X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik powiedz czy w tym awatarku to Twój psiak? :)

Mona smutna wiadomość, takie sytuacje niestety dają do myślenia, zwłaszcza jak się jest blisko nich :/. :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 20:01

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    jestem i podczytuje, do lekarza boję się iść...możecie sobie myśleć co chcecie,ale nie zniosę kolejnych dołujących informacji, przynajmniej w tym tygodniu...
    To jest tylko i wyłącznie Twoja decyzja, Blondik. Nikt Cię tam na siłę ciągnąć nie będzie. Summa-summarum to Twoje życie, zdrowie i płodność. Forum jest po to, żeby swoje zdanie w pewnych kwestiach wyrazić, a co kto z tym zrobi - jego sprawa.

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    hejka:)
    ja już PO..........wycięte, przypalone, bez znieczulenia, teraz wzięłam apap i staram się "nie zwariować" bo boli..........ale już po wszystkim.......teraz będę czekać na wynik badania histo..........
    No właśnie miałam pytać czy histopatologię robią.... Mam nadzieję że nic nie wyjdzie... Co ja gadam... Na pewno nic nie wyjdzie :)

Malenq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Ryby wcinam, witaminki mam w zestawie dla staraczek, a oprócz tego witamina D i kwas foliowy :) Dodam jeszcze wit. B6+magnez i ciąża murowana :P
    Słyszałam, że B12 jest równie ważna. A Inofolic bierzesz? To ponoć on tak ładnie rusza jajniki do pracy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiem, że na forum było o progesteronie, prolaktynie, estradiolu. Chcę jutro i w sobotę zrobić badania krwi - potwierdźcie mi albo poprawcie - progesteron się robi w 21-23 dc (7-9dpo), prolaktyna obojętnie kiedy, estradiol 3dc, fsh i lh też 3 dc?

• Blondik Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, to mój psiak

Marnutr znam Twoje zdanie, tylko nie wiem czemu tak ostentacyjnie ostro się do mnie wypowiadasz...

nie potrzebna mi kolejna osoba, która mi udowodni,ze jestem do dupy.pa

Misi@, cati lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Momo - wyniki S jeszcze dziś, czy trzeba czekać?
    Mamutku czekać to mało powiedziane :D. Tydzień conajmniej! Ja nie wiem czy oni tam każdego plemnika ważą, mierzą i przepytują z tabliczki mnożenia i preferencji politycznych :D
    Chyba sobie suwak na tą okoliczność ustawię :P
    Będę polować też na naszą specjalistkę od plemników to może mi podpowie czemu to tyle trwa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 20:04

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Słyszałam, że B12 jest równie ważna. A Inofolic bierzesz? To ponoć on tak ładnie rusza jajniki do pracy.
    Od tego mam donga donga ;D Już czuję prawy jajnik :D Oj będzie się działo w tym cyklu :) Inofolic mam ale się boję że przesadzę z ilością leków :/

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    hejka:)
    ja już PO..........wycięte, przypalone, bez znieczulenia, teraz wzięłam apap i staram się "nie zwariować" bo boli..........ale już po wszystkim.......teraz będę czekać na wynik badania histo..........
    Lubie za to ze juz po wszystkim

Malenq, Misi@ lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Od tego mam donga donga ;D Już czuję prawy jajnik :D Oj będzie się działo w tym cyklu :) Inofolic mam ale się boję że przesadzę z ilością leków :/
    No to mocno trzymam kciuki

Anuśka lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    tak, to mój psiak

Marnutr znam Twoje zdanie, tylko nie wiem czemu tak ostentacyjnie ostro się do mnie wypowiadasz...

nie potrzebna mi kolejna osoba, która mi udowodni,ze jestem do dupy.pa

Nie wiem jak można komuś udowodnić, że jest do dupy, może mnie oświecisz :/?
    Ale nie, nie mam zamiaru tulić Cię do piersi i pisać, że "wszystko będzie dobrze i się ułoży". Powody wyjaśniłam, czytałaś.
    Obraziłaś się wczoraj za brak dysputy na temat tego, czy Twoje plamienie jest może owulacją, może początkiem małpy a może jakichś historii po poronieniu. Wyjaśniłam, że żadna z dziewczyn nie czuje się upoważniona do wydawania takich sądów - bez żadnych zrobionych przez Ciebie czy lekarza badań, wyników, danych - wyłącznie na podstawie zabawy "Zgaduj-Zgadula", bo to byłoby niebezpieczne dla Ciebie i Twojego zdrowia. Jeśli się niepokoisz to czas na lekarza. Mało elegancko się pożegnałaś i poszłaś.
    Nie wiem więc na co liczyłaś czy liczysz dalej. Na głaskanie po głowie i ocieranie łez :/?
    Czy wyrażenie zrozumienia dla Twojej postawy "boję się, bo krwawię, ale jeszcze bardziej boję się usłyszeć dlaczego krwawię"?

cati lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Ja brałam i Donga i Inozytol - i mówiąc szczerze nie bardzo wiem, które pomogło ;). Ponoć Inofolic bardzo dobrze na jajniki robi, nie mówiąc o tym, że wiele dziewczyn po takim zestawie zaciążyło :D - ja bym brała :D.

Momo - tydzień??? O.o My tu wszystkie jajo zniesiemy :)!

momo1009 lubi tę wiadomość

• ara Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Ryby wcinam, witaminki mam w zestawie dla staraczek, a oprócz tego witamina D i kwas foliowy :) Dodam jeszcze wit. B6+magnez i ciąża murowana :P

Anuśka a seks... ?! znowu o najważniejszym zapomniałaś o.O :P

ps. jakie wino kupujesz? kup sobie kilka z biedronki za 10-20 zł, jakieś może Ci przypasi, ja bardzo lubię, czasem się zdarza, że po jakimś ryj wykręca ale generalnie sporo dobrych można znaleźć ;)

MANIEK, momo1009, Mona_M lubią tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie może co jest dobre na poprawę endometrium

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Ja brałam i Donga i Inozytol - i mówiąc szczerze nie bardzo wiem, które pomogło ;). Ponoć Inofolic bardzo dobrze na jajniki robi, nie mówiąc o tym, że wiele dziewczyn po takim zestawie zaciążyło :D - ja bym brała :D.

Momo - tydzień??? O.o My tu wszystkie jajo zniesiemy :)!
    Namówiłaś mnie :) Biorę inofolic :)
    Momo nie słuchaj (chyba nie czytaj ;) ) Marnuta... damy radę... Poczekamy tu z Tobą :D

momo1009 lubi tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marnut, nie liczę już na nic, więc uznaj temat za skończony.

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Anastazjaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:

ps. jakie wino kupujesz? kup sobie kilka z biedronki za 10-20 zł, jakieś może Ci przypasi, ja bardzo lubię, czasem się zdarza, że po jakimś ryj wykręca ale generalnie sporo dobrych można znaleźć ;)
    A ja lubię takie jak ryj wykreca ;)
    Moje ulubione wytrawne

Blondik lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    tak, to mój psiak
    Ale słodki psiak

• ara Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    Mamutku czekać to mało powiedziane :D. Tydzień conajmniej! Ja nie wiem czy oni tam każdego plemnika ważą, mierzą i przepytują z tabliczki mnożenia i preferencji politycznych :D
    Chyba sobie suwak na tą okoliczność ustawię :P
    Będę polować też na naszą specjalistkę od plemników to może mi podpowie czemu to tyle trwa :)

momo oni je obrączkują (jak ptaki), żeby później śledzić ich wędrówki, kumasz? ;)

Anuśka, marnut, momo1009 lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:

No ja mam akurat to co wykręca ryło :D
    O fuck... Dobrze że mi przypomniałaś... Idę wyczesać Bożenkę, wygonić pająki i w tym cyklu nawet seks będzie... A co.... Jak szaleć to szaleć :P

Anastazja na poprawę biorę wino wytrawne i witaminę D i inofolik i kwas foliowy i witB6+magnez :) Widzę po Twojej @ że też tak jak ja powinnaś popracować nad endo :)

ara, Anastazjaaa, Krokodylica, momo1009 lubią tę wiadomość

‹‹ 2985 2986 2987 2988 2989 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ