Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • ara Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena nie pozostaje Ci nic innego jak czekać :P ale nadzieja i tak umiera ostatnia, pamiętaj!

Ariena na zielarach na pewno znajdziesz masę informacji o dongu oraz innych wspomagaczach!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 11:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    znalazłam, hm... znaczy ze działa na wszystko :P może warto kupić.... kurcze a ja jadę na polecenie lekarza ze szpitala na podwójnej dawce kwasu foliowego, kazała co prawda łykać INOFOLIC ale to kurestwo strasznie drogie jest, a że jeszcze mam łykać rano i wieczorem to tym bardziej, kupiłam polski zamiennik, skład podobny więc myślę że efekt też będzie podobny :)

Arienna - ja z tego samego powodu kupiłam Inozytol (i dodatkowo łykam kwas foliowy), bo Inofolic to nic innego jak inozytol+kw foliowy ;). A za taką samą cenę mama 2x więcej Inozytolu. Nie widzę powodu, żeby przepłacać.
    Dong Quai - ja biorę, pomimo że nie mam kłopotów z owulacją - Anuśce poprawił się śluz (czyli Dong działa jak wiesiołek) no i reguluje pracę hormonów, więc podobnie jak Castagnus :).

Lena - no po to tu jesteśmy, żeby wierzyć, że kiedyś każda z nas odniesie sukces :D. A że to może potrwać...no może. Ale szansę mamy większą i częstszą niż na wygranie Zielonej Karty ;)!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 11:18

• ara Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut a jak z zawartością inozytolu? pamiętasz ile go tam jest wagowo?

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Ania, podobno zacma siatkówki czy cos takiego. W jednym oku tylko, drugie w 100 % sprawne. Wg veta-okulisty w tym chorym oczku widzi kontury, nie widzi wyraznie.
    Dostaje krople, ktore są normalnie dla ludzi.
    W czwartek wizyta, wiec sie dowiemy co robic dalej.
    zaćma zazwyczaj [pste[iuje z czasem.. i krople leki pomagaja na jakis czas :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    500 w jednej tabletce, ja łykam 2, czyli 1000 codziennie ;).

• Arienna Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooooo w takim razie inozytol też sobie kupię :) i będę łykać razem....w ogóle wczoraj się trochę wystraszyłam bo wieczorem miałam podwyższona temperaturę... ale myślę że jak mnie brzuch nie boli i powoli przestaje plamić to chyba nic złego się nie dzieje.... nie wiem sama, chyba jednak się umówię do gina na usg

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • ara Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra sprawdziłam sobie pierwszy lepszy inozytol z neta - 16,5/45 kapsułek 500mg, inofolic zawiera 2000mg (myoinozytolu). Zakładając, że działanie jest takie samo (nie wiem czy jest różnica między inozytolem a myo), trzeba przyjąć 4 kapsułki inozytolu żeby dawka była taka jak w inofolicu. Cena dziennej kuracji infoliciem oraz inozytolem wychodzi tak samo praktycznie (ok. 1,4zł). Wiadomo ceny są różne, ale myślę że zarówno inozytol za ok 17 zł idzie dostać jak i inofolic za 29zł. Nie biorę pod uwagę dodatkowej suplementacji kwasem foliowym, do inozytolu trzeba ją doliczyć, z kolei w inofolicu zawartość jest niska więc na ogół dodatkowo się i tak przyjmuje.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaj, czekaj Arienna, bo Ara mi tu dała problem do rozwiązania :). Inofoilc i Inofem mają 2000 mio-inozytolu, a 1 tabletka Inozytolu tylko 500. W takim razie nie wiem, czy dawka 1000 jest wystarczająca. Mam nadzieję, że tak :). A jak coś, to sobie machnę Inofolic za kilka m-cy. Na razie traktuję się eksperymentalnie :D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 11:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    dobra sprawdziłam sobie pierwszy lepszy inozytol z neta - 16,5/45 kapsułek 500mg, inofolic zawiera 2000mg (myoinozytolu). Zakładając, że działanie jest takie samo (nie wiem czy jest różnica między inozytolem a myo), trzeba przyjąć 4 kapsułki inozytolu żeby dawka była taka jak w inofolicu. Cena dziennej kuracji infoliciem oraz inozytolem wychodzi tak samo praktycznie (ok. 1,4zł). Wiadomo ceny są różne, ale myślę że zarówno inozytol za ok 17 zł idzie dostać jak i inofolic za 29zł. Nie biorę pod uwagę dodatkowej suplementacji kwasem foliowym, do inozytolu trzeba ją doliczyć, z kolei w inofolicu zawartość jest niska więc na ogół dodatkowo się i tak przyjmuje.

Właśnie o tym pisałam :). Dzięki, że zwróciłaś mi na to uwagę. Mam nadzieję, że 1000 będzie wystarczające, biorąc pod uwagę, że wcześniej nie brałam nic :D.

ara lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

EDIT
    Angeika, a to nie jest tak, że im słabsze endometrium tym bardziej skąpa @? Ja bym się umiarkowanie cieszyła, natomiast zaczęła pić wino :D. Im cieńsze endo, tym mniejsze szanse na zagnieżdżenie fasoli :(.[/QUOTE]
    Kurde to nie wiedzialam :/Ale mi sie wydaje,ze to wina infolicu, bo ja naprawde zawsze zalana bylam przez kilka dni i to naprawde mocno, i mialam 6 dni a teraz wczoraj troszke i dzis juz koniec.Zapytam pozniej ginki czy to moze przez infolic.

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skapa @ moze tez byc przy nie calkowitym zluszczeniu enodometrium..ja tak mialam po duphastonie :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieje,ze to tak jednorazowo ale nie czlam @ w ogole, zero boli,dyskomfortu na dole,ciagniecia nic.No zobaczymy za miesiac jak bedzie.

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem żabki moje :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angeika wrote:
    No mam nadzieje,ze to tak jednorazowo ale nie czlam @ w ogole, zero boli,dyskomfortu na dole,ciagniecia nic.No zobaczymy za miesiac jak bedzie.
    ja tak wlasnie mialam gorsza byla nastepna @ ;/

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    skapa @ moze tez byc przy nie calkowitym zluszczeniu enodometrium..ja tak mialam po duphastonie :)

O, widzisz, dobrze wiedzieć :).

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    ja tak wlasnie mialam gorsza byla nastepna @ ;/
    Wlasnie ja tak mam zwykle,ze jak mnie cycki w jednym cyklu nie bola,to w kolejnym ze zdwojona sila, i brzuch tez.Wiec juz sie boje :/

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie czytam i sobie mysle ze mozecie zostac chodzącą encyklopedia w temacie spraw cyklu :P

konwalianka lubi tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide po herbatke i drugie sniadanko bbo mnie ssie

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    O, widzisz, dobrze wiedzieć :).
    hehe moj gin nawet myslala ze to ciza bo na usg w 8 dc nowego byla taki plat niezłuszczonego endo i powiedzial ze albo to wczesna ciaza albo nie zluszczylo sie

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Tak sobie czytam i sobie mysle ze mozecie zostac chodzącą encyklopedia w temacie spraw cyklu :P

Ja się na to nie piszę :D, za dużo się jeszcze muszę nauczyć i dowiedzieć, ale.. w kupie siła :)! Kupy nikt nie ruszy ;D!

Biedroneczka83, Ania_84, Lena83, ara, konwalianka, Asiula86 lubią tę wiadomość

‹‹ 2596 2597 2598 2599 2600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ