SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • ara Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena nie pozostaje Ci nic innego jak czekać :P ale nadzieja i tak umiera ostatnia, pamiętaj!

Ariena na zielarach na pewno znajdziesz masę informacji o dongu oraz innych wspomagaczach!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 11:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    znalazłam, hm... znaczy ze działa na wszystko :P może warto kupić.... kurcze a ja jadę na polecenie lekarza ze szpitala na podwójnej dawce kwasu foliowego, kazała co prawda łykać INOFOLIC ale to kurestwo strasznie drogie jest, a że jeszcze mam łykać rano i wieczorem to tym bardziej, kupiłam polski zamiennik, skład podobny więc myślę że efekt też będzie podobny :)

Arienna - ja z tego samego powodu kupiłam Inozytol (i dodatkowo łykam kwas foliowy), bo Inofolic to nic innego jak inozytol+kw foliowy ;). A za taką samą cenę mama 2x więcej Inozytolu. Nie widzę powodu, żeby przepłacać.
    Dong Quai - ja biorę, pomimo że nie mam kłopotów z owulacją - Anuśce poprawił się śluz (czyli Dong działa jak wiesiołek) no i reguluje pracę hormonów, więc podobnie jak Castagnus :).

Lena - no po to tu jesteśmy, żeby wierzyć, że kiedyś każda z nas odniesie sukces :D. A że to może potrwać...no może. Ale szansę mamy większą i częstszą niż na wygranie Zielonej Karty ;)!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 11:18

• ara Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut a jak z zawartością inozytolu? pamiętasz ile go tam jest wagowo?

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Ania, podobno zacma siatkówki czy cos takiego. W jednym oku tylko, drugie w 100 % sprawne. Wg veta-okulisty w tym chorym oczku widzi kontury, nie widzi wyraznie.
    Dostaje krople, ktore są normalnie dla ludzi.
    W czwartek wizyta, wiec sie dowiemy co robic dalej.
    zaćma zazwyczaj [pste[iuje z czasem.. i krople leki pomagaja na jakis czas :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    500 w jednej tabletce, ja łykam 2, czyli 1000 codziennie ;).

• Arienna Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooooo w takim razie inozytol też sobie kupię :) i będę łykać razem....w ogóle wczoraj się trochę wystraszyłam bo wieczorem miałam podwyższona temperaturę... ale myślę że jak mnie brzuch nie boli i powoli przestaje plamić to chyba nic złego się nie dzieje.... nie wiem sama, chyba jednak się umówię do gina na usg

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • ara Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra sprawdziłam sobie pierwszy lepszy inozytol z neta - 16,5/45 kapsułek 500mg, inofolic zawiera 2000mg (myoinozytolu). Zakładając, że działanie jest takie samo (nie wiem czy jest różnica między inozytolem a myo), trzeba przyjąć 4 kapsułki inozytolu żeby dawka była taka jak w inofolicu. Cena dziennej kuracji infoliciem oraz inozytolem wychodzi tak samo praktycznie (ok. 1,4zł). Wiadomo ceny są różne, ale myślę że zarówno inozytol za ok 17 zł idzie dostać jak i inofolic za 29zł. Nie biorę pod uwagę dodatkowej suplementacji kwasem foliowym, do inozytolu trzeba ją doliczyć, z kolei w inofolicu zawartość jest niska więc na ogół dodatkowo się i tak przyjmuje.

marnut lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaj, czekaj Arienna, bo Ara mi tu dała problem do rozwiązania :). Inofoilc i Inofem mają 2000 mio-inozytolu, a 1 tabletka Inozytolu tylko 500. W takim razie nie wiem, czy dawka 1000 jest wystarczająca. Mam nadzieję, że tak :). A jak coś, to sobie machnę Inofolic za kilka m-cy. Na razie traktuję się eksperymentalnie :D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 11:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    dobra sprawdziłam sobie pierwszy lepszy inozytol z neta - 16,5/45 kapsułek 500mg, inofolic zawiera 2000mg (myoinozytolu). Zakładając, że działanie jest takie samo (nie wiem czy jest różnica między inozytolem a myo), trzeba przyjąć 4 kapsułki inozytolu żeby dawka była taka jak w inofolicu. Cena dziennej kuracji infoliciem oraz inozytolem wychodzi tak samo praktycznie (ok. 1,4zł). Wiadomo ceny są różne, ale myślę że zarówno inozytol za ok 17 zł idzie dostać jak i inofolic za 29zł. Nie biorę pod uwagę dodatkowej suplementacji kwasem foliowym, do inozytolu trzeba ją doliczyć, z kolei w inofolicu zawartość jest niska więc na ogół dodatkowo się i tak przyjmuje.

Właśnie o tym pisałam :). Dzięki, że zwróciłaś mi na to uwagę. Mam nadzieję, że 1000 będzie wystarczające, biorąc pod uwagę, że wcześniej nie brałam nic :D.

ara lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

EDIT
    Angeika, a to nie jest tak, że im słabsze endometrium tym bardziej skąpa @? Ja bym się umiarkowanie cieszyła, natomiast zaczęła pić wino :D. Im cieńsze endo, tym mniejsze szanse na zagnieżdżenie fasoli :(.[/QUOTE]
    Kurde to nie wiedzialam :/Ale mi sie wydaje,ze to wina infolicu, bo ja naprawde zawsze zalana bylam przez kilka dni i to naprawde mocno, i mialam 6 dni a teraz wczoraj troszke i dzis juz koniec.Zapytam pozniej ginki czy to moze przez infolic.

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skapa @ moze tez byc przy nie calkowitym zluszczeniu enodometrium..ja tak mialam po duphastonie :)

angeika, marnut lubią tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieje,ze to tak jednorazowo ale nie czlam @ w ogole, zero boli,dyskomfortu na dole,ciagniecia nic.No zobaczymy za miesiac jak bedzie.

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem żabki moje :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angeika wrote:
    No mam nadzieje,ze to tak jednorazowo ale nie czlam @ w ogole, zero boli,dyskomfortu na dole,ciagniecia nic.No zobaczymy za miesiac jak bedzie.
    ja tak wlasnie mialam gorsza byla nastepna @ ;/

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    skapa @ moze tez byc przy nie calkowitym zluszczeniu enodometrium..ja tak mialam po duphastonie :)

O, widzisz, dobrze wiedzieć :).

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    ja tak wlasnie mialam gorsza byla nastepna @ ;/
    Wlasnie ja tak mam zwykle,ze jak mnie cycki w jednym cyklu nie bola,to w kolejnym ze zdwojona sila, i brzuch tez.Wiec juz sie boje :/

• Lena83 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie czytam i sobie mysle ze mozecie zostac chodzącą encyklopedia w temacie spraw cyklu :P

konwalianka lubi tę wiadomość

Może kiedyś ICSI: http://ovufriend.pl/pamietnik/milosc-to-zadanie-ktore-bog-wciaz-nam-wyznacza,144
    Niech nasza dro­ga będzie wspólna. Niech nasza mod­litwa będzie po­kor­na. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszys­tkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać.
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide po herbatke i drugie sniadanko bbo mnie ssie

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    O, widzisz, dobrze wiedzieć :).
    hehe moj gin nawet myslala ze to ciza bo na usg w 8 dc nowego byla taki plat niezłuszczonego endo i powiedzial ze albo to wczesna ciaza albo nie zluszczylo sie

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena83 wrote:
    Tak sobie czytam i sobie mysle ze mozecie zostac chodzącą encyklopedia w temacie spraw cyklu :P

Ja się na to nie piszę :D, za dużo się jeszcze muszę nauczyć i dowiedzieć, ale.. w kupie siła :)! Kupy nikt nie ruszy ;D!

Biedroneczka83, Ania_84, Lena83, ara, konwalianka, Asiula86 lubią tę wiadomość

‹‹ 2596 2597 2598 2599 2600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ