My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
Lena nie pozostaje Ci nic innego jak czekać
ale nadzieja i tak umiera ostatnia, pamiętaj!
Ariena na zielarach na pewno znajdziesz masę informacji o dongu oraz innych wspomagaczach!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 11:17
-
nick nieaktualnyArienna wrote:znalazłam, hm... znaczy ze działa na wszystko
może warto kupić.... kurcze a ja jadę na polecenie lekarza ze szpitala na podwójnej dawce kwasu foliowego, kazała co prawda łykać INOFOLIC ale to kurestwo strasznie drogie jest, a że jeszcze mam łykać rano i wieczorem to tym bardziej, kupiłam polski zamiennik, skład podobny więc myślę że efekt też będzie podobny 
Arienna - ja z tego samego powodu kupiłam Inozytol (i dodatkowo łykam kwas foliowy), bo Inofolic to nic innego jak inozytol+kw foliowy
. A za taką samą cenę mama 2x więcej Inozytolu. Nie widzę powodu, żeby przepłacać.
Dong Quai - ja biorę, pomimo że nie mam kłopotów z owulacją - Anuśce poprawił się śluz (czyli Dong działa jak wiesiołek) no i reguluje pracę hormonów, więc podobnie jak Castagnus
.
Lena - no po to tu jesteśmy, żeby wierzyć, że kiedyś każda z nas odniesie sukces
. A że to może potrwać...no może. Ale szansę mamy większą i częstszą niż na wygranie Zielonej Karty
!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 11:18
-
zaćma zazwyczaj [pste[iuje z czasem.. i krople leki pomagaja na jakis czasLaRa wrote:Ania, podobno zacma siatkówki czy cos takiego. W jednym oku tylko, drugie w 100 % sprawne. Wg veta-okulisty w tym chorym oczku widzi kontury, nie widzi wyraznie.
Dostaje krople, ktore są normalnie dla ludzi.
W czwartek wizyta, wiec sie dowiemy co robic dalej.
-
nick nieaktualny
-
ooooo w takim razie inozytol też sobie kupię
i będę łykać razem....w ogóle wczoraj się trochę wystraszyłam bo wieczorem miałam podwyższona temperaturę... ale myślę że jak mnie brzuch nie boli i powoli przestaje plamić to chyba nic złego się nie dzieje.... nie wiem sama, chyba jednak się umówię do gina na usg
-
dobra sprawdziłam sobie pierwszy lepszy inozytol z neta - 16,5/45 kapsułek 500mg, inofolic zawiera 2000mg (myoinozytolu). Zakładając, że działanie jest takie samo (nie wiem czy jest różnica między inozytolem a myo), trzeba przyjąć 4 kapsułki inozytolu żeby dawka była taka jak w inofolicu. Cena dziennej kuracji infoliciem oraz inozytolem wychodzi tak samo praktycznie (ok. 1,4zł). Wiadomo ceny są różne, ale myślę że zarówno inozytol za ok 17 zł idzie dostać jak i inofolic za 29zł. Nie biorę pod uwagę dodatkowej suplementacji kwasem foliowym, do inozytolu trzeba ją doliczyć, z kolei w inofolicu zawartość jest niska więc na ogół dodatkowo się i tak przyjmuje.
marnut lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzekaj, czekaj Arienna, bo Ara mi tu dała problem do rozwiązania
. Inofoilc i Inofem mają 2000 mio-inozytolu, a 1 tabletka Inozytolu tylko 500. W takim razie nie wiem, czy dawka 1000 jest wystarczająca. Mam nadzieję, że tak
. A jak coś, to sobie machnę Inofolic za kilka m-cy. Na razie traktuję się eksperymentalnie
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 11:37
-
nick nieaktualnyara wrote:dobra sprawdziłam sobie pierwszy lepszy inozytol z neta - 16,5/45 kapsułek 500mg, inofolic zawiera 2000mg (myoinozytolu). Zakładając, że działanie jest takie samo (nie wiem czy jest różnica między inozytolem a myo), trzeba przyjąć 4 kapsułki inozytolu żeby dawka była taka jak w inofolicu. Cena dziennej kuracji infoliciem oraz inozytolem wychodzi tak samo praktycznie (ok. 1,4zł). Wiadomo ceny są różne, ale myślę że zarówno inozytol za ok 17 zł idzie dostać jak i inofolic za 29zł. Nie biorę pod uwagę dodatkowej suplementacji kwasem foliowym, do inozytolu trzeba ją doliczyć, z kolei w inofolicu zawartość jest niska więc na ogół dodatkowo się i tak przyjmuje.
Właśnie o tym pisałam
. Dzięki, że zwróciłaś mi na to uwagę. Mam nadzieję, że 1000 będzie wystarczające, biorąc pod uwagę, że wcześniej nie brałam nic
.
ara lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
EDIT
Angeika, a to nie jest tak, że im słabsze endometrium tym bardziej skąpa @? Ja bym się umiarkowanie cieszyła, natomiast zaczęła pić wino
. Im cieńsze endo, tym mniejsze szanse na zagnieżdżenie fasoli
.[/QUOTE]
Kurde to nie wiedzialam :/Ale mi sie wydaje,ze to wina infolicu, bo ja naprawde zawsze zalana bylam przez kilka dni i to naprawde mocno, i mialam 6 dni a teraz wczoraj troszke i dzis juz koniec.Zapytam pozniej ginki czy to moze przez infolic. -
skapa @ moze tez byc przy nie calkowitym zluszczeniu enodometrium..ja tak mialam po duphastonie
angeika, marnut lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja tak wlasnie mialam gorsza byla nastepna @ ;/angeika wrote:No mam nadzieje,ze to tak jednorazowo ale nie czlam @ w ogole, zero boli,dyskomfortu na dole,ciagniecia nic.No zobaczymy za miesiac jak bedzie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Tak sobie czytam i sobie mysle ze mozecie zostac chodzącą encyklopedia w temacie spraw cyklu
konwalianka lubi tę wiadomość
Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. -
hehe moj gin nawet myslala ze to ciza bo na usg w 8 dc nowego byla taki plat niezłuszczonego endo i powiedzial ze albo to wczesna ciaza albo nie zluszczylo siemarnut wrote:O, widzisz, dobrze wiedzieć
. -
nick nieaktualnyLena83 wrote:Tak sobie czytam i sobie mysle ze mozecie zostac chodzącą encyklopedia w temacie spraw cyklu

Ja się na to nie piszę
, za dużo się jeszcze muszę nauczyć i dowiedzieć, ale.. w kupie siła
! Kupy nikt nie ruszy
!
Biedroneczka83, Ania_84, Lena83, ara, konwalianka, Asiula86 lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH