłopot. Powodzenia.
-
Biedra urlop wychowawczy jest do konca umowy.
Jak Ci przedłuży wychowawczy to oznacza to umowe na czas nieokreślony.
Ja bym to rozegrała inaczej uczciwie ale oczywiscie zrobisz jak uwazasz ....Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.