X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    aaaaaaaaa ja też ja też przepraszam coś mnie zamroczyło a fb mało odwiedzam...prosze o dopisanie Maniusia do listy:)

dzień dobry.
    Maniek !@#$%^&*&^%$# lista zamknięta wczoraj (od tygodnia można się było zapisywać i tu i na FB) i rozlosowane wszystko wczoraj :/, gdzieś Ty była przez ten czas? Progesteron zamroczył :D? Zaraz trza będzie nową rundę losowania zrobić. Mówiłam Momo, że się jeszcze jakieś Śpiące Królewny obudzą :D?
    Zobaczymy co tam Momo powie, bo tylko ona wie kto brał udział w losowaniu. Coś wymyślimy :).

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Dobrze gada... Polać jej :)
    Piccolo :/.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehee a MAŃKI w sen zimowy adaptacyjny nie zapadają????

to MANIUŚ z Leną sobie prezenty zrobią:P bez zagadki...

kruca fiks mało czasu, mało czasu........mówicie zdążyć przed 6.12 ulalalala

marnut lubi tę wiadomość

• vintoyra Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to witam i ja :)

Mam 32 lata.

Właściwie nie wiem co powinnam napisać by nie zabrzmiało banalnie.

Po prostu staram się.

Boje się jak diabli bo:
    1. w ubiegłym roku usunięto mi 2 torbiele czekoladowe ( każda po 8 cm srednicy) i fragment endometrium, uwolniono zrosty ...
    2. 2 miesiące temu na USG wyszło, ze z tym jajnikiem co były na nim cysty wcale nie jest fajnie - mam wodniaka i znowu robi się cysta.
    3. mam hiperprolaktynemie (chociaż ostatnio badania wyszły w normie) - póki co bromergon biorę cały czas
    4. mam endometriozę - ustalona po operacji przez lekarza który mnie operował
    5. brak szans na laparoskopowe usunięcie wodniaka - mam bliznę ( po poprzedniej operacji) od pępka w dół co niestety już pozbawiło mnie możliwości mało inwazyjnego operowania laparoskopowego
    6. wcześniej miałam podejrzenie PCO - ale teraz podobno nie można tego potwierdzić
    7. mam "lekką" cukrzycę - biorę avaminę (chociaż ostatnio cukry w normie i lekarz kazał odstawić - więc może wyprostowałam chociaż sprawę z cukrzycą
    8. mam AZS - atopowe zapalenie skóry - które potrafi mi dopiec bardzo mocno.
    9. cykle rozstrzelone w kosmos od 14 dniowych po 50 dniowe ..

mam się starać o dziecko ... więc się staram

ok.... koniec marudzenia ... jestem tutaj od niedawna stąd może moje takie rozgoryczenie i użalanie się nad sobą. Ale mam nadzieję, że nie jestem sama i razem z Wami wszystkimi będę się starać i pocieszać , płakać i cieszyć z sukcesów.

Pozdrawiam

Anuśka, Mona_M, Blondik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marnut jak się czujesz?..dziękuję za ocieranki..
    dziś ja czuje się jakbym była w innym świecie..mąż zmusił mnie do niespania:p i dopiero ok 24 się położyliśmy...padam na pyszczek...hehe zasne u dentysty...
    Ja też chcę kociaka..kiedyś dostałam na gwiazdkę od brata męża kotka, ale pluszaka..wyglądał jak prawdziwy perski..śliczny był...ale dzieci mojej siostry wzięły go na wakacje i wykapały..no cóż troche schudł po tych kąpielach i zmarniał i po któryś już wakacjach ( bo wracał do mnie) już nie wrócił..teraz mam prosiątko w domu, które siedzi w kupionej dla psiaka teściowej na gwiazdkę materiałowej budzie :p

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Vintorya :) Z nami dasz radę. Też tu płaczemy smęcimy, użalamy się i cieszymy :) Ale kobieto trochę tych przypadłości się u Ciebie nazbierało... Nie zazdroszczę :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 09:23

vintoyra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj vintoyra!

Mam nadzieję, że w końcu spełni się i Twoje marzenie odnośnie rodzicicelstwa :)

vintoyra lubi tę wiadomość

• choco Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek. U mnie śnieg juz prawie stopniał, więc się szaro buro robi za oknem.
    Pati nazwij kota Bela. Moja siostrzenica nazywa wszystkie zwierzaki. Ostatnio mowie:
    - jak się będą nazywać nowe kotki babci?
    - Bela
    - A drugi?
    - A drugi będzie Bela.
    Z tego wszystkiego wyszły Ana, Bela i Kizia.
    Co ja jeszcze miałam napisać. Chyba dobranoc, bo ledwo na oczy widzę. Byliśmy wczoraj w kinie na Interstellar i wróciliśmy o 12 w nocy do domu dopiero. Dobry film, polecam. Tylko baaaardzo długi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 09:27

momo1009 lubi tę wiadomość

**********************Gang 18+***********************
  • vintoyra Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka

no właśnie to mnie dobija, że wszystko musi się u mnie akurat kumulować. Takie "jajko niespodzianka" jestem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Vintoyra.
    Faktycznie lista przypadłości dośc długa.

Marnutku - no to ustalone ;)

Mogłaby któraś cos zrobić z moim wykresem (walnąć czymś ciężkim) żeby owulka w końcu przyszła bo skarpetki na Mikołaja już mam gwarantowane. To może pod choinke sie uda?

vintoyra, Malenq lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, na FB już napisałam :).

Vinti - a co na Twój przypadek mówi lekarz gin? Że uda Ci się bez wspomagania zajść? Bo przejścia masz za sobą niezłe. Ile się już staracie o dziecko?

Malenq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati a może Beta albo groszek ? tak tematycznie? ;p

Malenq, Pati Belgia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Pati a może Beta albo groszek ? tak tematycznie? ;p
    To mężczyzna będzie :D. Więc Plemnior jak już ;).

Misi@ lubi tę wiadomość

• choco Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vintoyra witamy :-)

**********************Gang 18+***********************
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Vintorya :)

Znalazłaś się w dobrym miejscu:) z NAMI się uda:)

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vintoyra witamy :)
    mam nadzieje ze znajdziesz u nas wsparcie pocieszenie a nie raz doprowadzenie do pionu :) bo walsnie tak tu sie wpsieramy .. :)
    no i mam nadzieje ze bedziesz ze swmiechu plula na monitor :d bo zryte berety jak nie raz zaczna cos gadac to idzie sie poplakac ze smiechu :)

czesc kochane ja juz na stanowiscku z kawka :D

vintoyra, Mona_M lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • vintoyra Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANIA_84

owszem zamierzam pluć na monitor ze szczęścia ..
    Teraz kawa .... chociaż nie powinnam, ale z racji niskiego ciśnienia to dzień bez kawy - dniem straconym.

Ania_84, Blondik lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:

czesc kochane ja juz na stanowiscku z kawka :D

Zazdraszczam :) Ja się tak zbieram do roboty że chyba z domu nie wyjdę dzisiaj :D Taki leń mnie dopadł że tylko patrzę jak korpo rozwiąże ze mną umowę :/

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Maniek !@#$%^&*&^%$# lista zamknięta wczoraj (od tygodnia można się było zapisywać i tu i na FB) i rozlosowane wszystko wczoraj :/, gdzieś Ty była przez ten czas? Progesteron zamroczył :D? Zaraz trza będzie nową rundę losowania zrobić. Mówiłam Momo, że się jeszcze jakieś Śpiące Królewny obudzą :D?
    Zobaczymy co tam Momo powie, bo tylko ona wie kto brał udział w losowaniu. Coś wymyślimy :).

spoko nie muszę. jeśli lista zamknięta to ok. nie ma problemu.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    spoko nie muszę. jeśli lista zamknięta to ok. nie ma problemu.
    Weź Ty się tam nie fochaj jak baba w ciąży ;), napisałam - coś wymyślimy. Czekamy na Momo, bo trza ustalić czy tylko Ty, czy Lena też nie została uwzględniona.

‹‹ 3010 3011 3012 3013 3014 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ