My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAleż mnie ten Gin wymacał, wybadał o jacie hehe a więc powiedział mi że moje jajniki pracują prawidłowo, na usg widział pęcherzyki Graffa i stwierdził że mam idealną macice do zapłodnienia (dziwnie to brzmi)... i nie widzi potrzeby badania hormonów mimo tych skoków temperatur... :]
-
nick nieaktualnydziwny gin...ja rozumiem, że masz prawidłową budowę anatomiczną....ale to nie ma związku ze skokami hormonalnymi....ja na Twoim miejscu prywatnie zrobiłabym sobie podstawowe hormonki w odpowiednich dniach cyklu....
ale to moje zdanie:)
powodzenia zatem, nic tylko działać... -
Katja, dobrze, że wszystko ok ale...jakie pęcherzyki on tam widział? Ty nie jesteś czasem w końcówce cyklu? Pęcherzyki zaczynają rosnąć na początku cyklu, nie? Czy jak ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 20:02
-
nick nieaktualny
-
Nie no, pełny zestaw pęcherzyków mamy w jajnikach już od urodzenia, naszą rezerwę na całe życie ( płodne ).. później z początkiem cyklu około 20stu z nich zaczyna rosnąć i dojrzewać...Zwykle jeden zostaje wybrańcem i z niego uwalniana jest komórka jajowa...Ale ja nie wiedziałam, że pod koniec cyklu już jakieś widać na USG Ale niewykluczone, że ja jestem niedouczona. Mówiłam już kiedyś, że Bozia rozumu poskąpiła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 20:26
-
Anuśka wrote:Strasznie mnie coś ciągnie w podbrzuszu... Jakoś strzyka, swędzi i drapie... Nie wiem o co chodzi...
Anuśka lubi tę wiadomość
-
moga byc pechrzyki ktore sie pekly i pozniej sie wchlaniaja.. - bo pecherzyk graffa jet tym dominujacym.. wiec troche to dziwne.. albo jeszce nie mialas owlki albo pecherzyk nie pekl i zaczyna sie wchlaniac - a jesi masz skoki tempektto mozliwe ze byl bezowulacyjny i teraz sie wchlania
Nenaaa, Katja lubią tę wiadomość
-
dziwny gin ... ale z drugiej strony na pewno pytał o termin ostatniej miesiączki więc wiedział w którym dniu cyklu jesteś, skoro te pęcherzyki go nie zdziwiły, to może faktycznie tak jest? chociaż ja byłam kiedyś na usg w końcówce cyklu i nie miałam żadnych pęcherzyków tylko jakiś płyn czy coś tam po pęknięciu pęcherzyka..
Nena, Ty tu autorytet jesteś a nie bezmózgowie więc mnie nie denerwujNenaaa lubi tę wiadomość
-
Dokładnie tak Aniu, myślałam, że może byc widoczny ewentualnie ten niepękniety ale...gin w tym wypadku powinien powiedzieć co dokładnie widzi i poinformować o ewentualnym niepękniętym dominującym Nie kumam tych ginów niektórych
Haha, Tamcia, podejrzewam u Ciebie stan upojenia alkoholowego...
Autorytet....hahahaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 20:37
Tamka lubi tę wiadomość
-
Nenaaa wrote:Oczywiście, że tak! Autorytet w lenistwie, w kombinowaniu jak tu zrobić żeby się nie narobić. Doktor habilitowany w obiboctwie pospolitym
czyli jednym słowem mądra kobietka z Ciebie
A u mnie burza masakryczna i grzmi niemiłosiernie, dawno tak nie dawało czaduAlfetka lubi tę wiadomość
-
helenkq wrote:a moze skoro takie skoki to dopiero owulka bedzie i stad te pecherzyki sa...
-
justta wrote:czyli jednym słowem mądra kobietka z Ciebie
A u mnie burza masakryczna i grzmi niemiłosiernie, dawno tak nie dawało czadujustta lubi tę wiadomość
-
Tak się zapowiadało na tą burzę cały dzień upał, chyba 30 stopni, duchota a teraz łup i grzmi i zaczęło padać, za to powietrze się rześkie zrobi, spoko ostatnio jak tak lało i jeszcze gradem sypało, w sobotę, byliśmy na grilu i myk pod wiatę drzew unikam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2014, 21:05