X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    O i tego się trzymajmy. Ja w praktyce nie wiem gdzie szyjka, ale to rano było miękkie a teraz jest twarde.
    A już się bałam że to rak :)
    jaki rak no nie dziwczyny !!! pic pala po lebku :P

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się może odniosę do doświadczeń z II ciąży, bo w pierwszej nawet suchym chlebem wymiotowałam :/ i nie miałam ochoty na nic.

Cati - jestem ciekawa, czy pojawi się tak jak u mnie: chciało mi się czegoś słodkiego - jadłam. Za chwilę robiło mi się za słodko i szukałam czegoś ostrego/kwaśnego :D.

Malenq - i tak nieźle z tym chlebem, mnie najbardziej ciągnęło do coca-coli i (jak Nieukową) do "junk food". Super wartości odżywcze dla dziecka ;).

Mona - ja Ci już pisałam, że mi się te temp nie podobają. Ty masz normalną gorączkę przez cały cykl! A teraz jeszcze takie sensacje...

Misia - właśnie dlatego potrzeby fizjologiczne są na samym dole: bo są najważniejsze - jak się ich nie zaspokoi, to nie pojawią się kolejne :). Tak, jakby budować dom od dachu czy ścian bez fundamentu ;). Niemniej - faktycznie dużo czasu zajmuje Ci zaspokojenie tej podstawowej potrzeby ;).

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    A już się bałam że to rak :)

O! Raki bym zjadła ;)!

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut: "Malenq - i tak nieźle z tym chlebem, mnie najbardziej ciągnęło do coca-coli i (jak Nieukową) do "junk food". Super wartości odżywcze dla dziecka ;)."

no ja też się dziwię, małż się śmieje, że teraz w ciąży lepiej mnie karmić niż ubierać....
    wszystko i tak wydaje mi się "fujjjjjjjjjj i bleeeeeeeeeee" oprócz chleba, masła, kajzerek, herbatników, ciastek owsianych..........
    a jak wiadomo CANDIDA (bo teraz to leczę - globulki też są feeeeeee - leci potem cały dzień, a noc i tak nieprzespana) uwielbia cukier czyt. węglowodany......zamiast jeść warzywa, pić olej lniany, unikać węgli.......to ja na odwrót....tylko węglami się teraz żywię...bo nic innego nie przechodzi.....mam nadzieję, że moje dziecię to wytrzyma........

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:

Mona - ja Ci już pisałam, że mi się te temp nie podobają. Ty masz normalną gorączkę przez cały cykl! A teraz jeszcze takie sensacje...
    /QUOTE]
    We wrześniu byłam u gina było wszystko super hiper nawet cytologie miałam robioną. Po @ - jeżeli nadejdzie - pójde do rodzinnego po skierowania na badania i zobaczymy.

• ara Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Kurna chyba nie w tym miejscu :) Kurna nie wiem jak to opisać, to takie uczucie jakby tampon mi przeszkadzał oooo własnie.

Mona może wyjmij ten tampon :P

Mona_M, Malenq, marnut lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    Mona może wyjmij ten tampon :P
    O kuźwa.....

ara, marnut lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    O kuźwa.....
    heheheheh :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    We wrześniu byłam u gina było wszystko super hiper nawet cytologie miałam robioną. Po @ - jeżeli nadejdzie - pójde do rodzinnego po skierowania na badania i zobaczymy.
    Ale we wrześniu nie byłaś po poronieniu a teraz tak...To naprawdę wygląda na jakiś stan zapalny - no na zdrowy rozum: czy zdarzało Ci się obserwować u siebie takie temp wcześniej i przez ponad 3 tygodnie, kiedy nie byłaś chora?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Ja się może odniosę do doświadczeń z II ciąży, bo w pierwszej nawet suchym chlebem wymiotowałam :/ i nie miałam ochoty na nic.

Misia - właśnie dlatego potrzeby fizjologiczne są na samym dole: bo są najważniejsze - jak się ich nie zaspokoi, to nie pojawią się kolejne :). Tak, jakby budować dom od dachu czy ścian bez fundamentu ;). Niemniej - faktycznie dużo czasu zajmuje Ci zaspokojenie tej podstawowej potrzeby ;).
    Zależy jak się patrzy..ja czasem książkę też od końca zaczynam czytać, albo od środka :p
    O tak po prostu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    no ja też się dziwię, małż się śmieje, że teraz w ciąży lepiej mnie karmić niż ubierać....
    wszystko i tak wydaje mi się "fujjjjjjjjjj i bleeeeeeeeeee" oprócz chleba, masła, kajzerek, herbatników, ciastek owsianych..........
    a jak wiadomo CANDIDA (bo teraz to leczę - globulki też są feeeeeee - leci potem cały dzień, a noc i tak nieprzespana) uwielbia cukier czyt. węglowodany......zamiast jeść warzywa, pić olej lniany, unikać węgli.......to ja na odwrót....tylko węglami się teraz żywię...bo nic innego nie przechodzi.....mam nadzieję, że moje dziecię to wytrzyma........
    Wytrzyma, wytrzyma :). Gorzej z Tobą ;). Ja też wmuszałam w siebie owoce i warzywa, bo świetnie mogłabym się bez nich obejść w ciąży - przynajmniej mój organizm tak uważał ;).

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Zależy jak się patrzy..
    tu niestety kierunek patrzenia jest jeden :). Posłużę się trywialnym przykładem: jak chce Ci się sikać, to nie będziesz w stanie poświęcić uwagi i czasu na dyskusję o fizyce kwantowej :).

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Zależy jak się patrzy..ja czasem książkę też od końca zaczynam czytać, albo od środka :p
    O tak po prostu :)
    ja zawsze gazetę czytam od końca hehehehe

Misi@ lubi tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok jestem po, nie dostałam się do następnego etapu :(
    zaczynam tracić wiarę w nowe lepsze jutro :(

ponoć żeby dostać się do kolejnego etapu trzeba było mieć 12 punktów na 15 możliwych, ale jakie kryterium było oceniania jeden czort wie....

widocznie ktoś musiał być zatrudniony :/

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmmm, zawsze mam temp kontaktową (czyli mierzoną pod pachą) powyżej 37. A w ustach jest chyba jeszcze wyższa nie? Przed pierwszym porodem miałam bliżej 35,6.
    No to jednak się przestraszyłam trochę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    widocznie ktoś musiał być zatrudniony :/
    Tak to jest w budżetówce, nawet na cywilnych stanowiskach :/.
    Arienna - spoko-loco, to była pierwsza rozmowa! Szukaj, patrz, wysyłaj CV - zaraz Ci tu Misia ułoży plan aktywizacji zawodowej.

Mona_M, Malenq lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co dobrego na obiadek dzisiaj serwujecie???????????????????????????????

Arienko :* nie poddawaj się... zwykle na takich stanowiskach to już jest ktoś obsadzony, a rekrutacja to "przykrywka"
    Misi@ dawaj z tą aktywizacją:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 13:40

marnut lubi tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Tak to jest w budżetówce, nawet na cywilnych stanowiskach :/.
    Arienna - spoko-loco, to była pierwsza rozmowa! Szukaj, patrz, wysyłaj CV - zaraz Ci tu Misia ułoży plan aktywizacji zawodowej.
    kochana to nie była pierwsza rozmowa, na pierwszej jakiej byłam usłyszałam że mam za wysokie wykształcenie :/
    a cv moje jest już wszędzie :/

oczywiście fachowa aktywizacja mile widziana :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 13:41

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Hmmmm, zawsze mam temp kontaktową (czyli mierzoną pod pachą) powyżej 37. A w ustach jest chyba jeszcze wyższa nie? Przed pierwszym porodem miałam bliżej 35,6.
    No to jednak się przestraszyłam trochę.
    Tak, w ustach powinna być wyższa niż pod pachą.
    Ale na miły Bóg, ponad 38 utrzymujące się ponad 3 tyg??? W życiu nie widziałam takich temperatur, chyba że ktoś chorował - albo miał stan zapalny.
    Z drugiej strony temp kontaktową masz wysoką - ale co to znaczy "zawsze"? Przecież temp (nawet ta mierzona pod pachą) różnią się znacząco w każdej fazie cyklu, średnio o 0,3-0,5st.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    kochana to nie była pierwsza rozmowa, na pierwszej jakiej byłam usłyszałam że mam za wysokie wykształcenie :/
    a cv moje jest już wszędzie :/

oczywiście fachowa aktywizacja mile widziana :D
    To schowaj dyplomy Oxfordu do kieszeni i się nie chwal :D!

Malenq lubi tę wiadomość

‹‹ 2822 2823 2824 2825 2826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ