X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bardziej powinnam zaznaczyć plamienie ale wtedy nie zaczeloby mi nowego cyklu

No i gdzie tam maleństwo ma się zagniezdzic?

Teraz jem orzechy, kwasy omega3 i pije magnez z Wit b6 i walczę o lepsze endometrium na kolejny cykl

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syndrom niedopchnięcia, dobre :D

Misia możliwe, że właśnie zdiagnozowałaś moje chroniczne zmęczenie :). Jeśli to nie niedobór żelaza i b12, to pozostaje już tylko leń patentowany :P

A ja wykonałam dziś służbowy telefon do jednej pani, z którą często sobie służbowo gadam. Odebrał jej współpracownik i słyszę, że... poszła na dłuuuuższe zwolnienie. Z głosu się domyśliłam, że to nic złego, a wręcz przeciwnie :).
    Milo mi się zrobiło z 1% zazdrości ;)

Smoczyca będzie miała Zośkę? Gratuluję! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 10:43

Misi@ lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Ja też bardziej powinnam zaznaczyć plamienie ale wtedy nie zaczeloby mi nowego cyklu

No i gdzie tam maleństwo ma się zagniezdzic?

Teraz jem orzechy, kwasy omega3 i pije magnez z Wit b6 i walczę o lepsze endometrium na kolejny cykl
    hehe a ja pije ocet jabłkowy, olej lniany, herbatę z pokerzywy..hehe wszystko dla naszej przyszłej fasoliny :)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wyczytałam, że Dong robi dobrze na endometrium O.o.

No i błagam, nie mówcie, że nie spotkałyście się wcześniej z określeniem syndromu niedopchnięcia ;). Może dlatego, że ja w męskim środowisku pracuję to nie jest to dla mnie wyrażenie nowe.

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    hehe a ja pije ocet jabłkowy, olej lniany, herbatę z pokerzywy..hehe wszystko dla naszej przyszłej fasoliny :)
    To tez na endometrium jak tak to tez zacznę

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:

No i błagam, nie mówcie, że nie spotkałyście się wcześniej z określeniem syndromu niedopchnięcia ;). Może dlatego, że ja w męskim środowisku pracuję to nie jest to dla mnie wyrażenie nowe.
    Toż to powszechane zjawisko.
    A jak w A urodziny zrobiłam mu jazdę, własnie z powodu syndromu to biegiem leciał do sypialni, a potem miał spokój aż się sama z siebie śmiałam :)

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:

Luteina tez dlatego zaczęłam w tym cyklu brac

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    Syndrom niedopchnięcia, dobre :D

Misia możliwe, że właśnie zdiagnozowałaś moje chroniczne zmęczenie :). Jeśli to nie niedobór żelaza i b12, to pozostaje już tylko leń patentowany :P

A ja wykonałam dziś służbowy telefon do jednej pani, z którą często sobie służbowo gadam. Odebrał jej współpracownik i słyszę, że... poszła na dłuuuuższe zwolnienie. Z głosu się domyśliłam, że to nic złego, a wręcz przeciwnie :).
    Milo mi się zrobiło z 1% zazdrości ;)

Wszystko mozliwe, właśnie byl u mnie Pan, który też ma zdiagnozowany niedobór żelaza i też zmęczenie było jednym z objawów...

My też kiedyś pójdziemy na dłuższe zwolnieie..uda nam się ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    To tez na endometrium jak tak to tez zacznę
    Pokrzywa na zagnieżdzenie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:

heh ja słyszałam o Nagłym Ataku Spawacza :p

momo1009 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    heh ja słyszałam o "Nagłym Ataku Spawacza" :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Noż kuźwa całe życie tak miałam, próbowałam wyjaśnić co jest ze mna nie tak, ale każdy lekarz mówił "ja nie wiem badania ok niby pęcherzyki są i @ niebawem przyjdzie" a dupa bo nie przychodziła. Teraz usłyszałam (bez badań) "pewnie niedomoga drugiej fazy cyklu brac luteinę" ok brałam i co? Chorobę tarczycy to jakoś całkiem olewają. Ja nie wiem jak z nimi gadać. Co ja mam powiedziec żeby zaczęli diagnozować?

1. Włączyć nagrywanie w telefonie :D.
    2. Jak lekarz zacznie pierdolić od rzeczy, to przerwać i stwierdzić "Szanowna Pani, podobne słowa słyszałam już od wielu lekarzy i świadczyło to wyłącznie o ich niekompetencji. Czy chce mi Pani wmówić, że cykle trwające PÓŁ ROKU są normą? Albo strzelać na ślepo z diagnozami, bez żadnych wcześniejszych badań? To może ja od razu wyjdę i poszukam specjalisty? Okres ani owulacja się magicznie u mnie nie pojawiały, luteina na wywołanie okresu nie działała. Albo spróbuje Pani mi pomóc i zastanowić się co może być przyczyną takiego stanu rzeczy, albo musi się Pani liczyć ze skargą do NFZ/dyrektora placówki/Naczelnej Izby Lekarskiej (czy kogo tam chcesz), bo ja naprawdę chcę mieć dziecko i kończy mi się cierpliwość do szukania przez lekarzy po omacku przyczyny moich dolegliwości".

momo1009, Mona_M, Malenq, konwalianka, Blondik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Toż to powszechane zjawisko.
    A jak w A urodziny zrobiłam mu jazdę, własnie z powodu syndromu to biegiem leciał do sypialni, a potem miał spokój aż się sama z siebie śmiałam :)
    Zjawisko powszechne, ale określenie zjawiska jak widzę nie o wszystkie uszy się obiło.

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syndrom niedopchniecia... Dobre;-) ja w sumie ciagle przebywam w środowisku męskim ale nie spotkałam sie jeszcze z czym takim ale dobre dobre:-) Marnut wymiatasz :-)
    Ja dzis na 14:30 mam wizytę u gina żeby zrobić plan inseminacji, poprzedzona badaniem drozności jajowodów i innych pierdol... Mam nadzieje, ze przez przypadek nie wybuchnie płaczem bo ostatnio tak mam, ze nawet na zwykłych reklamach mi sie popłakując i to nie tych z dziećmi... Myśle, ze to wina pregnylu, ze może on dawać symptomy ciążowe... Jak myślicie? Np. normalnie nienawidzę ketchupu, mam go w lodowce ze względu na dziecko ale zawsze po pregnylu zajadam sie nim jak szalona i wiele jeszcze takich przykładów...

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona rób jak Marnut pisze :). W końcu to jej trzecia ciąża, wiec kto jaj kto ale nasz Mamutek pewnie wie jak z konowałami rozmawiać. Zresztą ja też przy kolejnym pitu-pitu w gabinecie wykażę się większą asertywnością :).

Pati - no to trzymam kciuki za wizytę. niestety na pregnylu się nie znam, ale może być jak piszesz. Wiem natomiast, że ketchup zawiera likopen, czyli składnik pożądany wiec zajada póki Ci smakuje :)

A ja się własnie zapisałam na monitoring :)

Malenq, Mona_M, Pati Belgia, marnut lubią tę wiadomość

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super momo, ja w przyszłym miesiącu też się zapiszę, choć będzie to trudne, bop owulacja wypadnie w okolicy świat i Sylwestra :p

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Ani pełniejsze, ani jędrniejsze, ani bolące. Wszystko jak zwykle. Hmmm...może to jednak torbiel :D?

Witam się dziś troche później bo roboty mam po kokardy,
    a ja mam pełniejsze takie yyyyyyyy bułeczki, większe i w chooooooj bolące (.)(.)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    Mona rób jak Marnut pisze :). W końcu to jej trzecia ciąża, wiec kto jaj kto ale nasz Mamutek pewnie wie jak z konowałami rozmawiać. Zresztą ja też przy kolejnym pitu-pitu w gabinecie wykażę się większą asertywnością :).

Pati - no to trzymam kciuki za wizytę. niestety na pregnylu się nie znam, ale może być jak piszesz. Wiem natomiast, że ketchup zawiera likopen, czyli składnik pożądany wiec zajada póki Ci smakuje :)

A ja się własnie zapisałam na monitoring :)
    Suuuuper.... Będę trzymała kciuki!!!!

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane ja z tata pilam kawke :D

trzymam kciuki za monitoringi :D

dla mnie PMS = Podaj mi słodycze :D

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    hej kochane ja z tata pilam kawke :D

trzymam kciuki za monitoringi :D

dla mnie PMS = Podaj mi słodycze :D
    U mnie też i wczoraj zjadłam prawie całe ptasie mleczko..heh jak w tej reklamie z mms..mąż biegnie na złamanie karku jak zachce mi się słodkiego..bo wie czym to grozi :p

Ania_84 lubi tę wiadomość

‹‹ 3035 3036 3037 3038 3039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ