X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I również życzę wszystkim dziewczynkom w dniu mamy aby zostały mamami. :)

Katja, Malenq, Nenaaa, Anuśka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam pytanko... czy tempka przed @ powinna spadać, utrzymywać się na tym samym poziomie czy urosnąć? bo w necie jest różne info...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katja to zależy, u mnie zawsze spadała na łeb na szyję, taki huk z wysokiego piętra....:D:D:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wiesz może to pytanie było dziwne ale wczoraj miałam 36.7 a dzisiaj 37.4 a obie mierzyłam o tej samej porze. Bóle mam w lewym jajniku i podbrzuszu więc to raczej na @ ;( ależ u Ciebie to ślicznie wygląda 7 tydzień i 1 dzień ciąży :)

Malenq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq dziękuję za link. Ale sobie poczytałam :)
    Katja, tuż przed okresem (dzień przed zazwyczaj) temperatura spada. Obniża się poziom progesteronu, ciało "poci" resztki ciepła. Z reguły jest tak, że albo temperatura spadnie trochę dzień przed okresem a potem już w dzień okresu drastycznie się obniży lub będzie sobie spadać stopniowo. To zależy, bo każda kobieta jest inna.
    U mnie zawsze @ zwiastują nocne poty oraz lekka biegunka dzień przed. No i oczywiście drastyczny spadek temperatury.

justta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Witaj :) Ja też 28 latek. :)
    Super :) Ja dopiero skończyłam teraz w maju i na razie przyzwyczajam się do nowego wieku :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katja to pytanie nie było dziwne, bo u każdej z nas to inaczej wygląda...dlatego zawsze wyczekiwałam spektakularnego spadku tempki przed @, bo tak to u mnie wyglądało...
    Nast...ależ proszę:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczynki :) więc skąd u mnie taki skok tempki do 37.4 skoro za 2 dni mam dostać @... hmm

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katja mozna zerknac na Twoj wykres?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Katja mozna zerknac na Twoj wykres?
    właśnie, właśnie....

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko dziewczynki od połowy cyklu mierzę o stałej porze... więc nie wiem czy to ma też coś wspólnego...

98c84c646d41fcd6978a006a365ad132.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katja..góry i doliny widzę...a hormony badałaś???
    naprawdę ciężko mi cokolwiek wywnioskować...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 09:13

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry
    wszytskiego naj dla wszystkich mam obecnych i przyszłych :)
    bo kazda z Nas na pewno bedzie w koncu mamusia :)

ps ja poki co jestem kocia mama :D hehe ;)

Nasturcja wiamy co do badan to wskazane wszytskie wymienione przez ciebie okolo 3 dc progesteron 20-22 dc - okolo 7 dni po domniemanej owulacji :)

I jeszcze jedno.. warto mezowi zbadac TSH - skoro ma cukrzyce trzeba i to kontrolowac, no i proponowalalbym za jakis czas zrobic badanie nasienia. bo cukier moze oslabic plemniki .. tak samo jak i za wysoki cholesterol

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 09:16

Nenaaa, Katja, Nasturcja, Tamka, Anuśka, monaaa85 lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq też zauważyłam te góry i doliny... i niestety nie badałam... staramy się co prawda dopiero od 4 miesięcy ale to pierwszy miesiąc jak mam wykresik więc nie wiedziałam wcześniej o tych skokach i upadkach hehe więc radzicie żeby iść do ginekologa i powiedzieć mu o tym?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 09:15

• helenkq Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny ;)

jak sie nie zajrzy jakis czas jest co czytac ;)
    katja gdzies czytalam ze tempke trzeba mierzyc zawsze o tej samej porze po przebudzeniu i zanim nawet wstaniesz z lozka...
    ja nastawiam na 6 rano ;)

najlepiej podobno w pochwie i jak z ciekawosci sprawdzilam sa duze roznice w zaleznosci od tego gdzie mierzysz wiec jak zaczniesz tak musisz konczyc i najlepiej zawsze tym samym termometrem ;)

nie jestem expertem ale chyba powinnas zobaczyc ginka, podobno takie skoki moga swiadczyc o bezowulacyjnym

Katja lubi tę wiadomość

dqpri09kenjjhndh.png
    ***************Gang 18+****************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katja oczywiście....im wcześniej się przebadasz tym wcześniej będziesz wiedziała co i jak.....i w czym jest problem, albo że go nie ma:)
    tempka może być zaburzona z różnych powodów: stres, krótki sen etc.

Katja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, maz tez mial test na TSH. Ma niedoczynnosc tarczycy, bral lekarstwa i jakims cudem wszystko mu sie uregulowalo. Cholesterol takze spadl. Ostatnio bylismy u lekarki i powiedziala, zeby przestal brac te tabletki na tarczyce i cholesterol, bo ona nie jest fanka uzalezniania sie od tabletek w tak mlodym wieku. Kazala powtorzyc badania za 3 miesiace, zeby sprawdzic czy TSH i cholesterol sie zmienil. 3 miesiace juz minely. Bedzie musial isc i zrobic.

Co do badania nasienia, to moj maz juz dzielnie podreptal do kliniki pare tygodni temu, ale ze stresu nie oddal nasienia. Mowil, ze nic a nic na niego nie podzialaly te filmiki w pokoju. Teraz nie chce isc ponownie. Znaczy sie, deklaruje, ze pojdzie, ale nie widze w nim checi.

Ania_84 lubi tę wiadomość

• OvuFriend

Wysłany: 26 maja 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość wyedytowana przez administratora forum z powodu łamania zasad regulaminu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochane! :* Także po @ wyruszam do ginekologa :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katja wrote:
    Malenq też zauważyłam te góry i doliny... i niestety nie badałam... staramy się co prawda dopiero od 4 miesięcy ale to pierwszy miesiąc jak mam wykresik więc nie wiedziałam wcześniej o tych skokach i upadkach hehe więc radzicie żeby iść do ginekologa i powiedzieć mu o tym?

Masz gory i doliny, ale to w sumie podobnie do mojego wykresu. U mnie jednak bylo tak, ze na poczatku cyklu kupilam sobie nowy termometr i po okresie zaczelam z nim poiary w ustach. I ten termometr okazal sie wadliwy. Pokazywal mi nawet 34 stopnie. Wiec w polowie cyklu wymienilam na moj stary, takze moje pomiary nie sa dobre w tym miesiacu.

U Ciebie byly jednak troszke zroznicowane godziny pomiaru. Staraj sie zawsze o tej samej porze, tym samym termometrem i w tym samym miejscu. Slyszalam, ze w pochwie najlepiej, bo tam jest stala temperatura. Ja tez od tego cyklu zaczynam w pochwie pomiar i zobaczymy czy bede miala takie skoki.
    Jesli czujesz, ze juz chcesz isc do lekarza, to idz i zrob postawowe badania hormonow, o ktorych wspomnialam strone wczesniej. Albo powstrzymaj sie jeszcze, mierz dokladnie w tym cyklu np.o 7 rano w pochwie i wtedy zadecyduj :)
    Kiedy mialas owulke? Jak dlugie masz cykle i faze lutealna?

Malenq lubi tę wiadomość

‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ