X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Justta, przed chwila wrocilam, ale najpierw musze sie wyryczec porzadnie!!!
    matko a co się stało?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 15:34

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • cati Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA tez ide ryczec pewnie przyjde jutro ;((((

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny witam się dopiero teraz, bo dziś kupa zajęć w pracy a i humor mam schrzaniony w sumie od wczoraj...wiązałam nadzieje że zobacze jakiś pęcherzyk a tu g***o pełno małych żaden dominujący wczoraj 17dc czyli szykuje mi się cykl bez owulki chyba już drugi z kolei...załamać się można.

Czytam was na bieżąco ale zanim dojde do końca to zapominam zawsze co komu chce napisać więc poprostu wam życzę miłego popołudnia.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sądze, ze mój wnerw potrwa dosc długo, nie mowiac ile juz łez wylałam... teraz doszlo do mnie ze jestem glupia i powinnam słuchac TYLKO mojej ginki i nikogo innego! a kosztowało mnie to TYLKO 160 zł. Nie dosc ze nie za bardzo z kasa stoje to ot tak sobie w powietrze poszla nie mala kasa :(
    wiec, podczytujac ze niby mam za wysokie tsh, poprosilam ostatnio mame R (byla przed wizyta u endo) aby spytala o ten moj wynik tsh 2,98, wiec babsko durne powiedzialo ze rzeczywiscie podwyzszone i wymaga konsultacji, zwłaszcza ze to ciaza.
    Wiec dzis bylam na wizycie u tej samej sucz, i co??? wszystko ok, delikatnie wyzsze, ale nie ma potrzeby sie denerwowac bo to nie jest zbytnie odstepstwo od niby normy w ciazy 2,5.
    dodatkowo, bez pytania czy chce (i bez uswiadomienia mnie ile to kosztuje, bo pierwszys raz w zyciu bylam u endokorynologa) zrobila mi USG ktore wyszlo oczywiscie SUPER. Przepisala Euthyrox, zeby delikatnie zmniejszyc poziom tsh - choc nie jest konieczne abym brala, skierowanie prywatne na badanie tsh, ft3,ft4; juz zapisanie na nastepna wizyte. Wszystko spox, ale gdy przy kasie usłyszałam magioczne 160 zł za 5 minutowa wizyte, nogi sie podemna ugiely i cala powrotna droge do teraz rycze, za swoja glupote...

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa słońce z drugiej strony jesteś lżejsza o 160 zł ale za to masz spokój i się nie denerwujesz... czasem warto zapłacić za spokój sumienia-tym bardziej że jesteś w ciąży...w końcu to tylko pieniądze.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Arienna Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uf............................... masakra, nawet nie wiesz jak się wystraszyłam........... wiem kochanie ze to niesprawiedliwe i sucz tylko na Tobie zarobiła, ale z drugiej strony teraz będziesz spokojna że wszystko jest ok :)

ale wyrycz się :) dobrze Ci to zrobi i rozładuje złość :*

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niby tak, ale moja ginka, mi mowila ze nie ma potrzeby cokolwiek robic z tym tsh a ja chcialam byc madrzejsza. No i wyszlam na głupia, zwlaszcza jak mi powiedziala endo, ze nie ma sie czym przejmowac bo nasze matki i babcie nie mialy robionych badan na tsh bedac w ciazy i wszyscy zyja...
    a tydzien temu ona sama mowila ze konieczna konsultacja (chyba jej kasy na waciki brakowalo)
    badz tu czlowieku madry (głupi)
    jak to ujał małż "dałaś się wy**chać bez mydła" :(

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara wiem jak to z ta kasą jest ale powiem ci czesem warto dla spokoju własnego dlatego ja ide do tego na nfz a 14 zapisałm sie do mojego gina co mi ciąże prowadził pójde do niego na nfz zeby na USG sie u niego dostac za 40zł :P bede po owu wiec porównam co powie jeden i drugi :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• justta Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara dobrze że wszytko jest ok, ja też się wkurzam jak chodzę co miesiąc do endo wizyta 5 minutowa bez usg i tylko sprawdza wyniki i mówi że jest ok. i za wizytę 100 i tak co miesiąc, bo jak mi przepisała Euthyrox na pierwszej wizycie to tak biorę i teraz mam dobre wyniki czyli mniej niż 2,5, ale kontrolować będę, a jutro pójdę na badanie krwi zrobię tsh jak będzie takie samo to pójdę na wizytę dopiero za miesiąc, nie teraz

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa ja to się ostatnio całkiem poważnie zastanawiam czy nie zacząć bardziej egzekwować od lekarzy za co czasem biorą kasę. Czyli np. zapytać po co wprowadzała w błąd mamę R mówiąc jej, ze takie tsh trzeba skonsultować. Żeby nabijać sobie pacjentów i przy okazji kabzę?
    Inna rzecz, że pewnie nie chciałabyś się narażać endo teściowej..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 16:15

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa a ja uważam, że słusznie, że poszłaś.....i wizyty u endo są koniecznie w ciąży, ja co miesiąc badam tsh jaki chyba ft3 albo ft4, bo to cholerstwo lubi skakać.....
    ok, wycycykałaś się z kasy, ale to nauczka na przyszłość, aby w trakcie takiej wizyty pytać się co i ile kosztuje itp.
    nerw minie, ale masz spokój na jakiś czas....
    a pamiętaj, że gin to nie endo - chyba że jesteś u gin-endo.........
    więc spokojnie malutka: wdech i wydech:)

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, nie ma co się teraz złościć a napewno płakać, bo szkoda nerwów.. teraz wszystko wiesz co i jak - taka wiedza jest bardzo cenna, na pewno już nie dasz się tak "nabrać" - głowa do góry!

Malenq lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski, u mnie zalamka. Ginka do ktorej chcialam isc odeslala mnie na drzewo bo ma za duzo pacjentek i nowych nie zapisuje juz. Poza tym zrobilam testa i minus. I szef olal moja prosbe o zmiane umowy na nieokreslony i mam znowu na rok. i za podyplomowke tez mi nie zaplaci a to on mi kaze robic. to jest koszt 15tys zl.

ide sie pochlastac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 17:04

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omg... :/

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • justta Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa masakra no, co to się dzieje

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • cati Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PRzesilenie jesienne jak sie wali .. to wszystko... :/ ( dół! )

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIeukowa???? ale jak to Ty masz zrobić za swoje? a umowa tylko na rok???? ja nie bardzo to rozumiem....
    a co do ginów? to poszukaj może jeszcze w okolicy jakiś dobry jest?

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, a która to umowa? no i jak pracodawca może Cię zmusic do zrobienia podyplomówki? jaja sobie robi? a ginka - oszalała, to po co wogole zapisują do niej na wizyty? ja bym to zgosiła

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,
    nadrobiłam tylko dzisiejszy dzień (wyjątkowo mało płodne dziś byłyście ;p)
    wczoraj spodnie mnie już cisnęły, nie żebym się nie dopięła, ale przy biurku w robocie sobie rozpięłam haczyk (fuck) i już dziś przeglądam szafę celem selekcji sukienek, spódnic bawełnianych (spodnie odrzucam) i tak tak, mam dopiero 9-ty tydzień, ale mam wrażenie, że cały przeddietowy bębęn mi powrócił..
    i jeszcze w ogóle nie chce mi się iść na ćwiczenia żadne (gruby opasły leń) !

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny o czym może świadczyć glmutowaty rozciągliwy kremowy śluz?? Dodam że szyjka wysoko średnio mięękka i średnio otwarta

‹‹ 2267 2268 2269 2270 2271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ