X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    To schowaj dyplomy Oxfordu do kieszeni i się nie chwal :D!
    taaaaaaaakkkkkkkkkkkkkk wpisuj tylko to wykształcenie, co preferuje pracodawca, nic od siebie nie dodawaj.......maksyma mojej siostry kadrowej:) i nie chwal się kursami itp. bo też ona wyrzuca.........tylko pisz to co chcą zobaczyć....może tak będzie lepiej?

marnut lubi tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już tak myślałam, że nie będę pisać jakie mam wykształcenie ale musiałabym tez zataić poprzednich pracodawców bo bez wykształcenia na tych stanowiskach też się nie da i tak w sumie to i tak źle i tak niedobrze :P

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Już :)? Strach się bać, zważywszy, że większość sensacji nasila się dopiero gdzieś od 8-9tc wraz z lawinowym wzrostem hormonów :). Nic to, mam nadzieję, że u Ciebie obędzie się bez tego typu wyskoków ;).

U mnie zaczęło się w 6tc.

cati jeszcze może Cię zacząć męczyć, czego oczywiście Ci nie życzę.
    Ze słodyczami miałam tak samo, przed ciążą wpeiprzałam a potem tylko ogóry i śledzie. Ale od 6tc zaczęła się jazda bez trzymanki i był problem w ogóle coś zjeść.

Arienna przykro mi z powodu rozmowy o pracę, ale mam nadzieję że prędko coś znajdziesz!

• ara Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    a co dobrego na obiadek dzisiaj serwujecie???????????????????????????????

ja chyba sałatkę jakąś trzasnę z tuńczykiem na odtrucie po wczorajszej lasagne :)

Ariena przykro mi ;( 3m się, spinaj poślady i trzeba dalej walczyć. Może znajdziesz kogoś, kto profesjonalnie zajmuje się cv? Dobre cv to duży atut!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 13:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    U mnie zaczęło się w 6tc.

cati jeszcze może Cię zacząć męczyć, czego oczywiście Ci nie życzę.
    Ze słodyczami miałam tak samo, przed ciążą wpeiprzałam a potem tylko ogóry i śledzie. Ale od 6tc zaczęła się jazda bez trzymanki i był problem w ogóle coś zjeść.

Arienna przykro mi z powodu rozmowy o pracę, ale mam nadzieję że prędko coś znajdziesz!
    Szybko. U mnie od początku były mdłości, niechęć do jedzenia i bardzo wyczulony węch (pisałam Wam, jak pogoniłam Małża, bo od progu śmierdział mi słonymi paluszkami ;D), ale z wymiotami pojechało dopiero od 8tc.

Arienna - to zatajaj, zawsze możesz powiedzieć, że pracowałaś za granicą w magazynach i latałaś na szmacie ;).

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienko nie wszystkich pracodawców musisz w CV umieszczać...jejku bardzo Ci kibicuję, i mam nadzieję, że szybciutko coś znajdziesz.....

ps. ostatnio mój szwagier szukał pracy i po pewnej rozmowie (a bardzo chciał pracować w tej firmie) usłyszał, że "tego, tego i tego pracodawcy" nie powinien wpisywać...
    oczywiście nie dostał tej pracy...ale to nauczka na przyszłość, że "co za dużo to nie zdrowo"...........

• Arienna Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co? to masakra jest, zaczynam się zastanawiać czy jakiejś klątwy na mnie ktoś nie rzucił albo co innego bo to się w głowie nie mieści ile złego mnie od sierpnia spotkało .... brak mi słów normalnie ......... ech trudno, idę po jakieś żarcie dal psa i ogarnąć trochę chałupę muszę

ewebii4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    wiecie co? to masakra jest, zaczynam się zastanawiać czy jakiejś klątwy na mnie ktoś nie rzucił albo co innego bo to się w głowie nie mieści ile złego mnie od sierpnia spotkało .... brak mi słów normalnie ......... ech trudno, idę po jakieś żarcie dal psa i ogarnąć trochę chałupę muszę
    Jakby co to mogę pomóc w napisaniu Cv :)
    Sama zdecydujesz czy je wykorzystasz czy nie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 14:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    ja chyba sałatkę jakąś trzasnę z tuńczykiem na odtrucie po wczorajszej lasagne :)

Ariena przykro mi ;( 3m się, spinaj poślady i trzeba dalej walczyć. Może znajdziesz kogoś, kto profesjonalnie zajmuje się cv? Dobre cv to duży atut!
    Masz rację cv to nasza wizytówka :)
    Miałam babkę 50 + która nawet stworzyła cv w formie małych wizytówek i wręczała wszystkim, znajomym i nowo poznanym ludziom :)

Ja na obiad robię bezglutkowe hamburgerasy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 14:05

ara lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Arienko nie wszystkich pracodawców musisz w CV umieszczać...jejku bardzo Ci kibicuję, i mam nadzieję, że szybciutko coś znajdziesz.....

ps. ostatnio mój szwagier szukał pracy i po pewnej rozmowie (a bardzo chciał pracować w tej firmie) usłyszał, że "tego, tego i tego pracodawcy" nie powinien wpisywać...
    oczywiście nie dostał tej pracy...ale to nauczka na przyszłość, że "co za dużo to nie zdrowo"...........
    Prawda jest taka, że jest duża konkurencja, więc rekruterzy mogą się czepiać wszystkiego. Np. nie lubią jak na Cv jest napisane CV lub Curuculum Vite i często je odrzucają.
    To jest fanaberia, ponieważ mają kilkaset cv do przejrzenia i muszą jakoś odrzucić trochę aplikacji by było mniej pracy mają wiec powód by nawet go nie przeglądać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 14:10

Malenq lubi tę wiadomość

• ara Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajny pomysł Misi@ z tym wizytówkowym cv :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    fajny pomysł Misi@ z tym wizytówkowym cv :)
    Niektórzy mnie naprawdę zadziwiają :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    To jest fanaberia, ponieważ mają kilkaset cv do przejrzenia i muszą jakoś odrzucić trochę aplikacji by było mniej pracy mają wiec powód by nawet go nie przeglądać.
    A cóż tam napisać w nagłówku? "Żywot człowieka poczciwego" :D?
    Swoją drogą słysząłam też, że dobrze CV wydrukować na nieco grubszym papierze - rekruterzy jak przerzucają CVki, to czują inną fakturę papieru pod palcami i siłą rzeczy zatrzymują się przy tym CV ;D.

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Arienna Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    problem w tym że większość pracodawców dając ogłoszenie chce teraz cv i list motywacyjny w wersji elektronicznej na maila podając tylko maila jako kontakt i wtedy grubość papieru Ci nic nie da :P

ewebii4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Swoją drogą słysząłam też, że dobrze CV wydrukować na nieco grubszym papierze - rekruterzy jak przerzucają CVki, to czują inną fakturę papieru pod palcami i siłą rzeczy zatrzymują się przy tym CV ;D.
    Z tym też bym uważała, bo różnie to bywa, jedni mogą zauważyć a innych to zniechęci. Ważne, żeby było czytelne i 1-2 str. Są na prawde fajne wzory z których można korzystać.
    Ja sama przerabiałam jednej dziewczynie cv i wysłałam je do pracodawcy to przyszła do mnie i powiedziała, żebym jej pokazała to cv bo pracodawca się zachwyca, a w sumie ona nie mogła otworzyć maila i nie wie jak ono wygląda :p

Inna dziewczyna miała cv na 3 strony, to też nie jest dobrze postrzegane, bo po prostu nie chce się pracodawcy czytać :p
    Udało nam się to ładnie poskładać i było git.
    Dostała pracę o jakiej marzyła, mimo, że w branży medycznej nie miała wcześniej doświadczenia.
    Ale to była b. fajna osoba i ja od razu wiedziałam, że uda jej się coś osiągnąć :)
    Ja bym ją zatrudniła u siebie najchętniej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i bardzo ważne zdjęcie!!!!

Dobrze gdyby było i nie chodzi tu o informację dla rekrutera, że ma się prezencję, ale pomaga zapamiętać i rozpoznac osobę, ktorą się zaprasza. Większość jest po prostu wzrokowcami.

A zdjęcie powinno być oficjalne a nie robione z ręki pod palmą, czy jak ostatnio otrzymałam biust dziewczyny...miała tak duży dekold i robiła zdjęcie z perspektywu biustu :o
    Chlopakom z pracy się podobało :p

Arienna, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    problem w tym że większość pracodawców dając ogłoszenie chce teraz cv i list motywacyjny w wersji elektronicznej na maila podając tylko maila jako kontakt i wtedy grubość papieru Ci nic nie da :P
    Nie lubię :(. Już nawet na takie tricki nie można ich nabrać ;).

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:

W nagłówku można napisać imię i nazwisko bądź od razu dane osobowe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    A możesz mi przesłać swoje cv...usun dane osobowe jak chcesz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    A i bardzo ważne zdjęcie!!!!

Dobrze gdyby było i nie chodzi tu o informację dla rekrutera, że ma się prezencję, ale pomaga zapamiętać i rozpoznac osobę, ktorą się zaprasza. Większość jest po prostu wzrokowcami.

A zdjęcie powinno być oficjalne a nie robione z ręki pod palmą, czy jak ostatnio otrzymałam biust dziewczyny...miała tak duży dekold i robiła zdjęcie z perspektywu biustu :o
    Chlopakom z pracy się podobało :p
    Została zapamiętana :D

A co do grubości papieru do druku CV - to była rada Twojej koleżanki po fachu, Misiu :). Nie kazała drukować na kartonie, ale doradzała nico sztywniejszy i grubszy papier, właśnie z tego względu, że kartkując 500 CV trzeba mieć farta, żeby rekruter zatrzymał się na naszym ;).

‹‹ 2823 2824 2825 2826 2827 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ