X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    miałabyś przesrane:)
    Hi hi hi hi takie proste a jakie trafne ;D ;D ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kotów. Nasz Dante też ze schroniska :] dzisiaj mija równe pół roku jak już u nas jest :] z małego wystraszonego kociaka zrobił się szalony kocurek :D

i jedzemy głownie na suchej karmie i co 2-3 dni dostaje saszetkę lub puszeczkę. A tak to jakies mięsko jakas wędlinka itp :D

bardoz lubi makaron z sosem pomidorowym, jogurty, serki, ser żółty, jajka surowe :D

• Arienna Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Widocznie nawet uosobienie bogini płodności ma swoje słabsze strony ;).

A tak swoją drogą - kult Maryi to nic innego jak kalka kultu Matki Natury. Przecież Maryja Bogiem nie była i nie jest, nawet w Trójcy Świętej jej nie ma. Prawda jest taka, że jak się zaczęła chrystianizacja, to wiele obrządków pogańskich trzeba było "zaanektować", żeby się nowa wiara przyjęła. I tak nasze Boże Narodzenie wypada w dniu obchodzonego drzewiej przesilenia zimowego a więc narodzin Boga Słońca. Podobnie z Wielkanocą - tak na logikę: co ma jajko i baranek do męki i zmartwychwstania (bo ideologię, że jajko to życie a baranek to pokorna dusza, to można do wszystkiego dorobić)? No i czy się któraś z Was zastanawiała jak to jest, że każdy człowiek umiera z konkretną datą, a Chrystus nie (bo Wielkanoc obchodzimy 40 dni po rzekomym zmartwychwstaniu, które nastąpiło 3 dni po śmierci - czyli "sztywne ramy czasowe" a data Wielkanocy przesuwa się nawet o miesiąc w tę i w tę)? Tłumaczenie Kościoła, że Jezus zmartwychwstał w niedzielę i dlatego Wielkanoc musi wypadać w niedzielę, jakoś mało przekonujące. Tym bardziej, jak się wie, że w ten sposób wyznaczano święto powitania wiosny (pierwsza niedziela po pierwszej wiosennej pełni). A wszystkie Matki Boskie Zielne, Matki Boskie Mleczne itd - to po prostu pozostałość po boginkach, które czcili nasi przodkowie i do których zwracali się w konkretnych sprawach.
    właśnie tak :)do tego większość religii ma taki sam szkielet, podobieństw jest masa... dlatego ja uważam że każda religia do ścieżka do Boga/Bogini ogólnie ISTOTY BOSKIEJ ścieżka, której wygląd podyktowany jest tradycją i normami kulturowymi danego regionu świata :)

Anuśka lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Dobrze gada - polać jej ;D

Polej. Napiję się chętnie i to czegoś mocnego, bo w ciąży nie jestem i jak moje kontakty małżeńskie dalej się tak będą kształtowały, to jeszcze długo nie będę ;).
    Więc na wódkę nie raz i nie dwa możemy iść ;).

Johnam lubi tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    hello laseczki witam się w piękny słoneczny dzień, z nowym cyklem ;)
    ooo Ana wiedziałam że się Twoja @ znajdzie, bo mi dziś OF wyznaczył owulke pfffffffff.

Czarnula87 lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Tamka Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff,nadrobiłam, chociaż głowa mi pęka od tych cholernych zatok więc proszę docenić.
    Smarta, bardzo mi przykro ze tak to wygląda U was... Może zadaj sobie pytanie: jakby Ci było bez niego? Ja czasem mojego mam ochotę ukatrupić ale wiem ze bez niego byłoby dno...
    Arienna, popatrz na mój wykres - plamienie miałam dzień przed terminem okresu , brzuch mnie napitalał,byłam na. 100% pewna że @ idzie... Nie chcę Cię nakręcać ale...poczekamy zobaczymy ;-)
    Anuśka, padłam jak wyobraziłam sobie latającego kota - obsrakańca, kanapa to byłby mały pikuś ;-)
    Moja psina ostatnio pierwszy raz puściła głośnego bąka i tak ją to przeraziło, że zaczęła sobie zadek oglądać a później szukać na podłodze, co to jej wypadło ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 11:48

Arienna, MANIEK, Anuśka, justta lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Polej. Napiję się chętnie i to czegoś mocnego, bo w ciąży nie jestem i jak moje kontakty małżeńskie dalej się tak będą kształtowały, to jeszcze długo nie będę ;).

eee tam wódka :D zaszalejmy :D

chateau-petrus-pomerol-aoc_1_p_d.jpg najdroższe wino świata tylko 9900 zł za buteleczkę :D

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwa ex-kocury w domu ;).
    Pierwszego wzięłam ze schroniska jak byłam jeszcze panienką i mieszkałam w bloku, ale jak wyszłam za mąż, to na jakieś 4 m-ce przeprowadziłam się do Małża do domku jednorodzinnego.
    No i tam mój kocur "przygruchał sobie" na wpół dzikiego kota. Myślałam, że to panienka, ale jak podjęliśmy decyzję o przygarnięciu go (i co się z tym wiąże - sterylizacją) to okazało się, że mam kota kochającego inaczej ;D.
    Także mam teraz dwa kociska (6kg i 5,5kg) w domu - Goofy i Szary, ku uciesze dzieci. Najlepsze było to, że miałam tez królika-miniaturkę w międzyczasie i, uwierzcie mi, rozstawiał moje koty po kątach ;D!

Czarnula87, Tamka, Anuśka lubią tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski usunełam jedno serduszko ze starań bo stwierdziłam ze tylko mnie dołuje a to był wtedy czas kidy jeszcze gumek używalismy wiec w sumie nie taki staraniowy aż mi sie lepej na duszy zrobiło :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam moje foremki;-)

Smarta nie potrafie doradzic bo kazdy zwiazek jest inny i kazdy czlowiek to inny charakter. Co dobre dla mnie i mojego malzenstwa niekoniecz ie dobre dla Ciebie iTwojego. Ale przytulam z calego serca i zycze rozwiazania konfliktu w jak najlepszy dla Was sposob.

Freja trzymam mocno kciuki za nowy cykl. Oby ten byl zakonczony zielonym groszkiem.

Anuska te Twoje objawy to wygladaja na ciazowe:-) a wykresik przepiekny i obiecujacy.

Mnie dzis bardzo podbrzusze jak na @ boli.
    Wczoraj ogladalam na TVN7 Bez mojej zgody. Ryczalam jak wariatka przez caly film i rezultatem tego jak dzis rano sie obudzilam byly tak spuchniete oczy, ze nie moglam ich otworzyc. Dobrze, ze dzi u nas duze slonce wiec jak syna do szkoly zawiozlam do w okularach przeciwslonecznych. Inaczej moze by sobie pomysleli, ze mi maz oczy popodbijal;-)

Mozecie mnie do listy dopisac testujacych?? Testuje 13.
    Milego dzionka kobietki.

Anuśka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, Czarnula, tyle to ja za kaca płacić nie będę :D! Nie wiem czemu, ale po winie zawsze boli mnie głowa.
    Kolorowe drinki z parasolką za to mile widziane - szczególnie te podawane na Malediwach ;).

• cati Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marnut - jak pic to na kolorowo :D

ja tez po winie mam bolaca glowe... ale za to jaki duzy apetyt na seks.. uhhuuu

Czarnula :* to ja wypije z toba , ale ty stawiasz XD

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Nie, Czarnula, tyle to ja za kaca płacić nie będę :D! Nie wiem czemu, ale po winie zawsze boli mnie głowa.
    Kolorowe drinki z parasolką za to mile widziane - szczególnie te podawane na Malediwach ;).

a co, chcesz rzygac tęczą? :D

Tamka, Arienna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    a co, chcesz rzygac tęczą? :D

Rzyganie jest dla mięczaków :).

Cati - a jak się upijać, to na wesoło ;)!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 11:49

Wysłany: 2 października 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio ja sie opiłam wczoraj wiec dziś podziękuje :P

boli mnie jejnik ze az na plecy promieniuje i na pachwine :( az sie na owu testa boje sikac :(

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Kobieto, widziałaś ile ja mam serduszek? Jeśli bym zaszła w tym cyklu to byłby cud jakich mało ;) Niepokalane poczęcie wręcz ;D
    Chyba też ukryję te moje (to moje) serduszko ;)

Wysłany: 2 października 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska no co ty nie ukrywaj bo to dowód na cuda :P

Arienna, Tamka, Anuśka lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Arienna Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BABY przywołuję do porządku, nie kryć serduch :P

Anuśka lubi tę wiadomość

ewebii4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Kobieto, widziałaś ile ja mam serduszek? Jeśli bym zaszła w tym cyklu to byłby cud jakich mało ;) Niepokalane poczęcie wręcz ;D
    Chyba też ukryję te moje (to moje) serduszko ;)
    Wiesz, to że lecisz w kulki to ja już dawno zauważyłam :D - ja Ci tu cykl oddaję, owulacja się nawet pojawiła, a Ty tu gadasz zamiast grać Małża ;).
    No nic, będziemy sobie tkwić na forum do wiosny. Może bocian coś upuści jak przyleci ;).

Tamka, Anuśka lubią tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    eee tam wódka :D zaszalejmy :D
    najdroższe wino świata tylko 9900 zł za buteleczkę :D

e tam pewnie będzie cierpkie :P

ja mam nalewkę z truskawek i z porzeczek też :P same witaminki :D

ewebii4.png
‹‹ 2306 2307 2308 2309 2310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ