X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I również życzę wszystkim dziewczynkom w dniu mamy aby zostały mamami. :)

Katja, Malenq, Nenaaa, Anuśka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam pytanko... czy tempka przed @ powinna spadać, utrzymywać się na tym samym poziomie czy urosnąć? bo w necie jest różne info...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katja to zależy, u mnie zawsze spadała na łeb na szyję, taki huk z wysokiego piętra....:D:D:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wiesz może to pytanie było dziwne ale wczoraj miałam 36.7 a dzisiaj 37.4 a obie mierzyłam o tej samej porze. Bóle mam w lewym jajniku i podbrzuszu więc to raczej na @ ;( ależ u Ciebie to ślicznie wygląda 7 tydzień i 1 dzień ciąży :)

Malenq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq dziękuję za link. Ale sobie poczytałam :)
    Katja, tuż przed okresem (dzień przed zazwyczaj) temperatura spada. Obniża się poziom progesteronu, ciało "poci" resztki ciepła. Z reguły jest tak, że albo temperatura spadnie trochę dzień przed okresem a potem już w dzień okresu drastycznie się obniży lub będzie sobie spadać stopniowo. To zależy, bo każda kobieta jest inna.
    U mnie zawsze @ zwiastują nocne poty oraz lekka biegunka dzień przed. No i oczywiście drastyczny spadek temperatury.

justta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Witaj :) Ja też 28 latek. :)
    Super :) Ja dopiero skończyłam teraz w maju i na razie przyzwyczajam się do nowego wieku :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katja to pytanie nie było dziwne, bo u każdej z nas to inaczej wygląda...dlatego zawsze wyczekiwałam spektakularnego spadku tempki przed @, bo tak to u mnie wyglądało...
    Nast...ależ proszę:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczynki :) więc skąd u mnie taki skok tempki do 37.4 skoro za 2 dni mam dostać @... hmm

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katja mozna zerknac na Twoj wykres?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Katja mozna zerknac na Twoj wykres?
    właśnie, właśnie....

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko dziewczynki od połowy cyklu mierzę o stałej porze... więc nie wiem czy to ma też coś wspólnego...

98c84c646d41fcd6978a006a365ad132.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katja..góry i doliny widzę...a hormony badałaś???
    naprawdę ciężko mi cokolwiek wywnioskować...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 09:13

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry
    wszytskiego naj dla wszystkich mam obecnych i przyszłych :)
    bo kazda z Nas na pewno bedzie w koncu mamusia :)

ps ja poki co jestem kocia mama :D hehe ;)

Nasturcja wiamy co do badan to wskazane wszytskie wymienione przez ciebie okolo 3 dc progesteron 20-22 dc - okolo 7 dni po domniemanej owulacji :)

I jeszcze jedno.. warto mezowi zbadac TSH - skoro ma cukrzyce trzeba i to kontrolowac, no i proponowalalbym za jakis czas zrobic badanie nasienia. bo cukier moze oslabic plemniki .. tak samo jak i za wysoki cholesterol

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 09:16

Nenaaa, Katja, Nasturcja, Tamka, Anuśka, monaaa85 lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq też zauważyłam te góry i doliny... i niestety nie badałam... staramy się co prawda dopiero od 4 miesięcy ale to pierwszy miesiąc jak mam wykresik więc nie wiedziałam wcześniej o tych skokach i upadkach hehe więc radzicie żeby iść do ginekologa i powiedzieć mu o tym?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 09:15

• helenkq Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny ;)

jak sie nie zajrzy jakis czas jest co czytac ;)
    katja gdzies czytalam ze tempke trzeba mierzyc zawsze o tej samej porze po przebudzeniu i zanim nawet wstaniesz z lozka...
    ja nastawiam na 6 rano ;)

najlepiej podobno w pochwie i jak z ciekawosci sprawdzilam sa duze roznice w zaleznosci od tego gdzie mierzysz wiec jak zaczniesz tak musisz konczyc i najlepiej zawsze tym samym termometrem ;)

nie jestem expertem ale chyba powinnas zobaczyc ginka, podobno takie skoki moga swiadczyc o bezowulacyjnym

Katja lubi tę wiadomość

dqpri09kenjjhndh.png
    ***************Gang 18+****************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katja oczywiście....im wcześniej się przebadasz tym wcześniej będziesz wiedziała co i jak.....i w czym jest problem, albo że go nie ma:)
    tempka może być zaburzona z różnych powodów: stres, krótki sen etc.

Katja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, maz tez mial test na TSH. Ma niedoczynnosc tarczycy, bral lekarstwa i jakims cudem wszystko mu sie uregulowalo. Cholesterol takze spadl. Ostatnio bylismy u lekarki i powiedziala, zeby przestal brac te tabletki na tarczyce i cholesterol, bo ona nie jest fanka uzalezniania sie od tabletek w tak mlodym wieku. Kazala powtorzyc badania za 3 miesiace, zeby sprawdzic czy TSH i cholesterol sie zmienil. 3 miesiace juz minely. Bedzie musial isc i zrobic.

Co do badania nasienia, to moj maz juz dzielnie podreptal do kliniki pare tygodni temu, ale ze stresu nie oddal nasienia. Mowil, ze nic a nic na niego nie podzialaly te filmiki w pokoju. Teraz nie chce isc ponownie. Znaczy sie, deklaruje, ze pojdzie, ale nie widze w nim checi.

Ania_84 lubi tę wiadomość

• OvuFriend

Wysłany: 26 maja 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość wyedytowana przez administratora forum z powodu łamania zasad regulaminu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochane! :* Także po @ wyruszam do ginekologa :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katja wrote:
    Malenq też zauważyłam te góry i doliny... i niestety nie badałam... staramy się co prawda dopiero od 4 miesięcy ale to pierwszy miesiąc jak mam wykresik więc nie wiedziałam wcześniej o tych skokach i upadkach hehe więc radzicie żeby iść do ginekologa i powiedzieć mu o tym?

Masz gory i doliny, ale to w sumie podobnie do mojego wykresu. U mnie jednak bylo tak, ze na poczatku cyklu kupilam sobie nowy termometr i po okresie zaczelam z nim poiary w ustach. I ten termometr okazal sie wadliwy. Pokazywal mi nawet 34 stopnie. Wiec w polowie cyklu wymienilam na moj stary, takze moje pomiary nie sa dobre w tym miesiacu.

U Ciebie byly jednak troszke zroznicowane godziny pomiaru. Staraj sie zawsze o tej samej porze, tym samym termometrem i w tym samym miejscu. Slyszalam, ze w pochwie najlepiej, bo tam jest stala temperatura. Ja tez od tego cyklu zaczynam w pochwie pomiar i zobaczymy czy bede miala takie skoki.
    Jesli czujesz, ze juz chcesz isc do lekarza, to idz i zrob postawowe badania hormonow, o ktorych wspomnialam strone wczesniej. Albo powstrzymaj sie jeszcze, mierz dokladnie w tym cyklu np.o 7 rano w pochwie i wtedy zadecyduj :)
    Kiedy mialas owulke? Jak dlugie masz cykle i faze lutealna?

Malenq lubi tę wiadomość

‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ