Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...
Odpowiedz

My ... tuż przed i tuż po 30'tce ...

Oceń ten wątek:
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bardziej powinnam zaznaczyć plamienie ale wtedy nie zaczeloby mi nowego cyklu

No i gdzie tam maleństwo ma się zagniezdzic?

Teraz jem orzechy, kwasy omega3 i pije magnez z Wit b6 i walczę o lepsze endometrium na kolejny cykl

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syndrom niedopchnięcia, dobre :D

Misia możliwe, że właśnie zdiagnozowałaś moje chroniczne zmęczenie :). Jeśli to nie niedobór żelaza i b12, to pozostaje już tylko leń patentowany :P

A ja wykonałam dziś służbowy telefon do jednej pani, z którą często sobie służbowo gadam. Odebrał jej współpracownik i słyszę, że... poszła na dłuuuuższe zwolnienie. Z głosu się domyśliłam, że to nic złego, a wręcz przeciwnie :).
    Milo mi się zrobiło z 1% zazdrości ;)

Smoczyca będzie miała Zośkę? Gratuluję! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 10:43

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Ja też bardziej powinnam zaznaczyć plamienie ale wtedy nie zaczeloby mi nowego cyklu

No i gdzie tam maleństwo ma się zagniezdzic?

Teraz jem orzechy, kwasy omega3 i pije magnez z Wit b6 i walczę o lepsze endometrium na kolejny cykl
    hehe a ja pije ocet jabłkowy, olej lniany, herbatę z pokerzywy..hehe wszystko dla naszej przyszłej fasoliny :)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wyczytałam, że Dong robi dobrze na endometrium O.o.

No i błagam, nie mówcie, że nie spotkałyście się wcześniej z określeniem syndromu niedopchnięcia ;). Może dlatego, że ja w męskim środowisku pracuję to nie jest to dla mnie wyrażenie nowe.

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    hehe a ja pije ocet jabłkowy, olej lniany, herbatę z pokerzywy..hehe wszystko dla naszej przyszłej fasoliny :)
    To tez na endometrium jak tak to tez zacznę

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:

No i błagam, nie mówcie, że nie spotkałyście się wcześniej z określeniem syndromu niedopchnięcia ;). Może dlatego, że ja w męskim środowisku pracuję to nie jest to dla mnie wyrażenie nowe.
    Toż to powszechane zjawisko.
    A jak w A urodziny zrobiłam mu jazdę, własnie z powodu syndromu to biegiem leciał do sypialni, a potem miał spokój aż się sama z siebie śmiałam :)

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:

Luteina tez dlatego zaczęłam w tym cyklu brac

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    Syndrom niedopchnięcia, dobre :D

Misia możliwe, że właśnie zdiagnozowałaś moje chroniczne zmęczenie :). Jeśli to nie niedobór żelaza i b12, to pozostaje już tylko leń patentowany :P

A ja wykonałam dziś służbowy telefon do jednej pani, z którą często sobie służbowo gadam. Odebrał jej współpracownik i słyszę, że... poszła na dłuuuuższe zwolnienie. Z głosu się domyśliłam, że to nic złego, a wręcz przeciwnie :).
    Milo mi się zrobiło z 1% zazdrości ;)

Wszystko mozliwe, właśnie byl u mnie Pan, który też ma zdiagnozowany niedobór żelaza i też zmęczenie było jednym z objawów...

My też kiedyś pójdziemy na dłuższe zwolnieie..uda nam się ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    To tez na endometrium jak tak to tez zacznę
    Pokrzywa na zagnieżdzenie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:

heh ja słyszałam o Nagłym Ataku Spawacza :p

momo1009 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    heh ja słyszałam o "Nagłym Ataku Spawacza" :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Noż kuźwa całe życie tak miałam, próbowałam wyjaśnić co jest ze mna nie tak, ale każdy lekarz mówił "ja nie wiem badania ok niby pęcherzyki są i @ niebawem przyjdzie" a dupa bo nie przychodziła. Teraz usłyszałam (bez badań) "pewnie niedomoga drugiej fazy cyklu brac luteinę" ok brałam i co? Chorobę tarczycy to jakoś całkiem olewają. Ja nie wiem jak z nimi gadać. Co ja mam powiedziec żeby zaczęli diagnozować?

1. Włączyć nagrywanie w telefonie :D.
    2. Jak lekarz zacznie pierdolić od rzeczy, to przerwać i stwierdzić "Szanowna Pani, podobne słowa słyszałam już od wielu lekarzy i świadczyło to wyłącznie o ich niekompetencji. Czy chce mi Pani wmówić, że cykle trwające PÓŁ ROKU są normą? Albo strzelać na ślepo z diagnozami, bez żadnych wcześniejszych badań? To może ja od razu wyjdę i poszukam specjalisty? Okres ani owulacja się magicznie u mnie nie pojawiały, luteina na wywołanie okresu nie działała. Albo spróbuje Pani mi pomóc i zastanowić się co może być przyczyną takiego stanu rzeczy, albo musi się Pani liczyć ze skargą do NFZ/dyrektora placówki/Naczelnej Izby Lekarskiej (czy kogo tam chcesz), bo ja naprawdę chcę mieć dziecko i kończy mi się cierpliwość do szukania przez lekarzy po omacku przyczyny moich dolegliwości".

momo1009, nick nieaktualny, nick nieaktualny, konwalianka, Blondik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Toż to powszechane zjawisko.
    A jak w A urodziny zrobiłam mu jazdę, własnie z powodu syndromu to biegiem leciał do sypialni, a potem miał spokój aż się sama z siebie śmiałam :)
    Zjawisko powszechne, ale określenie zjawiska jak widzę nie o wszystkie uszy się obiło.

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syndrom niedopchniecia... Dobre;-) ja w sumie ciagle przebywam w środowisku męskim ale nie spotkałam sie jeszcze z czym takim ale dobre dobre:-) Marnut wymiatasz :-)
    Ja dzis na 14:30 mam wizytę u gina żeby zrobić plan inseminacji, poprzedzona badaniem drozności jajowodów i innych pierdol... Mam nadzieje, ze przez przypadek nie wybuchnie płaczem bo ostatnio tak mam, ze nawet na zwykłych reklamach mi sie popłakując i to nie tych z dziećmi... Myśle, ze to wina pregnylu, ze może on dawać symptomy ciążowe... Jak myślicie? Np. normalnie nienawidzę ketchupu, mam go w lodowce ze względu na dziecko ale zawsze po pregnylu zajadam sie nim jak szalona i wiele jeszcze takich przykładów...

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • momo1009 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona rób jak Marnut pisze :). W końcu to jej trzecia ciąża, wiec kto jaj kto ale nasz Mamutek pewnie wie jak z konowałami rozmawiać. Zresztą ja też przy kolejnym pitu-pitu w gabinecie wykażę się większą asertywnością :).

Pati - no to trzymam kciuki za wizytę. niestety na pregnylu się nie znam, ale może być jak piszesz. Wiem natomiast, że ketchup zawiera likopen, czyli składnik pożądany wiec zajada póki Ci smakuje :)

A ja się własnie zapisałam na monitoring :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Pati Belgia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

********Gang 18+********
    Z każdym cyklem coraz bardziej jestem w ciąży...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super momo, ja w przyszłym miesiącu też się zapiszę, choć będzie to trudne, bop owulacja wypadnie w okolicy świat i Sylwestra :p

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Ani pełniejsze, ani jędrniejsze, ani bolące. Wszystko jak zwykle. Hmmm...może to jednak torbiel :D?

Witam się dziś troche później bo roboty mam po kokardy,
    a ja mam pełniejsze takie yyyyyyyy bułeczki, większe i w chooooooj bolące (.)(.)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    momo1009 wrote:
    Mona rób jak Marnut pisze :). W końcu to jej trzecia ciąża, wiec kto jaj kto ale nasz Mamutek pewnie wie jak z konowałami rozmawiać. Zresztą ja też przy kolejnym pitu-pitu w gabinecie wykażę się większą asertywnością :).

Pati - no to trzymam kciuki za wizytę. niestety na pregnylu się nie znam, ale może być jak piszesz. Wiem natomiast, że ketchup zawiera likopen, czyli składnik pożądany wiec zajada póki Ci smakuje :)

A ja się własnie zapisałam na monitoring :)
    Suuuuper.... Będę trzymała kciuki!!!!

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane ja z tata pilam kawke :D

trzymam kciuki za monitoringi :D

dla mnie PMS = Podaj mi słodycze :D

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    hej kochane ja z tata pilam kawke :D

trzymam kciuki za monitoringi :D

dla mnie PMS = Podaj mi słodycze :D
    U mnie też i wczoraj zjadłam prawie całe ptasie mleczko..heh jak w tej reklamie z mms..mąż biegnie na złamanie karku jak zachce mi się słodkiego..bo wie czym to grozi :p

Ania_84 lubi tę wiadomość

‹‹ 3035 3036 3037 3038 3039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ