X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski dzięki za rady :) Niestety nie pojadę do niego bo tam masa budowlańców się kręci i jeszcze bym wskoczyła na nie tego co trzeba :P O sąsiadach nie ma mowy bo jedna sąsiadka rozwiedziona i sama mieszka, z drugiej strony sąsiad to kuzyn a trzeci to ksiądz więc ta opcja odpada :) Ale wieczorem jak mój piękny śluz powróci to już małżowi nie daruję :D Bo jak tak dalej pójdzie to w końcu zapomnimy jak się te dzieci robi :) Robiłam testa owu i negatywny, więc mamy czas :)

Nenaaa tak myślałam że Ty sobie czytasz tylko się nie odzywasz :) Buziaki :) Jak tam u Ciebie? Nadal tak gorąco? Bo u nas przepaskudnie :P

zgredka, Biedroneczka83, Lamama, Nieukowa lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko ja słyszałam że od owu miałaś nie mierzyć tempki :) Po co się stresujesz?

LaRa lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik dokladnie .. spokojnie jesli jest konsultacja to przynajmenij poznacie przyczyne.. i mozecie wtedy uniknac powtorki..my musielismy miec konsultacje tylko dlatgeo ze kariotyp wyszedl zle.. u meza.. choc i tak wiedzielismy ze tak najprawdopodobniej bedzie..po porstu lekarz nam wytlumaczyl z czym to sie wiaze itp itd .. :)

a ja siadlam z kawka moja kicia siedzi pod kocem zbunkrowana ..caly dzien leje..
    maz edzie rpacowal od 6-14 i od 13:30- 21:30 tyle wiem poki co :P
    jak wroci kl=olo 14:30 pewnie dowiem sie wiecej :D

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak wogole bylismy wczoraj u znajomych.. maja mega problemy z zajsciem w cize wyobrazcie sobei kolezanka zaczela starac sie tam gdzie ja w tym samym czasie czyli okolo 1,5 roku temu .. i wteyd miala torbiel okolo 3 cmm.. pozniej 5 3 razy szykowali ja do laparoskopii na usuniecie zawsze cos im sie nei podobalao.. i nierobili.. do tej pory jej torbiel dochodzi do 11cm .. a oni nic ;/
    jak mi o powiedziala to myslalam ze padne..

my sporo rozmawialismy z mezem.. i zaskoczylo mnie bo zatrzymal sie ostatnio przy domku.. bo zastanwiamy sie nad zmiana meiszkania jak rozstrzygni sie sprawa spadkowa :)
    i tak patrzy na ten dom i mowi .. wiesz fajnie by ylo tu sobie kupic dom..zobacz blisko przedszkole, szkola dla naszego dziecka przychodnia park :)

i o dziwo..nie wiem skad sie to u meza bierze..ale nie ma skrupulow..ak ktos sie pyta czemu nie mamy dzieci to mowi.. po porstu poki co nie mamy czym sie zaplodnic.. ale jestesmy w trakcie kuracji :)

jestem z niego dumna..ze pogodzil sie z pewnymi rzeczami ze umie mowic o naszym problemie szczerze :)

Anuśka, konwalianka, Nieukowa, momo1009 lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, przerobilam was troche.

Katja - szeczre? To ja w ogole bylam w szoku, ze ty do niego po ostatniej akcji wrocilas a do tego jeszcze probowalas z nim miec od razu po tym dziecko. Mowisz, ze teraz to nei ma zmiluj, ale ostatnim razem tez tak mowilas :(. Wez sobei znajdz faceta normalnego. Wiem, ze w tym wieku to trudne bo jak to mowila moja sis facet po 30 jest jak kibel, albo zajety albo zasrany. Niemniej, zdaazaja sie wyjatki i ja ci radze zaczac szukac. Ale daj sobei czas. Nie skacz od razu w inny zwiazek, "dojzej" do nastepnego. Poczekaj, pare miesiec chociaz, rok, dwa lata. Czekaj nawet 5 lat ale znajdz kogos kto bedzie warty czekania, kto da ci szczescie i stabilnosc.

konwalianka, marnut, Katjaa, Blondik, Krokodylica, beszka, momo1009 lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram Psote.

marnut lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, chcialam napisac, ze zdecydowalismy co robimy z mieszkaniem.
    A wiec zostajemy narazie w starym. Sa super wozki ktore sa male i mozna wyjac nosidelko poprostu wiec problem z tym ze nei byloby gdzie go trzymac znika.
    Domu narazie nie chcemy budowac bo szkoda nam nerwow, zacia i kasy ;). wolimy chyba jednak mieszkac tanio a za to jezdzic na jakies fajne wakacje itd. Przynajmniej narazie. Wlasnie planujemy jak urzadzic mieszkanko:)

A za to, prawdopodobnie pod koniec przyszlego roku pojedziemy razem na 2-4 miesiecy gdzies do azji urzywac urlopu rodzicielskiego :D

Ania_84, zgredka, Johnam lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa nie pisałam wam...mówiłam że mam spoko teściową pfff chciałabym to cofnąć.

jezu w sobote byliśmy u niej bo mój T składał jej meble nowo zakupione, a że on niedawno otworzył swój biznes to wiadomo stres itd efekt- schudł troche.
    Ona tak na niego patrzy i mówi do swojej koleżanki stojącej obok mnie: ale schudł ja nie wiem chyba w domu nie ma co jeść..aaaaaaaaaaaaaaaa ku****a

Ania_84, momo1009 lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzeba bylo powiedziec takk.. lodowka jest zamknieta na kludke ;P tak jak u mamusi :P

justta lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek: to mogla mu walowke przygotowac, najedlibyscie sie we dwoje..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    aaa nie pisałam wam...mówiłam że mam spoko teściową pfff chciałabym to cofnąć.

jezu w sobote byliśmy u niej bo mój T składał jej meble nowo zakupione, a że on niedawno otworzył swój biznes to wiadomo stres itd efekt- schudł troche.
    Ona tak na niego patrzy i mówi do swojej koleżanki stojącej obok mnie: ale schudł ja nie wiem chyba w domu nie ma co jeść..aaaaaaaaaaaaaaaa ku****a
    no to pojechała..

nie przejmuj się, u nas podobnie.. moja teściowa non stop najeżdża mojego męża, że sucharek (on normalnie jest chudszej kości i dla niego ważyć 70kg to naprawdę wysiłek) i w sobotę przez telefon mówi do niego, "gdy Tymuś do nas przyjechał, to był blady jak ściana, niedożywiony, wogóle o niego nie dbacie; dzięki nam pojechał do domu pełniejszy na twarzy" mój P. się wk..wił i powiedział, że u nich nadal się traktuje 3latka jak niemowlę, zagaduje się i wpycha jedzenie karmiąc, my w domu nie możemy sobie pozwolić na takie zachowanie, bo on chodzi do przedszkola i nikt nie będzie go tam karmił i nadskakiwał, więc niech nie cwaniakuje, bo już więcej do nich nie pojedzie - co za babsztyl, ja dziecko jeszcze głodzę! jędza!

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Biedroneczko ja słyszałam że od owu miałaś nie mierzyć tempki :) Po co się stresujesz?
    od jutra juz nie mierze :) dość :)

Ania_84 lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    od jutra juz nie mierze :) dość :)
    zakaz na termometr :P

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • justta Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane pogoda paskudna u nas, leje i zimnica, ja sobie leże pod kocykiem za to ;-)

Nenuś kochana tak jak ty mam stresika przed połówkowym w czwartek, ale nie mogę się doczekać no i może też poznam płeć, nie mam żadnego przeczucia i preferencji, ale już bym chciała wiedzieć ;-)

Z tymi teściowymi to jednak jest przechlapane, moja ma pretensje że o neij całkiem zapomnieliśmy, bo nie odwiedzamy co tydzień, masakra, ale mój M też nei chętny na takie odwiedziny częste to tylko się śmiejemy z tego ;-)

Ja już od dzisiaj sama, M w pracy do czwartku, jakoś zleci mam nadzieje

Blondik nie stresuj się i tak nie masz na to wpływu, może poznacie przyczynę i będzie można coś zrobić na przyszłość, trzymaj się kochana

Katja jesteś dzielna i masz fajną córeczkę, dobrze że go kopnęłaś i tak trzymaj

Arienna i Smarta witajcie po nieobecnośći

miłego dnia laseczki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 12:29

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :) Stęskniłam się za Wami! Za nami kolejny weekend wyjazdowy, tym razem nie odpoczynek tylko impreza u znajomych więc męcząco ;) Kurdeeeee marzy mi się NICNIEROBIENIE przez chociaż tydzień! Ahhh marzenie wobec braku urlopu od dwóch lat..

Podczytuję posty wyrywkowo jak udaje mi się tu wchodzić w pracy, ale NO WAY, Waszej płodności tekściarskiej nie ma szans nadrobić :)

Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale nie mamy na razie nowych kropeczek i trza nadal zaciskać kciuki :)

konwalianka, momo1009 lubią tę wiadomość

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

Wysłany: 22 września 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio wróciłysmy zaraz sie biore za zupke

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 22 września 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    zakaz na termometr :P
    juz go schowałam zeby nie lezal kolo łóżka

Ania_84, Johnam lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Maniek: to mogla mu walowke przygotowac, najedlibyscie sie we dwoje..
    o nieee Ty nie wiesz kochana jak ona gotuje bleeee,nawet mój T zawsze mówi że nic nie bierzemy, (zawsze wyrzucam potem)...jeść się tego nie da.

No to chyba tak jest że te stare baby za przeproszeniem myślą że każdemu trzeba paszcze na siłe otworzyć i pchać żarcie bez względu na to czy chce czy nie i nie ważne czy to mąż czy dziecko.
    ehhh powiedziałam wczoraj mojemu że więcej do niej nie jadę do niej ani do jego ojca też nie (bo są w separacji ) teść też mi zatekścił raz - bo mam króciutkie włosy - powiedział że myślał że T jest hetero a nie homo bo wyglądam jak chłopak....więc już wczoraj małżowi powiedziałam dziękuje więcej tam nie jade. nie wychodziłam za mąż za jego popieprzoną rodzine tylko za niego i nie chce mi się z nimi gadać.

Ania_84, Krokodylica lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Pomarszczony stary tyłek szefa Biedronki był hitem :D. Zdrowo się uśmiałam.

Syn dalej kaszle jak gruźlik, coś mi się wydaje, że nie obędzie się bez szpitala i dokładnych badań...

Temp się u mnie stabilizuje, także nowy cykl czeka - ciekawe czy będzie dane nam go wykorzystać, bo jak się u Eryka nie poprawi, to mnie w domu może nie być dłużej... No i mierzenie temperatury będzie się mijało z celem w tym momencie.

Teściowa - temat rzeka :D. Wszystko lepiej wie, na wszystkim lepiej się zna, ma dużo bogatsze doświadczenie życiowe i z tego też tytułu daje sobie prawo do dożywotniego pouczania innych i czynienia im uszczypliwych uwag. Charming...

Nieukowa lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    juz go schowałam zeby nie lezal kolo łóżka
    Grzeczna dziewczynka :D

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 2112 2113 2114 2115 2116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ