X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Justta, przed chwila wrocilam, ale najpierw musze sie wyryczec porzadnie!!!
    matko a co się stało?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 15:34

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • cati Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA tez ide ryczec pewnie przyjde jutro ;((((

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny witam się dopiero teraz, bo dziś kupa zajęć w pracy a i humor mam schrzaniony w sumie od wczoraj...wiązałam nadzieje że zobacze jakiś pęcherzyk a tu g***o pełno małych żaden dominujący wczoraj 17dc czyli szykuje mi się cykl bez owulki chyba już drugi z kolei...załamać się można.

Czytam was na bieżąco ale zanim dojde do końca to zapominam zawsze co komu chce napisać więc poprostu wam życzę miłego popołudnia.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sądze, ze mój wnerw potrwa dosc długo, nie mowiac ile juz łez wylałam... teraz doszlo do mnie ze jestem glupia i powinnam słuchac TYLKO mojej ginki i nikogo innego! a kosztowało mnie to TYLKO 160 zł. Nie dosc ze nie za bardzo z kasa stoje to ot tak sobie w powietrze poszla nie mala kasa :(
    wiec, podczytujac ze niby mam za wysokie tsh, poprosilam ostatnio mame R (byla przed wizyta u endo) aby spytala o ten moj wynik tsh 2,98, wiec babsko durne powiedzialo ze rzeczywiscie podwyzszone i wymaga konsultacji, zwłaszcza ze to ciaza.
    Wiec dzis bylam na wizycie u tej samej sucz, i co??? wszystko ok, delikatnie wyzsze, ale nie ma potrzeby sie denerwowac bo to nie jest zbytnie odstepstwo od niby normy w ciazy 2,5.
    dodatkowo, bez pytania czy chce (i bez uswiadomienia mnie ile to kosztuje, bo pierwszys raz w zyciu bylam u endokorynologa) zrobila mi USG ktore wyszlo oczywiscie SUPER. Przepisala Euthyrox, zeby delikatnie zmniejszyc poziom tsh - choc nie jest konieczne abym brala, skierowanie prywatne na badanie tsh, ft3,ft4; juz zapisanie na nastepna wizyte. Wszystko spox, ale gdy przy kasie usłyszałam magioczne 160 zł za 5 minutowa wizyte, nogi sie podemna ugiely i cala powrotna droge do teraz rycze, za swoja glupote...

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa słońce z drugiej strony jesteś lżejsza o 160 zł ale za to masz spokój i się nie denerwujesz... czasem warto zapłacić za spokój sumienia-tym bardziej że jesteś w ciąży...w końcu to tylko pieniądze.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Arienna Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uf............................... masakra, nawet nie wiesz jak się wystraszyłam........... wiem kochanie ze to niesprawiedliwe i sucz tylko na Tobie zarobiła, ale z drugiej strony teraz będziesz spokojna że wszystko jest ok :)

ale wyrycz się :) dobrze Ci to zrobi i rozładuje złość :*

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niby tak, ale moja ginka, mi mowila ze nie ma potrzeby cokolwiek robic z tym tsh a ja chcialam byc madrzejsza. No i wyszlam na głupia, zwlaszcza jak mi powiedziala endo, ze nie ma sie czym przejmowac bo nasze matki i babcie nie mialy robionych badan na tsh bedac w ciazy i wszyscy zyja...
    a tydzien temu ona sama mowila ze konieczna konsultacja (chyba jej kasy na waciki brakowalo)
    badz tu czlowieku madry (głupi)
    jak to ujał małż "dałaś się wy**chać bez mydła" :(

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara wiem jak to z ta kasą jest ale powiem ci czesem warto dla spokoju własnego dlatego ja ide do tego na nfz a 14 zapisałm sie do mojego gina co mi ciąże prowadził pójde do niego na nfz zeby na USG sie u niego dostac za 40zł :P bede po owu wiec porównam co powie jeden i drugi :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• justta Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara dobrze że wszytko jest ok, ja też się wkurzam jak chodzę co miesiąc do endo wizyta 5 minutowa bez usg i tylko sprawdza wyniki i mówi że jest ok. i za wizytę 100 i tak co miesiąc, bo jak mi przepisała Euthyrox na pierwszej wizycie to tak biorę i teraz mam dobre wyniki czyli mniej niż 2,5, ale kontrolować będę, a jutro pójdę na badanie krwi zrobię tsh jak będzie takie samo to pójdę na wizytę dopiero za miesiąc, nie teraz

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa ja to się ostatnio całkiem poważnie zastanawiam czy nie zacząć bardziej egzekwować od lekarzy za co czasem biorą kasę. Czyli np. zapytać po co wprowadzała w błąd mamę R mówiąc jej, ze takie tsh trzeba skonsultować. Żeby nabijać sobie pacjentów i przy okazji kabzę?
    Inna rzecz, że pewnie nie chciałabyś się narażać endo teściowej..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 16:15

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa a ja uważam, że słusznie, że poszłaś.....i wizyty u endo są koniecznie w ciąży, ja co miesiąc badam tsh jaki chyba ft3 albo ft4, bo to cholerstwo lubi skakać.....
    ok, wycycykałaś się z kasy, ale to nauczka na przyszłość, aby w trakcie takiej wizyty pytać się co i ile kosztuje itp.
    nerw minie, ale masz spokój na jakiś czas....
    a pamiętaj, że gin to nie endo - chyba że jesteś u gin-endo.........
    więc spokojnie malutka: wdech i wydech:)

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, nie ma co się teraz złościć a napewno płakać, bo szkoda nerwów.. teraz wszystko wiesz co i jak - taka wiedza jest bardzo cenna, na pewno już nie dasz się tak "nabrać" - głowa do góry!

Malenq lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski, u mnie zalamka. Ginka do ktorej chcialam isc odeslala mnie na drzewo bo ma za duzo pacjentek i nowych nie zapisuje juz. Poza tym zrobilam testa i minus. I szef olal moja prosbe o zmiane umowy na nieokreslony i mam znowu na rok. i za podyplomowke tez mi nie zaplaci a to on mi kaze robic. to jest koszt 15tys zl.

ide sie pochlastac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 17:04

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omg... :/

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • justta Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa masakra no, co to się dzieje

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • cati Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PRzesilenie jesienne jak sie wali .. to wszystko... :/ ( dół! )

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIeukowa???? ale jak to Ty masz zrobić za swoje? a umowa tylko na rok???? ja nie bardzo to rozumiem....
    a co do ginów? to poszukaj może jeszcze w okolicy jakiś dobry jest?

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, a która to umowa? no i jak pracodawca może Cię zmusic do zrobienia podyplomówki? jaja sobie robi? a ginka - oszalała, to po co wogole zapisują do niej na wizyty? ja bym to zgosiła

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,
    nadrobiłam tylko dzisiejszy dzień (wyjątkowo mało płodne dziś byłyście ;p)
    wczoraj spodnie mnie już cisnęły, nie żebym się nie dopięła, ale przy biurku w robocie sobie rozpięłam haczyk (fuck) i już dziś przeglądam szafę celem selekcji sukienek, spódnic bawełnianych (spodnie odrzucam) i tak tak, mam dopiero 9-ty tydzień, ale mam wrażenie, że cały przeddietowy bębęn mi powrócił..
    i jeszcze w ogóle nie chce mi się iść na ćwiczenia żadne (gruby opasły leń) !

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny o czym może świadczyć glmutowaty rozciągliwy kremowy śluz?? Dodam że szyjka wysoko średnio mięękka i średnio otwarta

‹‹ 2267 2268 2269 2270 2271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ