SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Dzieki dziewczyny . Tak sie ciesze, ze nie da sie tego opisac. jestem jak zakrecona:-) a moja mama ma dzis uridziny i mowi, ze najpiekniejszy prezent dostala:-)
    Ja wiem... Jestem dziwna.... Ale się wzruszyłam bardzo... Cieszę się :D :D :D

• justta Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati super wiadomość teraz będzie już dobrze, trzymam kciuki

Smarta co za q.. gin jakiś chyba niedouczony, masakra, znajdź lepszego i nie przejmuj się opinią tego niby lekarza

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Nieukowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, szczeoienie to nie jest kwestia wiary tylko statystyki.
    Tam gdzie wiecej sie szczepi, jest mniej zachorowan ogolnie. I tych szczepionych i tych nieszczerpionych.
    A co do tych rzekomych skutkow szczepien: jednoczasowe wystapienie to nie zaleznosc pryzczynowo skutkowa. Udowodniono, ze ilosc bilych krolikow ns danym kontynecie jest powiazana z iloscia wybuchajacych wojen. Albo ilosc osob golacych sie pod pachami ma wplyw na wstrzasy sejsmiczne na pacyfiku. Czy ktos przy zdrowych zmyslach uwierzy, ze te rzeczy laczy cos wiece niz przypadek? To czemu do cholery wierzy sie w zgubny wplyw szczepien jesli wzystkie wielkie badania trmu przecza?

W Japonii Ktorej prxyklad ktoras przytacza jest super, tam lekarz nie pyta pacjenta o zdanie, nawet go nie informuje jakie leki podaje i nie informuje czym szczepi. Japonczycy polegajs na lekarzu i w zlym tonie jest pytac nawet co dostajesz, nie mowiac juz o mozliwosci przeciw. To nie do pomyslenia! Jestem zdania ze tak powinno byc tez u nas.
    Nawet wiecej, Nie szczepisz, to tracisz prawo do powszechnych uslug zdrowotnych. Skoro negujesz badania medyczne, to wroc do sredniowiecza. Po co szczepionki, insulina, antybiotyki, odzialy poloznicze, jak to wszystko jakis spisek na zycie twoje i twoich dzieci? Lykaj ziolka, lecz sie miodem irodz w domu z dhoula. Ze wszystkimi konsekwencjami twojego wyboru.

Akurat zdanie co do szczepien dodatkowych rozumiem, ale tezec, gruzlica, ospa, rozyczka - nic nie usparwiedliwia tych ktorzy odmawiaja szczepienia moim zdsniem.

Sorry za ostry ton, ale w roznych miejscach mialam wolontariaty na studiach, pracowalam jako rejestratorks na onkologii dzieciecej, gdzie dzieci padaja jak muchy na te niegrozne ospy i swinki bo nie maja ochrony szczepionek a coraz wiecej wiruchow krazy bo coraz mniej osob sie szczepi. Moj wuj z chloniakiem praiwe napolpasca zszedl, ta sama historia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 17:07

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Rozważyłabym poważnie wyjazd za granicę. Jeśli "długi" nie są duże - na wakacje do prac sezonowych, a może Małż mógłby wziąc w pracy urlop bezpłatny np. na rok i podreperować budżet domowy zarabiając za granicą. Jeśli długi są poważne - rozważałabym wyjazd na długo/stałe całą rodziną. Wyekspediowałabym najpierw Małża, żeby wszystko przygotował na nasz przyjazd i nawet bym się nie obejrzała opuszczając Polskę.
    No, ale to ja.

Już to przerabiałam a konkretniej moi rodzice :/

Jesli Piotrek weźmie taki urlop to do pracy nie ma po co wracać niestety :/ A jak on pojedzie ot ja nie mam co wtedy z dzieckiem zrobić bo w tej chwili pracujemy tak, że zmieniamy się opieką nad małym :/

Mam rodzinkę w Irlandii i moze dałoby się coś załatwić z pracą ale nie wiem, przezywałam to przez prawie 6 lat i wcale to rózowo nie wygląda ;/ ani bycie na odległośc ani bycie tam razem bo potem cięzko tutaj wrócić jak nie ma do czego :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Rozważyłabym poważnie wyjazd za granicę. Jeśli "długi" nie są duże - na wakacje do prac sezonowych, a może Małż mógłby wziąc w pracy urlop bezpłatny np. na rok i podreperować budżet domowy zarabiając za granicą. Jeśli długi są poważne - rozważałabym wyjazd na długo/stałe całą rodziną. Wyekspediowałabym najpierw Małża, żeby wszystko przygotował na nasz przyjazd i nawet bym się nie obejrzała opuszczając Polskę.
    No, ale to ja.

to jest pomysł, ale bardzo odważny....i nie tak łatwy do realizacji

hehhhhhhhhhh kiedyś tak małża próbowałam, to BEZE mnie ani rusz........potem sama pojechałam na jakiś czas i fakt, budżet się podreperował....a ja przez to nie umiem już w PL żyć.....ale mój małż lubi tu żyć, ma pracę..............

dlatego ja bym dała szansę ŻYCIU....i Jego biegowi....i OLGUŚ ja serio pisałam, o tym, abyś teraz skupiła się na zdrowiu.....bo maleństwu jest potrzebna ZDROWA I SILNA MAMA....;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 17:06

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Pati ale cudna wiadomość! Teraz kciuki trzymamy za pozytywne wieści z badania szpiku!

Czarnula - smutne to jest wiadomo..ale może po prostu teraz zrobicie to "na spokojnie", nie uda się nie uda, uda - dacie radę.. trzymam kciuki aby jakoś wyklarowała się u Was sytuacja skarbie..

zgadzam się z Leną..każdy ma inny pogląd na wiarę, politykę i szczepienia :)

smarta - co za konował.. dajcie spokój..
    Konwalianka dziekuje. kamien z serca. Teraz troche spokojniej bede spala:-)

konwalianka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • smarta Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przeszłam ze stanu głupi konowal na rozpacz, bo moze to rak. Bo nie ma dominującego. Bo znowu w tym cyklu nie ma szans. Bo bez sensu to wszystko...

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podłamałam sie :( kurwa :( ryyczec mi sie chce :(

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    Raty nam stopniowo schodzą, w styczniu kończy się jedna, w maju kolejna a potem ostatnia w sierpniu i zostaną tylko dwa kredyty 5-letnie do spłat. W sumie do sierpnia zejdziemy z opłat aż jakoś 600 zł wg moich wyliczeń

Już dawno prowadzę spis całych finansów ile co kosztuje itp. ale co z tego jak ciągle brakuje?? :/

Najgorzej że nie mam żadnej innej pracy :/ kurwa mać mam skończone studia na dwóch kierunkach wydawałoby się że nie będzie problemu z pracą a zapierdzielam w głupim maku gdzie nie wyciagam nawet najniższej krajowej :/

Kurcze Czarnula to ile Wy tych rat macie.
    A moze te 5-cio letnie dadza sie skonsolidować na jedną ratę na 10 lat....

Mój W. w takiej sytuacji siedziałby już za granicą - tak jak mówi Marnut.
    Kilka miesiecy pracy tam a o ile lżej by Wam było.
    Bo prawda jest taka, że w kredytach najbardziej zjadają odsetki czyli czas... czas.. czas....

Ja wychodzę z założenia, że to facet jest głową rodziny i on pierwszy musi się wytężyć na taki ruch. Wiadomo, że są czasy jakie są i kobiety tez pracowac muszą. Ale w ramach pomocy i tyle. Nie jestem antyfemisstką ale kazdy swoje role ma. Kobiety rodzą, wychowują dzieci- faceci jako głowa rodziny troszczą się o inne rzeczy... Ot tyle...

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Chcę być Debiutantka

Wysłany: 15 października 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wynik AMH 2,01 jest dobry?

Ania_84 lubi tę wiadomość

• smarta Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naukowa podpisuje się pod twoim zdaniem o szczepionkach rękami i nogami.

Nieukowa lubi tę wiadomość

p19uskjof9zg2kip.png
  • smarta Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    podłamałam sie :( kurwa :( ryyczec mi sie chce :(
    no tak jak ja. A co tam u Ciebie się wydarzylo?

p19uskjof9zg2kip.png
  • Lena83 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smarta, Ania....

No bez takich mi tu proszę!
    Nie uprawmiamy tu czarnowidztwa.

Nie macie żadnych opinii lekarzy jeszcze.

Smarta - z takiego "raka" moja koleżanka ma dziecko...

Ania- przecież na początku kuracji jesteście dopiero. Zaczniesz rozpaczać po wizycie u lekarza jak stwierdzi, że to źle dopiero co?

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smarta, Ania :* jejku.....
    Smarta gófffno nie rak, nawet tak nie myśl, konował jeden i tyle.....
    Aniu, a kiedy wizyta u lekarza??? ktoś Wam musi te wyniki opisać i omówić....

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smarta wrote:
    no tak jak ja. A co tam u Ciebie się wydarzylo?
    po 7 tyg kuracji owszem pieknie etstosteron wzrosl z 174 na 396- a lekarz powiedzial ze jak bedzi epowyzej 400 mozemy mowic o biopsji wiec idziemy w dobra droge..ale FSH u mezczyzn norma to max 12<4 a moj w ciagu 1,5 miesiaca ma wzrost z 32 na 56 ;/
    FSH odpowiada za defekt jader..
    niby dziewczyny mnie uspokajaja ze Tamoxifen podnosi FSH a po odstawieniu powinno podczas regenaeracji jader spasc.. ale znowu naczytalamsie ze jesli fsh jest powyzej 40 to nie daja szans na plemniki .. :( no i badz tu madrym :(

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wizyte jutroumowie .. ale pewnie zajakies 1,5 tg .. a ja bede srac w gacie przez ten czas ;/

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcę być wrote:
    Czy wynik AMH 2,01 jest dobry?
    Ja nie pomogę bo kompletnie nie wiem co to :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu tak czy siak, to czas płynie, i nie czeka, więc umawiaj jak najprędzej....wiem, że to nie będą łatwe dni, ale trzeba BYĆ dobrej myśli....

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    po 7 tyg kuracji owszem pieknie etstosteron wzrosl z 174 na 396- a lekarz powiedzial ze jak bedzi epowyzej 400 mozemy mowic o biopsji wiec idziemy w dobra droge..ale FSH u mezczyzn norma to max 12<4 a moj w ciagu 1,5 miesiaca ma wzrost z 32 na 56 ;/
    FSH odpowiada za defekt jader..
    niby dziewczyny mnie uspokajaja ze Tamoxifen podnosi FSH a po odstawieniu powinno podczas regenaeracji jader spasc.. ale znowu naczytalamsie ze jesli fsh jest powyzej 40 to nie daja szans na plemniki .. :( no i badz tu madrym :(
    Anusia nie myśl narazie za dużo... Czekaj na wizytę... Lekarz wszystko Wam wyjaśni...

• Chcę być Debiutantka

Wysłany: 15 października 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka -ale dziękuję,że napisałaś.jestem tu nowa. Stara ,ale nowa:-)

‹‹ 2524 2525 2526 2527 2528 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ