My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMalenq wiesz może to pytanie było dziwne ale wczoraj miałam 36.7 a dzisiaj 37.4 a obie mierzyłam o tej samej porze. Bóle mam w lewym jajniku i podbrzuszu więc to raczej na @ ;( ależ u Ciebie to ślicznie wygląda 7 tydzień i 1 dzień ciąży
Malenq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalenq dziękuję za link. Ale sobie poczytałam
Katja, tuż przed okresem (dzień przed zazwyczaj) temperatura spada. Obniża się poziom progesteronu, ciało "poci" resztki ciepła. Z reguły jest tak, że albo temperatura spadnie trochę dzień przed okresem a potem już w dzień okresu drastycznie się obniży lub będzie sobie spadać stopniowo. To zależy, bo każda kobieta jest inna.
U mnie zawsze @ zwiastują nocne poty oraz lekka biegunka dzień przed. No i oczywiście drastyczny spadek temperatury.justta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzien dobry
wszytskiego naj dla wszystkich mam obecnych i przyszłych
bo kazda z Nas na pewno bedzie w koncu mamusia
ps ja poki co jestem kocia mama hehe
Nasturcja wiamy co do badan to wskazane wszytskie wymienione przez ciebie okolo 3 dc progesteron 20-22 dc - okolo 7 dni po domniemanej owulacji
I jeszcze jedno.. warto mezowi zbadac TSH - skoro ma cukrzyce trzeba i to kontrolowac, no i proponowalalbym za jakis czas zrobic badanie nasienia. bo cukier moze oslabic plemniki .. tak samo jak i za wysoki cholesterolWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 09:16
Nenaaa, Katja, Nasturcja, Tamka, Anuśka, monaaa85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalenq też zauważyłam te góry i doliny... i niestety nie badałam... staramy się co prawda dopiero od 4 miesięcy ale to pierwszy miesiąc jak mam wykresik więc nie wiedziałam wcześniej o tych skokach i upadkach hehe więc radzicie żeby iść do ginekologa i powiedzieć mu o tym?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 09:15
-
czesc dziewczyny
jak sie nie zajrzy jakis czas jest co czytac
katja gdzies czytalam ze tempke trzeba mierzyc zawsze o tej samej porze po przebudzeniu i zanim nawet wstaniesz z lozka...
ja nastawiam na 6 rano
najlepiej podobno w pochwie i jak z ciekawosci sprawdzilam sa duze roznice w zaleznosci od tego gdzie mierzysz wiec jak zaczniesz tak musisz konczyc i najlepiej zawsze tym samym termometrem
nie jestem expertem ale chyba powinnas zobaczyc ginka, podobno takie skoki moga swiadczyc o bezowulacyjnymKatja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAniu, maz tez mial test na TSH. Ma niedoczynnosc tarczycy, bral lekarstwa i jakims cudem wszystko mu sie uregulowalo. Cholesterol takze spadl. Ostatnio bylismy u lekarki i powiedziala, zeby przestal brac te tabletki na tarczyce i cholesterol, bo ona nie jest fanka uzalezniania sie od tabletek w tak mlodym wieku. Kazala powtorzyc badania za 3 miesiace, zeby sprawdzic czy TSH i cholesterol sie zmienil. 3 miesiace juz minely. Bedzie musial isc i zrobic.
Co do badania nasienia, to moj maz juz dzielnie podreptal do kliniki pare tygodni temu, ale ze stresu nie oddal nasienia. Mowil, ze nic a nic na niego nie podzialaly te filmiki w pokoju. Teraz nie chce isc ponownie. Znaczy sie, deklaruje, ze pojdzie, ale nie widze w nim checi.Ania_84 lubi tę wiadomość
-
OvuFriend
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKatja wrote:Malenq też zauważyłam te góry i doliny... i niestety nie badałam... staramy się co prawda dopiero od 4 miesięcy ale to pierwszy miesiąc jak mam wykresik więc nie wiedziałam wcześniej o tych skokach i upadkach hehe więc radzicie żeby iść do ginekologa i powiedzieć mu o tym?
Masz gory i doliny, ale to w sumie podobnie do mojego wykresu. U mnie jednak bylo tak, ze na poczatku cyklu kupilam sobie nowy termometr i po okresie zaczelam z nim poiary w ustach. I ten termometr okazal sie wadliwy. Pokazywal mi nawet 34 stopnie. Wiec w polowie cyklu wymienilam na moj stary, takze moje pomiary nie sa dobre w tym miesiacu.
U Ciebie byly jednak troszke zroznicowane godziny pomiaru. Staraj sie zawsze o tej samej porze, tym samym termometrem i w tym samym miejscu. Slyszalam, ze w pochwie najlepiej, bo tam jest stala temperatura. Ja tez od tego cyklu zaczynam w pochwie pomiar i zobaczymy czy bede miala takie skoki.
Jesli czujesz, ze juz chcesz isc do lekarza, to idz i zrob postawowe badania hormonow, o ktorych wspomnialam strone wczesniej. Albo powstrzymaj sie jeszcze, mierz dokladnie w tym cyklu np.o 7 rano w pochwie i wtedy zadecyduj
Kiedy mialas owulke? Jak dlugie masz cykle i faze lutealna?Malenq lubi tę wiadomość