X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati - Joker :D
    https://www.youtube.com/watch?v=IV_LZptUF6s

Pati Belgia lubi tę wiadomość

• cati Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati :D super prezencik :D <3 szaroburki najsliczniejsze :D

ughhh pekam ! zrobilam czekoladowe mufinki z jagodami :P zza duzo, oj za duzooooo

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati super prezent, też mi się taki marzy, ale realia (pies) nie pozwalają.. Też czekam na fotkę :)

Klakier :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 21:41

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    A tak poza tym to nic nie wolno :D. Czytałaś, czego Malenq nie mogła jeść? Bo mi gały wyszły na zalecenia jej lekarza :D. Po porodzie to samo - najlepiej gotowany kurczak z wodą niegazowaną, gdzie na amerykańskich salach poporodowych kobiety dostają pizzę :D. Co kraj to obyczaj, ale ja się zwariowac nie dam ;).

Walę ograniczenia kulinarne: mi na mdłości najgorsze pomagały tylko fastfoody - żywiłam się pizzą, domowymi hamburgerami i kfc. Nie jestem z tego dumna, to były 2 tygodnie wyrzutu sumienia. Ale centralnie, z głodu bym umarła gdyby nie to ;/
    Poza tym piję herbatę (źle bo kofeina!), czasami jadam wątróbkę (tragedia, toksyny!), ryby morskie (okropieństwo, bo rtęć!), marchewkę (straszna witamina A!) i nawet byłam raz na sushi (LISTERIAAAAAA!) i piję wodę gazowaną (zakwaszenie i wzdęcia!). Jakbym miała żyć o owocach i wodzie przegotowanej to bym się pochlastała chyba.
    W zasadzie staram się diety nie zmieniać, co najwyżej nie jem serów pleśniowych i łososia wędzonego (na szczęście nie przepadałam za nimi). Jedyna moja zmiana w diecie to więcej owoców (codziennie chociaż jeden) plus sok pomidorowy (co 2-3 dni) i surówka z niekonserwowanych warzyw do każdego obiadu.
    Po porodzie sama nie wiem co będę jeść... słyszałam ostatnio że nie trzeba rezygnować z większości dotychczas spozywanych rzeczy, nawet jak będzie wysypka u dziecka, bo szybciej się ono przyzwyczai i nie będzie nietolerancjiw przyszłości. Nie wnikałam czy to prawda czy szarlataneria, zacznę nad tym pracować jak już urodzę :D

Pati poka koteczka jak się zjawi :D

Ania: sprzątasz o tej porze? Ja muszę zebrać się rano bo potem kicha z tego wychodzi :P Siedzę nad zadaniem domowym z anglika i kuźwa ani jedno zdanie mi się nie chce stworzyć a mam list formalny pisać. BLE.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 21:48

marnut lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Pati :D super prezencik :D <3 szaroburki najsliczniejsze :D

ughhh pekam ! zrobilam czekoladowe mufinki z jagodami :P zza duzo, oj za duzooooo
    Daj trochę.....

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • cati Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <wciskam przez otworek od netu> :P caly laptop bedzie upiepszony ale co mi tam !! :D

momo1009, Giussta lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    Pati super prezent, też mi się taki marzy, ale realia (pies) nie pozwalają.. Też czekam na fotkę :)

Klakier :P
    Momo ja tez mam pieska ale Nessaja jest przyzwyczajona do zwierząt wiec nie bedzie problemu. Napewno tylko na początku nie obędzie sie bez zazdrości. A Klakier to fajny pomysł i Joker Marnuci tez kuszący. W razie co bedzie losowanie:-)

momo1009 lubi tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    <wciskam przez otworek od netu> :P caly laptop bedzie upiepszony ale co mi tam !! :D
    Dziękuje za takie poświęcenie. Jesteś kochana:-)

cati lubi tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Momo ja tez mam pieska ale Nessaja jest przyzwyczajona do zwierząt wiec nie bedzie problemu. Napewno tylko na początku nie obędzie sie bez zazdrości. A Klakier to fajny pomysł i Joker Marnuci tez kuszący. W razie co bedzie losowanie:-)
    Zwłaszcza jeśli kotek okaże się czarny ;)

Nasz pieso jeszcze do niedawna był w schronisku, spędził tam rok. Teoretycznie powinien być do zwierząt przyzwyczajony, ale wole nie ryzykować. Na spacerach bowiem kot jest wrogiem :P

Losowanie powiadasz... wiem coś o tym :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 21:55

********Gang 18+********
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa - mnie pierwsza ciąża tak przeczołgała, że między 5 a 14 tc to był cud, jak udało mi się cokolwiek zjeść/wypić i nie zwymiotować. Z wodą, suchą bułką i witaminami ciążowymi włącznie. Dziecko urodziłam zdrowe. I nic dziwnego, na początku wszak zarodek odżywia się z pęcherzyka żółtkowego a nie z tego co my jemy. W drugiej ciąży miałam non stop ochotę na junk food i wiem, że nic nie byłoby w stanie mnie powstrzymać.
    Po prostu NIE DA SIĘ zjeść jabłka, jak masz ochotę na pikantne skrzydełka z KFC. Nie w ciąży :D!

Pati Belgia, momo1009, Blondik, beszka, Nieukowa, Lena83, Malenq, Mona_M, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    Zwłaszcza jeśli kotek okaże się czarny ;)

Nasz pieso jeszcze do niedawna był w schronisku, spędził tam rok. Teoretycznie powinien być do zwierząt przyzwyczajony, ale wole nie ryzykować. Na spacerach bowiem kot jest wrogiem :P

Losowanie powiadasz... wiem coś o tym :D
    Kotek bedzie szaro-bury jak nasz poprzedni, którego musieliśmy uśpić bo niestety miał wylew. Maz szukał właśnie takiego :-) sentyment. A u Ciebie to faktycznie, jesli na spacerach kot to wróg to lepiej nie ryzykować, choć jesli masz kogoś bliskiego, kto ma kotka to warto popróbować przyzwyczajanie. Może to dałoby szanse na kotka?

momo1009 lubi tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żegnam się Kochane, śpijcie dobrze :) :*

********Gang 18+********
  • cati Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Nieukowa - mnie pierwsza ciąża tak przeczołgała, że między 5 a 14 tc to był cud, jak udało mi się cokolwiek zjeść/wypić i nie zwymiotować. Z wodą, suchą bułką i witaminami ciążowymi włącznie. Dziecko urodziłam zdrowe. I nic dziwnego, na początku wszak zarodek odżywia się z pęcherzyka żółtkowego a nie z tego co my jemy. W drugiej ciąży miałam non stop ochotę na junk food i wiem, że nic nie byłoby w stanie mnie powstrzymać.
    Po prostu NIE DA SIĘ zjeść jabłka, jak masz ochotę na pikantne skrzydełka z KFC. Nie w ciąży :D!
    hahaah to sie usmialam :D poki co , odpukac moge jesc wiekszosc rzeczy .... ostatnio nawet w macdolnadzie zjadlam mcburgera i nawet dobrze sie po nim czulam a ogolnie to miesa - to tez juz zaczelam jesc dzis kotlety mielone ale tylko jednego zjadlam .

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc, idę zbałamucić małża:)

marissith lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wczoraj mnie wzięło o 19 prawie do 22 pozniej z mezem siedziałam w jego warsztacie do 23 mi niw raz lepiej sie sprzata wieczorem :-)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc laseczki. Spokojnej nocy. Do jutra.

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiałe puk puk

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc..czesc czrnula, dawno Cię nie było..co u Ciebie słychać?

• cati Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc czarnulka :) smialo smialo :*

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZARNULEK! Jak ja cię dawno nie widziałam/nie czytałam :*
    Co tam?

Ja idę spać bo jutro nie wstanę do roboty. A po robocie... wizyta! ***Dadadam***

Dobranocka w takim razie :D

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
‹‹ 3008 3009 3010 3011 3012 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ