X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamama, Arienka, MOna :* tulę, tulę, tulę.....

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek dzięki że pytasz. Niestety nadal męczą mnie mdłości. Coś czuję że to już do końca ciąży tak będzie, bo skoro do tego czasu nie przeszło to chyba już nie przejdzie. Poza tym jakaś jestem bez siły. Ale cóż, korzystam z L4 i robię tylko to co konieczne. Grunt że bejbik zdrowy, to najważniejsze, a resztę przetrzymam. Poza tym od piątku dziecko mi się uaktywniło, w piątek dostałam pierwsze kopy i to od razu godzinną serię mi załadowała. I od tamtej pory co dzień rano po obudzeniu mam 15-minutową serię kuksańców.

Arienna wiem że jest Ci przykro. :( Chyba każda z nas Cię rozumie. Wspieram Ciebie i Lamama Ciebie też. :*

PS. No i Mona. I więcej tu jest naszych kochanych Aniołeczków. Ech.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 14:00

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki tulam Was kochane ..

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe OFdowy dzień przytulania :D

wczoraj z mężem oglądaliśmy, jak się pozbyć cellulitu :D

kurna ale się uśmiałam ... no i teraz wiem że skórki od banana mogą się przydać :P

tak poważnie to ponoć pocierając skórka od banana można sobie ładnie wybielić ząbki ale faję wodną w domu posiadam, więc.... ;)

Ania_84 lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a wpadł mi do głowy taki oto pomysł..... (zainspirowany pomysłem na wysyłkę prezencików dla brata Pati i starym szkolnym zwyczajem robienia sobie niespodzianek przed świętami).

Bo w radiu grają już świąteczne piosenki, zaraz spadnie śnieg... Może umówiłybyśmy się na zrobienie sobie nawzajem małych upominków, ale na zasadzie takiej, że wcześniej nie wiemy od kogo dostaniemy upominek. Któraś z nas (mogę być ja) zebrałaby listę chętnych z adresami i zrobiła losowanie. Później każdą indywidualnie poinformowała komu robi niespodziankę :)
    Mowa oczywiście o czymś małym, symbolicznym, zabawnym, nawiązującym do czegoś związanego z daną osobą. Możemy się umówić, że np wartość prezentu nie będzie przekraczała 15-20 zł, albo, ze razem z wysyłką wyniesie maksymalnie ileś ;). Później mogłybyśmy dzielić się tu czy na fb wrażeniami, fotkami itp :D
    W sumie fajnie byłoby zrobić też wysyłkę anonimowo i później zgadywać kto był autorem, ale nie jestem pewna czy można nadać przesyłkę bez podawania adresu nadawcy.

Co Wy na to? :)

Ania_84, cati, Malenq, Blondik, Pati Belgia lubią tę wiadomość

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem za :)

momo1009 lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Kochane Aniołkowe - tulę Was mocno :*

********Gang 18+********
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kroko to masz aktywne dziecię:)

Tulam was Aniołkowe dziewczyny...i siebie też bo byłabym mamą 5 -latka...ale nie jestem;(

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    hehe OFdowy dzień przytulania :D

wczoraj z mężem oglądaliśmy, jak się pozbyć cellulitu :D

kurna ale się uśmiałam ... no i teraz wiem że skórki od banana mogą się przydać :P

tak poważnie to ponoć pocierając skórka od banana można sobie ładnie wybielić ząbki ale faję wodną w domu posiadam, więc.... ;)

Przytulania nigdy za wiele. Trzymam kciuki, żeby udało się z tą styczniową pracą.

A banana mam przy sobie to muszę się zapoznać z jego obsługą :p dzięki za cynk :)

• cati Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Momo ja jestem za ; ) nie wielki wydatek a cieszyc bedzie :)

momo1009 lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • ara Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smutne, że tyle aniołkowych mam :(
    trzymajcie się dziewczynki!

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez danych nadawcy nie przejdzie chyba ze zwykłym listem :)

• cati Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    Dziewczynki a wpadł mi do głowy taki oto pomysł..... (zainspirowany pomysłem na wysyłkę prezencików dla brata Pati i starym szkolnym zwyczajem robienia sobie niespodzianek przed świętami).

Bo w radiu grają już świąteczne piosenki, zaraz spadnie śnieg... Może umówiłybyśmy się na zrobienie sobie nawzajem małych upominków, ale na zasadzie takiej, że wcześniej nie wiemy od kogo dostaniemy upominek. Któraś z nas (mogę być ja) zebrałaby listę chętnych z adresami i zrobiła losowanie. Później każdą indywidualnie poinformowała komu robi niespodziankę :)
    Mowa oczywiście o czymś małym, symbolicznym, zabawnym, nawiązującym do czegoś związanego z daną osobą. Możemy się umówić, że np wartość prezentu nie będzie przekraczała 15-20 zł, albo, ze razem z wysyłką wyniesie maksymalnie ileś ;). Później mogłybyśmy dzielić się tu czy na fb wrażeniami, fotkami itp :D
    W sumie fajnie byłoby zrobić też wysyłkę anonimowo i później zgadywać kto był autorem, ale nie jestem pewna czy można nadać przesyłkę bez podawania adresu nadawcy.

Co Wy na to? :)

Anonimowo sie da nadac ale lepiej podac adresata bo moze czasem paczuszka se zawieruszyc , a szkoda by bylo nie?
    ale pomysl na 5 :) jestem za

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dwie rzeczy

po pierwsze polecam gorąco promocję w Rossmannie, promocja do dziś wszystkie rzeczy do makijażu - druga gratis
    szczególnie polecam pomadkę Maxfactor lipfinity taka podwójna, trzyma się skubana przez cały dzień , świetna na imprezę wieczorem pomalujesz a rano po imprezie masz problem ze zmyciem resztek :D rewelka, nie odbija się na szklankach ani na poliku małża- mistrzostwo

po drugie: przypomniała mi się piosenka, która ma najpiękniejszy teledysk pod słońcem spójrzcie:

https://www.youtube.com/watch?v=u7K72X4eo_s

ewebii4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna wrote:
    dwie rzeczy

po pierwsze polecam gorąco promocję w Rossmannie, promocja do dziś wszystkie rzeczy do makijażu - druga gratis
    szczególnie polecam pomadkę Maxfactor lipfinity taka podwójna, trzyma się skubana przez cały dzień , świetna na imprezę wieczorem pomalujesz a rano po imprezie masz problem ze zmyciem resztek :D rewelka, nie odbija się na szklankach ani na poliku małża- mistrzostwo

po drugie: przypomniała mi się piosenka, która ma najpiękniejszy teledysk pod słońcem spójrzcie:

https://www.youtube.com/watch?v=u7K72X4eo_s

Ari Tobie Rossman powinien płacić za promocję ;D

MANIEK lubi tę wiadomość

• momo1009 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie własnie Cati pomyślałam :). I będziemy miały pamiątki tych naszych wspólnych starań ;)

Hmmm, co do listów to można ryzykować, bo już chyba minęły czasy ginięcia listów na poczcie :). Jeśli jednak macie inne doświadczenia, piszcie, albo po prostu ślemy poleconymi zeby się nie martwić o przesyłkę :)

Roześlę w takim razie coś na privy i skrobnę coś na fb (troszkę później), żeby info dotarło też do dziewczyn, bywają tu rzadziej :)

********Gang 18+********
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Ari Tobie Rossman powinien płacić za promocję ;D
    kuna chciałam, nawet zaproponowałam im ale nie mają wolnych etatów póki co :P

Lamama lubi tę wiadomość

ewebii4.png
  • Lamama Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem za, jak coś postanowicie to ja się włączę.

Arienko ja tez mam chwile załamania, ale im dalej od poronienia tym mniej tych chwil. To się czuje wewnętrznie, to jakoś tak samo musi ujść z nas i przygasnąć. Pamięć o tym pozostanie ale coraz bardziej przymglona.

Dobrze, że wyrzuciłaś to z siebie, bo i ja mogłam, dotąd nie miałam odwagi jakoś, bo jak jest radość to nie chce się psuć tych fajnych chwilek. Dziękuję, że nie jestem z tym sama. Teraz już mi jest lepiej choć czuję niepokój wewnętrzny, że sytuacja się powtórzy.

Przytulam Was wszystkie, wszystkie co do jednej, bo każda ma swój krzyżyk i każda z czymś się mierzy w życiu.

Podziwiam dziewczyny, które starają się z wielkimi przeszkodami, wyniki nasienia itd., bo dopóki wiemy, że w nas jest problem to jest to nasza wiedza, sprawa i nasze emocje ale gdy to partner ma kłopoty z płodnością, to już spada na nas większy ciężar, bo jego trzeba wesprzeć, siebie do pionu stawiać i w sobie miłość pielęgnować.Uważać, by partnera nie zranić jakimś słowem. To jest mega właśnie. I my wszystkie nie możemy się poddać w swojej nadziei a jak już na prawdę będziemy miały dość to zwyczajnie o tym mówić nam trzeba, bo zwariujemy inaczej. Teraz to zrozumiałam. Maniek nie wiedziałam. Ileż to trzeba przejść, by cieszyć się szczęściem swoim rodzinnym.

Malenq też mierzy się teraz z kłopotami, Pati z kłopotami brata a to przekłada się na inne sfery życiowe.
    No nie wiem czy jest tu jakaś szczęściara bez żadnych kłopotów :-) Niech tu i teraz na nas podmucha coby troszkę szczęściem pozarażać :-) MY obiecujemy nie być zazdrosne :-P

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Mimo naszych kłopotów jestem szczęśliwa ale okupione jest to wieloma ciężkimi chwilami.

Misi@, Mona_M, Malenq, Pati Belgia lubią tę wiadomość

O ja Cię chromole, gdzie są te fasolle :-)
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie i mądrze to napisałaś Lamama :*

********Gang 18+********
  • Lamama Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Momo :-* Jestem gaduła i nieznośny filozof ale nie byłabym sobą gdybym czegoś nie naskrobała. Mogę się oddalić spokojna, że nie zaleje nas morze łez? Chcę spróbować podejść do tych aniołów.

O ja Cię chromole, gdzie są te fasolle :-)
‹‹ 2959 2960 2961 2962 2963 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ