X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka pisz pisz jak bylo gdzie byliście :)

ja musze znowu coś zjeść bo mnie ssie co jakiś czas cos mnie tam pociągnie kłuje boziu jak bym uz chciała wiedzieć i mieć pewność i móc sie cieszyć

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Psotka pisz pisz jak bylo gdzie byliście :)

ja musze znowu coś zjeść bo mnie ssie co jakiś czas cos mnie tam pociągnie kłuje boziu jak bym uz chciała wiedzieć i mieć pewność i móc sie cieszyć
    Trzymam mocno kciuki żebyś jak najszybciej mogła się już cieszyć :D

• choco Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tylko on zrzucił te kilogramy z żalu jak go kiedyś rzuciłam (młoda i głupia wtedy byłam), a teraz jest dla nieco dużym problemem np. zrezygnowanie z przekąsek przed TV, czy z dokładki obiadu równej pierwszej porcji. No ale może jak poczytał o tych operacjach, pooglądał na youtubie to taki mini kopniak mu tam w rozumek zastuka.

**********************Gang 18+***********************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Bylismy na moment nad jeziorem Garda
    O jak zazdroszczę, chciałabym tam pojechać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka, to nie jest 50% szans na zajście w ciążę, niestety. To po prostu jak w starym porzekadle "na dwoje babka wróżyła" - albo jesteś w ciąży albo nie ;). Ale ja głęboko wierzę, że Dong + seks zaowocuje :).

Choco - rzuć go w cholerę w takim razie :D albo rzuć w cholerę telewizorem, skoro problemem jest stos przekąsek przed TV. O dokładkach już nie mówię - gotuj mniej albo od razu "nadmiar" do mrożenia. No i chyba będziesz musiała nieco zmodyfikować żywienie - i listy zakupów :/.

Psotka - ale super! I dobrze, że dałaś radę w ciąży w takiej podróży :). Jak zwykle średnio trafna wróżba z mojej Szklanej Kuli - chłopak :D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 10:24

Malenq lubi tę wiadomość

• cati Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Podroz byla spontaniczna, pojechalismy za pogoda :D. Bylismy na moment nad jeziorem Garda, potem Bolonia i sliczne wloskie wioseczki, potem pojechalismy do Rzymu i spalismy 3 noce u kolezanki pod stolica, polezelismy troche nawet na plazy a w drodze powrotnej zobaczylismy Siene i Florencje i zatrzymalismy w przecudnej starej (z XVw) willi toskanskiej. Jeszcze jak wyjezdzalismy z Florencji to bylo ponad 20stopni a jak wjechalismy do Austrii to 5°C i snieg!

chocko a na co ta operacja?

Ahhh taka podróż tez mi sie marzy :) wreszcie nigdzie nie bylismy na podrozy poslubnej :/

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Kasiaa Debiutantka

Wysłany: 27 października 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :) Jestem tu nowa. Od kilku miesiecy staram sie o dzidie. Mam juz jedno dziecko. Ostatnia @ byla 4.10 teraz ma niby byc 3.11. Program nie wyznaczyl owulacji. Jednak ja mam inne pytanie czy jest mozliwe ze zaszlam w ciaze? Od kilku dni mam straszny apetyt,jem dwa razy wiecej niż mąż i czesciej,w nocy wstaje do lazienki bo poprostu juz nie wytrzymuje,jestem senna,brzuch mam duzy ale to chyba z tego zarcia. Czy tak wczesnie pokazaly by sie objawy ? Czy jest sens robic jutro rano test ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 10:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaa wrote:
    Czesc :) Jestem tu nowa. Od kilku miesiecy staram sie o dzidie. Mam juz jedno dziecko. Ostatnia @ byla 4.09 teraz ma niby byc 3.10. Program nie wyznaczyl owulacji. Jednak ja mam inne pytanie czy jest mozliwe ze zaszlam w ciaze? Od kilku dni mam straszny apetyt,jem dwa razy wiecej niż mąż i czesciej,w nocy wstaje do lazienki bo poprostu juz nie wytrzymuje,jestem senna,brzuch mam duzy ale to chyba z tego zarcia. Czy tak wczesnie pokazaly by sie objawy ? Czy jest sens robic jutro rano test ?
    Wiesz, biorąc pod uwagę, że dziś mamy 27.10 a Ty powinnaś dostać @ 3.10, myślę że najwyższa pora na test :D.

• choco Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka do gastric bypass miał być.
    Mamut już mu mówiłam że go rzucę żeby schudł ale się jakoś nie przejął. Co do gotowania, problem jest taki że on gotuje bo wcześniej wraca. Jak ostatnio zupę odgrzewałam, i odgrzałam tylko tyle co na dwa talerze to tak się fochnął za brak dokładni, jak bym mu lodówkę na tydzień zamkneła. Po czym podreptał do lodówki po kanapusie. Ja już siły na niego nie mam i na te jego wpierd*** bo jedzeniem cięzko to nazwać. Temu się na tą operację zgodziłam, wcześniej go przekonywałam, że da radę bez tego.
    No ale chyba czas wprowadzić zmiany w domu. Będę najwyżej gotować wieczorem na dzień następny. I zrobie zakaz jedzenia miedzy posiłkami. O karny słoiczek będzie, za podjadanie dyszka do słoika :-)

Dobra już wam nie truje tu o moim pulpeciku, idę pracować.

• choco Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram Mamuta. Trzy tygodnie po terminie @ możesz smiało zatestować.

marnut lubi tę wiadomość

• Kasiaa Debiutantka

Wysłany: 27 października 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju baardzo przepraszam ale pomyliły mi sie miesiące. @ byla 3.10 a teraz ma byc 2.11. jeszcze raz przepraszam za bład

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Anuśka, to nie jest 50% szans na zajście w ciążę, niestety. To po prostu jak w starym porzekadle "na dwoje babka wróżyła" - albo jesteś w ciąży albo nie ;).
    Hi hi no Kochana ja jestem blondynką ale aż tak źle ze mną nie jest, w sensie że skumałam że "na dwoje babka wróżyła" ale wiesz.... Czas Świra :P
    Ale koniec głupiego wmawiania sobie objawów, czas ogarnąć chałupkę i śmigać do dentystki-sadystki :D

Kasiaa za wcześnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 10:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choco wrote:
    Kotka do gastric bypass miał być.
    Mamut już mu mówiłam że go rzucę żeby schudł ale się jakoś nie przejął. Co do gotowania, problem jest taki że on gotuje bo wcześniej wraca. Jak ostatnio zupę odgrzewałam, i odgrzałam tylko tyle co na dwa talerze to tak się fochnął za brak dokładni, jak bym mu lodówkę na tydzień zamkneła. Po czym podreptał do lodówki po kanapusie. Ja już siły na niego nie mam i na te jego wpierd*** bo jedzeniem cięzko to nazwać. Temu się na tą operację zgodziłam, wcześniej go przekonywałam, że da radę bez tego.
    No ale chyba czas wprowadzić zmiany w domu. Będę najwyżej gotować wieczorem na dzień następny. I zrobie zakaz jedzenia miedzy posiłkami. O karny słoiczek będzie, za podjadanie dyszka do słoika :-)

Dobra już wam nie truje tu o moim pulpeciku, idę pracować.
    Hmmm..no jak on sam nie chce (nie widzi potrzeby, jest zbyt leniwy czy nie ma jaj, żeby się za siebie wziąć), to raczej trudno będzie to na nim wymóc - nie jest już dzieckiem.
    Ja bym na Twoim miejscu delikatnie ponaciskała na operację. Nie po to, żeby na nią poszedł, ale po to, żeby mu wjechać na ambicję (o ile się da). "Wiesz, Kochanie, ja wiem jak Ty lubisz jeść i szczerze mówiąc nie bardzo wierzę, że Ci się uda powstrzymać, może pomyślmy o jakimś rozsądnym drugim terminie tej operacji...", "ale wiesz, musiałbyś się powstrzymać przed podjadaniem i dokładkami, a to przecież niewykonalne", "zamiast smażyć musiałbyś piec czy gotować na parze, czy Ty to opanujesz i będzie tak samo smaczne? Wątpię.." Łapiesz, Choco? Da się go nabrać na coś takiego?

choco, Malenq lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Dronka, ja w Cz-wie :)

Ania, dzięki, że pytasz.. różnie.. ostatnie dwa dni kiepskie - bolały mnie całe wnętrzności, przedwczoraj miałam 3 mocne skurcze- mega bolesne..

aa lecę na miasto..do później

ojjjj no to nie fajnie ;/ ale mam nadziejeze tera z jak polatasz troche to od razu lepiej sie poczujesz :D

konwalianka lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja siedze wpracy i marzne :P brrrr... nie lubie zimna ;(

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Hi hi no Kochana ja jestem blondynką ale aż tak źle ze mną nie jest, w sensie że skumałam że "na dwoje babka wróżyła" ale wiesz.... Czas Świra :P
    Ale koniec głupiego wmawiania sobie objawów, czas ogarnąć chałupkę i śmigać do dentystki-sadystki :D

Kasiaa za wcześnie :)

Ehhh.. Anuśka, dziś to ze mną jest źle ;). 4 dzień na Ketonalu, nie bardzo jarzę o co kaman a i poczucie humoru jakoś mało wyostrzone.

Anuśka lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Ehhh.. Anuśka, dziś to ze mną jest źle ;). 4 dzień na Ketonalu, nie bardzo jarzę o co kaman a i poczucie humoru jakoś mało wyostrzone.
    A na co bierzesz ketonal????? Coś mnie ominęło czy mam dziurawą pamięć??? Co się dzieje???

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio jestem szef pojechał a ja za ok 2h 40min wychodze ot poniedziałek mi przeleci hehehe jade jeszcze szefowi pozałatwiac pare spraw dlatego wychodze wczesniej zjadłam wszystko co miałm buu bede głodowac teraz hehehe ale bułeczka z pasztetem i ogóraskiem kiszonym mniam :P

Psotka cudna podróż :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ..wiecie co stresuje sie na maxa ..;/

plisssss niech cos sie ruszy ...

wielkie-oczy-kota-ze-shreka1.jpg

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    A na co bierzesz ketonal????? Coś mnie ominęło czy mam dziurawą pamięć??? Co się dzieje???
    Zaczęło się od koszmarnego bólu głowy, a teraz bolą mnie jeszcze barki, szyja, plecy i krzyż. Normalnie wstaję rano, bo budzę się z bólu i sama z sobą nie potrafię wytrzymać.

‹‹ 2707 2708 2709 2710 2711 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ