Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    miałabyś przesrane:)
    Hi hi hi hi takie proste a jakie trafne ;D ;D ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kotów. Nasz Dante też ze schroniska :] dzisiaj mija równe pół roku jak już u nas jest :] z małego wystraszonego kociaka zrobił się szalony kocurek :D

i jedzemy głownie na suchej karmie i co 2-3 dni dostaje saszetkę lub puszeczkę. A tak to jakies mięsko jakas wędlinka itp :D

bardoz lubi makaron z sosem pomidorowym, jogurty, serki, ser żółty, jajka surowe :D

• Arienna Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Widocznie nawet uosobienie bogini płodności ma swoje słabsze strony ;).

A tak swoją drogą - kult Maryi to nic innego jak kalka kultu Matki Natury. Przecież Maryja Bogiem nie była i nie jest, nawet w Trójcy Świętej jej nie ma. Prawda jest taka, że jak się zaczęła chrystianizacja, to wiele obrządków pogańskich trzeba było "zaanektować", żeby się nowa wiara przyjęła. I tak nasze Boże Narodzenie wypada w dniu obchodzonego drzewiej przesilenia zimowego a więc narodzin Boga Słońca. Podobnie z Wielkanocą - tak na logikę: co ma jajko i baranek do męki i zmartwychwstania (bo ideologię, że jajko to życie a baranek to pokorna dusza, to można do wszystkiego dorobić)? No i czy się któraś z Was zastanawiała jak to jest, że każdy człowiek umiera z konkretną datą, a Chrystus nie (bo Wielkanoc obchodzimy 40 dni po rzekomym zmartwychwstaniu, które nastąpiło 3 dni po śmierci - czyli "sztywne ramy czasowe" a data Wielkanocy przesuwa się nawet o miesiąc w tę i w tę)? Tłumaczenie Kościoła, że Jezus zmartwychwstał w niedzielę i dlatego Wielkanoc musi wypadać w niedzielę, jakoś mało przekonujące. Tym bardziej, jak się wie, że w ten sposób wyznaczano święto powitania wiosny (pierwsza niedziela po pierwszej wiosennej pełni). A wszystkie Matki Boskie Zielne, Matki Boskie Mleczne itd - to po prostu pozostałość po boginkach, które czcili nasi przodkowie i do których zwracali się w konkretnych sprawach.
    właśnie tak :)do tego większość religii ma taki sam szkielet, podobieństw jest masa... dlatego ja uważam że każda religia do ścieżka do Boga/Bogini ogólnie ISTOTY BOSKIEJ ścieżka, której wygląd podyktowany jest tradycją i normami kulturowymi danego regionu świata :)

Anuśka lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Dobrze gada - polać jej ;D

Polej. Napiję się chętnie i to czegoś mocnego, bo w ciąży nie jestem i jak moje kontakty małżeńskie dalej się tak będą kształtowały, to jeszcze długo nie będę ;).
    Więc na wódkę nie raz i nie dwa możemy iść ;).

Johnam lubi tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    hello laseczki witam się w piękny słoneczny dzień, z nowym cyklem ;)
    ooo Ana wiedziałam że się Twoja @ znajdzie, bo mi dziś OF wyznaczył owulke pfffffffff.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Tamka Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff,nadrobiłam, chociaż głowa mi pęka od tych cholernych zatok więc proszę docenić.
    Smarta, bardzo mi przykro ze tak to wygląda U was... Może zadaj sobie pytanie: jakby Ci było bez niego? Ja czasem mojego mam ochotę ukatrupić ale wiem ze bez niego byłoby dno...
    Arienna, popatrz na mój wykres - plamienie miałam dzień przed terminem okresu , brzuch mnie napitalał,byłam na. 100% pewna że @ idzie... Nie chcę Cię nakręcać ale...poczekamy zobaczymy ;-)
    Anuśka, padłam jak wyobraziłam sobie latającego kota - obsrakańca, kanapa to byłby mały pikuś ;-)
    Moja psina ostatnio pierwszy raz puściła głośnego bąka i tak ją to przeraziło, że zaczęła sobie zadek oglądać a później szukać na podłodze, co to jej wypadło ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 11:48

Arienna, MANIEK, Anuśka, justta lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Polej. Napiję się chętnie i to czegoś mocnego, bo w ciąży nie jestem i jak moje kontakty małżeńskie dalej się tak będą kształtowały, to jeszcze długo nie będę ;).

eee tam wódka :D zaszalejmy :D

chateau-petrus-pomerol-aoc_1_p_d.jpg najdroższe wino świata tylko 9900 zł za buteleczkę :D

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwa ex-kocury w domu ;).
    Pierwszego wzięłam ze schroniska jak byłam jeszcze panienką i mieszkałam w bloku, ale jak wyszłam za mąż, to na jakieś 4 m-ce przeprowadziłam się do Małża do domku jednorodzinnego.
    No i tam mój kocur "przygruchał sobie" na wpół dzikiego kota. Myślałam, że to panienka, ale jak podjęliśmy decyzję o przygarnięciu go (i co się z tym wiąże - sterylizacją) to okazało się, że mam kota kochającego inaczej ;D.
    Także mam teraz dwa kociska (6kg i 5,5kg) w domu - Goofy i Szary, ku uciesze dzieci. Najlepsze było to, że miałam tez królika-miniaturkę w międzyczasie i, uwierzcie mi, rozstawiał moje koty po kątach ;D!

nick nieaktualny, Tamka, Anuśka lubią tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski usunełam jedno serduszko ze starań bo stwierdziłam ze tylko mnie dołuje a to był wtedy czas kidy jeszcze gumek używalismy wiec w sumie nie taki staraniowy aż mi sie lepej na duszy zrobiło :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam moje foremki;-)

Smarta nie potrafie doradzic bo kazdy zwiazek jest inny i kazdy czlowiek to inny charakter. Co dobre dla mnie i mojego malzenstwa niekoniecz ie dobre dla Ciebie iTwojego. Ale przytulam z calego serca i zycze rozwiazania konfliktu w jak najlepszy dla Was sposob.

Freja trzymam mocno kciuki za nowy cykl. Oby ten byl zakonczony zielonym groszkiem.

Anuska te Twoje objawy to wygladaja na ciazowe:-) a wykresik przepiekny i obiecujacy.

Mnie dzis bardzo podbrzusze jak na @ boli.
    Wczoraj ogladalam na TVN7 Bez mojej zgody. Ryczalam jak wariatka przez caly film i rezultatem tego jak dzis rano sie obudzilam byly tak spuchniete oczy, ze nie moglam ich otworzyc. Dobrze, ze dzi u nas duze slonce wiec jak syna do szkoly zawiozlam do w okularach przeciwslonecznych. Inaczej moze by sobie pomysleli, ze mi maz oczy popodbijal;-)

Mozecie mnie do listy dopisac testujacych?? Testuje 13.
    Milego dzionka kobietki.

Anuśka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, Czarnula, tyle to ja za kaca płacić nie będę :D! Nie wiem czemu, ale po winie zawsze boli mnie głowa.
    Kolorowe drinki z parasolką za to mile widziane - szczególnie te podawane na Malediwach ;).

• cati Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marnut - jak pic to na kolorowo :D

ja tez po winie mam bolaca glowe... ale za to jaki duzy apetyt na seks.. uhhuuu

Czarnula :* to ja wypije z toba , ale ty stawiasz XD

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Nie, Czarnula, tyle to ja za kaca płacić nie będę :D! Nie wiem czemu, ale po winie zawsze boli mnie głowa.
    Kolorowe drinki z parasolką za to mile widziane - szczególnie te podawane na Malediwach ;).

a co, chcesz rzygac tęczą? :D

Tamka, Arienna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    a co, chcesz rzygac tęczą? :D

Rzyganie jest dla mięczaków :).

Cati - a jak się upijać, to na wesoło ;)!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 11:49

Wysłany: 2 października 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio ja sie opiłam wczoraj wiec dziś podziękuje :P

boli mnie jejnik ze az na plecy promieniuje i na pachwine :( az sie na owu testa boje sikac :(

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Kobieto, widziałaś ile ja mam serduszek? Jeśli bym zaszła w tym cyklu to byłby cud jakich mało ;) Niepokalane poczęcie wręcz ;D
    Chyba też ukryję te moje (to moje) serduszko ;)

Wysłany: 2 października 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska no co ty nie ukrywaj bo to dowód na cuda :P

Arienna, Tamka, Anuśka lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Arienna Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BABY przywołuję do porządku, nie kryć serduch :P

Anuśka lubi tę wiadomość

ewebii4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Kobieto, widziałaś ile ja mam serduszek? Jeśli bym zaszła w tym cyklu to byłby cud jakich mało ;) Niepokalane poczęcie wręcz ;D
    Chyba też ukryję te moje (to moje) serduszko ;)
    Wiesz, to że lecisz w kulki to ja już dawno zauważyłam :D - ja Ci tu cykl oddaję, owulacja się nawet pojawiła, a Ty tu gadasz zamiast grać Małża ;).
    No nic, będziemy sobie tkwić na forum do wiosny. Może bocian coś upuści jak przyleci ;).

Tamka, Anuśka lubią tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    eee tam wódka :D zaszalejmy :D
    najdroższe wino świata tylko 9900 zł za buteleczkę :D

e tam pewnie będzie cierpkie :P

ja mam nalewkę z truskawek i z porzeczek też :P same witaminki :D

ewebii4.png
‹‹ 2306 2307 2308 2309 2310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ