X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • cati Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    Cati, Psotka proponuję też zakończyć temat każdy ma swoje zdanie jeśli ktoś nigdy nie był "klapsnięty" przez rodziców a inni wręcz bici to mają naprawde dwie skrajne wizje klapsa dla jednych będzie to przemoc dla innych tylko klaps, który ma dziecku pokazać że przekroczyło granice.
    Myślę że nie ma co się spierać w tym temacie bo jak ktoś już wcześniej napisał życie samo zweryfikuje czy sama pogadanka wystarczy czy jednak będzie klaps albo ściarą po łapach...
    Zgadzam sie !
    "to chyba dyskusja tu sie powinna zakonczyc. Zreszta ona sie zakonczyla juz kila stron dalej..." The end.

MANIEK, marnut lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati jak tam Twoja "tęcza"?

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Arienna Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    chyba nie, chyba poczekam...
    wczoraj sie skusiłam i zrobiłam test a potem ryczałam jak głupek...jak zrobie bete to znów będzie lament a tak to się powoli przygotowuję psychicznie do @, dziś temp spadła jutro pewnie jeszcze spadnie...
    aha

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    oo Ledy a Ty nie mierzysz temp?? ilu dniowe masz @?
    nie mierze temperatury bo stłukłam termometr rtęciowy :0) czekam aż przyjdzie z allgro nowy,
    Mój okres trwa 5, 6 dni

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    cati jak tam Twoja "tęcza"?
    O dziwo dzis spokojnie , wczoraj tez nie bylo zle :) zobaczymy jak bedzie po obiedzie :D

MANIEK lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Psotka - jak jeszcze raz napiszesz "przemoc fizyczna" to serio ale normalnie walne czyms twardym w twoj nick - jak sie da... wtedy bedzie przemoc...
    Quote:
    przemoc fizyczna- wszelkiego rodzaju działania, zachowania wobec drugiej osoby ( dziecka) powodujące nieprzypadkowe urazy.
    Przykłady: popychanie, odpychanie, obezwładnianie, przytrzymywanie, policzkowanie, szczypanie, kopanie, duszenie, bicie otwartą ręką i pięściami, bicie przedmiotami, ciskanie w kogoś przedmiotami, parzenie, polewanie substancjami żrącymi, użycie broni, porzucanie kogoś w niebezpiecznej okolicy, nieudzielanie koniecznej pomocy.

Sądze ze zadna tu z obecnych matek nie ma zamiaru krzywdzić swojego dziecka! Jeśli twoje sformułowanie "klapsa" pasuje do wyzej wymienionych czynnosci ... to chyba dyskusja tu sie powinna zakonczyc. Zreszta ona sie zakonczyla juz kila stron dalej...

yyy jak sie daje klapsa? Chyba otwarta reka w tylek. A do tego to sa tylko "przyklady". Przemoc fizyczna to wykorzystanie sily, zadanie bolu.

"Przemoc fizyczna to wywieranie wpływu na proces myślowy, zachowanie lub stan fizyczny osoby pomimo braku jej przyzwolenia przy użyciu siły fizycznej."

"Kara cielesna (kara fizyczna) – rodzaj kary mającej na celu zadanie bólu osobie karanej za pomocą użycia siły fizycznej wobec niej. W przypadku tej kary, cierpienie fizyczne często łączy się z cierpieniem psychicznym. Kara fizyczna jest jedną z najstarszych kar w historii prawa.

Kary cielesne można podzielić na trzy główne rodzaje:

- karę cielesną w domu – stosowaną przez rodziców i innych opiekunów prawnych w celu zdyscyplinowania dzieci"

Konstytucja art.40 zakazuje stosowania kar cielesnych.

A teraz mi powiedz czym jest klaps? Poglaskaniem po pupci? Przyjaznym poklepaniem? To, ze sa rozne odcienei przemocy fizycznej i to, ze ty widzialas i przezylas ja w intensywnym wydaniu nie znaczy, ze jak kogos sie raz i lekko udezy nie jest to przemoca.
    Tak samo mozna by powiedziec, ze udezenie dziecka w szkole linijka po rekach przez nauczyciela nie jest przemoca. Przeciez ma na celu ukaranie, wychowanie. A jaka jest roznica w udezeniu linijka a reka?
    Co ma na celu klaps pytam sie? Ma byc mily? Co dziecko ma czuc kiedy sie je udezy. A moze to nie jet udezenie tylko "klapniecie" :D?
    No i, jesli klaps to nie przemoc fizyczna to gdzie ta przemoc sie zaczyna? Kiedy bardziej boli? A kto okresla to jak bardzo boli? A moze chodzi o intensywnosc? Jeden klaps na tdzien to nie przemnoc ale czesciej juz tak? Gdzie jest granica?

Klocisz sie o definicje zupelnie bez powodu. Jesli ci z tym lepiej to nazywaj to kara cielesna.

Ps. Puszczaja ci tak szybko nerwy i nawet na forum grozisz przemoca? Szybko.
    Kazdy ma prawo do wlasnego zdania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 11:43

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok , u Freji wszystko ok - musiałam wejść na Belly żeby się przekonać :P na ciężarną gniewać się nie będę i cieszę się że jest ok ale kurde martwiłam się no

Krokodylica lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • cati Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka skoncz juz te wywody bo nikt ich czytac nie chce jeszcze tego nie zalapalas ? chcesz psychologie stosowac to zaloz sobie watek :) a tu jednak mamy inne tematy "Lepsze" ;)
    ps- tak puszczaja mi nerwy :D i grorze ci ... oj tak bo normalnie twoj nick chce skrzywdzic - czytaj ze zrozumieniem :D jak nie widzisz w tym ironi... ahahahha :D
    No i jeszcze mi normalnie paragraf zapodaj za krzywdzenie nicku :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 11:50

momo1009, LaRa, Mona_M lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Psotka skoncz juz te wywody bo nikt ich czytac nie chce jeszcze tego nie zalapalas ? chcesz psychologie stosowac to zaloz sobie watek :) a tu jednak mamy inne tematy "Lepsze" ;)

Ok, nei ma sprawy. Juz nic o tym nei napisze. Ale chcialam dac ostatnie slowo ;)
    Finito.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja już po terapii (czyt. latanie po galerii handlowej) i jednak kasę wydałam, bo kupiłam małżowi kilka koszulek :) Muszę Wam się pochwalić że mój dzielny mąż idzie na badania nasienia. Stwierdził że skoro 8mcy nic to on na wszelki wypadek przebada czy mu się żołnierzyki nie zestarzały ;) Ja w okolicach czwartku lub piątku powinnam być już po @ więc też śmigam do gina.

Któraś dziewczyna pytała o okres w ciąży... Ja miałam do 4mca i u mnie w rodzinie to standard :) Jednak jest różnica między zwykłą @ a taką w ciąży, bo w ciąży tempka nie spada ani w trakcie @ ani po.

cati, marnut, MANIEK, momo1009, Krokodylica, Asiula86, Lena83, Giussta lubią tę wiadomość

• cati Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska - dobre wiesci !! :) dzielny chlop!

Moja mam dowiedziala sie o ciazy w 5 miesiacu , z tym ze nie miala miesiaczki ale wtedy inne czasy byly i sadzila ze moze sie przeziebila albo jeszcze po poprzedniej ciazy jej nie wrocila :D czlowiek nie byl jeszcze tak "do informowany" :D

Anuśka lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Zgadzam sie.

"Mylisz się jeśli sądzisz, że klaps ma na celu wywołać strach lub zadać ból - klaps ma na celu dokładnie to samo co tłumaczenie: osiągnięcie innego efektu niż ten, którego chce dziecko."

Tak, klaps ma na celu "dokładnie to samo co tłumaczenie: osiągnięcie innego efektu niż ten, którego chce dziecko", poprzez zniechecenie do tego dziecka zadajac mu bol lub wywolujac strach ;)

Ja sie zgadzam z tym co piszesz. Jednak bezdyskusyjnie uwazam klapsy za przemoc fizyczna. Nie twierdze (i mowilam o tym wczesniej), ze nie bede dzicku dawac klapso i twierdze, ze bedzie to wtedy przemoc fizyczna. Ja wiem, ze to brzmi nieladnie ale trzeba spojzec prawdzie w oczy a nie wymyslac teorie, ze klaps jest delikatny, ze to nei to samo co sprac kogos na kwasne jablko. Klaps jest uzyciem sily i nic tego nie zmieni a jesli jest uzyciem sily to jest przemoca fizyczna. Nie napisalam jednak, ze uwazam to za zlo skonczone i nigdy nie zastosuje bo byc moze uzbam, ze taka lekka przemoc fizyczna bedzie o wiele lepszym srodkiem wychowawczym czasem niz tlumaczenei poraz setny tego samego. :)

Psotka - w takim razie trzeba spojrzeć prawdzie w oczy: tłumaczenie dziecku i staranie się, aby nabrało w ten sposób awersji do danego zachowania jest przemocą psychiczną i nie ma co wymyślać teorii tylko spojrzeć prawdzie w oczy :/. I tym optymistycznym akcentem zakończmy tę jałową dyskusję :/.

cati, Krokodylica, Blondik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś Mona poinformowała, że jestem sławna :D
    https://www.facebook.com/Ovufriendpl?fref=ts
    Komentarz OF do mojego wykresu w wolnym tłumaczeniu brzmi: jeśli tak beznadziejnemu przypadkowi w tak niesprzyjających warunkach się udało - uda się i Wam :D!

Anuśka, cati, momo1009, ara, marissith, Mona_M, Blondik, Giussta lubią tę wiadomość

• choco Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    aaa i rano już se wino kupiłam bo jak mnie @ zaleje to ja ją winem też
    Dzień Dobry :-D
    Maniek namowiłaś mnie :-) też po pracy zakupie winko na wieczór :-)
    Moja @ zaatakuje dziś lub jutro, ale bedzie to pierwszy okres od dwóch lat który mnie nie załamie, i powiem wam że to cudowne uczucie :-)
    Ale od przyszłego cyklu starania pełną parą, bo mąż sobie dzidziusia zarzyczył na gwiazdkę.

cati, MANIEK, momo1009, Anuśka, ara, marissith lubią tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Komentarz OF do mojego wykresu w wolnym tłumaczeniu brzmi: jeśli tak beznadziejnemu przypadkowi w tak niesprzyjających warunkach się udało - uda się i Wam :D!
    Wow no nieźle :) Nawet nie wiedziałam że OF jest na FB :) Ale nie skomentuję nic żeby w korpo, dla której prację nikt nie wiedział że się staram bo rozwiążą ze mną umowę o współpracę w trybie natychmiastowym ;)

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć laseczki :)
    Wszystko co zdążyłam przeczytać to tą jedną stronę i dobrze Kochane, ze kończycie z "przemocą fizyczną", bo mi się włączył dzień świstaka ;) (Cati zostaw w spokoju mój nick ;))

A mi własnie strzeliła do głowy głupia myśl żeby jutro zatestować. Jest to kompletnie irracjonalne, bo tempka spada, ale jakoś sie tak nakręciłam bolącymi (.)(.) od tygodnia (i nieświadomie nakręciłam S), że chcę wiedzieć już jakakolwiek miałaby ta wiedza być :)

To po pracy muszę zahaczyć o aptekę, bo mi chyba na dziś allegro nic nie przyśle :P

cati lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo Anuśka, mój małż też powiedział że jeśli teraz będzie @ gdy miałam monitoring i strzelaliśmy prosto do jaja to on też idzie na badania nasienia bo to już będzie przegięcie żeby żaden się do jaja nie dostał.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• cati Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choco ! :) Bardzo dobre nastawienie !! :) Przyjde z wiruskami :)

Mamutek - wow :D wzór !!! :D hehehe ty mozna autografa ? :D

Ide ogladac kraine Lodu :D

choco lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    oo Anuśka, mój małż też powiedział że jeśli teraz będzie @ gdy miałam monitoring i strzelaliśmy prosto do jaja to on też idzie na badania nasienia bo to już będzie przegięcie żeby żaden się do jaja nie dostał.
    Zuch chłopak :D

marnut lubi tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:

yyyy ok,nawet nie wiedziałam że FB mają...ale też nie będę komentować, bo i po co.

marnut lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

‹‹ 2938 2939 2940 2941 2942 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ