X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wśród nas jest sporo brzuszków już więc dla Was dziewczyny (i mam nadzieję, kolejno dla wszystkich pozostałych niebawem) podrzucam linka do bardzo fajnego sklepu z ubraniami ciążowymi :) Moja siostra kupiła tam kilka rzeczy, potem dałam namiar mojej przyjaciółce - trudno powiedzieć czy cały asortyment ale rzeczy naprawdę godne polecenia :) Dobrej jakości materiał, porządnie uszyte. Można śmiało coś znaleźć ładnego :) Bo w końcu ciąża to piękny czas!

www.happymum.pl

Ania_84 lubi tę wiadomość

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyda sie i dla przyszlych brzuszkow :) 0

Kropka_1 lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe wiecie co cycki mnie bolą dziś tak jakbym przesadziła na siłowni z ćwiczeniami :P

aaa sama nie wiem skąd w moim małżu wczoraj taka eksplozja siły była chyba przez ten wygrany meczyk :P

Ania_84, konwalianka, Nieukowa, Johnam lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja przyznaję się bez bicia, że już kilka razy tam zajrzałam :) cholerka, chciałoby się ;)

Ania_84 lubi tę wiadomość

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut - a zawsze u Was tak się kończą infekcje? a nie myślałaś o inhalacjach? pulmicort, berodual, ventolin czy jeszcze coś? nam I-wszą inhalacje zalecili, gdy wylądowałam z Tymciem w szpitalu, gdy miał 6 tygodni; później, gdy byliśmy jak miał 3-m-ce i się wypisaliśmy na własne żądanie (on miał raptem podejrzenie zapalenia płuc a na oddziale panował rota i ospa i jeszcze chcieli nas wsadzić do pokoju z wcześniakiem z zapaleniem płuc i jego mamą także chorą na to samo) i też inhalacje..a odkąd mały ma astmę oskrzelową to na inhalacjach jest od grudnia do kwietnia i powiem Ci, że nie miewa zapaleń oskrzeli ani płuc - wolę już inhalację ze sterydem niż antybiotyk.. boję się ich na umór, po ostatnich 4, które wziął niemal jeden po drugim wylądowaliśmy w szpitalu, bo miał problemy z wątrobą i nerkami - powiedziałam - nigdy więcej!

teściowe - to temat rzeka.. szkoda mi o niej nawet pisać.. mam nadzieję, że ja będę "normalna" i nie będę się tak wtrącała w życie moich dzieci

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• justta Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka fajne są te ubrania ale jak pomyślę że mam kupić na parę miesięcy tylko. Ja mam parę leginsów i bluzek ciążowych, a tak to chodzę we wszystkim z przed ciąży mieszczę się ;-) więc luz. Zobaczymy jak mi brzusio urośnie czy jeszcze będę w coś wchodzić ;-)

A Nenuś współczuję mdłości, ja miałam tylko na początku lekkie i się skończyły po paru tygodniach, może coś zjadłaś niedobrego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 12:49

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja postanowilam zadnych ubran ciazowych nie kupowac, nie podobaja mi sie jakos, ale zaraz wstapie na happymum. Ja ubieram sie luzno i mlodziezowo raczej, a te rzeczy wszystkie jakies powazne. Bede nosic swoje sprzed schudniecia wtedy mialam pokazny beben

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajne te ciuszki, ale też uważam, że idzie przeżyć bez typowo ciążowych ciuchów.. teraźniejsza moda ma to do siebie, że nosi się tuniki, leginsy i rozszerzane bluzki, które są dostępne ogólnie.. mam raptem dwie sukienki typowo ciążowe i jedne spodnie z pasem na brzuch - jeszcze z I ciąży, póki co mieszczę się w ciuchy przed ciążowe, fakt, że w pasie może spodnie nieco bardziej opięte, ale to czasem luzuję guzik i zasłaniam bluzką :P
    dzisiaj kupiłam dwie sukienki - jedną typowo ciążową - krwista czerwień na święta(od koleżanki, to jedna z tych dwóch co pisałam, że mam :P), ale to pomyślałam, ze w sumie może być i bez ciąży na po porodzie i drugą odcinaną pod biustem - więc luzik :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 12:56

justta lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

Wysłany: 22 września 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam tylko spodnie leginsy i spódnice a bluzke ze stópkami od mamy :) dostałam

justta lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jussta, extra, że wskakujesz w swoje ubranka sprzed ciąży :) Ja z pewnością też nie będę szaleć z ubraniami bo to totalnie bez sensu na kilka miesięcy..

Tym nie mniej, zakładając, że będę się dobrze czuła, to będę chodzić do pracy, a tu jednak w większości dni nie mogę odpuścić i być w miarę elegancko ;(

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym tylko mogła wskoczyć w legginsy i lekką wygodną koszulkę, tunikę, wchodzę w to :)
    Ale jednak by to móc zrealizować, musiałabym przeskoczyć dwa warunki:
    1. Być już w końcu w ciąży ;)
    2. Pracować gdzie indziej gdzie nie musiałabym chodzić na spotkania, blablabla...

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, chcę do domu, już, now! tu i teraz... buuuuuu, nie chcę być pracy :( jeszcze ta pogoda taka fatalna, mokro, ponuro, chłodno, czuć jesień jak cholera

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, nad I-wszym intensywnie pracujesz, a II-gie też do przeskoczenia, teraz są nawet eleganckie tunki, więc spokojna Twoja, dasz radę :)

też chcę do domu - niech mnie ktoś zabierze..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 13:06

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• choco Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe znowu temat teściów :-) mój teść mówi do mnie za każdym razem jak mąż nie słyszy: odchodziła byś go trochę, on jest za gruby. A pozniej siadamy do obiadu a mój teść do męża: no zjedz jeszcze, weź dokładkę. No jasne ja mam go odchudzać żeby on go tuczył. Dodam ze teść gotuje tak tłusto ze nawet w gorącej zupie tłuszcz można zdejmować nożem. No i koniecznie w zupie musi być ziemniaczek i dodatkowo makaron lub kasza a na zagrychę pajda chleba.

Biedra ja wczoraj termometr zanioslam do siostry pod pretekstem żeby małej mogła zmierzyć dla porównania z rtęciowym bo moja siostrzenica gorączki dostała bidulka.

**********************Gang 18+***********************
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka, zabiorę Ciebie, a Ty mnie i uciekajmyyyy! Mam wieeelką ochotę na poniższy scenariusz:

1. Być w domu
    2. Założyć przytulny puchaty domowy dresik
    3. Kubek gorącej aromatycznej herbaty w dłoni
    4. Zapalić moją ukochaną nastrojową lampkę (nie przepadam za jasnym górnym światłem)
    5. Do lampki dorzucam kilka świeczuszek - małych tealightów, które zawsze u nas są :)
    6. Książka w dłoń

oh, rozmarzyłam się..... a co mam???? bardzo proszę:
    1. Jestem w pracy
    2. Sukienka
    3. Szklanka z wodą
    4. Jakąś tam lampkę mam na biurku, ale rzadko używam..
    5. Świeczuszki, tiaaa...
    7. Laptop przed nosem, masa dokumentów dookoła, jeśli książki czy gazety to branżowe biznesowe.

Help :(

konwalianka wrote:
    Kropka, nad I-wszym intensywnie pracujesz, a II-gie też do przeskoczenia, teraz są nawet eleganckie tunki, więc spokojna Twoja, dasz radę :)

też chcę do domu - niech mnie ktoś zabierze..

konwalianka, zgredka, Johnam lubią tę wiadomość

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_1 wrote:
    Konwalianka, zabiorę Ciebie, a Ty mnie i uciekajmyyyy! Mam wieeelką ochotę na poniższy scenariusz:

1. Być w domu
    2. Założyć przytulny puchaty domowy dresik
    3. Kubek gorącej aromatycznej herbaty w dłoni
    4. Zapalić moją ukochaną nastrojową lampkę (nie przepadam za jasnym górnym światłem)
    5. Do lampki dorzucam kilka świeczuszek - małych tealightów, które zawsze u nas są :)
    6. Książka w dłoń

oh, rozmarzyłam się..... a co mam???? bardzo proszę:
    1. Jestem w pracy
    2. Sukienka
    3. Szklanka z wodą
    5. Świeczuszki, tiaaa...
    7. Laptop przed nosem, masa dokumentów dookoła, jeśli książki czy gazety to branżowe biznesowe.

Help :(
    idę w to!

czytasz w moich myślach.. ja chcę dokładnie tak samo, a mam:
    1. Jestem w pracy
    2. spodnie i bluzkę
    3. kawa, bo usypiam
    5. Brak świeczuszki, za to bałagan
    7. Komp przed nosem, masa dokumentów dookoła, jeśli książki to tylko z wydawnictwa..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

Wysłany: 22 września 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane no i musze jeszcze jechac zadzwonili z przedszkola dyżurnego ze mam odebrac nadpłate a ze do 15 to musze dziś póki mam wolne :)

bede potem :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka, widzę, że poruszamy się w podobnej rzeczywistości :) Nie to żebym życzyła Ci tkwienia tam do późnych godzin, ale raźniej na duchu wiedząc, że ktoś jeszcze walczy ;)

Ja jeszcze mam jedną przypadłość, która pojawia się zwykle jesienią: puzzle :) serio.. tradycyjnie od kilku lat, układam chociaż jedne puzzle jesienią :) teraz dopadło mnie w zeszłym tygodniu więc przy okazji zakupów, pudełko wpadło do koszyka ;)

Lena83, konwalianka lubią tę wiadomość

Kropka_1
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Johnam Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey kochane Katja ja wiem i wierze ze wszystko Ci się poukłada ja tez tkwiłam w byle jakim związku i ciagle myslalam ze będzie ok az powiedziałam dość tak jak ty nie wracaj do sukinsyna niech sobie ma jak tak chce i chu... mu w dup.. nie gadaj z nim bo ci będzie go zal ja zawsze tak miałam ale nie do tego daze tylko ze zycie to jedna wielka niespodzianka i po rozstaniu z tym idiota od razu bylam lzejsza i spokojniejsza i nie musiałam być zalezna od niego nie czekałam bo może przyjdzie a może nie robiłam co chciałam i nie musiałam się z niczego tlumaczyc a już po 3 miesiąca bylam szczesliwa z moim obecnym mezem zycze ci zebys tez była szczesliwa z kims kto doceni jaka jesteś wspaniala i kochana mocno tule i dodaje sil bądź silna i się nie załamuj a szczęście samo cie odnajdzie

Krokodylica lubi tę wiadomość

*************Gang18+**************
    w poszukiwaniu mojego maleńkiego szczęścia
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara_czka wrote:
    Rozwiodłam się prawie 3 lata temu, ale nie będę opisywać powodów rozstania bo to bez znaczenia w tej chwili. Od samego rozwodu związałam się z moim dawnym przyjacielem (który też rozwiódł się kilka miesięcy wcześniej). To ona złożyła papiery rozwodowe, mimo, że mieli 2 dzieci. Jakiś czas temu myślałam, że między nami wszystko się ułoży, że jemu uda się pogodzić obie rodziny, ale mu się nie udaje. Ona nie ma innego faceta i z tego co mi wiadomo, to chętnie odpuściłaby mu wszystkie grzechy i wpuściła do domu z powrotem. Robi wszystko, żeby spędzał jak najwięcej czasu z dziećmi i nią. On nie chce powrotu, kocha mnie. Czy ja powinnam go zostawić i namówić go, żeby wrócił do byłej?

A kochasz go? To dlaczego chcesz go poświęcić dla byłej? Tym bardziej że to on podjął decyzję z kim chce być. :) Głowa do góry.

‹‹ 2113 2114 2115 2116 2117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ