X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • cati Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj mimo ze pamietal o rocznicy to caly dzien spedzil w pracy po godzinach mimoze to byla niedziela !!!! :/ o 22:30 wpadl do domu ... no coz... chyba taki nasz zakichany los...

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co pierwszą rocznicę to nawet nie pamietam jak świętowaliśmy chyba do kina poslziśmy, drugą poszliśmy na kolację we dwoje do restauracji. Teraz z braku więszej gotówki stwierdzilismy że siedzimy w domku.

Powiedziałam że zrobię nam kolację i coś tam razem porobimy.

Wyszło tak, że mężu rano dał mi pospać godzinę dłużej niż zwykle. Ok. Złożył mi życzenia i dał buziak. Ok.

Zamiast kolacji żebym przy garach nie stała wymyślił kebab na obiad bo za nim chodzi od dłuższego czasu. Ok.

Cały dzień przesiedzieliśmy razem gapiąc się w tv i w komputer. Ok.

Kolacji wcale nie było. Ok.

Obiecał mi kiedyś że co roku będe dostawac tyle róz ile lat już nam leci. Pierwsyz rok dostałam jedną, drugi rok dostałam dwie... teraz miały być trzy. Nie dostałam nawet kurwa wyrwanego chwasta z przed bloku.... bo nie mamy kasy! Kurwa mać. Cholernie mi na tym zależało, wiedział o rocznicy nie od wczoraj.Sam przy swoich rodzicach się chwalił że mi trzy róze da w tym roku. Naprawdę się na to nastawiłam, bo my nie dajemy sobie żadnych prezentów o tak o na różne okazje, ani na walentynki, ani na mikołajki itp. Ja dostaję od niego kwiaty 2 razy w roku 2! Na dzień kobiet i włąsnie na rocznicę. W tym roku na rocznicę nie dostałam i to mnie choelrnie mocno zabolało.

Mało tego. Obiecał że położymy małego spać i idziemy wziąc razem kąpiel a potem razem do łóżeczka. Dziekco padlo samo po 20, a on o 21 poszedł umyć łepetynę na jutro do pracy i poszedł spac....

Tak mnie to wszystko zabolało, bo ja nie chciałam jakiegoś wielkiego świętowania. Chciałam ten jeden głupi kwiatek i jeden głupi seks. A nie dostałam nic, zupełnie nic.

Popłakałam się tylko, wygarnełam mu i kazałam iśc spać. Prosił zebym z nim poszła się położyła ale się zawzięłam :/

• Lamama Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga, jakbym widziała czasem zachowanie mojego. Nastawia mnie na szał a wychodzi wielkie szit ale na szczęście zdarza się to bardzo rzadko. Kwiaty dostawałam kiedyś ale odkąd jestem wredna i zaczęłam kląć jak szewc z powodów różnych to nie dostaję nic. Właśnie, zapytam go dzisiaj dlaczego.

Chociaż? Kupił mi w sumie dom do kapitalnego remontu a wokół mam miejsce na ogród, ale kwiatki się skończyły takie dawane od serca nawet polne :-) Zawsze uważałam, że kupowanie ich bez okazji jest mało ekonomiczne ale rwane przy drodze uwielbiam. A te polne zrywane przy mnie i to z synkiem nawet. Marzenia. Muszę z nim zaraz porozmawiać. Olga już teraz rozumiem o co chodzi. U nas z reguły właśnie święta celebrowało się fajnym mizianiem i <3 a ostatnio już na nic chęci nie ma.

Nie bocz się za długo kochana czarnulko. Jeśli on ma się uderzyć w pierś i się zmobilizować, to się zmobilizuje po tej rozmowie a jeśli nie to chyba trzeba będzie dalej z nim żyć a na kolejną rocznicę zebrać oszczędności i kupić mu cztery resoraki( samochodziki oczywiście mam tu na myśli zabawkowe co mu oczywiście powinno dać do myślenia) albo faktycznie cztery róże i mu wręczyć :-)

Chociaż nie wiem jak to jest z tymi facetami, bo jak użyjesz aluzji albo wytłumaczysz osobiście, to zwyczajnie się obrażają, Honorem się męskim zasłaniają :-) hi hi hi oni są z innej planety a my jesteśmy zołzy :-D

Buziaczki kochana, przejdzie Ci, wiem o tym, bo go kochasz :-)

O ja Cię chromole, gdzie są te fasolle :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóż Czarnula, nie widzę innego wyjścia - Anuśka, miejsce w studni jest???
    Może go wyłowimy jak zmądrzeje. Może...

Faceci czasem nie pomyślą, jak ważne są dla kobiet drobne gesty - takie jak choćby celebrowanie rocznic. I zgodzę się z Lamamą, że "szał" i "shit" leżą niebezpiecznie blisko siebie, do tego stopnia, że lubią się mylić :/.

Zrobisz, jak uważasz i jak Ci serce dyktuje, ja tam myślę, że pomysł z 4 różyczek SOBIE w przyszłym roku (opatrzone jakimś kąśliwym komentarzem) i pójście do kina SAMEJ lub z kumpelą powinno pozwolić mu poczuć się wystarczająco głupio ;). A może i nie, w końcu to facet ;D. No ja w każdym razie nie potrafiłabym tego ot tak po prostu puścić w niepamięć - ale to ja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 06:21

• Blondik Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula, ja mam pomysł,który go rozdrazni..wyslij sobie poczta kwiatową bukiet róż z jakims tajemniczym liscikiem, niech ci go dostarcza w czasie jak on bedzie w domu;)
    może jak zrobi się zazdrosny odrobine zmądrzeje;)

spalam cale popoludnie, cala noc i jestem jak nowo narodzona;)
    temperatura wysoka, sluzu dużo,aż za przeproszeniem termometr mi sie wysliznał;)
    nawet jak bedzie @ to i tak dobrze, bo organizm zaczal dzialac jak zawsze;)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski
    Konwalianka to dlaczego będzie ci jeszcze dluuuugo towarzyszyć, mój nadal czasem ma ten etap dlaczego, i każda odpowiedz tworzy nowe pytanie

konwalianka lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nie obchodze zbytnio rocznicy, mój mąż często zapomina a ja juz się przyzwyczaiłam, po tylu latach zbrzydlo mi gniewanie się o to samo, on po prostu taki jest i nie robi tego specjalnie

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Czarna współczuję...........ja już dawno zrezygnowałam z celebrowania itp. jak sobie przypomni sam, to fajnie, jak nie przypomni to też dobrze..... jestem dumna z tych 9lat spędzonych razem i żadne tam kwiaty czy kolacje nie są potrzebne...taki mam charakter....a druga strona medalu to przynajmniej koszty mniejsze, bo i ja MU nic nie kupuję heheheheh.........a sex może być zajebisty i innego dnia.....
    pomyśl sobie skarbie, że wyszłaś za mąż za faceta którego wybrałaś, którego kochasz i z których chcesz spędzić resztę swoich dni....więc brak kwiatka odłóż do szuflady z napisem "rzeczy mało ważne", bo w szufladzie "rzeczy bardzo ważnych" jest szacunek, miłość, wsparcie itp.
    i tak jak kobitki napisały - spędź sobie ten dzień za rok tak jak sobie wymarzysz....

a tak poza tym to co słychować owulantki????? jak temp.?

konwalianka, Anastazjaaa, ara, Misi@, Blondik, Asiula86 lubią tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.. a co to? dzisiaj z rana nikt nie pisał i wczoraj wieczorem jakoś smutno na forum?

<ok, w trakcie,jak pisałam posta pojawiła się Ana i Malenq, no i Blondik otworzyła ten dzień :)

Czarnula - tulę Cię mocno.. oj wiem, że takie małe gesty mają największą moc..mój mąż też nie jest wyjątkowy.. kwiaty dostaję raz w roku, właśnie na rocznicę.. ale to są rzeczy materialne.. najważniejsze są te, które okazuje sie każdego dnia..choć wiem, że to boli..

Maniek, Marnut - macie rację.. Tymek ogląda teraz program: Hugo, a jak myślisz? No i tam padają nieśmiertelne pytania.. np. wczoraj pytał, co to jest myślenie, albo co to są uczucia..no i teraz wytłumacz dziecku..ech..ciężkie boje..mam nadzieję, że z tymi "konstrukcjami", to się do taty zwróci :P

a ja zauważyłam, że mojemu mężowi nie służą oddzielne pobyty.. zupełnie staje się.. "obcy", nie umiem tego wytłumaczyć, ale wszystko widzi w czarnych barwach..az strach się bać, gdy pojadę do tego sanatorium..

Miłego dnia

Ps. Jak wygląda tabela testowania? może jeszcze ktoś rzutem na taśmę dołączy do naszych październikowych zafasolkowanych?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 07:08

Malenq lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się mówłam coś że chce sie poczuć jak ciężarna hehehe to mam zmuliło mnie w sklepie a teraz siedze i modle sie żeby szef szybko pojechał bo mnie naciąga cały czas

miłego członka :)

konwalianka, Freja, Anuśka, LaRa lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano wkleję i zmodyfikuję od razu :)

10.
    29.10 - Anastazjaaa
    30.10 - Choco
    30.10 - Blondik
    31.10 - Smarta
    .
    .
    11.
    02.11 - Asiula86
    05.11 - Marissith
    09.11 - Pati Belgia
    11.11 - Anuśka
    12.11 - Mona_M
    17.11 - Marnut
    xx.11 - Maniek
    xx.11 - Misi@
    .
    .
    xx.11 - Lena83
    xx.11 - Czarnula87
    xx.xx - Ania_84 - czekająca na plemniki
    xx.xx - Katjaa
    xx.xx - Lamama

Dziewczyny z października - modyfikujemy datę testów?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 07:23

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wczoraj mówiła ze testuje chyba 4.11
    A choco cyba @ przedwcześnie dopadlaa :/

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem czy testować dziś czy nie, cyce wcale mnie nie bolą a to chyba zły znak :/

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Blondik wczoraj mówiła ze testuje chyba 4.11
    A choco cyba @ przedwcześnie dopadlaa :/
    Tak mi się właśnie zdawało z Choco, ale nie chciałam palnąć. Dzięki Anastazja. Przejmiesz pałeczkę z tą tabelą? Bo nie ogarniam :).

• Freja Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Witam się mówłam coś że chce sie poczuć jak ciężarna hehehe to mam zmuliło mnie w sklepie a teraz siedze i modle sie żeby szef szybko pojechał bo mnie naciąga cały czas

miłego członka :)
    Ładnie!

Witajcie! U mnie dalej objawów brak - no może ciut większa senność bo padam o 21 choć kombinuję jak iść spać tak o 17-18 ale to u nas niemożliwe ;)

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK

Wysłany: 30 października 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka kochan nie smutkuj ja już tez olałam świętowania a o kwiatkach to nawet nie marze to Zuza dostała 5 róż na ur a ja na swoje w tym roku nie :(

Blondi obiecujący wykresik trzymam kciuki :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 30 października 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana poczekaj jeszcze do niedzieli kochana po co sie stresować wiem co pisze :P

Malenq, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 30 października 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja wrote:
    Ładnie!

Witajcie! U mnie dalej objawów brak - no może ciut większa senność bo padam o 21 choć kombinuję jak iść spać tak o 17-18 ale to u nas niemożliwe ;)
    o ja mam to samo wczoraj od 18 do 20 spałam hehehe potem obejrzałam TV i padłam hehe za to o 5 rano już spać nie mogłam

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Ana poczekaj jeszcze do niedzieli kochana po co sie stresować wiem co pisze :P
    heheheheh no na świeżo wiesz hehehehe

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

Wysłany: 30 października 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    heheheheh no na świeżo wiesz hehehehe
    Dokładnie :P

Malenq lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 2740 2741 2742 2743 2744 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ